Zobacz pełną wersję : Capture One LE prawie za darmo...
http://www.dpreview.com/news/0608/06083101captureoneextremeiii.asp
W skrócie:
Do kart Sandisk Extreme III dorzucają Capture One LE oraz dają 15% upustu na update do wersji Pro.
O kurcze.
Jak tylko będzie możliwość - biore. Świetna sprawa!
Ooo... ale ja mam już wystarczająco dużo kart ;-)
Tylko gdzie to mozna kupic ? Jestem akurat w US, bylem w kilku sklepach elektronicznych (bo sklepow foto tu gdzie jestem w zasadzie nie ma) i wisza najnormalniejsze Sandiski bez zadnych oznak posiadania licencji na C1 wewnatrz (w dodatku w cenach takich sobie)...
No bo to dzisiaj podpisali dopiero. :)
muflon: dobry rezerwowy 1gb nie jest zły. ;)
I to jest chyba sposob na przekonanie mnie zeby zamiast Preteca wziac jednak Sandiska :roll: . Marketing w postaci gratisow robi swoje.
Pewnie trochę czasu minie zanim się te pamięci z C1 w naszym kraju pokażą.
Pewnie trochę czasu minie zanim się te pamięci z C1 w naszym kraju pokażą.
I dobrze, akurat do tego czasu nazbieram na dwugigowki.
borkomar
12-10-2006, 22:46
I to jest chyba sposob na przekonanie mnie zeby zamiast Preteca wziac jednak Sandiska :roll: . Marketing w postaci gratisow robi swoje.
Masz racje kup sandiska bo ja napalilem sie na Preteca 2GB 133x i juz mam drugiego w domu , ktory tez warjuje.Skanczy sie pewnie na oddaniu kart , zwrocie kasy i kupnie w/w Sandiska
Masz racje kup sandiska bo ja napalilem sie na Preteca 2GB 133x i juz mam drugiego w domu , ktory tez warjuje.Skanczy sie pewnie na oddaniu kart , zwrocie kasy i kupnie w/w Sandiska
Ja kupiłem preteca od Tomasza1972 i nie mam najmniejszych z nim problemów - śmiga aż miło ;)
Kupie i Sandiska i Preteca.
Dlaczego?
Pretecowi ufam, potrzebuje dwoch kart 2GB a chce miec rozne by ich nie pomylic i przypadkiem nie skasowac zdjec z juz zapelnionej ;) (tak jak teraz mam 1GB Preteca 80x i 1GB Lexar 80x).
Ale nadal czekam az te promocyjne Sandiski pojawia sie w Polsce :roll: .
Kupie i Sandiska i Preteca.
Dlaczego?
Pretecowi ufam, potrzebuje dwoch kart 2GB a chce miec rozne by ich nie pomylic i przypadkiem nie skasowac zdjec z juz zapelnionej ;) (tak jak teraz mam 1GB Preteca 80x i 1GB Lexar 80x).
Ale nadal czekam az te promocyjne Sandiski pojawia sie w Polsce :roll: .
Na dpreview podają, że promocja ma być od 16 października. Dotychczas kupno sandiska z LE jest problemem nawet poza naszym krajem.
borkomar
13-10-2006, 11:15
Ja kupiłem preteca od Tomasza1972 i nie mam najmniejszych z nim problemów - śmiga aż miło ;)
Pewnie miales szczescie albo znajomosci u Tomasza:wink:
Pewnie miales szczescie albo znajomosci u Tomasza:wink:
Sugerujesz że Tomek wybiera komu sprzedać dobrą a komu złą karte? :roll:
borkomar
13-10-2006, 11:25
Sugerujesz że Tomek wybiera komu sprzedać dobrą a komu złą karte? :roll:
Czy ja cos powiedzialem:?:
Poza Tym skad wiesz, ze u niego kupilem - czyzbys czytal w moich myslach:oops: ;-)
Poza Tym skad wiesz, ze u niego kupilem
Nie wiem czy u niego czy nie u niego, ale stwierdzenie:
znajomosci u Tomasza:wink:
sugeruje że trzeba mieć u niego znajomości żeby kupić dobrą karte :roll:
BTW. U kogo kupowałeś?
borkomar
13-10-2006, 11:35
U kogo kupowałeś?
