Zobacz pełną wersję : A300,czy warto?
badseeds
19-02-2004, 01:15
potrzebuje waszej opini o canon A300.
Czy moglbys sie troszke rozpisac? Np do czego ci potrzebny aparat - wtedy latwo bedzie zaopiniowac "czy warto" .
Bo ja np na dzien dobry moge napisac - nie warto, bo aparatow bez zoomu optycznego nie warto brac. Lepiej wziac A60.
badseeds
19-02-2004, 02:20
Czy moglbys sie troszke rozpisac? Np do czego ci potrzebny aparat - wtedy latwo bedzie zaopiniowac "czy warto" .
Bo ja np na dzien dobry moge napisac - nie warto, bo aparatow bez zoomu optycznego nie warto brac. Lepiej wziac A60.
potrzebny mi do robienia zdjeć, chcę poprostu wiedzieć co o nim mozecie powiedziec, moge go miec za 500 zl a do tej pory robilem zdjecia photoshotem w kamerze 0.8pi.a mam dosc ciaglego poprawiania jakosci,
czy duzo lepiej kupic premier DC3301 POYDRAWIAM
moge go miec za 500 zl ,czy duzo lepiej kupic premier DC3301
Jesli upierasz sie przy tej cenie to zdecydowanie Canon A300. Zapomnij o Premierach, Trustach, Mustekach, Aptekach itp tanich badziewiach - to firmy nie znajace sie nic na optyce, odrobine na elektronice, a liczace na naiwnosc klienta ktory kupi pstrykadelko tracac przy tym forse. Canon A300 robi przynajmniej 3 razy lepsze zdjecia niz Premiere.
A jak ci zabraknie kiedys zoomu optycznego (tak jak mi - ponad 2 lata temu gdy mialem Canona A100) to dozbierasz sobie i kupisz cos lepszego :)
badseeds
19-02-2004, 11:32
dziekuje za pomoc , w takim razie zastanawiam się czy lepiej nie poczekać i kupić rzeczywiście coś lepszego(może A80), a narazie jeszcze pstrykać w kamerze(panasonicNV-DS29EG( słaba jakość zdjęć, czasem się udają)
POZDRAWIAM
dziekuje za pomoc , w takim razie zastanawiam się czy lepiej nie poczekać i kupić rzeczywiście coś lepszego(może A80)
Lepiej kupic i robic zdjecia niz nie kupic i nie robic zdjec (kamera zdjecia nie zrobisz tak jak aparatem filmu nie nakrecisz). Kup A300, a nad czyms lepszym mozesz sie zaczac zastanawiac gdy naprawde zacznie brakowac ci mozliwosci A300. Za 500zl nic lepszego nie dostaenisz, a najblizszy wyzszy prog - A60 to juz wydatek min 1000zl (nowy z akcesoriami, sprowadzany a nie ze sklepu). A80 to juz okolice 1700zl (plus akcesoria, rowniez nie ze sklepu) - zanim tyle nazbierasz (nie ma raczej na raty) lub zanim stanieje na tyle bys mogl dozbierac to pewnie okolo rok minie, a w tym czasie zrobisz tysiace dobrych zdjec Canonem A300.
badseeds
19-02-2004, 22:15
wielkie dzieki pomogłeś mi w rozwiązaniu dylamatu. pozdrawiam-szacunek