Zobacz pełną wersję : Brutalnie zamordowany Golden [*] - Apel o Pomoc
Sprawa jest straszna. Został zamordowany Golden Ozzy. Wszystko jest na forum o psach (strasznie długie) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29280
i tutaj, mozna powiedziec, w pigułce...
http://www.monia.blogownik.pl/
Naprawde ja odpadłem czytając to i sledząc wątek. Szmate bym zabił tą łopata na miejscu...
Niech to bedzie nagłosnione! Wszyscy koledzy z forum ktorzy pracują w gazetach i innych mediach lub mają kontakty niech postarają sie o rozgłoszenie tego wszystkiego.
Plus bardzo wazna jest zbiorka pieniędzy na proces przeciwko tej ktora zamordowala tego psa
Musi byc kara!
Tomasz Golinski
22-08-2006, 23:07
Kurcze, mordują brutalnie ludzi i nikt nie zakłada wątków na forum. To tylko pies, luuuz.
FOTOGRAF
22-08-2006, 23:07
skoro pies zostal zabity, i podales linka to sie pytam czy sa tam zdjecia jakies mocno dyrastyczne?:P a pytam sie po to bo moge miec koszmary i nie lubie takich zdjec:P
Kurcze, mordują brutalnie ludzi i nikt nie zakłada wątków na forum. To tylko pies, luuuz.
Kazy ma inny pogląda na ta sprawe a wątek jest dla zaintersowanych. Zakladacie tutaj wątki o kawałach i innych pierdołach to tez mozna chyba w takiej sprawie?
Poza tym Tomku jak ktos zamorduje W TEN SPOSOB człowieka to napewno zostanie to rozdmuchane w mediach a o psie juz sie tyle nie mowi. A moze jej to ujsc na sucho...
Zresztą nie bede tu sie wypowiadał bo dosyc juz zostało powiedziane w linkach ktore podałem. TYLE... kto chce ten wchodzi czyta i ewentualnie pomaga, kto nie chce ten niech nie krytykuje
FOTOGRAF - nie nie ma tam takich zdjęc. Są tylko linki do nich wiec same z siebie nie wyskoczą...
Kurcze, mordują brutalnie ludzi i nikt nie zakłada wątków na forum.
Z tym się zgadzam...
To tylko pies, luuuz.
... a z tym już nie :(
ddChavez
22-08-2006, 23:15
Nie wiem czy dobrze zrozumialem Twoja wypowiedz ale odnioslem wrazenie ze skoro to tylko pies to nie ma o czym mowic. Przeciez pies tez czuje i cierpi!!! I zaden "luz"!!! :mad:
Tomasz1972
22-08-2006, 23:18
Dziś mysz , jutro kot , pojutrze piesek a popojutrze TY , a później piosenka "to nie był film" . Bezkarność dla przestępców niestety istnieje , dlatego takie sprawy trzeba nagłaśnieć i walczyć nie tylko z przestępczością gdzie pokrzywdzonymi są ludzie , ale także z przestepczością ogólną , czy jak ją nazwać , gdzie istnieje jakieś naruszenie prawa ... często dotyczące zwierząt , które głosu nie mają .
Ostre skrzywienie musi mieć ta panna :|
To nie "tylko" ale "aż" pies - który wywołuje u większości ludzi skrajnie pozytywne emocje. Tym bardziej jestem w szoku :|
już sie bałem ze wszyscy zareagują jak Tomasz...
Tomasz Golinski
22-08-2006, 23:23
Nie wiem czy dobrze zrozumialem Twoja wypowiedz ale odnioslem wrazenie ze skoro to tylko pies to nie ma o czym mowic. Przeciez pies tez czuje i cierpi!!! I zaden "luz"!!! :mad:
Muchy też.
Tomasz1972
22-08-2006, 23:31
Muchy też.
Ssaki moim zdaniem czują inaczej niż owady ze względu na bardziej i inaczej rozwinięty system nerwowy , a w szczególności mózg .
ddChavez
22-08-2006, 23:32
Muchy też.
A Ty cos czasem czujesz? Chyba nie.
Może wprowadzę nutkę radości, oto mój nowy goldenek (zdjęcie sprzed półtora tygodnia, waży już 2.5 kg więcej niż wtedy, rośnie jak drożdże)
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.astro4u.net/nuke/galeria/albums/userpics/pies.jpg)
Tomasz Golinski
22-08-2006, 23:35
Ssaki moim zdaniem czują inaczej niż owady ze względu na bardziej i inaczej rozwinięty system nerwowy , a w szczególności mózg .
