Zobacz pełną wersję : PODPIS - opis "sprzetu"?
Czym jest dla Ciebie wypisany „sprzet” w podpisie?
moze najpierw sam napiszesz?
ja nie mam...
DoMiNiQuE
21-08-2006, 09:42
Dlaczego nie moge zaznaczyc kilku odpowiedzi? ;)
Jak dla mnie to ludzie moga sobie wypisywac w stopkach nawet sprzet AGD, nie obchodzi mnie to bylyby ich wypowiedzi byly przynajmniej tak samo dlugie jak lista wypisanego sprzetu ;) I tak dobrze, ze nie zapanowala tu moda na wstawianie grafiki do siga na pol strony jak na forach pecetowych tjuningowcow ;)
Il fuoco
21-08-2006, 09:50
święte słowa DoMiNiQuE.
szlag mnie trafia czasem przez to grafiki...
stdanielo
21-08-2006, 10:24
ja zaznaczyłem odpowiedź nr 1 ;)
Il fuoco
21-08-2006, 10:26
a ja 4 jak w większości ankiet hehe :twisted:
Jak dla mnie to ludzie moga sobie wypisywac w stopkach nawet sprzet AGD, nie obchodzi mnie to bylyby ich wypowiedzi byly przynajmniej tak samo dlugie jak lista wypisanego sprzetu ;)
I sensowne :) Dobrze gadasz. Jednak ja, mimo że w 100% podpisuję się pod opcją #1, dałem sobie spokój... szkoda nerwów na... (no, wpiszcie sobie jakieś ładne słówko na określenie paru osób, mi nie wypada :mrgreen:)
ja, mimo że w 100% podpisuję się pod opcją #1, dałem sobie spokój... szkoda nerwów na... (no, wpiszcie sobie jakieś ładne słówko na określenie paru osób, mi nie wypada :mrgreen:)
Nie chciało mi się pisać. Dzięki.
Zodiakalny Rak
21-08-2006, 11:02
Może to będzie wyglądało na promowanie własnego sposobu na rozwiązanie tego problemu ale ...
Jeśli uważam, że podpisy to trochę chwalenie się a z drugiej strony jakaś informacja o tym jakie szkła są najczęściej wykorzystywane, jest możliwość połączenia tego. Mamy wątek o sprzęcie "Mój zestaw", wpisałem / uaktualniłem tam co mam i dałem w stopce odnośnik. Nie widać / nie rzuca się w oczy a jeśli komuś zależy aby wiedzieć co mam / na tym aby zjechać moje fotki bo mam taki a taki sprzęt to sobie znajdzie. Ot banał.
To tak IMO od siebie. Nie wziąłem udziału w ankiecie - nie widzę celu w zbieraniu subiektywnych opinii na taki temat.
pozdrawiam,
Nie widać / nie rzuca się w oczy a jeśli komuś zależy aby wiedzieć co mam / na tym aby zjechać moje fotki bo mam taki a taki sprzęt to sobie znajdzie. Ot banał.
Rzeczywiscie nieglupie. Mozna by kiedys pomyslec o jakims usystematyzowaniu tego.
Mamy wątek o sprzęcie "Mój zestaw", wpisałem / uaktualniłem tam co mam...
Niestety nie wszyscy aktualizuja.
... i dałem w stopce odnośnik. Nie widać / nie rzuca się w oczy ...
Masz racje. Nie widac, nie rzuca sie w oczy i nigdy bym nie widzial Twojego sprzetu, gdybys mi nie napisal o tym odnosniku.
Czyli odnosnik jest po to, aby sie jednak troszke pochwalic??
Nie wziąłem udziału w ankiecie - nie widzę celu w zbieraniu subiektywnych opinii na taki temat.
Subiektywne opinie? Nie rozumiem :rolleyes:
Kilka dni temu czytalem wypowiedz jednego forumowiczow CB i poruszyl temat chwalenia sie sprzetem, no i postanowilem dowiedziec sie, ilu z nas tak mysli.
Niestety dziwi mnie wielki % przy opcji 2-"chwalenie sie".
Nigdy nie chwalilem sie moim sprzetem i nie bede tego robil. Ci co znaja mnie prywatnie, moga potwierdzic. Nikt nie wiem, co ja tak naprawde mam (a jak ktos pyta, to mowie, ze troszke lepszy aparacik i na tym sie konczy)
Moj "podpis" na CB sluzy tylko i wylacznie jako pomoc, dla tych wszystkich ktorzy maja jakiekolwiek zapytania co do sprzetu. (Np. Czy jestem zadowolony z fototanka, albo czy dziala AF przy polaczeniu "Canon EF 100 mm 2.8 Macro USM" z "Raynox DCR-250" lub jak ktos chcialby zobaczyc sample jakiegos obiektywu).