:mrgreen: Bez podpuch prosze
:mrgreen: Bez podpuch prosze
Zachowujesz się jak dziecko w piaskownicy. Jakich podpuch? :roll: Napisz u kogo, pozwoli nam to uniknąć kupowania u niesprawdzonych sprzedawców. Chyba że zamierzasz tylko mącić. Już w 3 miejscach napisałeś na forum że kupiłeś uszkodzonego Preteca, inni się jakoś nie skarżą na karty tej firmy więc warto wiedzieć kogo unikać ;)
borkomar
13-10-2006, 11:54
Zachowujesz się jak dziecko w piaskownicy. Jakich podpuch? :roll: Napisz u kogo, pozwoli nam to uniknąć kupowania u niesprawdzonych sprzedawców. Chyba że zamierzasz tylko mącić. Już w 3 miejscach napisałeś na forum że kupiłeś uszkodzonego Preteca, inni się jakoś nie skarżą na karty tej firmy więc warto wiedzieć kogo unikać ;)
Hmm nie zachowuje sie jak dziecko, tylko chcialem po wyjasnieniu sprawy napisac , albo nie pisac u kogo.
Ale skoro tak nalegasz - to wlasnie u Tomasza kupilem i nie tylko ja "marudze" na te karty - poczytaj forum to zobaczysz - ze wymiany sa dosc czeste.
Dzwine ze inne karty dzialaja Ok a te dwie dzialaja jak chca i kiedy chca.Zrozumialem jedna ale doszla druga i ta sama bajka - wiec chyba to nie jakis przypadek
nie tylko ja "marudze" na te karty - poczytaj forum to zobaczysz - ze wymiany sa dosc czeste.
Mozesz podac jakies przyklady? (linki do watkow/wypowiedzi)
Ja, z racji funkcji, czytam kilka razy dziennie WSZYSTKIE posty a pamiec skojarzeniowa akurat mam bardzo dobra. I ty jestes pierwszym przypadkiem, ktory kojarze, narzekajacym i piszacym o "czestych wymianach" .
Byly owszem, ale odosobnione przypadki zarowno kilku starszych modeli jak i kilku nowszych. "Kilku" a nie "czeste" - znaczaca roznica, szczegolnie gdyby wziac pod uwage ilosc sprzedanych egzemplarzy...
Z innej strony (to do snowa) - jesli sprzedawca bez problemu wymienia niesprawne karty, to dlaczego nazwalbys go 'niesprawdzonym' ? Wolalbys kupowac rozpakowane karty by miec pewnosc ze zostaly sprawdzone?
Ja jednak wole nowe :roll: .
I tu prosze droga publicznosci widzimy jak sie tworzy mit internetowy - jedna, dwie osoby kilka razy powtorza narzekania na swoje nieudane egzemplarze sprzetu, kilka(dziesiat?) tysiecy razy ktos to przeczyta i poda dalej "a na ten sprzet to WSZYSCY narzekaja wiec musi byc badziewny" .
Tak samo jest z wadami lustrzanek cyfrowych (padajace lustra czy FF/BF) - przypadek znikomego, nieudanego odsetka egzemplarzy ale rozgloszony (bo jak dziala w porzadku to po co sie chwalic, jak nie dziala to trzeba rozkrzyczec jak najbardziej sie da bo krzywda sie stala) , kladzie sie cieniem na pozostale miliony udanych egzemplarzy.
Tak wiec prosze - nie przeceniajcie opiniotworczej sily tego czy innych forow i miarkujcie swoje opinie, mimo ze KRZYWDA STRASZNA sie stala WAM :roll: .
