Zobacz pełną wersję : Velbon DF 60- czy ktoś używa?
Mam prośbę do użytkowników tego statywu, co o nim sądzicie, co ze stabilnością, trwałością i generalnie opinie na temat wykonania. Zanierzam zakupić ten model, a może jest coś ciekawszego w tym przedziale cenowym (kasa nie puszcza dalej):(
pozdrawiam
tego statywu akurat nie mam - mam DF40, myślę jednak że jakość i solidność wykonania są te same... a jeśli tak to polecam, wszystko pięknie ze sobą współpracuje, żadnych niedoróbek nie ma - po prostu dobry, solidny statyw. Braku stabilności jeszcze nie doświadczyłem i wątpię, żeby to się stało - nie fotografuję podczas wichur i huraganów :). Poszukaj na forach, ludzie polecają velbony
mam cx-460 mini, gdy do plecaka nie miesci mi sie juz nic wiekszego.. powiem tak - statywik jest lekki, mały tylko wszystko zalezy jakie szkla bedziesz chcial do niego podpinac.. jesli myslisz o jakims tele to proponuje cos solidniejszego (Sherpa np.) bo plastikowa glowica bedzie Cie wkurzala na kazdym kroku (opada, ciezko ustawic odpowiedni kadr).. moj cx robi super wrazenie, wszystko ladnie wyglada i pracuje ale pod ciezszy sprzet jest po prostu za delikatny.. biore go tylko w ostatecznosci, na "codzien" chodze z Sherpa 600r..
fotoglaf
25-08-2006, 13:05
Ja akurat używam tego velbona - całkiem porządny statyw - mam go od dwóch lat - sporo używam i nic złego się nie dzieje. Trochę mi brakuje możliwości odwrotnego mocowania głowicy - do zdjęć tuż nad ziemią ale wiedziałem o tym "braku" kupując ten statyw i jakoś żyję :) Ogólnie polecam - jak za tą cenę oczywiście.
Mam DF 50. Jestem zadowolony, tylko jak zakupisz statyw to polecam jakas torbe do noszenia, albo plecak, bo nosic ciagle w rece to mordęga, szczególnie jeśli chcesz jeszcze zdjęcia robić, a statyw akurat ci do niczego nie potrzebmy. Ja jako tragarzy wykorzystywałem rodzinke, ale tak ich do zdenerowowało, że zakupili mi torbe na statyw i teraz mam nosic sam:p Wiec to taka nauka, jesli nie chcesz miec na pienku z rodzinka:p
mam df60 od roku i jestem zadowolony, kupiłem na allegro razem z pokrowcem. Jest dosyć stabilny.
ja tak jak kol. mungo mam DF 50 i mogę powiedzieć że za tę cene nie było nic lepszego.....Wkonanie jest całkiem dobre i stabilność z moją 350tką całkiem niezła.