Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Robert Kubica

apart
06-08-2006, 22:28
Komisja techniczna FIA zdyskwalifikowała Roberta Kubicę (BMW Sauber), który zajął siódme miejsce w Grand Prix Węgier Formuły 1. Po wyścigu okazało się, że bolid Polaka jest o dwa kilogramy lżejszy niż przewidują przepisy. http://sport.wp.pl/kat,1775,wid,8448230,wiadomosc.html?rfbawp=1154895 869.286&ticaid=1218e a było tak pięknie

yogi-bear
06-08-2006, 22:35
Hm... dobrze wypadł a przygotowanie bolidu to chyba kwestia całego teamu. Może go puszczą do następnego wyścigu? :roll: Nigdy nie oglądałem z uwagą F1 ale całkiem przyjemnie jak coś się dzieje z naszymi w rolach głównych.

thorin
06-08-2006, 22:38
wcale nie bylo... JEST ! I dalej bedzie Kubica wskoczyl juz po 2/3 sezonu chwilowo na miejsce Villeneuva, i z marszu mimo 2 wypadow z toru i spadku na 14 pozycje dokonczyl wyscig na 7 pozycji, wyprzedzajac nawet (tfu!) schumachera. Mnie fascynuje kariera tego chlopaka jak na debiut jest pieknie, jak na 21 lat, jest jeszcze lepiej. Ja zblizajac sie do 21 roku zycia nie mam nawet prawa jazdy :mrgreen: W marcu IMHO napewno bedzie siedzial za kierownica swojego wlasnego bolidu, i nie jestem pewien czy dalej w bmw.

Tomasz Golinski
06-08-2006, 22:42
Ja zblizajac sie do 21 roku zycia nie mam nawet prawa jazdy :mrgreen:
Ja bym się nie przyznawał, bo przyjdzie snowboarder i napisze, co o tym myśli ;)

zanussi
06-08-2006, 22:42
nie jestem pewien czy Kubica ma prawko.... miał czas sobie wyrobić? przecież on od 10 lat gania w bolidach (małych, większych a teraz największych...) ;)

akustyk
06-08-2006, 22:45
nie jestem pewien czy Kubica ma prawko.... miał czas sobie wyrobić? przecież on od 10 lat gania w bolidach (małych, większych a teraz największych...) ;)
podobno ma

gdzies nawet slyszalem, ze panstowy egzaminator Kubicy (ktory wiedzial, ze chlopak jest kierowca rajdowym) po zakonczonym egzaminie mial rzekomo powiedziec: "ladnie pan jezdzi, tylko jakos du..wato"? :lol: bo podobno mlody jechal zachowawczo i staral sie "nie deptac", a egzaminator niecierpliwie czekal na pokaz mozliwosci

zanussi
06-08-2006, 22:57
ja to myślę, że on na otwartych ulicach NIGDY nie pokaże swoich możliwości... on jest ponad tymi wszystkimi "rajdowcami miejskimi" z naszych ulic.... podobno na zachodzie Europy szkolenia trwają dłuzej, sa bardziej skrupulatne i dokładne a kierowca na prawdę wychodzi z wiedzą jak zachować sie w pewnych sytuacjach i mimo to oni tam jeżdzą wolniej, spokojniej i bezpieczniej... juz nawet w takich Czechach wszyscy w miastach 50 km/h a poza miastem góra 100 km/h i baaardzo rzadko ktoś tam piratuje... a u nas? zgroza!

FOTOGRAF
06-08-2006, 23:18
ogladalem ten wyscig, byl zaje***ty!! Kubica naprawde pokazal na co go stac! rzycze mu tylko dalszych sukcesow...

piast9
06-08-2006, 23:32
nie jestem pewien czy Kubica ma prawko....
AFAIR kierowca F1 musi miec prawo jazdy. Swego czasu był nawet mały problem, bo któremuś z kierowców cofnięto prawko za jakieś wykroczenia drogowe ale się udało to załagodzić.