Z innej strony (to do snowa) - jesli sprzedawca bez problemu wymienia niesprawne karty, to dlaczego nazwalbys go 'niesprawdzonym' ? Wolalbys kupowac rozpakowane karty by miec pewnosc ze zostaly sprawdzone?
Ja jednak wole nowe :roll: ..
Może źle napisałem, w sensie że się sprzedawca nie sprawdził, bo skoro się narzeka to widocznie tak jest.
Ja też nie zauważyłem narzekań na Preteci, a na Sandiski to kilka postów chyba było. Nie rozumiem tylko dlaczego komuś się narzuca że ma z kimś jakieś układy jeżeli udało mu się dobrze kupić.:roll:
Zresztą nie ważne, zawsze istnieje możliwość zwrotu towaru i w takim wypadku należy korzystać z tego. Odniosłem jednak wrażenie że kolega borkomar prowadzi pewnego rodzaju krucjate przeciwko Pretecowi i sprzedawcy u którego kupił - ale pewnie mylne wrażenie.
EOT z mojej strony :) Życze powodzenia w używaniu Sandiska w takim razie :wink:
borkomar
13-10-2006, 14:51
Może źle napisałem, w sensie że się sprzedawca nie sprawdził, bo skoro się narzeka to widocznie tak jest.
Ja też nie zauważyłem narzekań na Preteci, a na Sandiski to kilka postów chyba było. Nie rozumiem tylko dlaczego komuś się narzuca że ma z kimś jakieś układy jeżeli udało mu się dobrze kupić.:roll:
Zresztą nie ważne, zawsze istnieje możliwość zwrotu towaru i w takim wypadku należy korzystać z tego. Odniosłem jednak wrażenie że kolega borkomar prowadzi pewnego rodzaju krucjate przeciwko Pretecowi i sprzedawcy u którego kupił - ale pewnie mylne wrażenie.
EOT z mojej strony :) Życze powodzenia w używaniu Sandiska w takim razie :wink:
Zadna Krucjata z mojej strony - nie napisalem gdzie kupilem karte - tylko ze dostalem 2 sztuki z ktorymi sa same problemy i tyle.To ty SNOW wymusiles ode mnie napisanie tego (od kogo) - ja natomiast mam inne wrazenia odnosnie Twojej prewencji w stosunku do sprzedawcy - ale pozwole sobie dla siebie to zatrzymac tym razem, gdyz znowu bedziecie sie doszukiwac czegos czego nie ma;-) - Odnosnie prawa zwrotu - właśnie z niego skorzystałem i odesłałem w/w karty z ktorymi nie chce miec do czynienia.
Jak bede mial chwilke to opisze zachowanie obu kart.
borkomar
13-10-2006, 14:57
I tu prosze droga publicznosci widzimy jak sie tworzy mit internetowy - jedna, dwie osoby kilka razy powtorza narzekania na swoje nieudane egzemplarze sprzetu
Tez tak mowilem i myslalem dopuki,doputy nie dostalem jednej , a pozniej drugiej wadliwej karty - po pierwszej olalem sprawe i pomyslalem najlepszym sie zdaza a tu druga wtopa - wiec juz jakos zmienilem zdanie odnosnie Tych Pretecow - jesli sledzisz tyle watkow to zapewne pamietasz jak sam chwalilem Preteca 80x kolegi ktorym mialem okazje sie pobawic i nawet potestowac.
Natomiasct egzemplazy 133x nie polece nikomu i kropka
borkomar
16-10-2006, 12:50
Dla zainteresowanych C1 LE wraz z sandiskiem EIII mam dobra wiadomosc - mam namiar na sprzedawce , ktory ma takie karty 2GB - 290zl 4GB - 580zl - oczywscie oryginaly.
Chyba sie sam skusze.Albo moze ktos chce kupic ode mnie C1 LE w dobrej cenie :wink:
Z tego co wyczytałem na dpreview to programu jako takiego to z kartą nie ma. Jest kod który umożliwia ściągnięcie takowego ze strony phase one.