Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Filtr polaryzacyjny - jak za mgla

pavlo
11-09-2006, 14:39
Witam,
w koncu zdecydowalem sie kupić filtr polaryzacyjny Marumi. Jednak coś dziwnego jest z tym filtrem - zamiast polepszać, totalnie pogarsza jakość zdjęć - brak kontrasu i całość wydaje się jakby była za mgłą.
Jutro idę do sprzedawcy prosić o wymianę, choć nie wiem czy się uda. Przez telefon sprzedawca twierdził, że wina leży po mojej stronie. Zobaczymy jak to się skończy, ale chciałbym się dzisiaj dowiedzieć czy ktoś miał podobny przypadek?

Pozdrawiam

Driver
11-09-2006, 14:53
nio

obróć go o 180 stopni :)

Tomasz Golinski
11-09-2006, 15:01
Hehe, może od razu o 360? Albo splunąć 3 razy przez lewe ramie?

Cichy
11-09-2006, 16:00
Nie ma siły - robisz coś nie tak. Jeszcze wiesz co zrób - chuchnij z obu stron i przetrzyj mikrofibrą. Fabrycznie zdarza się, że Marumi mają jakiś osad na szkle.

Hellfire
11-09-2006, 21:54
Mój polar tylko zmniejsza kontrast, a Twój odrazu powoduje jego brak! Masz jakiś niezły egzemplarz!

Tomasz1972
11-09-2006, 21:58
Witam,
w koncu zdecydowalem sie kupić filtr polaryzacyjny Marumi. Jednak coś dziwnego jest z tym filtrem - zamiast polepszać, totalnie pogarsza jakość zdjęć - brak kontrasu i całość wydaje się jakby była za mgłą.
Jutro idę do sprzedawcy prosić o wymianę, choć nie wiem czy się uda. Przez telefon sprzedawca twierdził, że wina leży po mojej stronie. Zobaczymy jak to się skończy, ale chciałbym się dzisiaj dowiedzieć czy ktoś miał podobny przypadek?

Pozdrawiam

jakbyś mógł pokazac jakąś fote bez i z filtrem w tych samych warunkach , najlepiej ze statywu :)

pavlo
12-09-2006, 11:47
Dzięki Cichy za radę - pomogło.