Don SzaSzlykos
07-08-2006, 01:07
Siema jestem świeżak ale mam swe zdanie
Kubica pokazał jak sie powinno deptać po pedałach i ... był za dobry
musieli pokazać mu miejsce w szeregu...

thorin
07-08-2006, 04:02
przed zasnieciem pomyslalem dokladnie to samo Don Szaszlykos, no bo jak takiemu lapancowi punkty przyznac? Jak on nawet swojego bolidu nie ma? Gdzie je niby zapisac? A co do zachodnich kierowcow to kiedys slyszalem o aferze z udzialem bodajze wlasnie jenssona buttona w roli glownej ktory na drodze publicznej zostal przylapany z predkoscia 240 km/h i chciano mu odebrac prawo a co za tym idzie i licencje.

EDIT:
troche statystyk, schumacher zadebiutowal w F1 w wieku 22 lat, w swoim pierwszym wyscigu w kwalifikacjach zajal podobnie jak robert siodma lokate, jednakowoz ukonczyl wyscig na miejscu 14... a nasz Robert ? :) Narazie lepszy od schumachera, i oby tak zostalo :)

liquidsound
07-08-2006, 04:59
No i prosze mamy kolejna paranoje ogolno narodowa:-x po malyszomani przychodzi porada na kubicomanie. Teraz ilosc fanow F1 wzrosnie z liczby 5000 do 5 000 000, wszyscy beda pisac ody o Kubicy, reklamy czekolady beda z kubica a na koniec gdy chlopak (nie daj boze) spadnie z forma to beda na nim wieszac psy, do tego stopnia ,ze ten sie juz nie podniesie:-) jakze cudowna polska rzeczywistosc.

BTW nie piszcie za jakis czas "skad wiedzialem":mrgreen:

JSK
07-08-2006, 07:33
....ale całkiem przyjemnie jak coś się dzieje z naszymi w rolach głównych.
A jakie to ma znaczenie? Jaki on "nasz"? On jest swój, a jak już czyjś to Kubiców. W moim przeknaniu kibicowanie "naszemu" zabija sport.

birez
07-08-2006, 08:37
No i prosze mamy kolejna paranoje ogolno narodowa:-x po malyszomani przychodzi porada na kubicomanie. Teraz ilosc fanow F1 wzrosnie z liczby 5000 do 5 000 000, wszyscy beda pisac ody o Kubicy, reklamy czekolady beda z kubica a na koniec gdy chlopak (nie daj boze) spadnie z forma to beda na nim wieszac psy, do tego stopnia ,ze ten sie juz nie podniesie:-) jakze cudowna polska rzeczywistosc.

A ja sie ciesze - sie zrobi mania, to jakies ogolnokrajowe TV sie wezma za transmisje F1 i bedzie co ogladac. Moze nawet jakis tor wybuduja :mrgreen:
Huehue albo powstanie team - Daewo-Polonez :twisted:

Co do spadku formy i wieszania psow - true, tak dokladnie bedzie :( miejmy nadzieje ze Kubica zrobi jedyna sluszna w takim wypadku rzecz i bedzie to mial gleboko... gdzies tam... ;)

akustyk
07-08-2006, 08:43
A ja sie ciesze - sie zrobi mania, to jakies ogolnokrajowe TV sie wezma za transmisje F1 i bedzie co ogladac.
juz jest. TV4. aczkolwiek tych matolow, ktorzy tam miela ozorem trudno nazwac komentatorami. bo to okreslenie narzuca przynajmniej jakas znikoma znajomosc tematu. a tamci goscie kompletnie w zab... :(

szkoda mi, ze RTL-u nie mam w domu. szopke robili, ale przynajmniej wiedzieli o czym mowia...

yogi-bear
07-08-2006, 09:15
A jakie to ma znaczenie? Jaki on "nasz"? On jest swój, a jak już czyjś to Kubiców. W moim przeknaniu kibicowanie "naszemu" zabija sport.

