PDA

Zobacz pełną wersję : spadajace ceny sprzetu - pomocy

mihal
06-09-2006, 22:37
:roll: sie ma :oops: jestem nowy, chcialbym wiedziec kiedy spadaja sezonowo ceny sprzetu , slyszalem ze po FOTOKINie :mrgreen: ale nie wiem , czy szanowne towarzystwo ma doswiadczenia ze sezonowoscia cen

Kubek
06-09-2006, 23:00
[...]chcialbym wiedziec kiedy spadaja sezonowo ceny sprzetu[...]

Ceny spadają mniej więcej wtedy, gdy spadają liście z drzew... ;-)
Kończą się wakacje i wyjazdy urlopowe,
więc sprzęty też mają gorsze wzięcie.
W grudniu jest ponowny wzrost cen,
ze względu na okres przedświątecznych zakupów.

Życzę wysokich rabatów!
;-)

zanussi
06-09-2006, 23:02
ceny spadaja gdy ktoś otworzy drzwi do sklepu przy mocnym wietrze.... a potem trzeba te ceny pozbierać i dopasować do towaru co by jaja nie wyszły ;)

Kolekcjoner
07-09-2006, 07:08
Po photokinie pewnie spadną i ze względu na nowości i upływ czasu i zimę. Tyle że tak można w nieskończoność, a światło ucieka. Ale do photokiny to chyba warto się wstrzymać.

Czacha
07-09-2006, 11:01
Kończą się wakacje i wyjazdy urlopowe,
więc sprzęty też mają gorsze wzięcie.
W grudniu jest ponowny wzrost cen,
ze względu na okres przedświątecznych zakupów.

Bzdura kolego, wierutna bzdura. Ceny spadaja przez caly czas - odsetek produktow (w branzy fotograficznej) ktore drozeja jest narpawde znikomy i pomijalny. W ciagu roku cena do gory idzie moze dla 3-4 artykolow.. reszta spada na leb, na szyje..

Najwieksze obnizki sa przed oraz w trakcie trwania wakacji.. no i przed swietami (Wielkanoc, Boze Narodzenie). Wplyw na cene maja rowniez nowe modele, ktore akurat pojawiaja sie jesienia i wiosna (Photokina, PMA).

bartosz108
07-09-2006, 11:18
Ciekawe jaki spadek cen będzie dla ciebie satysfakcjonujący?
15, 30, 50% ?

Kolekcjoner
07-09-2006, 11:30
Ciekawe jaki spadek cen będzie dla ciebie satysfakcjonujący?
15, 30, 50% ?

No jak to jaki - jak będą je rozdawać za darmochę:mrgreen:. Tyle że wtedy znów pojawią się nastepcy i kolejni itd.

Pikczer
07-09-2006, 14:49
No jak to jaki - jak będą je rozdawać za darmochę:mrgreen:. Tyle że wtedy znów pojawią się nastepcy i kolejni itd.
Czyli wniosek prosty - nie kupowac i nie czekac :mrgreen:

Paweł Brzozowski
07-09-2006, 14:54
Ceny spadają i będą spadać cały czas... oczywiście do pewnego poziomu :-)
Cały czas będą wchodzić na rynek nowe modele...

Wniosek jest prosty - kup TERAZ najlepszy aparat na jaki Cię stać (uwzgledniajac dodatkowe zakupy) i Ciesz sie robieniem zdjęc.

mihal
09-09-2006, 23:20
korci mnie aby juz kupic , ale moze po FOTOKINIE uda sie cos wiecej wynegocjowac :razz: :rolleyes:
duzo swiatla o zmierzchu zyczy :mrgreen:

maku
10-09-2006, 02:31
Wiesz, ja mam taką zasadę.
Po kupieniu nie sprawdzam już jak się zmieniają ceny.
Po co mi ten stres.:wink:
A czekać można w nieskończoność. Poczekasz do jesieni khmm... to może jeszcze zobaczmy co będzie wiosną..... Tak czy siak kiedyś będziesz musiał „wdepnąć” i trochę „wtopić”

Kolekcjoner
10-09-2006, 11:42
(...)Tak czy siak kiedyś będziesz musiał „wdepnąć” i trochę „wtopić”

No chyba tak będzie cokolwiek zrobisz to i tak raczej w sensie finansowym będziesz "in minus". Także chyba jedynie zostaje to co napisał Pikczer "nie kupować i nie czekać":mrgreen: ;) :D.

kiku1
10-09-2006, 13:26
Nie ma co czekać na promocje tylko brać. Zawsze będą promocje. Bo wchodzą nowe modele a poprzednie trzeba sprzedać nim cena nie spadnie na stałe.