Zobacz pełną wersję : [tdrul] Serdecznie zapraszam do mojego świata
Oto moja mała galeria
www.fotom.ovh.org
co jakiś czas dokładam to nowe zdjęcia dlatego zachęcam czasami zaglądnąć :-P
wszelkie komentarze bardzo mile widziane
Życze milych wrażeń :) :) :)
januszP.
30-08-2006, 15:40
Mnie sie podoba. poprostu świat rzeczywisty. Pomimo pewnej monotonii całkiem fajne zdjęcia. Sposób pokazania -na stronie- prosty, przystępny a zatem taki jaki powinien być!.
Pozdrawiam
janusz
stdanielo
30-08-2006, 15:41
Proponuje wybrac co lepsze fotki zerknalem tylko na lipiec 2006 a tam masa prawie identycznych, jak posortujesz daj znac, galeria sprawia wrazenie jakbys wszystko z karty zgrywal odrazu na strone.
Niedzwiedz
30-08-2006, 16:34
fotki fajne ale nawigacia po stronie lezy
hej mam własnie wstawiac na strone nowe zdjęcia z sierpnia ale zastanawiam sie czy mam dalej tak to robić jak do tej pory.
jak wy widzicie tą strone.
jak poradzić sobie z dość dużą liczą zdjęć, a nie chcialbym je grupować na np. macro, krajobrazy czy portrety bo zalezy mi na tym zeby bylo coś jak jest teraz ze chronologicznie.
Ale może jakies podstrony. Mi niby się ją tak dobrze ogląda ale slysze wiele uwag ze nie bardzo jest tak jak teraz...co radzicie ???
dzięki
jak poradzić sobie z dość dużą liczą zdjęć
Wrzucasz zdjecia systematycznie. Raz na pol roku przegladasz i wyrzucasz te ktore juz ci sie nie podobaja i na ich widok myslisz "rety jak ja moglem kiedys cos takiego publicznie okazac" ;) .
dziś dodałem troche nowych zdjęć
a! i usprawniłem nawigację :)
Zapraszam.
Hmm zobaczylem kilka fotek, powiekszalem te ktore wydawaly mi sie fajne i takie byly.
Nawigacja.. to slaba czesc tej strony.
Dzielenie zdjec na rok i miesiace to porazka..
Czy nie lepiej porobic kilka kategori i wybrac najlepsze fotki do nich?
Swoja droga wole galerie po ktorych mam niedosyt ogladania a nie takie ktorych nie moge przejrzec nawet 10%.
Pozdro.
Jeśli chcesz dzielić fotki chronologicznie, to może zrób jakieś podgalerie w ramach miesięcy.
Druga sprawa -to kto ma być odbiorcą tej strony - jeśli rodzinka to rzeczywiście podział chronologiczy jest jak najbardziej wskazany, bo mają dodatkowy kontkst Twoich zdjęć - np. wakacyjny wyjazd gdzieśtam, domek wója Edzia itp.
Jeśli odbiorcą mają być osoby, które za wiele o Tobie nie wiedzą - tak jak ja ;) - to lepiej podziel to tematycznie. Zdecydowanie lepiej się to ogląda. A tak to trochę taki chaos (dużo zdjęć wiejskich widoczków - prawie jak składowe panoramy a później nagle zachód słońca nad torami, królik, księżyc i portrety).
A tak swojądrogą to kilka ciekawych pejzażyków udało Ci się pstryknąć :) Gratuluję!
Aha i jeszcze jedno - chłopaki mają rację - przebierz trochę zdjęcia. Wywal co gorsze. Ja odniosłem wrażenie, jakbyś nie mógł się zdecydować, które lepsze, więc wrzuciłeś wszystkie.
nareszcie dodałem kolejne zdjęcia tym razem z września
goraco polecam, mile widziana KONSTRUKTYWNA krytyka :)
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (www.fotosik.pl)
ta pomarańcza koło świeczki i bombki to mnie rozwaliła :O
Co do strony, masa podobnych ujęć.
Lepiej mało a dobrze, niże za dużo.
Co lepsze zdjęcie giną wśród tych zwykłych.
Nie do końca mi się podoba, że to tak chronologicznie, a nie na działy, ale to już Twoja wola. Przeglądanie też takie sobie, nie ma żadnego cofnij ani nic takiego. Przez to niebieskawo-srebrne coś po lewej strony, ten layout w jednym kawałku trochę waży więc nie wiem tez czy to najlepsze.
To jeszcze dop strony.
A co do fotek to są ok, ale troche monotonne sie to wydaje, przez duzo podobnych ujęć. Ja staram się wybierać z pleneru 10 najlepszych ujęć niż zasypywać 50 zdjęciami z podobnymi kadrami.
Pozdrawiam
Bartek