E.. pewnie że ma znaczenie. Żeby Kubica nie był nasz - z Polski to nie było by nawet tego wątku :) To trzeba zapytać jakiegoś psychologa dlaczego tak jest, jednak wydaje mi się że odzywa się w nas mały patriotyzm :)

pito
07-08-2006, 09:19
TV4 jest ale zaraz nie bedzie :)

Pamietam, jak z 10 lat temu w programie TV Regionalnej pokazywali jakiegos leszcza (lat 10-11), ktory zdobywal jeden za drugim puchary na torach kartingowych i tlumaczyli te wszystkie stopnie kariery zeby dostac sie do F1 (tych eFów jest jak psóF) i szukali sponsora, bo chlopak mocno odstawal od kolegow, a on skromnie mowil, ze start w F1 jest jego marzeniem. Szok, ze po tylu latach, niesamowite wrecz, ile potrzeba treningu, zeby takim bolidem dobrze wypasc. Dlatego zwykle prawo jazdy ma sie raczej nijak do tego typu jazdy :) Osobiscie nie lubie wyscigow, toleruje jedynie sluszne rajdy he he.

miklo
07-08-2006, 09:22
panstowy egzaminator Kubicy (ktory wiedzial, ze chlopak jest kierowca rajdowym)
Nie rajdowym, tylko wyścigowym. To jest zupełnie inny styl jazdy. Choć Robert startował jako gość np. w Warszawskiej Barbórce.

kane
07-08-2006, 09:47
i na wawelskim w 2005 jechal jako 0

korodajm
07-08-2006, 09:54
AFAIR kierowca F1 musi miec prawo jazdy. Swego czasu był nawet mały problem, bo któremuś z kierowców cofnięto prawko za jakieś wykroczenia drogowe ale się udało to załagodzić.
ZTCP Frenzen miał taki problem, dostał za szarżowanie po ulicach - przekroczył chyba prędkość o 100 czy ileś tam he he.

kazper
07-08-2006, 09:58
Wczoraj juz pojwiła sie teoria że te brakujące 2 kg wynikło ze złuzycia opon na których jechał ponad 50 okrążeń bez zmiany.
Dziś w radiowej "trójce" słyszałem że przy zderzeniu z ogrodzeniem prawdopodobnie zgubił jeden z balastów wolframowych które mają zapewnić odpowiednią wagę bolidu - limit 600kg. Nie da się tego zrobic w trakcie wyścigu. Ponoć komplet takich balastów kosztuje 40 000 euro.
I co ciekawe słuszałe że ta decyzja o dyskfalifikacji nie jeste jeszcze ostateczna bo ponoć są jakieś możliwości odwołań.

Thorin: co do wieku to ponoć w tym roku kończy 22 lata, a co do Schummachera to warto dodać że wyprzedził Ralfa, do Michaela (tego właściwego Schummachera troszkę mu zabrakło).

Dziś ma zapasć decyzja czy Kubica pojedzie za 3 tygodnie w następnej eliminacji.

akustyk
07-08-2006, 10:02
Wczoraj juz pojwiła sie teoria że te brakujące 2 kg wynikło ze złuzycia opon na których jechał ponad 50 okrążeń bez zmiany.
Dziś w radiowej "trójce" słyszałem że przy zderzeniu z ogrodzeniem prawdopodobnie zgubił jeden z balastów wolframowych które mają zapewnić odpowiednią wagę bolidu - limit 600kg. Nie da się tego zrobic w trakcie wyścigu. Ponoć komplet takich balastów kosztuje 40 000 euro.
I co ciekawe słuszałe że ta decyzja o dyskfalifikacji nie jeste jeszcze ostateczna bo ponoć są jakieś możliwości odwołań.

teoria nie jest teoria, tylko faktem. zbyt mocne zuzycie opon, wynikalo z tego, ze Kubica mial zmieniona strategie w czasie wyscigu (po rozwalonym "nosie") i dluzej jechal na zestawie gum...
teoria z balastem to byl pierwszy pomysl menedzera Kubicy. dosc szybko zdementowany...
a odwolania nie bedzie, bo BMW zaakceptowalo decyzje oficjalnie...

