PDA

Zobacz pełną wersję : Prosba do warszawiakow

Oakhallow
12-09-2006, 12:44
Mam nietypową prośbę do mieszkańców Warszawy.
Czy w kojarzy ktoś gdzieś w mieście roboty drogowe (lub wszelkie inne), ale tak żeby skuwano nawierzchnie młotem pneumatycznym? Ew moze być tez ubijanie podloza taka ubijarką pneumatyczną. Im bardziej w centrum lub przy osiedlach tym lepiej.
Sprawa aktualna do jutra, wiec jesli ktos jutro zobaczy to też proszę o sygnał.

Pozdrawiam!

Oakhallow

slawek2b
12-09-2006, 13:09
w weekend kopali na rogu Nowego Swiatu i Swietokrzyskiej, wygladlo na to ze potrwa troche

Reason
12-09-2006, 13:22
Most gdański.
Aleje Jerozolimskie na wysokości Ery (Jerozolimskie 181)

Walą cały czas :-)

stratus
12-09-2006, 13:30
ul.Wronia za Belloną - akurat właśnie tamtędy jechałem.

Oakhallow
12-09-2006, 14:35
Dzięki wszystkim. Właśnie wyruszam na łowy z modelką.

Pozdrawiam!

Oakhallow

kami74
12-09-2006, 14:37
Będziesz ją skuwal i ubijał ;) ??? ;)) To ja z niecierpliwoscia czekam na zdjecia z tej sesji :mrgreen:

Oakhallow
12-09-2006, 19:57
No coś Ty, włos jej nie może spaśćz głowy, to moja własna żona :mrgreen:

Mam zamówienie na zdjęcie o hałasie w wawie. Niestety w Polsce się pracuje do południa, bo tuż przed 16-ta na 3 z wskazanych miejsc nie znalazłem żywej duszy, tylko wielkie rozkopy.
Będę jeszcze jutro coś rzeźbił. Ostatecznie zrobie osobe zatykającą uczy na któryms z głownych rond w centrum. Robiłem już dzisiaj przymiarke pod palmą.

Oakhallow

Kubek
12-09-2006, 21:42
[...]Mam zamówienie na zdjęcie o hałasie w wawie. Niestety w Polsce się pracuje do południa, bo tuż przed 16-ta na 3 z wskazanych miejsc nie znalazłem żywej duszy, tylko wielkie rozkopy.[...]

To wstąp na ul.Zieleniecką.
Na całym odcinku, od Ronda Wiatraczna do Teatru Powszechnego,
remontują dwa pasy ruchu łącznie z wymianą rur wodociągowych.
Stałem tam ze dwa razy w korku w okolicach godz. 17stej
i mogłem sobie podziwiać oranie nawierzchni młotami udarowymi
oraz ubijanie świeżo zasypanych odcinków wykopu.
Układają też nowy chodnik wzdłuż tej ulicy
i kostki brukowe ubijają właśnie wspomnianymi przez Ciebie maszynkami.

Będziesz miał dwa w jednym - hałas i smog samochodowego korka!
:-)

Oakhallow
12-09-2006, 22:04
Dzięki Kubek. O tym remencie wiem, bo mi samemu skutecznie utrudnia życie.
Pytanie tylko czy jak tam wyjme sprzęt, to wróce z nim do domu... :confused:

Oakhallow

mmsza
13-09-2006, 12:55
To wstąp na ul.Zieleniecką.
Na całym odcinku, od Ronda Wiatraczna do Teatru Powszechnego,

Jeśli to ma być między R.Wiatraczna a Teatrem to ul. Grochowska a jeśli ul. Zieleniecka to R.Waszyngtona a nie Wiatraczna ;)

Ale grunt żeście się dogadali :mrgreen:

romanchch
13-09-2006, 13:04
jedz na al.krakowska gdzie samoloty po starcie z okecia leca w miare nisko, tam jest dopiero masa decybeli, ze jak modelka uszu nie zatka do ogluchnie :-)) bedzie fota naturalna a i samolot w tle to tez nie byle jaka atrakcja :-)

Oakhallow
13-09-2006, 15:27
Dzięki wszystkim za propozycję. Ostatecznie robiłem pod palmą z korkiem w tle (nawet panowie policjanci się załapali). Ale zdjęcie ostatecznie odrzucone, przez banalną rzecz, zabyt długie paznokcie modelki. Mój błąd, no ale jestem mądrzejszy na przyszłość, żeby brać do pozowania mężczyzn, wtedy nie ma sie do czego przeczyczepić.

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc!

Oakhallow

kami74
14-09-2006, 14:05
Ale zdjęcie ostatecznie odrzucone, przez banalną rzecz, zabyt długie paznokcie modelki.

Nie do końca wiem po co i dlaczego to zdjęcie, ale wynika z powyzszego cytatu, że zadbane kobiety są głuche lub w inny sposób nie podlegają cierpieniu ze wzgledu na hałas. Dziwne

panek
14-09-2006, 18:00
a może pokażesz fotki ?

Oakhallow
14-09-2006, 19:59
zadbane kobiety są głuche lub w inny sposób nie podlegają cierpieniu ze wzgledu na hałas. Dziwne

Nie są głuche, ale okazało się, że są wyzywające, a takie nie mogą się znaleźć w mediach katolickich.