Tak ja to widze :wink:
Pozdrawiam i dziekuje za udzial w ankiecie!
Zodiakalny Rak
21-08-2006, 12:14
Rzeczywiscie nieglupie. Mozna by kiedys pomyslec o jakims usystematyzowaniu tego.Pewnie byłoby tyle samo zwolenników co i przeciwników przy wprowadzeniu takiego rozwiązania. Na pewno byłby większy ład / ułatwienie jeśli chodzi np. o możliwość wyszukiwania danego sprzętu i/lub opinii o nim (od posiadacza danego body, szkła itp.) - wystarczyłoby przeszukać jeden wątek gdzieś przyklejony i koniec. Wady: namówić wszystkich do tego i pilnować czystości tego wątku.
pozdrawiam,
Mi też podpis służy tylko jako informacja... i jest napewno przydatny do zadawania pytań...:twisted:
Zodiakalny Rak
21-08-2006, 12:20
Róbcie co chcecie ze swoimi podpisami - po to one są i "należą" do Was.
Niestety nie wszyscy aktualizuja.
Masz racje. Nie widac, nie rzuca sie w oczy i nigdy bym nie widzial Twojego sprzetu, gdybys mi nie napisal o tym odnosniku.
Czyli odnosnik jest po to, aby sie jednak troszke pochwalic??
Przeczytaj to co napisałeś - przeczysz sam sobie.
Bez urazy, pozdrawiam,
... Na pewno byłby większy ład / ułatwienie jeśli chodzi np. o możliwość wyszukiwania danego sprzętu i/lub opinii o nim (od posiadacza danego body, szkła itp.) - wystarczyłoby przeszukać jeden wątek gdzieś przyklejony i koniec. Wady: namówić wszystkich do tego i pilnować czystości tego wątku.
Pomysl bylby super, gdyby mozna bylo go zrealizowac.
Przeczytaj to co napisałeś - przeczysz sam sobie.
Nie rozumiem. Przeciez podales odsylacz do swojego "podpisu - spisu sprzetu". To, ze go nie zauwazylem, nie znaczy, ze go tam nie ma.
Nie zawsze wpadnie mi do oka, cos co akurat u Ciebie pelniu odnosnik do sprzetu.
Najczesciej sa to linki, do galerii i innych rzeczy. Pierwszy raz widze u Ciebie takie rozwiazanie.
Bez urazy, nie chcialem Cie urazic tym "chwaleniem sie".
Zodiakalny Rak
21-08-2006, 12:45
Bez przesady, za co się obrażać. Napisałeś, że nie rzuca się w oczy więc na pewno to nie jest kwestia chwalenia (o tej sprzeczności pisałem) ale ... to dyskusja bez sensu. EOT
Zrealizować chyba można. Nie wiem na jakiej zasadzie można ograniczać posty na poziomie moderatorów ale jeśli byłaby możliwość przyklejenia wątku gdzie każdy z userów CB miałby możliwość wpisania tylko jednego postu z info o swoim sprzęcie (pilnując czystości wątku przez moderatorów - może nawet wpół automatycznie na bazie jakiegoś formularza) i edytowania go w przyszłości to sprawa byłaby załatwiona. Jeśli ktoś chce się "ujawnić" z tym co ma wpisuje tam swoje info + link w stopce i koniec. Jeśli mu to "obojętne" to się nie wpisuje i ... nie ma też linka w stopce.
pozdrawiam,
chyba mozna prosciej a mianowicie w profilu uzytkownika mozna zostawiac notatki, np ja w twoim cos naskrobalem
profil http://canon-board.info/member.php?u=4383
notatka http://canon-board.info/usernote.php?u=4383
nie wiem jak z kasowaniem ale edytowac mozna przynajmnie ja moge ;-)
EDIT: kasowac tez mozna - w edycji
liquidsound
21-08-2006, 13:01
Ja sie nie masturbuje za pomoca sprzetu...bo w sumie nie mam narazie czym ale kto wie jak to bedzie w przyszlosci:lol: juz teraz jak widze u kogos biala rure to patrze z zaciekawieniem:wink:
Zodiakalny Rak
21-08-2006, 13:13
Ja sie nie masturbuje za pomoca sprzetu...bo w sumie nie mam narazie czym ale kto wie jak to bedzie w przyszlosci:lol: juz teraz jak widze u kogos biala rure to patrze z zaciekawieniem:wink:Nie komentuje.