to ja moze jednak polece www.f1.com lub www.f1-live.com/en jako zrodlo informacji, zamiast polskich mediow :)

kane
07-08-2006, 10:05
to ja moze jednak polece www.f1.com lub www.f1-live.com/en jako zrodlo informacji, zamiast polskich mediow :)

dokladnie, w Polsce nie ma dziennikarzy znajacych sie na temacie :D

akustyk
07-08-2006, 10:11
dokladnie, w Polsce nie ma dziennikarzy znajacych sie na temacie :D
owszem sa. pracuja dla gazety F1 Racing :)

kane
07-08-2006, 10:20
owszem sa. pracuja dla gazety F1 Racing :)

Taaa :D tłumacze :D

akustyk
07-08-2006, 10:20
Taaa :D tłumacze :D
no... tak gleboko to moze w temat juz nie wchodzmy ;-)
chcialem byc laskawy dla naszych mediow, a Ty tu psujesz imidż :twisted:

kane
07-08-2006, 10:22
Ciiii :D

mxw
07-08-2006, 10:37
juz nawet w takich Czechach wszyscy w miastach 50 km/h a poza miastem góra 100 km/h i baaardzo rzadko ktoś tam piratuje... a u nas? zgroza!
uchm, jechałem niedawno w czechach trochę poza autostradami - i faktycznie wszyscy równo noga za nogą 60-70 max 90 km/h - po 15 minutach tak chce się spać, że aż jest to niebezpieczne... :-? u nas nie ma takich problemów :twisted:

piast9
07-08-2006, 10:46
(...) prawdopodobnie zgubił jeden z balastów wolframowych które mają zapewnić odpowiednią wagę bolidu - limit 600kg. Nie da się tego zrobic w trakcie wyścigu. Ponoć komplet takich balastów kosztuje 40 000 euro.
Hm... Wolframowych? Dlaczego? Przecież dla masy to wszystko jedno z czego jest balast zrobiony. Byle ciężki i jak najmniej miejsca zajmował. Chyba że balast ten dają do środka rury wydechowej...

kane
07-08-2006, 11:33
Hm... Wolframowych? Dlaczego? Przecież dla masy to wszystko jedno z czego jest balast zrobiony. Byle ciężki i jak najmniej miejsca zajmował.

no wlasnie o to chodzi, przeciez pierze by strasznie duzo zajmowalo

dgi
07-08-2006, 11:36
Kubica jedzie dalej :)
http://sport.onet.pl/0,1248769,1367441,wiadomosc.html

kane
07-08-2006, 11:40
i to jest dobra wiadomosc

piast9
07-08-2006, 11:43
no wlasnie o to chodzi, przeciez pierze by strasznie duzo zajmowalo
Teraz dopiero spojrzałem... W (http://en.wikipedia.org/wiki/Tungsten) Pb (http://en.wikipedia.org/wiki/Lead) - wolfram ma prawie 2x większy ciężar właściwy od ołowiu... fiu fiu....

akustyk
07-08-2006, 11:54
to ze Kubica jedzie dalej nie jest wcale pewne. na razie jest tylko informacja, ze Villeneuve juz nie wroci. a BMW moze siegnac po innego kierowce.

inna kwestia, ze na miejscu BMW bym tego nie oglaszal w tym momencie, dopoki nie bylbym w 100% pewny, ze nie odbierze to motywacji. nie jest to az tak wielki problem z mlodym kierowca, ale i tak lepiej taka decyzje oglosic z opoznieniem, zeby ewentualnych kandydatow "podpompowac"

Jac
07-08-2006, 13:03
co do serwisow o f1 to jest jeszcze calkiem ciekawy f1ultra.pl, gazeta.pl tez cos uruchomila, transmisje w RTL'u sa swietne jednym z komentatorow jest Lauda, maja wejscie na tor do padocku, wszedzie chodza ... nawet naszego Kubice z 20min. przed startem wypytywali ;-)

