Zobacz pełną wersję : program do robienia filmow ze zdjęć...
Poszukuję takowego. Chciałbym zrobić prezentację(film z muzyką) ze zdjeć. Jest jednak pewien problem. Zależałoby mi, by program miał funkcję "zoom" - czyli pokazywał cześć zdjęcia i przejezdzal na inny fragment, bądź pokazywał zdjęcie od "szczegółu do ogólu". Gdyby jeszcze programik był darmowy to już wogóle byłoby gites... Ma ktoś coś takiego ?
Zagladnij tutaj:
http://www.luminous-landscape.com/reviews/software/photo2movie.shtml
I strona producenta:
http://www.lqgraphics.com/software/phototomovie.php
Pozdrawiam!
januszP.
30-08-2006, 14:22
ja od dawna robie na Ulead VideoStudio ostatnio na allegro kupiłem wersję Videostudio10 z polską nakładka i kilkoma gadzetami. Bardzo prosty i moim zdaniem b. dobry!. Robię dużo zdjęć w formie pokazu (DVD) z podkładem muzycznym.
Jest to super sprawa przy pokazie zdjęć z wyjazdów wakacyjnych imprez towarzyskich itp. Nie jest to diaporama ale jej namiastka! bardzo przyjemna . Nie nudzi oglądaczy (pokaz do 20 min.). Program też jest świetny (a przede wszystkim do tego został stworzony) do montażu filmów video z kamer cyfrowych. (i nie tylko)
Polecam
Janusz
Bagnet007
30-08-2006, 14:24
Adobe Premiere też robi takie przejścia, no ale darmowy nie jest :-|
Polecam PicturesToExe - to prawdziwy program do diaporam a wersja 5.0 posiada juz funkcje zoom, scrooling i animowane obiekty.
januszP.
30-08-2006, 14:41
Profesjonalnym programem do robienia diaporam jest Wings Platinum. Jest uproszczona wersja za darmo na kilkadziesiat otwarć do sciągniecia za darmo. Jest (ta uproszczona wersja) w zupełności wystarczająca:;-) napewno w googlach znajdziesz
moim zdaniem dla domowego uzytku to szkoda zachodu to program przeznaczony do projektorow sterujacy kilkoma ekranami ciekawi mnie tylko czy generuje obraz rownie dobrej jakosci jak PTE - niestety jakichkolwiek sampli brak zeby sie o tym przekonac
mor_feusz
30-08-2006, 17:41
Moze z innej beczki a Windows Move maker tego nie przelknie? nigdy nie probowalem i ne zamierzam ale moze?
KuchateK
30-08-2006, 19:21
WMM jest kiepski... Ma tam jakies efekty, ale strasznie duzo trzeba klikac aby cokolwiek zrobic z ich wykorzystaniem. A efekty i tak marne z racji zerowej kontroli nad tymi efektami. Do zdjec zdecydowanie odradzam.
tylko jeden: Microsoft Photo Story 3 - prosty w obsłudze, skuteczny (nie powiesił mi się ani razu :shock:), ma wszystkie niezbędne funkcje (przejścia, efekty, zoom, pan&zoom, sterowanie przejściami, prędkością, napisy, muzyka, generowanie własnej muzyki itp. itd.) - do tego darmowy* dla wszystkich użytkowników Windows XP. polecam. 8-)
* darmowy do 300 zdjęć w pokazie i wyjściu typu plik *.wmv; za pluginy do nagrywania VCD, Super VCD i DVD trzeba już płacić (ale możemy też nagrać wmv na płytę innym programem, np. nero - wtedy za darmo ;))
jedyny minus: nie można wpleść pomiędzy zdjęcia kawałków filmów... :(
a wlasnie jest jakis polski program do robienia filmow ze zdjec ?? prosze o szybka odpowiedz
Poszukuję takowego. Chciałbym zrobić prezentację(film z muzyką) ze zdjeć. Jest jednak pewien problem. Zależałoby mi, by program miał funkcję "zoom" - czyli pokazywał cześć zdjęcia i przejezdzal na inny fragment, bądź pokazywał zdjęcie od "szczegółu do ogólu". Gdyby jeszcze programik był darmowy to już wogóle byłoby gites... Ma ktoś coś takiego ?
Gdybyś miał macintosha, to taki efekt otrymałbyś za pomocą iPhoto. Niestety w sprawie PC nie jestem Ci wstanie wskazać nic konkretnego. Może Picasa, wiem, że robi ruchomy pokaz slajdów z delikatnym powiększeniem. Niestety w niej nie da się chyba ręcznie ustawić miejsa skąd dokąd ma iść ten zoom na zdjęciu.
Jest polski program do robienia prezentacji slajdów FotoOffice3 firmy GData.
Możesz robić prezentacje jako plik .exe,.html,.pdf oraz nagrywać VCD,S-VCD,lub DVD.Ewentualnie możesz użyć do robienia filmów ze zdjęć Pinnacle Studio który jest po polsku.
Moja propozycja to MemoriesOnTv.
http://www.codejam.com/slideshow/index.htm