chyba mozna prosciej a mianowicie w profilu uzytkownika mozna zostawiac notatki, np ja w twoim cos naskrobalem
profil http://canon-board.info/member.php?u=4383
notatka http://canon-board.info/usernote.php?u=4383
nie wiem jak z kasowaniem ale edytowac mozna przynajmnie ja moge ;-)
EDIT: kasowac tez mozna - w edycjiJasne, pewnie sposobów jest kilka. Czułem się w jakimś tam obowiązku dopełnić ewentualny sposób usystematyzowania tego, wykorzystując ten mój pomysł i tyle. Problemem w Twoim rozwiązaniu byłoby chyba wyszukiwanie w tych notatkach i/lub profilach sprzętu o jaki opinie/pytanie chcesz sie dowiedzieć ale może ja tego nie wiem i jest jakaś możliwość.
BTW
notatke można skasować
pozdrawiam,
Tomasz Golinski
21-08-2006, 13:36
Może da się pole zrobic w profilu, zamiast jakiegoś hobby czy coś. I wyświetlac pod awatarem.
Zresztą, mi aktualny system pasuje. Mogę się pochwalic swoim kitem i plastikiem ;) Szczęśliwie (nieszczęśliwie raczej) problem Muflona mnie nie dotyczy ;)
Oczywiście o ile lista jest w miare krótka i ograniczona.
Zodiakalny Rak
21-08-2006, 13:41
Może da się pole zrobic w profilu, zamiast jakiegoś hobby czy coś. I wyświetlac pod awatarem.
Zresztą, mi aktualny system pasuje. Mogę się pochwalic swoim kitem i plastikiem ;) Szczęśliwie (nieszczęśliwie raczej) problem Muflona mnie nie dotyczy ;)
Oczywiście o ile lista jest w miare krótka i ograniczona.:wink: ważne żebyśmy zdrowi byli, prawda? :smile:
... coby to wszystko nosić! :mrgreen:
pozdrowienia,
Jednak ja, mimo że w 100% podpisuję się pod opcją #1, dałem sobie spokój... szkoda nerwów na... (no, wpiszcie sobie jakieś ładne słówko na określenie paru osób, mi nie wypada :mrgreen:)
Mienczak.. ja jakos potrafie ICH olewac, bo u mnie stopka w 100% pelni funkcje #1 i wiele osob dzieki temu trafilo po porade do mnie na PW nawet z 0 postow na koncie na forum :roll: , w emailu podobniez.
Satysfakcja ze zwyklego i dosc czestego "dziekuje" po tego typu poradach o wiele wieksza niz jakies nerwy przez malkontentow ;) .
Jednak ja, mimo że w 100% podpisuję się pod opcją #1, dałem sobie spokój... szkoda nerwów na... (no, wpiszcie sobie jakieś ładne słówko na określenie paru osób, mi nie wypada :mrgreen:)
Ale jeszcze niedawno miałeś ze 3 linijki sprzętu i coś tam o talencie chyba :evil:
Pozdr
Artur
P.S. Ja uważam że jest to cenna informacja - mnie już z 10 osób pytało na PM co sądzę od 24-105, gdzie i za ile kupiłem,prośba o fotki tesotowe, nawet gietrzy wypożyczył ;-) itp. IMHO po to są te informacje - jak ktoś jest zazdrosny o sprzęt (o czym piszemy w innym wątku) to nic się nie poradzi - i tak będzie marudził - więc jesyna rada to po prostu olewać niektórych - "Twardym trza być, nie miętkim" jak pisze Vitez ;-)
DoMiNiQuE
21-08-2006, 23:27
P.S. Ja uważam że jest to cenna informacja - mnie już z 10 osób pytało na PM co sądzę od 24-105, gdzie i za ile kupiłem,prośba o fotki tesotowe, nawet gietrzy wypożyczył ;-) itp. IMHO po to są te informacje - jak ktoś jest zazdrosny o sprzęt (o czym piszemy w innym wątku) to nic się nie poradzi - i tak będzie marudził - więc jesyna rada to po prostu olewać niektórych - "Twardym trza być, nie miętkim" jak pisze Vitez ;-)
Tjjaaa ;) A forum sluzy po to aby dzielic sie wiedza poprzez PW i e-mail ;)
Co takiego mozna sie dowiedziec od posiadacza szkla w stopce czego nie znajdzie sie na forum? imo lepiej jak ktos zapyta/zalozy nowy watek na jakis temat - przynajmniej inni skorzystaja z udzielonych mu odpowiedzi :)
P.S.