TV4 ma transmisje F1 od jakis 2 lat, ale komentarz jest denny !!! Niejaki Borowczyk i Skubis... dno ! Szczegolnie Borowczyk sie tam zupelnie gubi

A co do Kubicy, to nie jest on mlodym kierowca bo sciga sie juz od 15 lat :mrgreen:, jedynie brak mu doswiadczenia.. psychicznie jest juz ukrztaltowny, umie na zimno kalkulowac i realizowac strategie teamu, nie podpala sie, jest zrownowazony i szybki... jedyne czego mu brakuje to doswiadczenia w wyscigu F1

w bolidzie F1 zrobil juz chyba ponad 30k km wioec jakies pojecie ma ;-) jedynie warunki deszczowe byly dla niego nowoscia co bylo widac 2 razy ;-)

Generalnie Kubica pojechal "zgodnie" z oczekiwaniami... czyli bardzo dobrze, liczylem na miejsca pomiedzy 10 i 5
trzeba tez pamietac ze kierowca to nie wszytsko - w tym sporcie sprzet tez ma znaczenie ;-)

kazper
07-08-2006, 13:10
....
trzeba tez pamietac ze kierowca to nie wszytsko - w tym sporcie sprzet tez ma znaczenie ;-)...

Oczywiście, trzeba pamiętać że w dobtym samochodzie słaby kierowca nie wygra, i odwrotnie, dobry kierowca w słabym samochodzie również.

Na wygraną składa się mnóstwo czynników, i nie należy pomijać doświadczenia w startach w F1.

kane
07-08-2006, 13:32
i niezawodny serwis o czym sie juz niejeden przekonal..

kazper
07-08-2006, 13:54
i niezawodny serwis o czym sie juz niejeden przekonal..

Naturalnie. Ostatnio niejaki Fernando Alonso.

thorin
07-08-2006, 15:11
Thorin: co do wieku to ponoć w tym roku kończy 22 lata, a co do Schummachera to warto dodać że wyprzedził Ralfa, do Michaela (tego właściwego Schummachera troszkę mu zabrakło).

tak ? a ja widze na onecie wyraznie 6 miejsce ralf, 7 miejsce massa, 8 miejsce "wlasciwy schumacher".

jasne...

korodajm
07-08-2006, 15:25
w bolidzie F1 zrobil juz chyba ponad 30k km wioec jakies pojecie ma ;-) jedynie warunki deszczowe byly dla niego nowoscia co bylo widac 2 razy ;-)

To raczej nie był problem deszczu czy jego umiejętności. Jak sam powiedział, pierwszy komplet opon był nie trafiony, to odebrało mu szanse na podium (słowa Roberta) 8-)

akustyk
07-08-2006, 17:17
co do serwisow o f1 to jest jeszcze calkiem ciekawy f1ultra.pl, gazeta.pl tez cos uruchomila, transmisje w RTL'u sa swietne jednym z komentatorow jest Lauda, maja wejscie na tor do padocku, wszedzie chodza ... nawet naszego Kubice z 20min. przed startem wypytywali ;-)

ano wlasnie mi brakuje tych transmisji. wkurzali mnie przebierankami, ale przynajmniej wiedzieli o czym mowia.

oprocz Laudy jest jeszcze Christian Danner(sp?). tez jakis byly kierowca F1 (acz nie z takim doswiadczeniem). malo mowi, ale dobrze i na temat. warto go posluchac

TV4 ma transmisje F1 od jakis 2 lat, ale komentarz jest denny !!! Niejaki Borowczyk i Skubis... dno ! Szczegolnie Borowczyk sie tam zupelnie gubi

no co Ty...? nie lubisz "tych wspanialych, wspanialych kierowcow, w ich wspanialych, wspanialych bolidach"? i rozwarzan, jaka to "genialna strategie przygotowali dzis ci genialni stratedzy z Ferrari"?

