Zobacz pełną wersję : Foto-Master Wrocław Odrzańska
dentharg
16-09-2006, 16:46
Chciałem kupić Sigme 70-200 f/2.8 ale wiedzac, ze sa problemy z focusem w tych szklach chcialem przestrzelić ze 2 sztuki.
Pan uprzejmie odpowiedział, że takiej możliwości absolutnie nie ma.
Czy jest we Wrocku sklep, który ma ze 2, 3 sztuki takich szkieł i pozwala sprawdzić szkło?
Ew. czy po zakupie Sigmy jakoś regulują?
fotoholik
16-09-2006, 17:03
jesli tak cie obsluzyli na Odrzanskiej to jestem zaskoczony,ale dawno u nich nie bylem Tutaj http://foto-raj.pl/ nie bedzie problemu Siedza w Fadromie na Grabiszynskiej
dentharg
16-09-2006, 18:13
Pan był bardzo miły i uprzejmy. Stwierdził, że Sigma na pewno będzie działać dobrze, bo przecież z Nikonami problemów nie ma i tylko Canon wydziwia; i jeśli będzie problem to na pewno będzie to body. Fakt iż body poprawnie fokusuje z 17-40 i 50 f/1.4 zbył milczeniem.
Dlatego też wolę przestrzelić kilka szkieł zanim wydam te 3400 (a tyle jest w promo jak na tą chwilę).
Czy ten Foto-Raj to to samo co Foto Impra? Obie w Fadromie siedzą..
ta. impra i foto-raj to to samo.
ale oni nie daja przestrzelic szkiel. mowia, ze nie maja takich testowych :)
po dluzszej gadce doszedlem do tego, ze jak juz zaplace, to moge wybierac w egzemplarzach, tzn. przetestowac jeden i jak nie bedzie pasowal, to drugi, a jak nie, to sprowadza jeszcze jakies. ogolnie pierw placisz, pozniej testujesz. nie na odwrot :)
a i maja znizke dla CB. marna bo marna (przynajmniej dla mnie, bo ja tam zawsze chce akurat kupic cos co jest w promocji, wiec malo z tego spuszczaja), ale zawsze cos :)
raz mi nawet powiedzieli jedna cene, a pozniej podwyzszyli :shock: wiec to tak roznie u nich bywa, ale troche dupereli (w tym sigme) kupilem u nich i nie narzekam :)
fotoholik
16-09-2006, 20:11
moze mnie jako stalemu klientowi mozna wiecej...ale chyba trzeba troche pogadac. Jesli przestrzelisz kilka sztuk i nie bedzie OK to oddasz i tyle
Chyba bardziej elastyczni sa jesli chodzi o Canona
dentharg
04-09-2007, 17:36
Wyciete stad: http://canon-board.info/showthread.php?t=20642
Ej.. moje następne szkło/body/lampa będzie albo u tommy_j albo u michalmaga (i tak rodzina); po tym jak bardzo niemiło mi się kupowało 17-40 w Fotomaster/Odrzańska/Wrocław.
Tylko po prostu momentami mam obiekcje natury moralno-etycznej ;)
Dentharg ja kupowałem tokine w NO 1 w arakdach, chyba bliźniacze firmy o ile się nie myle i było bardzo miło. W jeden dzien byłem ogladać, prosiłem by zostawili do jutra i tak było, przyszedłem leżał pod ladą. Podpiąłem nawet C 100-400 :mrgreen:
Przepraszam za OT
dentharg
07-09-2007, 07:52
Dentharg ja kupowałem tokine w NO 1 w arakdach, chyba bliźniacze firmy o ile się nie myle i było bardzo miło. W jeden dzien byłem ogladać, prosiłem by zostawili do jutra i tak było, przyszedłem leżał pod ladą. Podpiąłem nawet C 100-400 :mrgreen:
Mnie tam poganiali ("bierzesz Pan, czy nie?), a na pytanie czy można przypiąć obiektyw i przestrzelić parę fotek zostałem na Odrzańskiej wyśmiany..
