Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Glupoty... takie tam pomylki

Pikczer
23-08-2006, 21:18
Tiaaa...
przypomniala mi sie ksiazka o psach. Ksiazka ta przedstawiala rozrysowany schemat dzialania, gdy obserwujemy u swojego przyjaciela "dziwne" zachowania.
Zaczynala sie od... "czy Twoj pies ma cieply nos? jesli tak, to... jesli nie, to..." Kolejne pytanie: "czy Twoj pies ma rozwolnienie? jesli tak, to... Jesli nie, to..." I wszystko byloby dobrze, gdyby odpowiadajac na wszystkie pytania NEGATYWNIE, nie pojawila sie odpowiedz: "musisz NATYCHMIAST skontaktowac sie z weterynarzem!" :mrgreen:

Ta historia wrocila, gdy czytajac manual do 20D, nie uswiadomilem sobie, ze... czy aparat jest wlaczony (ON), czy nie (OFF), to i tak nie dziala :mrgreen:

Jakby Wam tez cos tak madrego/ciekawego wpadlo w rece, to piszcie... smiech to zdrowie :mrgreen:

Pozdrawiam
pikczer

stdanielo
23-08-2006, 22:31
Rozumiem, jakby coś takiego napisali w instrukcji Nikona, tamten wszystko jedno właczony czy wyłączony i tak kicha ;)

Pikczer
23-08-2006, 22:52
Rozumiem, jakby coś takiego napisali w instrukcji Nikona, tamten wszystko jedno właczony czy wyłączony i tak kicha ;)

Ty... to nie watek o wojnie :mrgreen: ;)

mkwiek
23-08-2006, 22:54

jak ja potem twierdzę, że to forum jest antynikonowskie to się wszyscy obrażają i oburzają. wstydźcię się!

stdanielo - a może Ty nikona po prostu nie umiesz włączyć??? trochę się go włącza inaczej niż canona, ale jak Ci się już uda to potem już z górki :) a wiesz co? nikon też robi zdjęcia :)

ale kończe, żeby nie było, że jakieś wojny itp :)

Pikczer
23-08-2006, 22:58
jak ja potem twierdzę, że to forum jest antynikonowskie to się wszyscy obrażają i oburzają. wstydźcię się!

Wstydzic, to sie moze Nikon, ze takie barachlo sprzedaje i nic do przodu nie idzie, a nie ludzie, ktorzy sie z tego nasmiewaja 8-)

pazurek
23-08-2006, 23:44
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.p0stwh0res.com/images/here.jpg)

Tomasz Golinski
23-08-2006, 23:52
Jeszcze słowo o Nikonie i zamknę wątek, żeby nie doszło do wojny :evil:

Pikczer
23-08-2006, 23:58
Jeszcze słowo o Nikonie i zamknę wątek, żeby nie doszło do wojny :evil:

No, dobra... to piszczcie prosze o Cannie, Minolcie, Practice, Zenicie, Sony, Panasonicu tylko nie o NIKONIE :mrgreen: zeby Tomek watku nie zamknal :wink:

mkwiek
24-08-2006, 00:01
Tomku - prosiłeś kiedyś o dowody. ten wątek jednoznacznie takim dowodem jest. niektórzy zamiast robić zdjęcia wolą pogderać jak stare baby że nikon to......... :) mnie to po prostu już śmieszy :)

Tomasz Golinski
24-08-2006, 00:04
Słusznie że to śmieszy. Bo to dowcipy są. Tylko że ciężkie ;)

mati_wrc
24-08-2006, 00:07
Hahaha..znoooowu :)

A ja mam Nikona i sie nie wstydzę :) A jestem na tym forum bo to forum o fotografii i to jest najważniejsze, a nie to że Canon :-P

Żeby nie było OT, to podziele się fragmentem ze swojej instrukcji :-D

Jest tam napisane, że regulując ostrośc w wizjerze, czyli poprostu przestawiając "dioptrie" takim suwakiem obok wizjera (tutaj dokładny cytat z instrukcji) "należy uważać, aby nie wetknąć sobie palca w oko" :-)

pazurek
24-08-2006, 00:09
A jestem na tym forum bo to forum o fotografii i to jest najważniejsze, a nie to że Canon :-P

