Zobacz pełną wersję : Realna cena za 300D
Jaka waszym zdaniem jest realna i rozsadna cena z Canona 300D, uzywanego, ale z niewielkim przebiegiem??Chcialbym sie zorientowac poniewaz niestac mnie neistety na kupno lepszego aparatu, a dobijaja mnie juz koszta ciaglego wywolywania filmow z mojego analoga.Wiem ze wiele osob mi napisze zebym dozbieral i kupil lepszy sprzet, ale jest to poprostu w mojej obecnej sytuacji nierealne.
Tomasz Golinski
14-09-2006, 01:10
300d to całkiem solidny aparat. Jedyny problem to, że może byc zjechany (stan migawki). Popatrz na ceny na allegro to się zorientujesz.
przy 300d jedyne co moze Cie naprawde denerwowac to zapychajacy sie co chwila bufor, czas uplywajacy do podgladu histogramu, czas wlaczenia sie aparatu, ogolnie nie najszybszy to sprzet, ale i tak szybszy od poprzednikow. W okolicach ceny 1400 zl powinienes juz przebierac w aukcjach z obiketywami i kartami pamieci, co powinno dawac do myslenia ze samo body mozna juz miec za okolo 1000 zl, niestety Ci ktorzy chca teraz sprzedac 300d chyba nie widza ze cena 350d jest tylko niewiele wyzsza i uparcie probuja windowac ceny, a trabanty zalegaja na allegro. Paradoks w tym wszystkim jest taki ze o ile pare miesiecy temu temu akcesoria takie jak grip byly tanie jak barszcz, a trabanty byly troszke bardziej w cenie, to juz w tej chwili cena trabantow spadla a za uzywany grip trzeba zaplacic tyle co ponad rok temu za nowy :mrgreen: 1500 zl to chyba maksymalna kasa jaka mozna wydac na ten zestaw, i nie sugerowalbym sie allegro, poszukaj na forum, napewno znajdziesz taniej sprzet.
pozdrawiam
krzysiek
ja swojego sprzedałem za 1700zł z gripem oraz kitowym obiektywem.
Witam,
2 tygodnie temu mialem ten sam problem i postanowilem zakupic uzywanego 300d. Kupilem 300d kit z przebiegiem 9000 zdjec i karta za 1400 zl. Przed zaplata udalem sie razem z sprzedajacym do serwisu naprawczego i po sprawdzeniu aparatu dokonalem zakupu. Teraz jestem na etapie czytania instrukcji i na robieniu zdjec metoda prob i bledow. Jak na razie sprzet sprawuje sie Ok ale pozyjemy zobaczymy,
pozdrawiam i zycze udaneych zakupow
kauki
dobra cena
ja kupiłem w kwietniu za 1880pln z kitem - mysle ze pare stówek powinien stanieć (używka)
gripa kupilem niedawno jakimś przedziwnym fuksem oryginalnego canonowskiego z karta gwarancyjna za 170pln (sic!) - zamienniki w tym czasie na allegro byly po ~200-250pln...
ja bym zrobił tak - poszperal na allegro i na forum porównując ceny
moim zdaniem zaden fotograf zawodowy nie będzie katował 300D - musiałbys trafić na sredni-zamożnego lub zamoznego amatora co kupil i teraz na 400d chce sie przesiąść :mrgreen:
anyway powodzenia
za 1300 powinieneś wyrwać. sam miałem zamiar ten sprzęt kupić, ale 18-stka się zbliżyła i kupuję 350D
http://canon-board.info/showthread.php?t=14528 o prosze :)
senturion
15-09-2006, 10:43
za 1300 OK, abo uzbierać troche kasy i kupić nowego za 1800 z 12m gwarancją sklepu w którym kupiłeś(na allegro)
http://www.allegro.pl/si.php?i=127689528
znajomy - paru forumowiczów zostawiło u niego troche kpln
cena dobra