w Arkadach macalem 30D. pan normalnie wyciagnal zza szybki, pozwolil sie pobawic, stanal 1,5 m dalej zeby nie przeszkadzac ale normalnie pogadal i w zaden sposob nie poganial.
prawda, ze bylem w srodku z malym dzieckiem i sam na ziemie odstawilem torbe foto, wiec raczej bylem "bezpieczny" :) ale na Odrzanskiej pewnie by ten numer nie przeszedl.
ogolne wrazenia: nawet lepsze niz Foto Raj, gdzie zwyczajowo pytanie o mozliwosc sprawdzenia prowadzi do "to jak sie Panu nie bedzie podobac to mozna jutro przyniesc".
Ech... Wy się cieszcie, iż macie w ogóle zaopatrzone w sprzęt sklepy. W takiej Częstochowie można kupić z półki co najwyżej body albo bardzo cienkie szkła. Wszystko inne na zamówienie.
Ech... Wy się cieszcie, iż macie w ogóle zaopatrzone w sprzęt sklepy. W takiej Częstochowie można kupić z półki co najwyżej body albo bardzo cienkie szkła. Wszystko inne na zamówienie.
eee tam. ja wiem, ze to niby nie jest porownanie, ale po wizycie na Sim Lim Square w Singapurze, pojecie "dobrze wyposazonego sklepu fotograficznego" juz nie bedzie dla mnie takie jak dawniej. zwlaszcza, ze w jednym miejscu tam jest z 10 takich dobrze wyposazonych sklepow, gdzie w Panach Markach III to sobie mozna przebierac, a nie czekac na zamowienie :)
nawiasem mowiac: we Wroclawiu stosunkowo niedawno sie tak poprawilo (w ostatnich 2 latach realnie). wczesniej tez byla kielnia.
dentharg
07-09-2007, 08:35
Ja z samego procesu kupowania 17-40 na Odrzańskiej jestem mocno niezadowolony; nie dostałem gwarancji Canona mimo dyskutowania na ten temat; dostałem gwarancję 2 lata przez sklep (czyli pewnie szkło z importu prywatnego). Na szczęście trafiłem ostrą eLkę.
Nie pamiętam z wątku: czy Tommy daje papiery, czy wszystko przez jego ręce?
przez ręce
niedługo to się zrobi wątek "na Odrzańskiej" :wink:
U tommiego brałem C100-400. Wcześniej się ustawiliśmy w Poznaniu, ale spotkaliśmy się w Swarzędu:) Bez problemów i ponaglania pstyknąłem killka serii.
Ze szkła i transakcji jestem zadowolony. W razie "w" to mam się do niego zgłosić. Polecam!!
A co do Odrzańskiej we Wrocku, to dziwią mnie przypadki opisane powyżej. Miałem okazję popróbować kilka szkiełek sigmy i pobawić się M055ProB. Bez problemów i w miłej atmosferze. Cóż pewnie się coś (załoga) u nich pozmieniało.
Z odrzanska bym nie przesadzal, panowie ktorzy tam siedza wprawdzie maja specyficzne charaktery(znaczy sie jacys tacy posepni) i rad tez raczej udzielac nie chca za bardzo ale kazde szklo mozna podpiac czy potestowac. Moze wlasnie z racji tego podejscia do klienta(tzn masz wiedziec czego chcesz) mozna w pewnych warunkach odniesc niemile wrazenie ze masz spadac;). Kupilem tam troche sprzetu i ogolnie jestem zadowolony mimo wyzszych niz w internecie cen, zabijaja mnie niekiedy ciekawymi tekstami na tematy sprzetowe(tzn podejscie starego praktyka rozsmarowujacego gluty na tylnej soczewce;)
:E
Tak ogolnie to bylo by milo gdyby jakis admin wydzieli watek o fotomasterze na odrzanskiej do osobnego tematu bo sie przyda potomnym...