A co do Kubicy, to nie jest on mlodym kierowca bo sciga sie juz od 15 lat :mrgreen:, jedynie brak mu doswiadczenia.. psychicznie jest juz ukrztaltowny, umie na zimno kalkulowac i realizowac strategie teamu, nie podpala sie, jest zrownowazony i szybki... jedyne czego mu brakuje to doswiadczenia w wyscigu F1

ale oni tam wszyscy sa po wieloletnim jezdzeniu w nizszych seriach :) przy czym w kazdej z serii auta i zasady sa kapke inne i zawsze trzeba sie zaadoptowac.

Generalnie Kubica pojechal "zgodnie" z oczekiwaniami... czyli bardzo dobrze, liczylem na miejsca pomiedzy 10 i 5

dokladnie. patrzac na to co sie udalo Heidfeldowi mozna gdybac, ze do osiagniecia bylo wiecej (a majac na uwadze wypadki, to na pewno). ale jak na debiut i tak jest dobrze. po prostu sie sprawdzil, ze w wyscigu pojedzie i powalczy. a o to chodzilo

kazper
07-08-2006, 17:30
tak ? a ja widze na onecie wyraznie 6 miejsce ralf, 7 miejsce massa, 8 miejsce "wlasciwy schumacher".
...

Zwracam honor. Aczkolwiek dodam że gdyby nie awaria bolidi "właściwego" Schummachera nie udałoby mu się go wyprzedzić.

piast9
07-08-2006, 19:16
no co Ty...? nie lubisz "tych wspanialych, wspanialych kierowcow, w ich wspanialych, wspanialych bolidach"? i rozwarzan, jaka to "genialna strategie przygotowali dzis ci genialni stratedzy z Ferrari"?
Ja dostaję białej gorączki gdy słyszę dziwną manierę przeciągania końcówek i dodawania takiego "mmeeee" na końcach wyrazów u tego starszego. Normalnie piana na ustach. :twisted: :twisted: :twisted:

A z live timing z formula1.com więcej mam informacji o sytuacji na torze niż z ich komentarza.

akustyk
07-08-2006, 19:30
A z live timing z formula1.com więcej mam informacji o sytuacji na torze niż z ich komentarza.
bo nawet czysto teoretycznie informacja (I) nie moze przyjmowac wartosci ujemnych. a poniewaz jakakolwiek wartosc scisle dodatnia (a live timing jest calkiem rozsadnie prowadzony) jest sila rzeczy lepsza niz zero, ktore soba reprezentuja te dwa pajace :)

thorin
07-08-2006, 21:30
Zwracam honor. Aczkolwiek dodam że gdyby nie awaria bolidi "właściwego" Schummachera nie udałoby mu się go wyprzedzić.

nie polemizuje Kazper, Kubica tez dwa razy wypadl z toru i tez rozwalil bolid i az dziw ze przy tylu nieprzyjemnosciach, pokazal taka klase i tak odrobil straty, a michaela s. pomimo wszystkich jego tytulow i wywalczonej latami pozycji nie cierpie, za styl jazdy, za to ze na torze nie jest dzentelmenem, i w pogoni za punktami jest w stanie wlasnego brata sprzedac, jak to juz nie raz zrobil... gdzie sie podzial Mika? Dlaczego Ayrton odszedl tak szybko? Czy srebrne strzaly znowu przezyja renesans?

jadeit
07-08-2006, 22:11
miło słyszeć że na forum jest paru kibiców F1
ja po długich latach kibicowania znudziłem się przewagą zdobywaną przez Schumacher'a i jakoś zaprzestałem śledzenia tego sportu: Senna, który był jego rywalem swego czasu, młody Hill, i Vileneuve, cieszyli moje oko.
Co do RTL to komentarz moze i mają rzeczowy, fachowy lecz IMO zbyt liżą swojemu pupilkowi i oglądanie ich transmisji mnie nudziło, zawsze wolałem komentarz na Eurosporcie niestety dawno już ta stacja nie zajmuje się transmisjami co w sumie mnie dziwi gdyż np IndyCar Series pokazują stale ;)

pozdrawiam

Jac
07-08-2006, 22:16
a dlaczego nikt ni ewspomnial ze kubica wyprzedzil Ralpha a nie Michaela? ;-) do Michaela mu jeszcze troche brakuje hehehe.... ale powolutku i do przodu - nam sie nie spieszy ten sezon i kolejny niech sie Kubica nabedzie w F1... za to w sezonie w 2008 czekamy na podium i to wiecej niz jeden raz ;-) i wiecej niz #3

zobaczcie np kolega Kubicy z Teamu, NIck... ma juz za soba 111 startow w F1 i tylko raz (w ta niedziele) byl na podium...

