PDA

Zobacz pełną wersję : Wolny tranfer danych

trampek9
30-08-2006, 23:27
Witam

Kilka tygodni temu podłączono u mnie internet. Niestety nie działa on
prawidłowo. Problem polega na tym ze pliki sciągają sie z predkością 2-3 kb
(łącze 512). Dzisiaj był u mnie serwisant po oględzinach podpieliśmy kabel do
jego laptopa i tam wszystko działało prawidłowo a na moim kompie nie. Wymiana karty sieciowej na inną nic nie dała. Format dysku i przeinstalowanie XP także. Co ciekawe net w akademiku przed przeprowadzką działał wysmienicie. Problem o tyle istotny że niemożliwe jest przeglądanie jakichkolwiek zdjęć (ściąganie trwa wieki i na dodatek się wysypuje) jaki i wysyłanie większych plików też nie wchodzi w grę.

Ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązac problem? Byłbym bardzo wdzięczny

pozdrawiam Piotrek Wolak

rysiaczek
31-08-2006, 01:59
a jak net dziala w trybie awaryjnym z obsluga sieci? (trzymaj F8 przy starcie komputera, pozniej odpowiednia pozycja w menu)

EDIT: Jak rozumiem, ten transfer tyczy sie wszystkich stron... innych uslug rowniez?

Silent Planet
31-08-2006, 17:23
Czy to popularna radiówka?

Wiesiek_TGT
31-08-2006, 17:57
Czy to popularna radiówka?
To stary numer

Technik przychodzi z notebookiem, ma tam przeglądarkę WWW i spory cache zdefiniowany.
Wywołuje tylko te strony , które oglądał wcześniej mają notebooka podpiętego do szybkiego netu.

Łacze jest do d. jeśłi to radiowe lub GSM to na 99%
Pozdrawiam

Wiesiek

Shadow
31-08-2006, 18:55
Witam

Kilka tygodni temu podłączono u mnie internet. Niestety nie działa on
prawidłowo. Problem polega na tym ze pliki sciągają sie z predkością 2-3 kb
(łącze 512). Dzisiaj był u mnie serwisant po oględzinach podpieliśmy kabel do
jego laptopa i tam wszystko działało prawidłowo a na moim kompie nie. Wymiana karty sieciowej na inną nic nie dała. Format dysku i przeinstalowanie XP także. Co ciekawe net w akademiku przed przeprowadzką działał wysmienicie. Problem o tyle istotny że niemożliwe jest przeglądanie jakichkolwiek zdjęć (ściąganie trwa wieki i na dodatek się wysypuje) jaki i wysyłanie większych plików też nie wchodzi w grę.

Ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązac problem? Byłbym bardzo wdzięczny

pozdrawiam Piotrek Wolak

Cudów nie ma. Spróbuj pożyczyć czy załatwić na próbę innego kompa i podepnij się do linii. Jeśli będzie dobrze to wina leży po stronie Twojego sprzętu, a jeśli będzie kulał to wezwij kolesia jeszcze raz. Masz neostradę, czy jakąś kablówkę osiedlową ?

trampek9
31-08-2006, 22:41
Dzieki wszystkim za sugestię. Dzisiaj po pracy pogrzebałem trochę w ustawieniach karty sieciowej i wszystko jest ok. Pozdrawiam

Vitez
01-09-2006, 13:26
Dzisiaj po pracy pogrzebałem trochę w ustawieniach karty sieciowej i wszystko jest ok.

A czemu od razu tak nie zrobiles?