Nie zebym mial cos przeciwko litania w stopkach, tak tylko sie wymadrzam ;)
Tjjaaa ;) A forum sluzy po to aby dzielic sie wiedza poprzez PW i e-mail ;)
Co takiego mozna sie dowiedziec od posiadacza szkla w stopce czego nie znajdzie sie na forum? imo lepiej jak ktos zapyta/zalozy nowy watek na jakis temat - przynajmniej inni skorzystaja z udzielonych mu odpowiedzi :)
P.S.
Nie zebym mial cos przeciwko litania w stopkach, tak tylko sie wymadrzam ;)
Nie do konca się zgadzam - jeśli ktoś czyta wszystkie wątki to może tak, ale jak ktoś ma konkretne pytanie np. odnośnie ceny czy konkretnych innych parametrów to dlaczego nie może zapytać na PW? Ja np. nie pokazuję tu swoich zdjęć bo uważam że nie mam się czym chwalic, bo są to zdjęcia rodzinne i nie pokazuję ich publicznie na szerokim forum ale na PW podaję linki bo jak komuś to pomoże to dlaczego nie. Jeśli chociaż kilku osobom w ten sposób pomogę to dlaczego nie - i skoro te 10 osób napisało do mnie PW bo zobaczyło w opisie co mam a nie założyło wątku to chyba o czymś świadczy
Pozdr
Artur
DoMiNiQuE
21-08-2006, 23:54
Artur, chcesz powiedziec, ze osoba szukajaca odpowiedzi na jakies pytanie najpierw wertuje stopki wszystkich uzytkownikow, wybiera odpowiednia osoba a nastepnie wysyla PW z zapytaniem? Nie proscie uzyc wyszukiwarki? Sprawdzic czy interesujacy problem nie zostal poruszony, dopisac sie do istniejacego lub zalozyc nowy, ktorego nie bylo ;) Ja tez dostaje wiele pytan na PW i zapewniem, ze nie sa zwiazane z moja stopka :mrgreen: a jedynie z tamatami, w ktorych sie wypowiadalem ;)
P.S.
Zeby nie bylo! Nadal nie mam nic przeciwko wypisywaniu sprzetu w sigu :) Tak tylko te uzasadnienia sa imo na wyrost. Wpisujcie co tam chcecie, byleby nie na pol ekranu ;)
Tomasz Golinski
21-08-2006, 23:58
Ja również dostaje co jakiś czas PM-y związane z sigiem, mimo, ze nic specjalnego w nim nie ma.
Mnie chyba już 3 osoby pytały o Tokinę 12-24 ;)
Stopka taka pomaga też w przypadkach, gdy ktoś zadaje pytanie nie podając w treści posta o jaki sprzęt chodzi. W stopce można znaleźć brakujące informacje.
KuchateK
22-08-2006, 01:00
Ja również dostaje co jakiś czas PM-y związane z sigiem, mimo, ze nic specjalnego w nim nie ma.
A Ty to pewnie z powodu bardzo powaznego wygladu na focie obok :mrgreen:
Zwlaszcza poczatkujacy, ktorzy czesto zapominaja napisac jakiego sprzetu dotyczy problem powinni miec go w stopkach.
W stopce można znaleźć brakujące informacje.
Swiete slowa!
Nie proscie uzyc wyszukiwarki?
