PDA

Zobacz pełną wersję : Wyświetlacz do G5

mietla1
22-08-2006, 13:32
hmmm.....trzy dni bycia na forum i już którys watek zaczynam...ale cóz, pytam bo nie wiem.
Porysował mi sie wyswietlacz w G5. Czy ktos ma jakis pomysł co z tym zrobic oprócz niesienia do serwisu i wymiany na nowy? (o ile wogóle da sie wymienic na nowy) Czy jesli nawet byłaby szansa wymiany to gdzie można kupić taniej taki ekranik?

Mac
22-08-2006, 16:27
Da się napewno wymienić przy czym to może być trochę kosztowne. Poza tym ja bym nie wymieniał jesli nie przeszkadza to Tobie w kadrowaniu.

mietla1
22-08-2006, 19:02
raczej przeszkadza :-( ekranik jest wręcz zryty jesli mozna to tak nazwac. Niefortunnie pozyczyłam komus aparat i niestety stalo sie... przy sloncu tnie sie caly obraz i jest to irytujace. Serwis zaproponował 350zł za wymianę ale ciagle szukam tańszej opcji

Tomasz1972
22-08-2006, 19:04
Poszukaj past do polerowania ......wyświetlaczy w telefonach ;) znajomy gdzieś kupił i wyświetlacz w telefonie jak nowy :).

mietla1
22-08-2006, 21:02
no tak, ale w aparacie jest innego rodzaju wyswietlacz niz w telefonie, ja przynajmniej mam LCD jak sadzę i nie jestem pewna czy powinno sie go polerowac taka pastą. Może sie myle...?

Cichy
25-08-2006, 17:51
W G5 jest LCD bezpośrednio bez żadnej szybki, jak porysujesz to ****, albo serwis albo trzeba z tym żyć. Ja bym sobie dał spokój.

vbel
01-09-2006, 13:09
W G5 jest LCD bezpośrednio bez żadnej szybki, jak porysujesz to ****, albo serwis albo trzeba z tym żyć. Ja bym sobie dał spokój.

Witam

Można jeszcze spróbować nakleić folię(taką jak na palmtopy) która trochę zniweluje efekt porysowania.
Zrobiłem tak w palmtopie i jest dużo lepiej.
Dziwię się, że Canon nie dał na ekran byle jakiej szybki ?

Pozdrawiam