Zobacz pełną wersję : Pentacolar 80/1.8 - ile toto warte?
Maticomp
02-09-2006, 23:55
Hej,
Znalazlem w szafce troche starego sprzetu foto. Praktice Bx20 z Tessarem 50/1.8 na sobie (bagnet), i gwintowane (m42) szkielko Pancolar 80/1.8, wszystko w stanie bardzo dobrym, od dawna nieuzywane. Ile to moze byc warte i czy jest jakis sens sie tego pozbywac?
p.s. przepraszam za pomyle, oczywiscie Pancolar a nie Pentacolar
M.
Jeżeli pancolar 80 1,8 (chyba nie pentacolar) i to to MC i jest w ładnym stanie to się odezwij ....
Maticomp
03-09-2006, 20:35
Znalazlem jeszcze zestaw Pentacona do reprodukcji slajdow (szyna, mieszek, kolniez z mocowaniem do slajdow). Jakby komus sie to przydalo, tez moge pomyslec nad pozbyciem sie :)
no to jak popmart? to ile w koncu jest warty taki pancolar 80/1.8?
oj nieladnie, nieladnie...
pzdr
właściciel sobie radzi .... a co to znaczy nieładnie ?
jesli sie myle to mnie popraw. o ile mnie pamiec nie myli, to Maticomp w ogole nie orientowal sie w tym co posiada i pytal ile moze byc wart taki Pancolar 80/1.8, a ty mu zasugerowales ze jakies 250 zlotych. a potem byl twoj edit i dales do zrozumienia, ze jestes nim zainteresowany. pamiec moze mnie zawodzic...ale jesli mnie nie zawodzi to ...no i stad to "nieladnie".
takie cudenko jest warte ponad 600 zl ...
pzdr
A moze nawet ponad 900zl, chociaz osobiscie nie widze sensu wydawania takiej sumy pieniedzy na ten obiektyw. Tyle moze dac za niego kolekcjoner a nie uzytkownik, choc nie zmienia to faktu ze to wartosciowy obiektyw...
nie na początku pomyślałem że jest to Pancolar 50mm popularny i w cenie ok 200 pln , potem zoriętowałem się że to 80 i nic nie sugerowałem tylko sam właściciel zproponował .... ja oczywiście chętnie bym kupił za 250 ale cóż właściciel nabył wiedzy i sprzedaje sam na allegro .... szkło chodzi za ok 900PLN , handlarz kupi za 800 PLN moim zdaniem tyle nie warte lepiej kupić Canona 1,8 EF za 50% więcej ........
a no to chyba ze tak :) rowniez uwazam, ze 900zl to juz troche kolekcjonerska cena. dokladnie jak popmart sadze, ze warto dolozyc troche i kupic sobie EF 85/1.8 USM.
pzdr
PS.
ej ale nastepnym razem tak sie nie myl ;)