Dragunov
10-09-2007, 23:08
To ja za wojkij'em pociągnę temat mimo, że odbiega od tytułowego(może lepiej oddzielny post). Panowie z Odrzańskiej we Wrocku mają faktycznie specyficzne podejście do klienta i czasami ma się wrażenie, że mają FOCHA... Ale z tego co pamiętam to nigdy nie było problemu z podpięciem szkła, tylko należało wiedzieć co się chce. Wymieniłem ostatnio u nich używany 28-135 IS na 85/1.8 z małą dopłatą i jestem b. zadowolony. Potargowałem się trochę, jest rachunek, gwarancja Canona, a szkło wiadomo - klasa sam w sobie.
Ja zawsze biorę poprawkę na ludzi, liczy się efekt końcowy.
MacGyver
14-09-2007, 14:11
Ten sklep to jest w ogóle ciekawy. Z jednej strony pseudofachowe rady i komisowe szkła droższe niż nówki w abfoto z drugiej zaś statywy i torby, w cenach niższych niż w najtańszym sklepie internetowym :-)
Zgodzę się z MacGyverem. Brałem tam monopod z głowicą i nie wiem czy się pomylili czy co bo były dwie ceny. Ale nigdzie w internecie nie znalazłem taniej.
No ja w Fotomasterze kupiłem najpierw D60 z tokiną, a później zajrzesliśmy tam przypadkiem z MacGyverem i an_zak'iem i całkiem przypadkiem mieli w fajnej cenie używanego gripa do 30D.. Także chyba każdy sklep ma jakąs dobrą ofertę...
I jeszcze jedna uwaga. W arkadach jest filia No1 a nie foto-mastera. Na odrzańskiej mieszczą się w jednym lokalu, ale to dwie różne firmy.
Robiłem "zakupy" na Odrzańskiej w No1 i jestem zadowolony.
Chłopaki nic przeciwko nie mają żeby podłączyć jakieś szkło czy coś. Mało tego zawsze się zniżka jakaś trafi jeśli jest zakup jest za większą kasę.
Jak kupowałem u nich 30D-tke i powiedziałem:
"panowie na allegro można kupić taniej" dostałem jakieś 200zł rabatu /wtedy body kosztowało~5000zł/
Wiadomo jeśli sam prowadził bym taki sklep i przyszedł by ktoś, żeby sobie po dotykać L-ke za 20tyś, wiedząc że jest dużo ludzi w sklepie szczerze bym się na tym zastanowił czy dać komuś taki sprzęt /w zamieszaniu różnie może być/.
Podsumuję:
- jeśli przyjdziesz z "torbą" zawsze będziesz mile obsłużony i jakaś porada się trafi
- jeśli sądzisz że jesteś najmądrzejszy a panowie ze sklepu to banda debili i sie nie znają to napisz encyklopedie
- niektóre ceny są większe niż u konkurencji
- z realizacją gwarancji jest dużo lepiej bezpośrednio u nich /przez nich/ niż poprzez Canona
Pozdrawiam
dentharg
18-09-2007, 08:57
Przyszedłem z torbą; byłem sam (no, z żoną) w sklepie; kasę miałem w portfelu; chciałem podpiąć 17-40 i zaznaczyłem, że jestem zdecydowany na zakup; usłyszałem, że podotykać mogę w Media.
Poza tym Odrzańska to nie No1 tylko FotoMaster. No1 to chyba jest w Arkadach - niby ta sama firma, ale ludzie inni.
Focus604
18-09-2007, 10:26
No ja w Fotomasterze kupiłem najpierw D60 z tokiną, a później zajrzesliśmy tam przypadkiem z MacGyverem i an_zak'iem i całkiem przypadkiem mieli w fajnej cenie używanego gripa do 30D.. Także chyba każdy sklep ma jakąs dobrą ofertę...