dokladnie. patrzac na to co sie udalo Heidfeldowi mozna gdybac, ze do osiagniecia bylo wiecej (a majac na uwadze wypadki, to na pewno). ale jak na debiut i tak jest dobrze. po prostu sie sprawdzil, ze w wyscigu pojedzie i powalczy. a o to chodzilo
No mozna, tym bardziej ze start mial b.dory i awansowal o dwie pozycje na 7 miejsce ... za nim byl Nick... ktoremu uciekal... no ale wiadomo obrot szczegolnie na pierwszych okrazeniach to starty liczone nie w sek a w pozycjach...

szkoda ze nastepny wyscig dopiero za 3 tygodnie.... i nbie mozna testowac bolidow

poza tym bedzie lekki problem z 3cim kierowac w teami... to od jego pracy zalezy duzo w setupie samochodu na wyscig... beda mieli troche trudniej teraz, ale miejsca w pierwsze dziesiatce to beda zawsze dobre miejsca, szczegolnie w tym sezonie...

TV4 - jest swietna bo jako jedyna TV w pl transmituje F1, na poczatku nawet Kubica byl jednym z komentatorow ale wiadomo - byl bardziej potrzebny na torze niz w TV ;-)... i musze powiedziec ze lepiej jak jezdi niz komentuje - chociaz jesli chodzi o technikalia sprzedal kilka cennych uwag i opowiedzial i kilku rzczach....

no a teraz moze battla na foty z F1 :mrgreen:... ktos juz zbiera kase na wejsciowki ? .... najblizej mamy do Budapesztu w tym roku byla promocja dla PL - ~30% ale i tak ceny w okolicach 180 ojro za weekend (3 dni)

jadeit
07-08-2006, 22:23
no a teraz moze battla na foty z F1 :mrgreen:... ktos juz zbiera kase na wejsciowki ? .... najblizej mamy do Budapesztu w tym roku byla promocja dla PL - ~30% ale i tak ceny w okolicach 180 ojro za weekend (3 dni)

heh ja już od dawna czaje się na GP ale może do DE Hockenheim lub GP Europy na Nurburgring ;)
raczej nie bliżej acz z ZG szybciej bo całyczas niemieckie drogi A :)

pozdrawiam

akustyk
07-08-2006, 22:28
heh ja już od dawna czaje się na GP ale może do DE Hockenheim lub GP Europy na Nurburgring ;)
raczej nie bliżej acz z ZG szybciej bo całyczas niemieckie drogi A :)

i jedziesz przez autostrady w DDR, gdzie poki co jezdzi sie chyba najszybciej w Europie.

dojazdowo chyba wolalbym Nurburgring, bo na Hockenheim pchac sie przez okolice Heidelbergu... koszmar :( ze nie wspomne o znalezieniu miejsca parkingowego pod Hockenheim :(

mnie sie jednak Spa najbardziej marzy. kawal drogi, ale tor swietny. moze nie dla fotografow (za malo okrazen :) ), ale wyscig tam zawsze sa emocjonujace

Pawel Woo
08-08-2006, 16:01
... zawsze wolałem komentarz na Eurosporcie niestety dawno już ta stacja nie zajmuje się transmisjami co w sumie mnie dziwi gdyż np IndyCar Series pokazują stale ;)

pozdrawiam

Hi,
Niestety - o ile pamietam - dołożyli firmie GoodYear, która była głównym sponsorem transmisji.
Ale fakt - relacje były fantastyczne.