Zobacz pełną wersję : Przyspieszanie szopa
http://www.earthboundlight.com/phototips/speeding-up-photoshop-cs2.html
Skylines
15-04-2007, 16:26
chyba ilość RAM ma największe znaczenie prawda ??
chyba ilość RAM ma największe znaczenie prawda ??
Owszem, ale dobrze jest ustawić preferencje PS tak jak zaleca autor tego poradnika.
Skylines
20-04-2007, 10:50
no właśnie mam 512 ramy i teraz kiedy obrabiam RAW'y z Canona 400d które czasem zajmują oryginalnie po 12 mega to strasznie się szop muli...będzie różnica jak zamienie 512 na 1 giga ??
procesor mam AMD Sempron 2600+ (1.9 Ghz)
no właśnie mam 512 ramy i teraz kiedy obrabiam RAW'y z Canona 400d które czasem zajmują oryginalnie po 12 mega to strasznie się szop muli...będzie różnica jak zamienie 512 na 1 giga ??
pisząc krótko - będzie
Zmien na 2GB. Przy obecnych cenach ramow szkoda fatygi tak malymi kroczkami zmieniac.
będzie różnica jak zamienie 512 na 1 giga ??
Ja zmieniłem i teraz PS zamiast mi zjadać jakies 300mb ramu to zjada mi jakies 800 ;) hyhyhy
PS ma to do siebie, ze żre ile może. Często więcej niż musi. Polecam wejść na stronę MyPortal.pl i zainteresować się Speed-X RAM. Znacznie poprawia pazerność programów na ram.
Ja zmieniłem i teraz PS zamiast mi zjadać jakies 300mb ramu to zjada mi jakies 800 ;) hyhyhy
Zajmuje tyle RAM-u ile musi a jeśli brak, to pisze na dysku. I dla tego zwalnia. Per saldo chyba przyśpieszyłeś:lol: