Zobacz pełną wersję : wiarygodne sklepy ze sprzetem dla Canonierów
Szanowi Canonierzy, szukam dobrego i wiarygodnego sklepu z sprzętem Canona w Warszawie, gdzie :twisted: nie oszukuja , nie sprzedaja śmiganego sprzętu :roll: i gdzie mozna macnąć i przetestować sprzęt przed zakupem
Podobno w Warszawie jest taka firma Foto IT na Mokotowie - czy ktoś tam z Was kupował, słyszał etc - jakieś opinie by się przydały , chętnie :mrgreen:
może jakieś inne adresy (nie mówie o sklepach internetowych , bo w zdecydowanej wiekoszości, kupuje się kota w worku :shock:
WDZIĘCZNY BEDĘ ZA POMOC :-D :grin: :D
Szanowi Canonierzy, szukam dobrego i wiarygodnego sklepu z sprzętem Canona w Warszawie, [...]
Witaj.
Sam zanabywalem z Fotoit http://www.fotoit.pl/index.php?site=kontakt&PHPSESSID=fdca2c03599ba74bab7440b1ceefd111
ja nie mialem zadnych zlych doswiadczen z ta firma, choc slyszalem, ze sa klopoty z fakturami jesli zakup via internet.
Polecam tez http://www.abfoto.pl/kontakt.php
zamawia sie sprzet via inet a odbiera w jednym z oficjalnych sklapow Canona....
Pomagalem przy takich paru juz zakupach i zawsze wszystko odbylo sie bez problemow.
emisiaczek
16-09-2006, 17:07
no i to jest wlasnie taki "sklep" ktory trzeba omijac, spytaj o fakture to sie nie odezwa, odradzam szczerze oszustow.
no i to jest wlasnie taki "sklep" ktory trzeba omijac, spytaj o fakture to sie nie odezwa, odradzam szczerze oszustow.
No patrz a ja znam troche osob (w tym co najmniej kilku uzytkownikow tego forum) ktorym bez lub z problemami ale jednak faktury wystawili (mowa o fotoit).
Ceny na ich stronie to z faktura, ale jesli faktura niepotrzebna to mozna ponegocjowac calkiem mily upust.
I nazywanie ich oszustami tylko z powodu trudnosci w kontakcie to lekkie naciaganie faktow :roll: .
czy rzecz ywiście sprzet jest nowy, nie mam doświadczenia więc nie chciałbym być wy.....rolowany
24-105, 100-400 z mojego podpisu to byly nowiutkie, osobiscie w fotoit kupowane (ceny negocjowane telefonicznie), przy mnie rozpakowywane, z eurogwarancja.
85 1.8 uzywany za rozsadna cene, z pudelkiem, i gwarancja "sklepowa" na 6 miesiecy oraz gwarancja "na rozruch" - tydzien gdyby cos mi sie nie podobalo.
Faktury nie potrzebowalem ale wiem ze faktury braly osoby z forum prowadzace dzialalnosc gospodarcza, nierzadko zwiazana z uslugami foto (palcami wytykac nie bede).
Jak sie boisz wyrolowania to moge z toba podjechac by na zywo obejrzec co ci tam probuja "wcisnac" ;) , a ze juz pare takich wycieczek (bo nie raz i nie tylko swoj sprzet w fotoit odbieralem) odbylem to raczej nie boje sie "wciskania" ;).
... niechciałbym cię trzymać w stand-by'u niemniej jakbys mi podał kilka punktów na które należy zwrócić uwage jezeli chodzi o body i szkło to będę wdzięczny
... niechciałbym cię trzymać w stand-by'u niemniej jakbys mi podał kilka punktów na które należy zwrócić uwage jezeli chodzi o body i szkło to będę wdzięczny
Po prostu wlacz zdrowy rozsadek.
Dostajesz aparat/obiektyw ze swiezo rozpakowanego pudelka, pachnacy nowoscia, praktycznie bez sladow palcow, jakichkolwiek rysek... to co jeszcze mozesz sprawdzic poza tym czy dziala?
Tego nie da sie w punktach opisac - po prostu na wlasne oczy oceniasz sprzet, czy akceptujesz stan w jakim go otrzymujesz a jesli cos ci nie gra to to zglos sprzedajacemu i znowuz na wlasny rozsadek - ocen to co ci sprzedawca mowi.
Polecam wypowiedzi bundiego w tym watku: http://canon-board.info/showpost.php?p=164074&postcount=4
Polecam sklep AGITO www.agito.pl . Ceny rozsądne.Kupowałem w sklepie www.foto-sklep.pl i sklep nie do końca jest ok.jedyna rzecz że wszystko zakończyło się ok na moja korzyśc.Dlatego wybrałem sklep AGITO i polecam.Wszystko w kartoniku jest , bez problemu faktura , dostarczenie towaru w 1 dzień.
W Warszawie dobrze słyszałem tylko o Foto it, poza Wawą poleciłbym www.cyfrowe.pl i www.fotobogutti.pl
Swój aktualnie posiadany sprzęt poza Tamronem kupiłem w cyfrowe.pl.
Z foto it miałem kontakt telefoniczny ale nie zrealizowałem żadnego zakupu, jednak były profesjonalni w kontakcie.
W Warszawie dobrze słyszałem tylko o Foto it
A ja w Wawie dorzuce Agito wlasnie oraz e-oko.
Pamiętaj kolego, że są bardzo dobre sklepy, które potrafią klientowi pomóc a nie zawsze wystawiają fakturę, ponieważ towar może być zagraniczny...hyhyhy lub towar np. przypłynął w kontenerze w ilości przykładowo 1000 szt. a zafakturowane jest 800 szt. (to taki mały przekręt przed fiskusem) i wtedy masz dobrą cenę, bo jak z fakturą to nie zawsze możesz liczyć na dobry uczciwy rabat. A co do gwarancji, to jak sklep chce utrzymać markę to i takiego bezfakturowego klienta załatwi uczciwie. :mrgreen:
Robiłem w Polsce w kompach to wiem jak to jest.
Vitez dobre rady Ci daje, ale są cfaniaki a zwłaszcza w Ameryce, używają towar i oddają go przykładowo po ślubie czyli po 3 dniach a mają 2 tygodnie na zwrot bez podawania przyczyny. Sam się tak nadziałem i sprzęt był tak wypolerowany, że w sklepie nic nie było widać dopiero w domku "wyszło szydło z worka". W Polsce, też wystarczy, że masz znajomego sprzedawcę i (samochód z salonu na sobotkę i niedzielkę pożyczy) a w poniedziałek jak nówka w salonie będzie błyszczał. Pozdrawiam.
A propos sklepow online i cen znalazlem cos takiego www.foto.pl a konkretniej:
http://www.foto.pl/katalog.php?pwd[4]=%2F100007%2F100766%2F100775&sortuj=&grp=&grupa_p=4&grupa_rek[4]=&aukcja=&start=0
Foto.pl to chyba byla strona miesiecznika prawda? Wyglada na to, ze wzieli sie rowniez za sprzedaz sprzetu, ale zerknijcie na ceny !!!! :shock: Kopara mi opadla ! To chyba najwyzsze ceny w necie w tym kraju. Pogielo ich dokumentnie :!: Przykladowo Canon EF 28 f2.8 1552 zl ! - przez ceneo.pl max to 840 w Foto Bogutti, EF 50 1.4 USM 2849 zl ! - max z ceneo.pl to 1528 zl itd. ...
pozdro
P.S. Gdyby link nie dzialal skopiujcie bo warto zajrzec albo wejdzcie do sklepu ze strony glownej. Ja przegladalem ceny Canona.