Zobacz pełną wersję : jaka cyfrowka?
Witam.
Chcialabym kupic jakas cyfrowke, do celow firmowych (coby ladnie eksponowac towar w sieci) i moze od czasu do czasu do celow imprezowych. Dla siebie wybralam juz lustrzanke ;) Jednak ta inwestycja musi poczekac...
Co proponujecie?
romanchch
10-09-2006, 18:50
jesli kompakt, to proponuje serie ixusow, mialem do czynienia z ta maszynka i polecam, nie tylko za jakosc matrycy (obraz przyjemny w odbiorze) ale tez intuicjyne menu oraz co niebagatelne za metalowa obudowe, solidna, a wiadomo, ze w firmie o to chodzi, pzdr
Odpowiem Ci słowami z p.r.f, ale zupełnie szczerze i poważnie: Zatrudnij zawodowca.
zawodowiec to ja ;)
no wlasnie o ixusach myslalam... z tym, ze nie wiem czy nie wolalabym czegos jeszcze tanszego... /zeby szybciej moc nabyc sprzecik dla mnie :)/
Fuji S5600?
800zł
świetna maszynka
fajna propozycja, czemu nie. z tym, ze nawet na allegro nie udalo mi sie znalezc tego sprzetu w tej cenie...
Kolekcjoner
10-09-2006, 23:39
Łatwiej by było coś doradzić jakbyś przedstawiła budżet na to cudo :D.
chodzi o to zeby bylo dobrze i taaaanio /czyli jak zawsze ;)/
dobry sprzet bedzie pozniej...
teraz moze... hm, jeszcze mniej... /niz 800/
/boje sie tylko ze jak drastycznie zejde z cena to nabede straszny badziew/
zawodowiec to ja
Zawodowcy nie zadaja tego typu pytan :p .
IXUS 800 IS
chodzi o to zeby bylo dobrze i taaaanio
Tak na mój rozum, to jest sprzeczność...
M@riusz
senturion
11-09-2006, 09:51
A myslałas o S1 lub S2 :?:
chodzi o to zeby bylo dobrze i taaaanioW Erze Ci tak dobiorą.
Kolekcjoner
11-09-2006, 15:12
IXUS 800 IS
Ja się tam specjalnie wielkim zawodowcem nie czuję ale trochę doświadczenia już się tu i ówdzie nazbierało i też bym miał problem jakby mi przyszło wybierać kompakt.
Vitez, no wiec jeszcze raz: ;)
wiecie co, w ogole nie jestem przekonana do tych kompaktow. coraz czesciej mysle zeby naciagnac swoj budzet i kupic od razu lustrzanke.
wiecie co, w ogole nie jestem przekonana do tych kompaktow. coraz czesciej mysle zeby naciagnac swoj budzet i kupic od razu lustrzanke.
i o to chodzi:wink: ja też kupiłem c s2 i potem żałowałem:-( a teraz lustereczko:razz:
i chyba tak zrobie. bo jak nie to tylko bede zalowac... w koncu ten kompakt stanowilby jedna ktoras /1-10/ lustrzaneczki.
Ale czy zdajesz sobie sprawę, że kompakty robia lepsze zdjęcia?
To nie jest żart!
Ale czy zdajesz sobie sprawę, że kompakty robia lepsze zdjęcia?
To nie jest żart!
rozwin swoja mysl prosze :)
Masz dwa aparaty kompakt i lustrzankę.
Bierzesz kompakt włączasz, robisz zdjęcie, zgrywasz do kompa lub oddajesz do labu i oglądasz. To samo z lustrzanką. Porównujesz dwa zdjęcia to z kompakta będzie ładniejsze.
senturion
13-09-2006, 11:26
Bierzesz kompakt włączasz, robisz zdjęcie, ...To samo z lustrzanką. Porównujesz dwa zdjęcia to z kompakta będzie ładniejsze.
W takim tempie bez ustawiamia parametrów w lustrzance to napewno w kompakcie bedzie ładniejsze :p
oj, dlugo nie moglam sie tu zalogowac...
LemonR, liczylam na konkretna odpowiedz. jezeli chodzi o takie uproszczenia jak opisales to faktycznie pewnie tak jest :)