Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Worek przciwpyłowy??

Mkikill
26-08-2006, 15:55
Widziałem ostatnio wnętrze 350d po zdjęciach na zawodach motocross. Czeka mnie teraz podobne zlecenie. Szukam jakiegos patentu na uszczelnienie aparatu (nie piszcie tylko o obudowie podwodniej) w celu ochronienia mego d60 przed wszędobylskim kurzem.

Słowem kto i czym chroni aparat oraz szkiełko przed nałapaniem kurzu w "zakurzonych" warunkach. Może ktoś juz jakis wlasny patent opracował.

Pozdrawiam Maciek

DoMiNiQuE
26-08-2006, 16:01
Kolega tytus opatentowal na forum ciekawa technologie zabezpieczenia body przed kurzem. Owinal calego trabanta tasma izolacyjna. Ponoc zdawalo egzamin choc zapewne idiotycznie wygladalo ;)

Ja na Twoim miejscu bym nie szalal. Moze nie bedzie az tak zle z tym kurzem i aparat spokojnie to przezyje.

Mkikill
26-08-2006, 16:13
WIDZIAŁEM sprzet po takich zawoadach i był naprawde zasyfiony straszliwie :)

piast9
26-08-2006, 19:10
Ja bym założył na szkło UV-kę i osłonę przeciwsłoneczną, włożył aparat do worka na śmieci i przykeił go do osłony przeciwsłonecznej.

Niemniej jednak lepiej faktycznie byłoby z takim workiem wodoszczelnym. Za paręset (OIDP) złotych można sobie takie coś kupić. W wodzie z tym bym się nie pławił, ale na kurz i błoto jak znalazł.

BolekZ
27-08-2006, 23:01
:D a najlepiej trzymać aparat w "pyłoszczelnej torbie" i nie wyciągać:lol: