PDA

Zobacz pełną wersję : Prośba o pomoc w przekonwertowaniu

kami74
26-08-2006, 19:30
Mam prośbę do bardziej biegłych odemnie ludzi w softach. Chciałem przekonwertować sobie pdf do formatu edytowalnego, najlepiej word. Niby ściągnałem sobie jakiś program do tego i niby mi przekonwertował tyle, że w pliku wynikowym było 30% tekstu pliku oryginalnego. Nie wiem, nie umiem, nie potrafie, zarobiony jestem, mógłby ktoś mi pomóc ??? Please. Aha i sorry, że to jest zupełnie off photo ale jestem w potrzebie

Tomasz1972
26-08-2006, 20:03
Otwierasz w ACROBAT READER i eksportujesz dokument do tekstu .

kami74
26-08-2006, 20:07
Chyba się nie da :(

zOOn
26-08-2006, 20:08
Da sie

Sprawdz PM

Jak mi podeslesz, to ci skonwertyje szybciutko.

kami74
26-08-2006, 20:10
Dzięks, poszło

zOOn
26-08-2006, 20:25
Poszlo z powrotem.
Daj znac - czy doszlo.

Pozdrawiam serdecznie.

PS: Know how (dla potrzebujacych)

Konwertuje sie Adobe Acrobat (full) - po prostu 'save as' - z zastrzezeniem, ze plik nie jest chroniony haslem. Jesli jest - to sa na to sposoby... [EDIT]

I tak bylo w tym przypadku (jak i w instrukcjach pdf ze strony canon - trzeba odhaslowac, by wydrukowac bez watermarka [copy])

PS2 Z braku Acrobata...
Mozna tez pdf-a na jakiegos OCR wrzucic - i tez cos z tego bedzie

gietrzy
26-08-2006, 20:27
I tak bylo w tym przypadku (jak i w instrukcjach pdf ze strony canon - trzeba odhaslowac, by wydrukowac bez watermarka [copy])
ROTFL
MSPANC

mkwiek
26-08-2006, 20:32
ogólnie możliwości chronienia dokumentów pdf są bardzo duże.
w najnowszych wersjach z nowymi sposobami szyfrowania jak ktoś da niezłe hasełko (małe i duże litery, cyfry i znaki specjalne) to odkodować tego szybko nie sposób :)
a można sobie zastrzeć wszystko - nawet zaznaczanie i kopiowanie tekstu do schowka czy zczytywanie przez programy typu FineReader, ale nawet na to jest sposób :) to taki mały OT :)

kami74
26-08-2006, 20:34
Jescze nie dotarło. W razie czego wrzuć jeszcze na kami74@onet.eu
Pozdrawim

zOOn
26-08-2006, 20:43
ROTFL
MSPANC

Mam wyedytowac, coby wszyscy ze smiechu ni zeszli? :mrgreen:

BTW & IMHO Polityka canona w sprawach softu i manuali to zenada. A to slynne [copy] usuwalem koledze australijczykowi - bo kupil aparat z niemieckiej strony - a w ich jezyku tylko piwo umie zamowic...

zOOn
26-08-2006, 20:48
Puscilem z innego konta na oba Twoje.

Musi dojsc :-)

kami74
26-08-2006, 20:58
Mam. Jeszcze raz wielki Dzięks.

zOOn
26-08-2006, 21:34
I dobrze.

Jakby co, to sie polecam.

i EOT

minek
27-08-2006, 00:17
ogólnie możliwości chronienia dokumentów pdf są bardzo duże.
w najnowszych wersjach z nowymi sposobami szyfrowania jak ktoś da niezłe hasełko (małe i duże litery, cyfry i znaki specjalne) to odkodować tego szybko nie sposób :)
a można sobie zastrzeć wszystko - nawet zaznaczanie i kopiowanie tekstu do schowka czy zczytywanie przez programy typu FineReader, ale nawet na to jest sposób :) to taki mały OT :)

Jeżeli da się wyświetlić, to nie ma takiej możliwości, żeby się nie dalo zgrać / skopiować choćby jako zrzut ekranu. No po prsotu się nie da.
A co do konwersji ,,zabezpieczonych'' pdfów, to sporo możliwości daje psutils.

mkwiek
27-08-2006, 08:34
Jeżeli da się wyświetlić, to nie ma takiej możliwości, żeby się nie dalo zgrać / skopiować choćby jako zrzut ekranu
tylko jako zrzut ekranu. liter do worda się skopiować nie da jak odpowiednio zabezpieczysz :) musisz wtedy finereaderem odzyskiwać z obrazka :) jak chcesz mogę Ci coś takiego przygotować to popróbujesz :)