I jeszcze jedna uwaga. W arkadach jest filia No1 a nie foto-mastera. Na odrzańskiej mieszczą się w jednym lokalu, ale to dwie różne firmy.
Foto-Master i No1 jest jedną firmą.
Jak dobrze pamiętam to w maju Foto-Master przejął No1
Focus604 dokładnie na paragonie mam Firma Fotomaster NO 1, oddział "Arkady".
ArturBonoVox
26-09-2007, 20:55
Foto Master i sklep w arkadach to ta sama firma i wlasciciel Sylwester Bielak :)
mattnick
26-09-2007, 21:00
nie wiem jak teraz ale ostatnio jak byłem to 70-200 f4 kosztowało 2990 :)
Niby firma ta sama ale ceny różne
Zakupiłem 50 1.8 na odrzańskiej za 400 pln a w arkadach stoi cena 439.
Jak zapytałem o różnice cenową to pan z uśmiechem na twarzy poinformował że jak chcę 2-gi egzemplarz to mi obniży do tego samego poziomu hehe
a tak na marginesie byłem już na odrzańskiej kilka razy i stwierdzam że pan starszy to chyba pracuje pod jakimś przymusem bo w gburowaty sposób odnosi się do klientów (nie tylko do mnie) i jest pan młodszy z którym miałem okazję pogadać na temat oferty z funsports (okazuje się że się że są ich przedstawicielami ) i nie mam zastrzeżeń ( rzeczowo fachowo zostałem potraktowany ) i jak tylko uzbieram kasę na lampki to na pewno tam kupię bo koszt przesyłki mi odpadnie :)
mattnick
26-09-2007, 21:22
jak tylko uzbieram kasę na lampki to na pewno tam kupię bo koszt przesyłki mi odpadnie :)
No tylko, ze cena gdzie indziej+koszty przesyłki mogą być niższe niż na miejscu :)
pawelknapik
26-09-2007, 21:37
Na Odrzańskiej panuje specyficzny klimat, za którym nie przepadam... ale kupiłem tam sprzęt ;)
350d+kit kosztował tyle, co najtańsze na allegro (czyli taniej o koszt przesyłki + nerwy) choć niestety dostałem sprzęt "macany" (z ekspozycji) bo skończyły się w magazynie. Przy próbie targowania sprzedawca sprawił wrażenie obrażonego :/
Kupowałem tam już wcześniej i później, choć nie zawsze jest to proste zadanie: czasem wpadając po konkretny szybki zakup (film, filtr, wężyk, tego typu sprawy) spędzałem kilkanaście lub więcej minut w kolejce, czekając aż panowie sobie pogadają z "poważniejszym" (bo z torbą foto) klientem, a po kilku nieudanych próbach "wcięcia się" wychodziłem do innego sklepu bądź odkładałem zakup na później :)
ArturBonoVox
26-09-2007, 21:49
Ja w Foto Master kupilem 70-200/4.0 L za 2550 zl. Podpinalem kilka obiektywow. Zadnych problemow.
mattnick
26-09-2007, 21:49
Na Odrzańskiej spędzałem kilkanaście lub więcej minut w kolejce, czekając aż panowie sobie pogadają z "poważniejszym" (bo z torbą foto) klientem
Ergo : przychodzić z torbą foto :)
Ja w Foto Master kupilem 70-200/4.0 L za 2550 zl. Podpinalem kilka obiektywow. Zadnych problemow.
Ja gdzie indziej za 2250+30 kurier
ArturBonoVox
26-09-2007, 21:52
Wiem, zo mozna taniej. Ale fakt, ze siedzialem u nich ze 2 godziny.
Ostatnio kupowałem w Arkadach Tokine 12-24. Jako że była to już 2 tokina kupiona w tym sklepie dostałem mały rabacik.
