PDA

Zobacz pełną wersję : Problemy z kompozycją ? Nie wiem.

Waclaw
20-08-2006, 12:47
Witam.
Jestem nowy i mam taki oto kłopot.
Posiadam Eosa 20D, wszystko jest niby ok , ale ... gdy próbuję zrobić zdjęcie przykładając prawę oko do wizjera świat widziany wydaje mi się mniej ciekawy.
Wszystko jest mierne i ponure. Modelki jakieś nie zadowolone, wydawało by się że krzyczą "pomocy!". Gdy jednak przyłoże aparat do oka lewego wszystko ustępuje. Panie wyglądają dorodniej , wszystko zdaję się uśmiechać.
Widać to również na odbitkach.
Te zrobione przy pomocy prawego oka są nieciekawe, te drugie (lewego) wręcz przeciwnie.
Proszę o pomoc , gdyż jestem praworęczny i trzymanie aparatu przy lewym oku jest niesłychanie niewygodne.
W czym kłopot ?
Może to obiektyw? Może body ?
Pozdrawiam.

akustyk
20-08-2006, 12:49
:) moim zdaniem to wszystko wina prawobrzeznego BF :lol:

mattnick
20-08-2006, 12:50
hehe...kup aparat z podglądem na lcd to problem zniknie. O lateralizacji był już temat na forum. Ja jestem jeworęczny...tzn., że mam aparat do góry nogami trzymać, zeby spust wcisnąć lewą ręką ?? trochę nie kapuję Twojego problemu...może masz wadę na prawym oku ?? np. -37 dioptrii...albo coś z kolorami nie teges.,...

zanussi
20-08-2006, 12:54
rozdwojenie odbioru obrazowanej rzeczywistosci.... do lekarza!!!!

Mac
20-08-2006, 12:55
Ciekawy problem opisujesz, czyżby tak bardzo była widoczna w Twoim przypadku odpowiedzialność półkul?
Kolega Mattnick podsunął dobre rowiązanie...

Michal-Czuba
20-08-2006, 12:56
Proszę o pomoc , gdyż jestem praworęczny i trzymanie aparatu przy lewym oku jest niesłychanie niewygodne.
Niewiele tu ma wspólnego bycie praworęcznym czy leworęcznym - przecież trzymając aparat przy lewym oku nadal trzymasz go prawą ręką (a jak nie - zmień metodę ;) ). To kwestia przyzwyczajenia, a z przyzwyczajeniami można walczyć.

Waclaw
20-08-2006, 12:57
Dziękuję.
U lekarza byłem. Po opisaniu problemu lekarz stwierdził , iż "tak dużego" aparatu nie widział , a techniczne problemy to tylko w serwisie.

Jac
20-08-2006, 13:13
super ze sie wszystko szczesliwie skonczylo ... to co zamykamy?

FOTOGRAF
20-08-2006, 13:16
zamykamy :mrgreen:

liquidsound
20-08-2006, 13:19
Mi tu trollem smierdzi:twisted: