PDA

Zobacz pełną wersję : O DIGIMATE jeszcze... (inaczej)

krecio
14-09-2006, 12:54
Mam problem. Otoz zanabylem sobie D v.II. Dziala, zgrywa jak nalezy, bledow w plikach zadnych. Czyli wszystko niby jest OK. Niby... Otoz po zgraniu zdjec na twardziela mam zwyczaj kasowania dysku w banku. Dysk to Seagate 40 Gb. Po tej operacji (kasowanie) oprozniam takze "kosz". W komputerze mam wskazanie o pierwotnej pojemnosci dysku czyli jakies 37 Gb. Jak do tej pory wszytko jest w porzadku. Zabawa sie zaczyna w chwili "odpalenia" banku. Na jego wyswietlaczu wskazanie dotyczace pojemnosci HD jest na poziomie sprzed zgrania i kasowania. Zadne formaty itp. nie zmieniaja tego stanu.
Czy macie tak samo czy cos "nie tak" jest u mnie? Zaznaczam, ze przypadlosc ta nie wplywa (jak do tej pory) na funkcjonalnosc banku. Zastanawiam sie jednak co bedzie gdy wskazanie na wyswietlaczu dobrnie do cyfry "0"?

fICHU
14-09-2006, 14:09
:)
Taaaak....
Moj DM3 ma podobny problem :)
patrz watek http://www.canon-board.info/showthread.php?t=14047
na razie pomaga na sto procent usuniecie i ponowne utworzenie partycji.
Doswiadczenie mowi, ze wyswietlanie na LCD po prostu ma sie nijak do tego co sie dzieje na samym HDD.
Poza tym dziala bez problemu.

Badam temat. O rezultatach i zmianach w zachowaniu zabawki wypowiem sie pozniej.

PS. Moze polaczyc oba watki lub wydzielic?

szycho
15-09-2006, 16:43
...Zastanawiam sie jednak co bedzie gdy wskazanie na wyswietlaczu dobrnie do cyfry "0"?
Pewnie Buuuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmm!!!:lol:
A tak na poważnie to muszę się też temu bliżej przyjrzeć: wywalić wszystko z dysku w DMIII i odpalić ponownie.

krecio
15-09-2006, 22:56
Po ponownym zalozeniu partycji i formacie znowu jest OK. Widac po jakims czasie pudelko wymaga "specjalnego" traktowania.