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.canon-board.info/vb3bluesaint/misc/logo.gif)
sorry... :roll:

Pikczer
24-08-2006, 00:09
Tomku - prosiłeś kiedyś o dowody. ten wątek jednoznacznie takim dowodem jest. niektórzy zamiast robić zdjęcia wolą pogderać jak stare baby że nikon to......... :) mnie to po prostu już śmieszy :)
Wybacz kolego, ale jesli myslales o mnie, to sie grubo pomyliles ;)
Po pierwsze:
nie mam NIC przeciw jakim kolwiek markom. A to, co znalazlem, swiadczy tylko o niedociagnieciu Canona w opisie 8-)
Po drugie:
watek ten tratuje luzno tematy o fotografii i nie tylko :cool: smieszne, ciekawe, zabawne.. nie Canonowskie czy Nikonowskie !

Avadra_K
24-08-2006, 00:23
Ja rozumiem, że istnieje pewne współzawodnictwo pomiędzy Nikonem a Canonem, ale żeby zaraz wojna???? Dziś czytałem piękny post, post w którym główne skrzypce grał bodajże Rafiik przedstawiciel Sony.

Jakoś wszyscy byli: mili, achy i ochy....., a w czym różni się sony o nikona?

Za jakiś czas, sony ostro wejdzie w rynek dslr-ów i co kolejna wojna bedzie (II, III, IV.....) canon vs sony?

Proszę Koleżeństwa to jest (delikatnie mówiąc śmieszne)!!!

Tomasz, równie dobrze możesz zamykać każdy wątek, w którym wystąpi inny producent niż Canon, ale chyba nie o to chodzi - Ludzie, dajmy pokój - każdy z nas (a przynajmniej znaczna część, zaczynał od smieny, amiego, praktiki, zorki, drucha, hasselbalata czy innego aparatu.
Teraz hasselblatt to jest wyższa szkoła jazdy, a dlaczego nie ropocząć "wojny" z hasselbatowcami????? Przecież to relikt z innej, zupełnie innej bajki/epolik, a jakie z niego piękne zdjęcia "wychodzą....
A Wy żeście się tego nikona uczepili, co on Wam zrobił???

IHMO wszystkie wątki canon vs nikon, canon vs ... (co kolwiek) powinny być "odgórnie" moderowane.

Zdrowsi będziemy, czego i Wam i sobie zyczę. Pozdrawiam

akustyk
24-08-2006, 00:26
no to ku uciesze gawiedzi wkleje taki link (poki co powinien jeszcze dzialac):
http://www.letsgodigital.org/en/9685/canon_eos_400d/

i w specyfikacji ficzerow jak byk stoi:
"Focal length of 1.6x "

znaczy sie ile ta ogniskowa wynosi? :roll:

EDITjac: dodalem screenshota - zeby nie zginelo ;-)

Tomasz Golinski
24-08-2006, 00:29
Raczej spytaj ile wynosi x :)

akustyk
24-08-2006, 00:35
Raczej spytaj ile wynosi x :)
z tej strony patrzac, to nalezaloby wyjsc od pytania, czy x jest na pewno stala.

poki co tyle wiadomo, ze to bedzie element polgrupy z okreslonym lewostronnym dzialaniem zwanym mnozeniem przez skalar :)

hyhy... :twisted:

Tomasz Golinski
24-08-2006, 00:37
Ej, podgrupy? A po co?? Dowolny zbiór z okreslonym lewostronnym dzialaniem zwanym mnozeniem przez skalar (i to jeden konkretny).