IMO bardzo mili panowie:) Można miło porozmawiać, jednak wydaje mi się ze jeden pan jest z obozu żółtych:mrgreen:
PS. Zawsze byłem z torbą foto:mrgreen:
mattnick
26-09-2007, 22:11
Wiecie może czy plecaki także respektują, bo w niedługim czasie zamierzam się tam wybrać i zastanawiam się czy wystarczy plecak, czy muszę wejść trzymając w lewej dłoni 17-40 f4 L a w prawej 70-200 f4 L czy może do tego powinienem sobie jeszcze body powiesić na szyi ??
Wiecie może czy plecaki także respektują, bo w niedługim czasie zamierzam się tam wybrać i zastanawiam się czy wystarczy plecak, czy muszę wejść trzymając w lewej dłoni 17-40 f4 L a w prawej 70-200 f4 L czy może do tego powinienem sobie jeszcze body powiesić na szyi ??
plecak chyba styknie
na odrzańskiej z plecakiem - obsługa profi
bez- olewka
ech....dziwna jeat ta kraj
ArturBonoVox
26-09-2007, 22:38
Prawda jest taka, ze sklep z Odrzanskiej nie ma realnej konkurencji (mam na mysli fizycznie sklep, w ktorym szprzet jest na polce do pomacania i kupienia od zaraz). Stad jest jak jest i tyle :)
Chociaż jest jeszcze Impra ale tam bardziej plecaki/torby. Choć ostatnio jak byłem tam to gadałem z kolesiem i mówił że przenoszą się i jak znajdą duży lokal to będą chcieli mieć duży asortyment. Więc mogło by być ciekawe gdyby mieli jakieś szkła i puszki.
Impra jest ok. Sprzęt mało wymyślny mają też i do pomacania. Ale lokal fatalny, to prawda :)
Plecaki jak najbardziej. Poza zabawą sigma 100-300 i 10-20 panowie pozwolili mi nawet zamontować do mojego LRover'a 190XPROB - tak dla przymiarki.
Fakt ludzi nie było tylko ja, moja Kaśka i kuzyn. Luz:)
No to może jeszcze ja się wypowiem. Chciałem na Odrzańskiej kupić Sigmę 17-70, więc przyszedłem ze sprzętem żeby przetestować kilka egzemplarzy. Niestety zostałem niemiło rozczarowany, gdy nie pozwolono mi zamontować obiektywu do mojego body w celu wykonania testów!!!
Postanowiłem więc kupić szkło w imprze. Tam równierz Panowie krzywo się na mnie patrzyli, gdy poprosiłem o 4 sigmy na ladę:)) Strzelili focha, trochę pomarudzili ale w końcu dali co mieli (2 marne egzemplarze). W końcu kupiłem lecz na koniec zastrzelili mnie totalnie: przy płaceniu kartą do doliczamy 2% ceny (myślałem że umrę)
Wrocław miastem życzliwych ludzi - buahahahahahaha
dentharg
26-11-2007, 15:00
Z tym doliczaniem to spotkałem się we Wrocławiu jeszcze w Arest-cie. Dziwne to jest.
Dlatego ja teraz sprzęt kupuję u znanego TIPa :).
W końcu kupiłem lecz na koniec zastrzelili mnie totalnie: przy płaceniu kartą do doliczamy 2% ceny (myślałem że umrę)
A to się do inspekcji handlowej nadaje. Cena prezentowana powinna być ceną finalną, bez żadnych ukrytych marż. A gdy przy płatności kartą doliczają marże to znaczy że chcą byś ty za nich prowizję od używania terminala kartowego płacił. Ja takim sklepom mówię "do widzenia" ale gdybym był mocno złośliwy to bym zasugerował kierownictwu sklepu w rozmowie że tego typu ukryte marże są chętnie sprawdzane przez inspektorów PIH :twisted: .