Zdjęcie jest tutaj:
http://img57.imageshack.us/img57/5923/img647520060912kl9.jpg

Oakhallow

kami74
14-09-2006, 20:06
Trzeba było w PS "zmyć" ;) żonie lakier z paznokci to pewnie by przeszło. Pozdrawiam

KMV10
14-09-2006, 21:53
Nie są głuche, ale okazało się, że są wyzywające, a takie nie mogą się znaleźć w mediach katolickich.

Zdjęcie jest tutaj:
http://img57.imageshack.us/img57/5923/img647520060912kl9.jpg

Oakhallow
Ja nie o paznokciach ;)
Zastanawiam się jak wrażliwy słuch należało by mieć (ja mam dość wrażliwy słuch) aby nie móc znieść hałasu z tym miejscu. Wydaje mi się, że to zdjęcie trochę kreuje rzeczywistość, bo po prostu na tym rondzie jest hałas ale nie aż taki wielki ;)
Zdjęcie z młotami pneumatycznymi byłoby chyba bardziej przekonujące.
PS. Zawsze "raziło mnie" w filmach Bareji sztuczne montowanie scen przejazdów samochodami. Jedziemy Marszałkowską w kierunku pl. Bankowego, zmiana sceny - rozmowa w samochodzie - zmiana sceny - jedziemy Puławską w kierunku Dworca Południowego...
PS2. Teraz o paznokciach - to katoliczki nie malują paznokci? Mam współpracowniczkę po liceum katalickim z internatem. Niekiedy ma tak pomalowane "szpony", że chyba media katolickie dostałyby zadyszki ;)

muflon
15-09-2006, 09:27

Hmm, wez zamiast zony babcie, idz pod jakis kosciol, gdzie dobrze widoczne sa dzwony na wiezy i powtorz ujecie w dokladnie takiej samej pozycji, tylko bardziej od dolu :twisted: :twisted: :twisted:

A tak serio, IMHO fotka zupelnie dobra, o ile dobrze zgaduje sytuacje, to gdyby nie te nieszczesne paznokcie, to bylaby idealna do publikacji. KMV10 to nie ma byc reportaz ze 100% trzymaniem sie faktow ;-)

KMV10
15-09-2006, 09:33
Hmm, wez zamiast zony babcie, idz pod jakis kosciol, gdzie dobrze widoczne sa dzwony na wiezy i powtorz ujecie w dokladnie takiej samej pozycji, tylko bardziej od dolu :twisted: :twisted: :twisted:

A tak serio, IMHO fotka zupelnie dobra, o ile dobrze zgaduje sytuacje, to gdyby nie te nieszczesne paznokcie, to bylaby idealna do publikacji. KMV10 to nie ma byc reportaz ze 100% trzymaniem sie faktow ;-)
A ja tak lubię te reportaże i fakty ;)

Oakhallow
15-09-2006, 15:12
KMV10 ja ja bym miał za każdym razem biegać i szukać rzeczywistych sytuacji...:roll: Kiedy trzeba to trzeba, a kiedy trzeba szybko to szybko.

Muflon dzwony niestety odpadają, bo to byłoby strzelanie do własnej bramki. Materiał jest o hałasnie ulicznym (chyba?).

Jeszcze co do miejsca, to nie chodzi w takich zdjeciach o to czy rzeczywiście jest tam hałas, ale właśnie o to, że rozpoznałeś to rondo i kojarzysz, że to Warszawa.

Zdjecie zostalo zatwierdzone i juz bylo na makiecie, ale korekcja sie dopatrzyla tych nieszczęsnych paznokci.

Oakhallow

muflon
15-09-2006, 15:18
Jeszcze co do miejsca, to nie chodzi w takich zdjeciach o to czy rzeczywiście jest tam hałas, ale właśnie o to, że rozpoznałeś to rondo i kojarzysz, że to Warszawa.
To nawet nie chodzi o to, czy to Warszawa, czy mniej-elytarne miasto :) ale o to, że dokładnie widać to, co ma być widać: hałas uliczny i bardzo dobrze pokazane, że komuś się to nie podoba. Wycinaj "niekatolickie" paznokcie i wysyłaj tą samą fotkę, albo wróć w to samo miejsce :)

Oakhallow
15-09-2006, 15:25
Materiał już wydrukowany więc po ptokach. Dla jednego zdjęcia nie warto się szarpać, w czasie jak bedę je powtarzał nie zrobie innego, więc nie kalkuluje mi sie. Jestem po prostu mądrzejszy na przyszłość.

A tak mi jeszcze przyszło do głowy już po napisaniu powyższego, że to troche kwestia szacunku do samego siebie. Być może gdyby to miała być fota życia, lub płacili za nią 1000$ to bym walczył. Zlecono wykonanie ujęcia, ja je dostraczyłem. Jeśli moja koncepcja sie nie spodobała to trudno, jest wolna konkurencja...

Oakhallow

KMV10
15-09-2006, 15:38
KMV10 ja ja bym miał za każdym razem biegać i szukać rzeczywistych sytuacji...:roll: Kiedy trzeba to trzeba, a kiedy trzeba szybko to szybko.
Ho ho, to zabrzmiało bardzo komercyjnie :wink:

Oakhallow
15-09-2006, 15:43
Ho ho, to zabrzmiało bardzo komercyjnie :wink:
Bo to było czysto komercyjne zdjęcie.

Oakhallow