Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : canon a610 - problem z ekranem

Rahuene
22-08-2006, 21:14
Witam serdecznie jako ze to moj pierwszy post to pewnie i pytanie wersji n00b bedzie ale coz problem polega na tym ze posiadam canona a610 i jak wiadomo dany model jest wyposarzony w obrotowy wyswietlacz co tu duzo mowic a wiec przejde do rzeczy. Gdy chce sobie zrobic jakiekolwiek zdjecie i przekrecam ekranik o 180 stopni to obraz w nim niestety dalej zostaje w takiej pozycji jak byl czyli jest do gory nogami. Wiec moze mi doradzicie co mam w takiej sytuacji zrobic za co serdeczne thx :)

Fotos
24-08-2006, 11:48
Sprawdz w Menu czy masz wlaczone automatyczne odwracanie obrazu.

Rahuene
24-08-2006, 13:47
niestety ta funkcja jest wylaczona i dokladnie w polowie "skrętu" ekranem obraz sie zmienia do gory nogami. Ja nie wiem o co w tym chodzi dalem ustawienia fabryczne mam ustawione tak samo jak kumpel jemu to sie nie dzieje mi niestety tak wiec mysle ze trzeba go bedzie oddac na gwarancje

Za odpowiedz dzieki serdeczne :)

Fotos
24-08-2006, 14:03
>>niestety ta funkcja jest wylaczona

Wylaczona czy wlaczona ? Jesli wylaczona to masz zle.
Sprawdz najpierw to. Mozesz tez sprawdzic co sie dzieje, jesli najpierw przestawisz ekran i dopiero wtedy wlaczysz aparat.

Rahuene
24-08-2006, 18:01
ok przestawilem ekran i za chwile wlaczylem aparat i smiga dobrze :)

a apropo tej funkcji wlaczylem ja i smiga tak jak powinno ... hehehe dzieki dzieki bracie :) Bo przedtem te funkcje mialem WYLACZONA to by byla tego przyczyna ?:)

Tarkin
24-08-2006, 19:45
) Bo przedtem te funkcje mialem WYLACZONA to by byla tego przyczyna ?:)

Skoro miałeś wyłączoną, to obraz nie obracał się automatycznie...