DoMiNiQuE myslisz oczysicie o np. GOOGLE, prawda? Bo na pewno nie o tej na CB :lol:
DoMiNiQuE
22-08-2006, 09:44
DoMiNiQuE myslisz oczysicie o np. GOOGLE, prawda? Bo na pewno nie o tej na CB :lol:
Jedno i drugie. Googlarka takze mozna przeszukiwac CB i to sprawniej niz wbudowana wyszukiwarka KLIK (http://www.google.pl/search?hs=is5&hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl-PL%3Aofficial_s&q=site%3Awww.canon-board.info+drozdi&btnG=Szukaj&lr=):)
Jedno i drugie. Googlarka takze mozna przeszukiwac CB i to sprawniej niz wbudowana wyszukiwarka KLIK (http://www.google.pl/search?hs=is5&hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl-PL%3Aofficial_s&q=site%3Awww.canon-board.info+drozdi&btnG=Szukaj&lr=):)
Wow, ciekawe, ciekawe :wink:
Ładnie wyglada taki podpisik z EX'ami L'lkami i innymi skrótami ;) - jakoś tak ładnie oddziela treść i układa ją w <TD> mojego posta. :P
Ech, tak ładnie agitujecie.. w sumie mam gdzieś stary podpis zapisany chyba ;-)
piotrzon
22-08-2006, 17:49
Ja nic nie mam, ale głosuję, że to, co inni wypisują u siebie jest dla mnie "niczym ważnym" :) Aczkolwiek (fajne słowo), pierwsza odpowiedź też byłaby sensowna...
Tomasz1972
22-08-2006, 17:50
chyba sobie stworzę stopkę ze sprzętem ;)
Podsumowujac! Az co czwarta osoba uwaza podpis ze sprzetem, za chwalenie sie. Nie spodziewalem sie.
Dziekuje Wam za udzial w ankiecie ;)
sam pisałem/pytałem zanim kupiłem mojego srebrzystego...
zresztą do Muflona też choć jak sie wyraził 'to nie jego przedziały cenowe' :mrgreen: - i zdziwiłem się że schował swój sig
sam zmieniłem troche konwencję siga choć nietrudno sie zorientować jaki sprzęt mam ;-)
ja zaznaczyłem opcję pierwszą - często ludzie posiadający lepszy sprzęt, np eLki też zaczynali (podkreślam że nie zawsze) od tańszych obiektywów i mogą doradzić co na początek
a jak ktoś chce coś bardziej profi to też może wysłuchać kilku opini różnych użytkowników
btw zdaje sie ze wg regulaminu 8) podpis może mieć nie więcej niż 4 linijki? (Vitez jest dobry z regulaminu :twisted: ;-) )
btw zdaje sie ze wg regulaminu 8) podpis może mieć nie więcej niż 4 linijki? (Vitez jest dobry z regulaminu :twisted: ;-) )
Posrednio tak. Regulamin nakazuje "zyc w zgodzie z netykieta" a w netykiecie napisano ze stopka wieksza niz na 4 linijki jest niemile widziana.
Znowuz netykieta to tylko albo az "zbior ogolnie przyjetych zasad" uwazanych za kulturalne, a nie scislych nakazow i zakazow.
Wiele juz widzialem przypadkow "a ja bede robil wbrew netykiecie bom taki indywidualista" - i niektorych to nie obchodzi ze zachowuja sie po prostu niekulturalnie :roll: .
Podsumowujac! Az co czwarta osoba uwaza podpis ze sprzetem, za chwalenie sie. Nie spodziewalem sie.
A ja sie spodziewalem. Znam to forum na tyle dobrze i tyle wojenek o stopki przezylem ze moge sie latwo domyslac czemu niektorzy tak wlasnie mysla o innych. Co mi wcale nie przeszkadza sie trzymac swojego zdania 8) .
Tomasz Golinski
25-08-2006, 00:54
zdanie zdaniem, ale z boldem troche przesadzasz :twisted:
zdanie zdaniem, ale z boldem troche przesadzasz :twisted:
A kolorki szary i czerwony nie przeszkadzaja tak jak bold? ;P
Wiele juz widzialem przypadkow "a ja bede robil wbrew netykiecie bom taki indywidualista" - i niektorych to nie obchodzi ze zachowuja sie po prostu niekulturalnie :roll: .
odwiedzając inne fora można natknąć sie na takich :rolleyes:
ja z reguły nie czytam regulaminów :roll: - ale tez nie zdarzyło mi się dostać warna, bana lub coś w tym stylu 8-)
a co do kolorków to jak ktoś zrobi wyróżnienie kolorem L czy hsm, czy jakis inny XD :mrgreen: to sie ladnie rzuca w oczy - oczywiscie w granicach zdrowego rozsądku...
a poza tym tak sobie mysle ze ci którzy wpisują sprzęt po to żeby sie chwalić to chyba też po to go tylko kupili...
Przemek Lipski
29-10-2006, 14:40
Posrednio tak. Regulamin nakazuje "zyc w zgodzie z netykieta" a w netykiecie napisano ze stopka wieksza niz na 4 linijki jest niemile widziana.
