Zobacz pełną wersję : Stałem się canonierem!
Witajcie
Od wczoraj jestem posiadaczem canona. Zestaw niejest na razie jakiś szczególny, ale na początek musi być:)
Witam wszytkich i zapraszam na moją www: www.maciejkuron.pl
Pozdrawiam
Maciek Kuroń
30D + 17-40 4L + S100-300f4 + 580ex :mrgreen: :D :mrgreen:
Avadra_K
29-08-2006, 12:11
Witajcie
Od wczoraj jestem posiadaczem canona. Zestaw niejest na razie jakiś szczególny, ale na początek musi być:)
Mam tylko jedno pytanie. Czy można zrzucać zdjęcia bezpośrednio z aparatu? Canon Utility nie widzi mojego 30D. Zainstalowałem wszystkie sterowniki, ale ciągle bez skutku. Póki co moim czytnikiem kart jest nikon d70:) Chciałbym jednak kopiować zdjęcia normalnie.
Pozdrawiam
Maciek Kuroń
30D + 17-40 4L + S100-300f4 + 580ex :mrgreen: :D :mrgreen:
:razz: Maćku
gratulacje, witaj itd,
ale na temat zrzucania zdjęć, odnajdywania czytnika etc pisane juz tu było tysiące razy. Przejżyj posty.
Pozdrawiam i sukcesów życzę:rolleyes: :razz:
...na temat zrzucania zdjęć, odnajdywania czytnika etc pisane juz tu było tysiące razy. ...
I zawsze prowadzą do jednego wniosku - kup za 35zł czytnik USB All in One i będziesz miał problem z głowy.
Rownież z autopsji szczerze polecam takie rozwiązanie.
Zestaw niejest na razie jakiś szczególny, ale na początek musi być:)
Sromnosc... cecha godna pozazdroszczenia ;)
Witajcie
Witaj na forum.
BTW: zestaw masz całkiem całkiem.
A ja już myślałem... wiecie co ;) Ale witamy oczywiście na CB
Gratki ;) zestawik jak na poczatek the best ! :D
gratulacje.......... zwiazałeś się z systemem, w którym pełno tak i zalet jak i wad, ale nie ma systemów doskonałych......... chyba to tylko kwestia marketingu......... pozdrawiam
Super....Gratulcaje!!:mrgreen:
Maćku, sprzęt super. Mam pytanie z innej beczki: zasmażkę z bułki robimy na wolnym czy dużym ogniu ?
Mam pytanie z innej beczki: zasmażkę z bułki robimy na wolnym czy dużym ogniu ?
Cichy, zaskoczyłeś mnie :-x
Wiadome że na wolnym ! :lol:
Kolekcjoner
29-08-2006, 20:23
Witajcie
Witam. Rozumiem że nie od wczoraj;-) fotografujesz:mrgreen:, a co było dotąd?
I dlaczego nie jest:D?
Tomasz Golinski
29-08-2006, 22:01
Witam. Rozumiem że nie od wczoraj;-) fotografujesz:mrgreen:, a co było dotąd?
I dlaczego nie jest:D?
http://canon-board.info/showthread.php?t=13787
Niestety o kulinaroiach mam blade pojęcie;) Za to zna się na tym mój ojciec, który nazywa się.... Jacek :D
Wcześniej był Nikon D70 ale wygrał u mnie canon. Po pierwszym dniu mogę powiedzieć, że nie żałuję:)
Niestety o kulinaroiach mam blade pojęcie Za to zna się na tym mój ojciec, który nazywa się.... Jacek
ciekawe jak wytrzymasz z czwórką dzieciaków....;)
A co Cię najbardziej użekło w 30d?Z jakich opcji korzystasz najczęsciej?
Kolekcjoner
29-08-2006, 23:06
http://canon-board.info/showthread.php?t=13787
Dzieki za link.
M_Kuron, a co Cię skłoniło do zmiany systemu, bo między D70, a 30D to przepaść jest ale mogłeś przecież pójśc w D200:grin:?
Skłoniły mnie: opinie fotoreporterów, szumy, tańsze obiektywy, możliwość pożyczenia szkieł od kolegów, szybkość korpusu za którą płaci się ponad 1000zł mniej w stosunku do d200... I to by było tyle:) Kupując d200 i zamieniając swoje dotychczasowe długie szkło na coś szybszego wydałbym w sumie tyle samo co zmieniając system. Jeśli stare graty się sprzedadzą będzie ok.
30D mam jeden dzień więc większosci opcji nawet nie znam:) Na śluby przyda mi się bardzo dobre iso 800 oraz opcja fotografowania w dobrym JPG + RAW (czego brakowało mi w d70) 5kl/sek przyda się na siatkówkę i żużel, dobre iso 1600 pozwoli mi nie spłaszczać zdjęć fleszem w reporterce.
Na dzień dzisiejszy zawiodłem się tylko na ergonomii. Korekcja naświetlania EV jest ustawiana w strasznie dziwny sposób, kilka przydatnych rzeczy jest w menu i często muszę szukać różnych guzików odrywając oczy od wizjera. Poza tym wkurza mnie ten wieśniacki niebieski guzik do drukowania, ale to już tylko z estetycznego punktu widzenia ;)
Czwórką dzieci proszę mnie nie straszyć!!!! :)
Kolekcjoner
30-08-2006, 01:11
Dzięki za odpowiedź, z tym pożyczaniem obiektywów to fakt zresztą mnie się nawet to z body udaje ale niedługo z tym już konczę:mrgreen: i mam zamiar coś kupić:D.
Leon13th
30-08-2006, 01:11
Gratuluje zmiany systemu,ja niestety musze siedzieć w tym systemie bo bym nie wyrobił z kasą,a rozważam zmiane systemu.Może kiedyś sobie pozwole na to.Życze tylko udanych zdjęć i niech światło będzie z tobą.
Niedzwiedz
30-08-2006, 15:41
zdrada ! zdrada ;)
...Na dzień dzisiejszy zawiodłem się tylko na ergonomii ...,... często muszę szukać różnych guzików odrywając oczy od wizjera.
Powoli, powoli. Nie chcesz chyba na powiedziec, ze chciales opanowac nowy system w 1 dzien?
P.S.
Gratuluje zakupu ;)
ha, nie jeden by chciał taki sprzet jak ty... ja narazie planuje trzysta50 z kitem ... ;)
Na dzień dzisiejszy zawiodłem się tylko na ergonomii. Korekcja naświetlania EV jest ustawiana w strasznie dziwny sposób, kilka przydatnych rzeczy jest w menu i często muszę szukać różnych guzików odrywając oczy od wizjera.
korekcja EV jest pod kolkiem :) trzeba widocznie je wlaczyc :)
Kolekcjoner
30-08-2006, 23:12
korekcja EV jest pod kolkiem :) trzeba widocznie je wlaczyc :)
No nie da się ukryć że tak jest i to jest jedno z najlepszych rozwiązań moim zdaniem tego typu w lustrach.
Niedzwiedz
31-08-2006, 10:03
pwoiem szczerze ze korekcja ekspozyji tylnym koleczkiem oraz informacja w formie drabinki na gornym LCD to bardzo dobra rzecz w canonie
pwoiem szczerze ze korekcja ekspozyji tylnym koleczkiem oraz informacja w formie drabinki na gornym LCD to bardzo dobra rzecz w canonie
Oj tak.....zwłaszcza górny Lcd z parametrami bardzo się przydaje...
Niedzwiedz
31-08-2006, 11:36
no jako uzytkownik 350 to rozumiem hehe ;)
Heh też bym chciał taki sprzęt na początek :) Powodzenia życzę i witamy ...
speed555
01-09-2006, 23:02
o czesc :) Ty tez tutaj :P
widzie ze sprzecik masz konkret :) pozro i do zobaczenia na rajdach :)