Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Filtr ocalil (?) Lke

Strony : 1 [2]

daviddark
10-01-2010, 20:55
Zewnętrznie obiektyw nie ucierpiał - ale w tak złożonej konstrukcji jest kilkanaście elementów w kilku grupach(działających za jak najlepszą optykę) z których tylko każdy czeka żeby się poluzować. Miejmy nadzieję ze się mylę. Trzymam kciuki :)

p.s. Jak będziesz sprzedawał nie mów czasem kupującemu ze obiektyw zaliczył bliskie spotkanie z matką ziemią dociśnięty Body :)

bvq
10-01-2010, 21:49
niezła pajęczynka na filterku.... masz szczęście w nieszczęściu, oby nic w środku nie łupnęło w szkiełku...

sirlukas
10-01-2010, 22:00
Zdjęcia są zrobione tymże obiektywem, więc jak na razie wszystko działa bez zarzutu, jedyne co wyczułem to lekki "klik" przy poruszeniu pierścieniem zooma z 17mm w górę, ale nie przeszkadza absolutnie w niczym.

Mam nadzieję, że nic się nie uszkodziło, czas pokaże, a najlepsze jest to że oczywiście w grudniu mi się gwarancja skończyła na niego (jak się nie mylę jest tylko rok?) :)

model
10-01-2010, 23:56
To żeby Cię pocieszyć napiszę, że gwarancja i tak nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych :)

Kris.B
11-01-2010, 00:18
sirlukas: miałem bardzo podobną sytuację. Wszystko było ok! Zdjąłem filtr strzaskany w mak - bardzo podobnie jak Twój na zdjęciu ale....
Po kilku miesiącach padł AF :( koszt naprawy 450zł
Więc się pilnuj ;)
życzę ci abyś zaoszczędził te kilka stówek!

sirlukas
11-01-2010, 00:20
Nie oznacza to że to wina roztrzaskanego filtra, ale dzięki za informację.
Już i tak mi IS czasami świrował, zobaczę, może dam go do czyszczenia, to usuną ewentualne drobinki ze środka, bo ja tylko przedmuchałem AirRocket'em.