Zobacz pełną wersję : Wyświetlacz do G5
hmmm.....trzy dni bycia na forum i już którys watek zaczynam...ale cóz, pytam bo nie wiem.
Porysował mi sie wyswietlacz w G5. Czy ktos ma jakis pomysł co z tym zrobic oprócz niesienia do serwisu i wymiany na nowy? (o ile wogóle da sie wymienic na nowy) Czy jesli nawet byłaby szansa wymiany to gdzie można kupić taniej taki ekranik?
Da się napewno wymienić przy czym to może być trochę kosztowne. Poza tym ja bym nie wymieniał jesli nie przeszkadza to Tobie w kadrowaniu.
raczej przeszkadza :-( ekranik jest wręcz zryty jesli mozna to tak nazwac. Niefortunnie pozyczyłam komus aparat i niestety stalo sie... przy sloncu tnie sie caly obraz i jest to irytujace. Serwis zaproponował 350zł za wymianę ale ciagle szukam tańszej opcji
Tomasz1972
22-08-2006, 19:04
Poszukaj past do polerowania ......wyświetlaczy w telefonach ;) znajomy gdzieś kupił i wyświetlacz w telefonie jak nowy :).
no tak, ale w aparacie jest innego rodzaju wyswietlacz niz w telefonie, ja przynajmniej mam LCD jak sadzę i nie jestem pewna czy powinno sie go polerowac taka pastą. Może sie myle...?
W G5 jest LCD bezpośrednio bez żadnej szybki, jak porysujesz to ****, albo serwis albo trzeba z tym żyć. Ja bym sobie dał spokój.
W G5 jest LCD bezpośrednio bez żadnej szybki, jak porysujesz to ****, albo serwis albo trzeba z tym żyć. Ja bym sobie dał spokój.
Witam
Można jeszcze spróbować nakleić folię(taką jak na palmtopy) która trochę zniweluje efekt porysowania.
Zrobiłem tak w palmtopie i jest dużo lepiej.
Dziwię się, że Canon nie dał na ekran byle jakiej szybki ?
Pozdrawiam