Avadra_K
24-08-2006, 00:41
O, to już jest wszędzie (400-setka i nowy 70-200, f4 IS) , a tzn że prawdopodobnie nic z tego nie będzie..... szkoda się denerwować

akustyk
24-08-2006, 00:47
Ej, podgrupy? A po co?? Dowolny zbiór z okreslonym lewostronnym dzialaniem zwanym mnozeniem przez skalar (i to jeden konkretny).
mate pravdu, pane havranek. jakbym nie przeedytowal posta i dodal tam skalaru, to musialaby byc podgrupa. a ze skalarem to juz wolna amerykanka :)

Tomasz Golinski
24-08-2006, 00:49
a po co podgrupa? dowolny zbiór z działaniem, niekoniecznie łącznym

Kolekcjoner
24-08-2006, 00:53
(...)"Focal length of 1.6x "(...)
Widzisz akustyk tak to jest jak się nie doczyta;) :lol:. To jest nowy wynalazek canona:mrgreen: polegający na automatycznym mnożeniu ogniskowej każdego podpiętego obiektywu:D :D. Wtedy tam gdzie masz napisaną na obiektywie ogniskową pokazuje Ci się ta właściwa:wink: :D.
A i podobno działa też z manualnymi :wink: :lol:. Także przemyśl sprawę, bo może wreszcie w canonie pomyśleli o Tobie:mrgreen: :lol:.
Albo ktoś tam czyta ....forum:mrgreen:.

akustyk
24-08-2006, 00:53
a po co podgrupa? dowolny zbiór z działaniem, niekoniecznie łącznym
no dobra... to ja sie przyznam. ostatni stosunek z algebra mialem na studiach, lat temu 8. stosunek odbyty, zakonczony, bez obustronnej milosci, i w ogole "to se ne vrati"... ;-)

ale de facto masz tu pelna racje.

Tomasz Golinski
24-08-2006, 00:55
stosunek odbyty, zakonczony, bez obustronnej milosci
Grunt, żeby satysfakcja była. (Dobrze, że przynajmniej nasze dywagacje dotyczą I częsci tytułu wątku)

akustyk
24-08-2006, 00:57
Grunt, żeby satysfakcja była. (Dobrze, że przynajmniej nasze dywagacje dotyczą I częsci tytułu wątku)
hehe... satysfakcja nazywa sie "3.0, dst, 20/06/1998" :)

a tak poniekad, to tnij te posty, zeby nie smiecily :)

stdanielo
24-08-2006, 06:44
....wstydźcię się!

stdanielo - a może Ty nikona po prostu nie umiesz włączyć??? trochę się go włącza inaczej niż canona, ale jak Ci się już uda to potem już z górki :) a wiesz co? nikon też robi zdjęcia :)

mkwiek "ja tylko żartowałem" :)
a wiesz co? telefony też robią zdjęcia ;)

a tak na serio, wątek miał być wesoły to sobie zażartowałem, naprawdę widziałem kilka dobrych zdjęć zrobionych Nikonem ;)

MacGyver
24-08-2006, 22:09
No, dobra... to piszczcie prosze o Cannie, Minolcie, Practice, Zenicie, Sony, Panasonicu tylko nie o NIKONIE :mrgreen: zeby Tomek watku nie zamknal :wink:

To ja nie napisze, tylko wrzuce link, polecam zdjęcia ;-)
http://allegro.pl/item123180337_canon_eos_300_28_80_3_5_5_6_ii_od_1_ pln_bcm.html

mkwiek
24-08-2006, 22:59
ten pasek idealnie komponuje sięz tym body :) czyżby zapowiedź sojuszu i kooperacji?

akustyk
24-08-2006, 23:05
to sie bodajze kiedys slowem "mezalians" okreslalo :)

MacGyver
24-08-2006, 23:14
Bardzo elegancko to nazwałeś ;-)

Pikczer
25-08-2006, 16:04

O rany... :shock:
Toz to nie mezalians - to czyste bezguscie :mrgreen: :wink:

Avadra_K
25-08-2006, 16:14
:shock: Bo biedaczek, nie dość, że zapodział oryginalny pasek, to jeszcze mu zginęły pudełka, instrukcje i inne papiery:-( :-(