Wrocław miastem życzliwych ludzi - buahahahahahaha
Brak konkurencji robi swoje niestety;)
trochę tam już u nich kasy zostawiłem. To są trochę goście którzy różnie podchodzą do różnych klientów niestety. Nie miałem tam jednak żadnych problemów żeby coś podpiąć, pomacać itp. Jak pożyczałem od nich szkła, zgadzali się wziąć w zastaw sprzęt mniej wartościowy, nie było też problemu żeby wyjść przed sklep i przestrzelić swoim body kilka fot obiektywem do hasselblada za 6kpln.
jest tylko jeden ból... mają koszmarnie drogie filmy, a jak jest ciśnienie i są poterzebne na zaraz, to trzeba wybulić.
daddylonglegs
04-12-2007, 01:16
Polecam sklep nikona w Magnilia Park, można zamocować wszystko, pomacać - byle na terenie sklepu.
Szkoda, że ceny mają takie duże :)
to nie jest sklep nikona, tylko abfoto przeniesione z ul. widok. fakt, ze ten oddzial wroclawski jest bardziej pod szyldem nikona niz canona. ceny na niektore produkty maja spoko
MacGyver
04-12-2007, 08:36
...fakt, ze ten oddzial wroclawski jest bardziej pod szyldem nikona niz canona. ceny na niektore produkty maja spoko
To nie o szyld chodzi tylko o zachowanie Canon Polska względem ABFoto, po reorganizacji, sprowadzające się do totalnej olewki. Sprzedawca z Dubois mówił mi ostatnio że nie dostał jeszcze akcesoriów, które zamówił na początku roku, Canon Polska przestał dostarczać nawet rzeczy tak podstawowe jak dekielki 58mm.
ja też miałem różne sytuacje na odrzanskiej raz było spoko pogadali dali przymierzyc a raz powietrze nie ma cie. ale i tak u nich wymieniłem swoją kochaną eos 30 na g5 jakieś 3 lata temu bo chcieli wziąśc mój sprzęt cho obsługa mogłaby byc milsza
lukasz_mar
30-12-2007, 17:32
Nie ma niestety zbyt wielkiego wyboru jeżeli chodzi o sklepy ze sprzetem foto we Wrocławiu. Pewnie dlatego jest jak jest. Jeżęli chodzi o No1 na odzrzańskiej, mi pozwolili popstykać tamronem 28-75 swego czasu ale zrezygnowałem ze względu na cenę. Nawet wyszedłem na ulicę w asyście młoszego pana w celu wykonania zdjęć testowych. Zdaje mi się żę ten młodszy jest teraz w arkadach. Tak czy siak na sprzet uważać muszą. W zeszłym roku na targach w Łodzi na stoisku sigmy mieli sporo sprzętu i można było sobie przymierzać i pofocić ale wiem żę dwie sztuki im ukradli. Tam było jednak sporo oglądających.
towersivy
02-01-2008, 14:09
Byłem tam raz jakoś w grudniu, kupowałem jakieś popierdółki + chciałem kupić torbę foto.....mi się z nimi dobrze gadało, powymienialiśmy sporo zdań na temat torby której poszukuję, jeden z pracowników (chyba właściciel) nakierował mnie na pewną czeską firmę produkująca jakby kopie lowepro :) Fomei się zwie i nie powiem sugestia była całkiem trafna ponieważ torbę zakupiłem i jestem z niej zadowolony a rubinów w kieszeni trochę zostało :)
Jeśli chodzi o macanie i focenie szkłami to doskonale ich rozumiem i zresztą sam im to powiedziałem, ze jest mnóstwo osób z ulicy którzy chcą wpaść się czymś pobawić zobaczyć itp, ale kiedy trafia się poważny klient po takim macaniu można stać się bordowym bo naglę się okazuję że ktoś nie zauważenie o coś przytarł a że szkiełko złapało syfy pod przednią soczewkę.....trzeba zrozumieć takie postępowanie bo jeśli patrzeć na to z innej strony chłopacy chcą dobrze.
Jeśli zaś chodzi i C.pl to niestety prawda, bardzo trudno jest zamówić, oryg. osłony PP, dekielki na szkiełko czy body.....zresztą sklepy też mają coraz większy problem z dostępnością takiego towaru.
PZdr.
KrzysiekRally
10-01-2008, 20:41
Ja dziś spontanicznie wybrałem sie na miasto i przechodziłem zupełnie przypadkiem koło No.1 Foto(fotomaster) wpadłem pooglądać i wyszło tak, że kupiłem sobie statywik Velbon Sherpa 450 R :)
I nawet bez poruszania tematu dostałem 20 zł do kieszeni :wink:
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img168.imageshack.us/my.php?image=obraz089sb3.jpg)
:cool:
ArturBonoVox
10-01-2008, 20:50
Ja nie mialem uwag do sklepu. I dzis ponownie to potwierdze. Bylem popoludniu. Mila obsluga, usmiechnieci. Nie doszukuje sie powodow. Wazne, ze bylo milo.
Ja tam jestem rzadko, tylko jak coś potrzebuje nagle. I często zdarza mi się że przede mną jest jakiś dziadek któremu coś tłumaczą. To zawsze się mnie pytają czy w tym czasie jak czekam chcę sobie coś pooglądać.
...kupiłem sobie statywik Velbon Sherpa 450 R
Pewnie to wiesz ale pokazany na obrazku zestaw domaga się mocowania statywowego do obiektywu...
KrzysiekRally
10-01-2008, 23:46
Pewnie to wiesz ale pokazany na obrazku zestaw domaga się mocowania statywowego do obiektywu...
Wiem, ale do 70-200 F4 podobno canon nie robi pierścieni z mocowaniem do statywów. Bynajmniej dziś rozmawiałem z panem z obsługi który mi szykował statyw i powiedział, że zamienniki czy coś to on by nie polecał...
Ale canon robi pierścienie do statywów do 70-200/4
http://www.pstryk.pl/details:7292/canon+tripod+mount+ring+a+ii+w
KrzysiekRally
11-01-2008, 10:49
O fuck! Z tą ceną to trochę przesadzili nieprawdaż? :confused:
troche?:p
Gdzies na allegro widzialem identycznej jakosci zamienniki tyle ze bez napisu canon, tu naprawde nie ma co zepsuc przy produkcji wiec ich opinia sie nie kieruj, oni tam zamienikow nie prowadza, stad ich awersja;)
MacGyver
11-01-2008, 11:05
...oni tam zamienikow nie prowadza, stad ich awersja;)
Dokładnie, jak wysłuchałem tam kiedyś wywodu na temat zamienników aku to mi się płakać chciało :-) Ale cóż, tak teraz najczęściej wygląda handel.
towersivy
11-01-2008, 14:50
Ja właśnie zakupiłem zamiennik od jednego z userów forum :) dam znać jak to się spisuję :)
KrzysiekRally
13-01-2008, 18:54
Poprosze jakiś namiar na kogoś kto tymi zamiennikami handluje, albo niech ten się do mnie na PW odezwie :rolleyes:
Ostatnio bywałem kilka rayz w fotomasterze i wyraże swoją opinię o nich... a raczej o starszym panu kóry wywodzi się z PRLu.
Zapytanie o karte pamieci CF Kingston... dostałem opier.... ze to sie ni nadaje...
Zapytanie o Filtr Lens Protect... mało mnie nie popluł przez telefon ze się nie znam i to "kawałek okna a nie filtr"
Wejście do sklepu po aparat i zostawienie 13tys zł... był miły jak.
Nie polecam Starszego pana w tym sklepie jest chamem w dosłownym tego łowa znaczeniu.
Młodszy pan bardzo uprzejmy i wszystko wytłumaczy, tego pana polecamy.
czy można we Wrocu jeszcze dostać w normalnej cenie 1d m III ??