Zobacz pełną wersję : lampa błyskowa powershot s1
Cześc ! Mam problem z lampą błyskową, przy robieniu fotki nastąpił głośny trzask nastapił mocny błysk i od tej pory lampa nie działa. Mam 2 pytania Co jest przyczyną zepsucia lampy ? Gdzie w Krakowie mozna naprawić taką usterke i jaki jest ewentualny koszt naprawy ??
Vresviik
09-09-2006, 10:33
na ul Grabowskiego, poszukaj jest gdzieś tutaj watek o naprawach w Krakowie
dzięki za namiary dzisiaj właśnie oddałem apart znajomemu, który zdiagnozuje usterkę. powiadomie o dalszych losach s1 jeszcze raz dziękuje za namiary
Witam,
mi tez sie taka sytuacja zdarzyla w marcu i tu: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=9214 pisalem o tym zdarzeniu.
Do tej pory nie zdecydowalem sie na naprawe. W nocy i tak lampa kiepsko sie spisywala, a brakuje mi jej tylko w dzien do doswietlen.
W Krakowie bylem w 2 miejscach z pytaniem o naprawe. Na Grabowskiego bylem i gosc chccial sie podjac za ok500 zl i bylem jeszcze w okolicy Zwierzynieckiej (nie pamietam nazwy ulicy) tam slyszeli o takim problemie w S1, ale poradzili wyslac do W-wy na Zytnia.
Pozdrawiam
Witam
chciałbym poinformować że lampa w s1 już działa kolega który się para naprawą sprzętu wideo kamer i aparatów poradził sobie wymienił przetwornice za robote nie wziął koszt przetwornicy 40 zł nie wiem skąd miał przetwornice moze cos od niego wyciągne, do serwisu dzwoniłem to powiedzieli mi ze w granicach 400 zł naprawa by kosztowała.