Znowuz netykieta to tylko albo az "zbior ogolnie przyjetych zasad" uwazanych za kulturalne, a nie scislych nakazow i zakazow.
Ale czy te wytyczne dotyczące stopki nie były pierwotnie tworzone z myślą o grupach dyskusyjnych i poczcie?? To jaka stopka i jakie zasady są dopuszczalna na forum zależy tylko i wyłącznie od twórców i użytkowników danego forum. Jak sobie postanowią w regulaminie, to tak będzie, chocby to było sprzeczne z całą netykietą. Netykieta może tu byc jedynie luźną propozycją, a nie obowiązującymi zasadami.
A co do opisów sprzetu w stopkach, to nie jest to całkiem głupie, ale wyliczanie wszystkich kart, chusteczek do czyszczenia optyki itp. drobiazgów, to chyba lekka przesada ??
ale tak wlasnie jest ze netykieta obowiazuje na tym forum - i nie jest to luzna propozycja ;-)
Bagnet007
29-10-2006, 16:03
Ja tam wpisałem swoje słoiki w celu "cenna informacja" :rolleyes:, bo chwalić to się zabardzo nie ma czym :grin:
to zależy, czy napisze "50 kg sprzętu, którego nie widziałeś i chyba nie zobaczysz na oczy bo za drogi dla Ciebie kolego.." czy wymieni to co faktycznie posiada i czytając jego/jej mądre posty będę mógł oczekiwać jasnej i fachowej odpowiedzi na zadane przeze mnie pytanie.
Przemek Lipski
30-10-2006, 21:21
ale tak wlasnie jest ze netykieta obowiazuje na tym forum - i nie jest to luzna propozycja ;-)
Też racja, ale skoro za długa stopka jest niemile widziana, to jest to mniejsza waga niż była by absolutnie niedopuszczalna. Po prostu trzeba znac umiar, czasem konieczne jest 5 linijek, czasem wystarczy jedna. Ważne by nie przeginac...
to proste - ilość osób, którym pomogłem poprzez PM, GG, maila lub spotkanie mówi sama za siebie. Ludzie z tego korzystają i dlatego to ma wielki sens. A gdybym się chciał pochwalić, to bym napisał, że mam świetną żonę.
Tomasz Golinski
30-10-2006, 23:46
A gdybym się chciał pochwalić, to bym napisał, że mam świetną żonę.
Wiemy, pisał o tym Birez :P A żona i tak w awatarze :)
pantomas
31-10-2006, 15:12
Niech zostanie tak jak jest ...
Ewentualnie można pomyśleć nad wyszukiwarką ukierunkowaną na siga co ułatwiałoby wyszukanie konkretnego sprzętu choć wtedy tak poetyckie opisy jak :
"Sprzęt: fullfrejm + 24-200 2.8 L" wręcz to uniemożliwiają ... (no offense , Cichy)
Głosowałem wcześniej, ale wypowiem się teraz jak już trochę poczytałem
Opis sprzętu w PODPISIE jest bardzo, bardzo pomocną informacją podczas czytania/pisania wypowiedzi
- to świetny przykład (http://canon-board.info/showthread.php?t=13496)
I moim zdaniem powinniśmy namawiać, aby to była reguła
Ciekawe to co do tej pory przeczytałem ...dodam od siebie że ja stopke zrobiłem taką a nie inną bo zauważyłem u większości z was
nie mam się czym chwalić taki jest stan faktyczny i często patrzę jak ktoś wypowiada się na temat danego sprzętu to czy go posiada (jest wtedy bardziej wiarygodny przynajmniej dla mnie)
zaznaczam odp. 1
matka_Wariatka
20-12-2006, 14:41
ogladajac zdjecia uzytkownikow zwracam uwage na sprzetowa_stopke,
czasami dzieki temu polepszam sobie humor :mrgreen: niezly sprzet a zdjecia kiepskie.
niestety nie zawsze ilosc i jakosc posiadanego sprzetu ma odzwierciedlenie w portfolio autora.
ale to tylko moj_babski punkt widzenia :p
nie mam super_hiper sprzetu ale staram sie doskonalic warsztat i umiejetnosci, moze kiedys beda ze mnie ludzie.
Gdzieś na forum wyczytałem, że jakość zdjęć zależy od przystawki do aparatu
- fotografa :-)
A rozmowy o sprzęcie są nieuniknione - to mój męski punkt widzenia
Wtedy stopka pomaga
PS
Ja się z nikogo nie śmieje tylko podziwiam lepszych, (czyli większość)