Zobacz pełną wersję : Nowe szkło Canona dla konesera, czy nie tylko?
Czy Canona EF 50mm f/1.2L USM, będzie wart tej ceny dzisiaj 1599$ ?
(wrozka mode on)
oczywiscie, ze bedzie warte
(wrozka mode off)
Oczywiscie ze nie bedzie... bezeduraaa
troche bedzie a troche nie bedzie :-) dobrze ze jest, mozna sobie zbudowac naprawde jasny zestawik 35/1.4 50/1.2 85/1.2 i najciemniejsze 135/2 wiec piecdziesiatka pasuje jak ulal :mrgreen: wiec czyz nie jest warta swojej ceny? :twisted:
troche bedzie a troche nie bedzie :-) dobrze ze jest, mozna sobie zbudowac naprawde jasny zestawik 35/1.4 50/1.2 85/1.2 i najciemniejsze 135/2 wiec piecdziesiatka pasuje jak ulal :mrgreen: wiec czyz nie jest warta swojej ceny? :twisted:
Gdyby sytacja finansowa pozwalała mi wybierać w takich szkłach, to osobiście wybrałbym zestaw:
24/1,4 jako szeroki (bardzo lubię tę ogniskową),
35/1,4 "standard", bo leży mi o wiele lepiej niż 50mm
135/2 tele + ewentualnie któryś TC.
Oczywiście to wszysko dla formatu 24x36.
Nie bedzie.
W tej chwili mozesz za ta kase kupic troszke ciemniejsza stalke o zmiennej ogniskowej 24-70L :mrgreen: :wink:
ale co to znaczy będzie warte tej ceny?
mając taki obiektyw zrobisz zdjęcia, których nie zrobisz innym. A pytanie jest, czy tego potrzebujesz, potrafisz użyć no i czy masz na to kasę.
Ma wyjść następca 1dsmkII. Jak myślicie, wart będzie swej ceny ?
:turl:
Ma wyjść następca 1dsmkII. Jak myślicie, wart będzie swej ceny ?
Kurcze - kiedy ? :shock:
Niedzwiedz
08-09-2006, 12:15
Pikczer i sadzisz ze te mydlo 24-70 bedzie lepsze na f4 od tej 50mm , bo o 2,8 szkoda gadac .
Stalki to stalki i nie ma zooma lepszego od stalek
Wczoraj chłopak zamówił (CPS, USA - dostępny 01.10) za $1400 to po pierwsze, po drugie wbrew pozorom pytanie skieruj do siebie.
Wszystko się rozstrzygnie w momencie kiedy szkło trafi na półki sklepowe.
Po komentarzach w necie widać, że sprzedaż tego szkła zależeć będzie przynajmniej od dwóch rzeczy:
- ostrości na f/1.2
- szybkości AF
Widzisz gdzieś cenę...
ale co to znaczy będzie warte tej ceny?
mając taki obiektyw zrobisz zdjęcia, których nie zrobisz innym.
Dokładnie, ludzie nie widzą wyboru jaki im Canon oferuje. Nie masz kasy na 50L kup sobie 50/1.4 - istny bargain, nie masz i na to to kup 50/1.8. Focisz makro kup sobie 50/macro. Proste jak drut.
Niektórzy nie potrafią zrozumieć, że dla zawodowca $1400 to bardzo rozsądna cena za takie szkło. Oczywiście oprócz Bonków są jeszcze snowboardery i gietrójki ale to już inna sprawa ;-)
Pikczer i sadzisz ze te mydlo 24-70 bedzie lepsze na f4 od tej 50mm , bo o 2,8 szkoda gadac .
Stalki to stalki i nie ma zooma lepszego od stalek
Nie dyskutuj z mitem 24-70L, w ciemno obstawiam, że nie dasz rady ;-)
Niedzwiedz
08-09-2006, 13:08
no coz zoomy lepsze od stalek swiat sie konczy !!! :)
no coz zoomy lepsze od stalek swiat sie konczy !!! :)
A ty buzki rozrozniasz, czy tak tylko zeby rozmowe zagaic? :roll:
Niedzwiedz
08-09-2006, 14:36
no wiem wiem ;)
A ja myślę że nie myślę :P
Silent Planet
08-09-2006, 17:18
A ja myślę że nie myślę :P
Zauważyliśmy.
50 1.2L - FotoIT - 7999 zł :mrgreen:
to chyba jakiś chłyit martetindowy :mrgreen:
za tą kase to bym miał dla siebie zestaw
tammy 17-50 f2.8 oraz 24-105 f4, 70-200 f4
i jeszcze zostanie jakies 30pln na browce :grin:
no właśnie.... tylko zależy co kto potrzebuje - sa tacy co będą mieli w nosie moje zoomy i wezmą tą stałkę...
Tylko dla kogo ten zestawik będzie za 6000$ :rolleyes: w USA a za ile w Polsce?
<połączone>
Wczoraj chłopak zamówił (CPS, USA - dostępny 01.10) za $1400 to po pierwsze, po drugie wbrew pozorom pytanie skieruj do siebie.
A dokładniejszy namiar na sprzedawcę można prosić ? :confused:
Tylko dla kogo ten zestawik będzie za 6000$ :rolleyes: w USA a za ile w Polsce?
spokojnie znajda sie chetni, tym bardziej ze czesc juz ma wszytko oprocz 50L ;-) rowniez w PL
Pozwolę sobie jeszcze raz odpowiedzieć, tym razem cytując z FM:
They've done their research, this is a pro lens for professionals or discerning amateurs. If you want/need the lens, this is the price of admission. End of story.
I would have payed at least 50% more for this lens without hesitation. At USD1600 it represents great value for what it can deliver and will have paid for itself with just one job.
A propos namiaru: gościu nie podał nic więcej oprócz CPS, USA
Niedzwiedz
12-09-2006, 11:06
ja bym wolal takie 50mm i 5d niz 10 zoomow :)
Kolekcjoner
12-09-2006, 15:58
ja bym wolal takie 50mm i 5d niz 10 zoomow :)
No nie da się ukryć, że też mi się to marzy:D.
No nie da się ukryć, że też mi się to marzy:D.
to jeszcze ja do marzen sie dolaczam no i moze 85L i juz wszystko cacy. czego wam i sobie zycze