PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z softem a75 na XP



zbyhu
16-11-2004, 17:52
Witam
Kupilem aparat, zrobilem pierwsze foty i mysle sobie zobacze jak wyszly 8)
Zainstalowalem z autoruna soft z plytki dolaczonej do aparatu, podlanczam aparat i nic. Postanowilem "recznie" zainstalowac programy, i okazalo sie ze nie da sie zainstalowac Canon Camera USB WIA Driver i Canon Camera USB TWAIN Driver, niezbednych do zrzucenia fotek na kompa :x
Spotkal sie ktos z podobnym problemem, umie ktos mi pomoc :| :?: :?: :?:

Tomasz Golinski
16-11-2004, 20:45
Sprawdź czy nie masz czegoś jeszcze na USB. Czasem podobno się gryzą.
http://canon.hazan.ys.pl/viewtopic.php?t=1420

satriani
17-11-2004, 21:41
j amojego a60 zainstalowałem bez problemu pod xp-kiem, nawet jak nie wgrałem sterowników usb i w manago wina była ikonka że ze sterownikiem coś nie tak. Także wgrałem sterowniki Via, tak jak powiedział tomek problem tkwi w usb w kompie

zbyhu
23-11-2004, 08:44
witam
po sprawdzeniu doslownie kazdej czesci mojego kompa i prawie kazdego sterownika na kompie zalamalem sie...
siedze sobie tak bezradnie przy kompie z podlaczonym aparatem do niego i tak z glupoty zrobilem zdjecie i co?
eureka ... przelonczylem aparat w tryb odtwazania i wtedy nastopilo wykrycie aparatu :|
czasem nie rozumie rzeczy martwych :|
p.s. i tak wielkie dzieki za pomoc :wink:

satriani
23-11-2004, 20:41
kurcze to odkrycie mogłeś przemilczeć :mrgreen:

Pszczola
23-11-2004, 20:47
Moj byly szef - wybitny prof. nauk spolecznych - mial w zwyczaju przypominac sobie nieustannie, ze drukarka podlaczona do kompa lepiej drukuje po podlaczeniu jej do pradu. :mrgreen:

zbyhu
24-11-2004, 11:59
:lol: :lol: :lol:
tylko ze w instrukcji nic o tym nie pisalo :evil:
po prostu lol :mrgreen:

Vitez
24-11-2004, 14:03
tylko ze w instrukcji nic o tym nie pisalo :evil:

A zalozymy sie?

W instrukcji PL do A70 - strona 169 punkt 3.
W instrukcji angielskiej do A75 - strona 107 punkt 3.

zbyhu
24-11-2004, 23:23
tylko ze w instrukcji nic o tym nie pisalo :evil:

A zalozymy sie?

W instrukcji PL do A70 - strona 169 punkt 3.
W instrukcji angielskiej do A75 - strona 107 punkt 3.

ok zgadza sie, tylko na swoja obrone mam to ze jechalem pokolei z instrukcja obslugi a nie zaczynalem od konca, takie info powinno byc na poczatku.

ok jestem tepy, koniec tematu

Vitez
25-11-2004, 10:35
takie info powinno byc na poczatku.


Instrukcja jest podzielona na logiczne etapy i rozdzialy: zlozenie aparatu do kupy (wkladanie baterii, CF itp), robienie zdjec (podstawowe i zaawansowane), zgrywanie zdjec.
Na poczatku instrukcji masz spis tresci - tam jest napisane "zgrywanie zdjec do komputera" :P

Wiem, nieladnie kopac lezacego, ale prosze - przestan juz zwalac wine "bo powinno byc w instrukcji" (na poczatku/na koncu, whatever), bo sie boje ze za chwile napiszesz "bo pracownik Canona powinien do mnie przyjechac i mi pokazac jak sie to robi" :?