Owszem, a ludzie jeszcze inaczej. I co z tego? Od tego tylko krok do przymusowego wegetarianizmu.
no co Tomasz - wez bejsbola i zlej tego pieska zeby byl caly we krwi a pozniej usiadz i powiedz - luzzz to byl tylko pies... :evil:
Ej dajcie spokoj! Ja tez mogłem wyskoczyc na Tomka w ten sposob ale po co? To nieczemu nie słuzy. Ma taki pogląd to niech poprostu juz o tym nie pisze i tyle. A teraz kto moze niech pomoze...
Tomasz1972
22-08-2006, 23:41
Owszem, a ludzie jeszcze inaczej. I co z tego? Od tego tylko krok do przymusowego wegetarianizmu.
Ja akurat jestem mięsożerny . Ale nie można doprowadzać zwierzęcia do śmieci w męczarniach dla własnego sadystycznego upodobania .
Niestety zgadzam się z Tomkiem i nie widzę powodu aby zakładać takie wątki na tym forum, bo to jest forum dotyczące fotografii a nie zwierząt. Jesli chcesz się nad tym psem rozczulać to masz prawo ale masz też inne miejsca (inne forum do tego). Ten wątek nalezy uznać jako spam.
Powiem jeszcze jedno autorowi wątku - mało widziałeś.
Tomasz nie wiem co palisz czy inaczej tam pobierasz ale proszę nie dziel się tym z nikim.
Domyślam się że nigdy nie posiadałeś i nie posiadasz żadnego zwierzaka zależnego od ciebie typu pies, kot. Nie sądzę byś napisał coś takiego gdyby było inaczej.
A swoją drogą proponowałbym zachować pewną wstrzemięźliwość z wypowiedziami przynajmniej do piątku.
kurna Mac sam sie nad sobą porozczulaj. Nie napisałem tego tutaj by wszyscy teraz zaczeli zbiorowy płacz itp tylko by w pewien sposob mogli pomoc ci co chcą i są zainteresowani. A Ty lepiej zobacz jakiego wszelkiego rodzaju wątki są pisane w HydeParku i dopiero potem mow ze to spam. Bo rownie dobrze mozna nazwac spamem wątek przyklejony o Łukaszu...
Mac, a co ma do rzeczy ze to forum o fotografii? Dzial jest odpowiedni - hydepark.. kolega powinien wiedziec co to oznacza? Nie podoba sie - nie czytaj.
stdanielo
23-08-2006, 06:43
Ja akurat jestem mięsożerny . Ale nie można doprowadzać zwierzęcia do śmieci w męczarniach dla własnego sadystycznego upodobania .
To chyba nie wiesz w jakich warunkach odbywa się transport a następnie ubój. I chyba lepiej żebyś nie wiedział, ja ograniczam się do jedzenia drobiu i mam nadzieję, że i z tym skończę.
zdaje sie ze nie kazdy czyta co sie z psem stalo to moze wkleje wyniki sekcji (jeszcze nie wszytko)
Pies został skatowany tępym narzędziem, być może była to łopata, być może inne narzędzia,.
Wylewy widoczne na zdjęciach to nie sprawa rozkładu ciała, tylko skutek wylewów wewnętrznych, Ulv zwracała uwagę, iż Ozziemu leciała krew z mordki w czasie jego przyjmowania w prosektorium. Nie wymieniając zapewne wszystkiego pies ma największe obrażenia oraz złamania: mostku, grzbietu, miednicy, podudzia kończyn, przedramię kości lewej, nie wiem czy to wszystko bo wiecie jaka człowiek ma świadomość jak słucha czegoś takiego.
Przy tak rozległych obrażeniach zapytałem o możliwość wypadku, lekarz raczej wyklucza taką ewentualność, powtarzając, iż pies został skatowany celowo tępym narzędziem.
Wszystkie obrażenia wyglądają na zadane tym samym czasie, czyli typowa egzekucja a nie powolne wykańczanie.
Teraz chyba najgorsze!
Ozzy przeżył tę egzekucję, według lekarza żył jeszcze kilka godzin. Chyba zdajemy sobie sprawę jak cierpiał przy takich obrażeniach (fuuuuckkkk). Widac ze psiak chciał dalej żyć nawet po takiej katordze, umarl kilka godzin później najprawdopodobniej na wskutek wylewów, być może został dobity, a być może poddał się jak zobaczył worek i kopany grob, albo co jeszcze gorsze umarł dopiero po zakopaniu.
To na razie tyle, chyba wszystkim wystarczy, być może będą dodatkowe szczegóły.
Kastrowac i niech gnije w wiezieniu....
stdanielo
23-08-2006, 08:52
Cholera specjalnie nie chciałem czytać bo takie historie strasznie mnie przygnębiają, pozostanie pewnie po tym kilkudniowy dół i coraz mniejsza wiara w ludzi. Kim trzeba być by robić coś takiego??? Ta osoba zasłużyła dokładnie na to co zrobiła temu biednemu zwierzakowi. Cholera ... załamany jestem ...
No sorry Tomaszu, dla mnie to luuuz nie jest :-(
To tylko pies, luuuz.
BEZ KOMENTARZA!!!!!
Panowie Drodzy, Rozumiem oburzenie na slowa Tomka, ktory rzeczywiscie uzyl dosc kolokwialnego slowa podsumowując cala sytuacje, ale musze przyznac, ze po pierwsze mam pieszne uczucia czy takie watki powinny pojawiac sie NAWET w Hydepark ( w koncu dojdziemy do zaginionych kotów), a po drugie mam dziwne wrazenie, ze takich smierci psow sa setki i tysiace wiec, nie usprawiedliwiajac bestialstwa, darujmy juz sobie wzajemne kłotnie o zabitego psa! Prosze Was abyscie juz zaniechali tych wycieczek. Tomasz - nie ciagnij tego boś za inteligentny na to. Reszta zreszta tez bystra wiec - pax , pax panowie!!
caravaggio
23-08-2006, 09:35
Mam pytanie do administratora tego forum - czy jest tutaj cos w rodzaju plonkownicy?
Pytam, bo przywyklem do obracania sie w towarzystwie ludzi a nie bydlat, a przytoczony cytat dobitnie wskazuje na to, ze w powyzszym przypadku mam do czynienia z tym drugim gatunkiem...
Sorry Iczek, ale jak Ci sie ten temat nie podoba, to przeciez nie musisz brac w nim udzialu, prawda?? Omin go.
...( w koncu dojdziemy do zaginionych kotów)...
Sorry, ale o czym Ty do nas piszesz? :confused:
... a po drugie mam dziwne wrazenie, ze takich smierci psow sa setki i tysiace wiec, nie usprawiedliwiajac bestialstwa, darujmy juz sobie wzajemne kłotnie o zabitego psa!
Aha! Tysiace ... a to luz! :evil:
ZNIECZULICA
EOT
"Miarą człowieczeństwa i humanitaryzmu każdego narodu jest jego stosunek do zwierząt"
Mam pytanie do administratora tego forum - czy jest tutaj cos w rodzaju plonkownicy?
Jest ale kiepska i sam nad tym ubolewam. Można wycinać tylko posty plonkowanego, a nie cytaty i "drzewko" dyskusji :(
tego sie obawiałem... ze zamiast pomocy wyjdzie kłotnia.
APELUJE!! Dajcie spokoj z kłotniami i wyzywaniem sie! To nie o to tu chodzi!!
I napewno nie chodzi tu o zakładanie teraz w hydeparku wątków o zaginionych kotach itp... Iczek naprawde nie wiem czy to jest takie trudne do zrozumienia o co tu chodzi? Niektorzy tu naprawde mają swoje lata a pojmują niektore rzeczy jak dzieci. Napisałem przeciez wyrazie o zbiorce pieniędzy na proces dla sprawcy i o nagłosnieniu sprawy z racji ze wiele osob z forum ma kontakty w gazetach itp.
W tym przypadku sprawca zbrodni został wykryty i powinno sie ukarac tą osobe. Bo gdyby było wiecej takich osob uwazających tak jak np. Mac to wkoncu w ogole nie będą scigani sprawcy zbrodni takich. A nie jest tutaj przeciez mowa o osobie ktora uśpiła psa bo jej przeszkadzał czy tez oddała go do schroniska tylko go zamordowała -> Jac podał cytat z sekcji zwłok
I prosze - komu sie watek nie podoba niech ten tutaj nie zagląda
Watek zamykam, chyba wszytko zostalo juz powiedziane
Jest apel o POMOC w ukaraniu winnych - kto moze niech pomoze - linki w pierwszym poscie
EDIT: zmienilem lekko tytul watku.