Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 430EX luz

jotka
06-08-2006, 17:44
Witajcie
Czy Wasze lampy rowniez maja luz na glowicy, szczegolnie widoczny przy polozeniu 75 stopni do gory?:shock:

hmmm

pozdrowienia
JK

fotoania
06-08-2006, 17:54
Witajcie
Czy Wasze lampy rowniez maja luz na glowicy, szczegolnie widoczny przy polozeniu 75 stopni do gory?:shock:

hmmm

pozdrowienia
JK

Tak, mają :/ I zauważyłam to w jakieś dwa, może trzy dni po kupieniu tej lampy. To znaczy wtedy się to pojawiło...

fICHU
06-08-2006, 18:06
Maja. Od nowosci. Irytujace ze sprzet za 1kpln jest tak badziewiasto wykonany. Ale takie zycie.

To sie chyba postep nazywa. (i tak kliencie kupisz cos nowego za rok, a jak nie to my ci w tym pomozemy).

pozdrawiam
f.

yogi-bear
06-08-2006, 18:22
Mówicie o tym 1mm o który można ją "podciągnąć wyżej"? Nawet bym nie pomyślał żeby się do tego przyczepić. Nie przesadzajcie że taki "luz" świadczy o badziewiastym wykonaniu :) Ciekaw jestem jak to wygląda w 580EX. Zapewne jest tak samo. Mi w niczym nie przeszkadza... :roll:

Vitez
06-08-2006, 19:12
Qrde u mnie w 580EX tez jest kawaleczek luzu... wyrzucic przez okno czy wstawic do gablotki i odkurzac co jakis czas? :roll: .

A serio - naprawde wam to przeszkadza? Warto tracic nerwy dla az takiego pieszczenia sie sprzetem?
W sumie tez tak kiedys mialem 8) , ale im wiecej sie foci i ufa sprzetowi, ktory sie posiada niezaleznie od drobinek kurzu, minimalnych luzow czy rysek tym bardziej sie czlowiek uodparnia na takie *******ki :p .

KuchateK
06-08-2006, 19:28
Wlasnie sprawdzilem jakie moja 580'tka ma luzy :) Patrzcie... Rok robilem zdjecia i nie przeszkadzalo mi to a teraz... Masakra :twisted:

Czy to wychodzi na zdjeciach? :mrgreen: Bo jesli nie to po co sie tym przejmowac?

BolekZ
06-08-2006, 20:49
Chyba się zastrzelę:!: Moja 580EX ma luzy:!: Muszę sprawdzić czy nie mam poruszonych zdjęć:lol:

Jacek S.
06-08-2006, 22:55
Hmm a moja 580EX nie ma żadnego luzu.. Hmm proszę poradzcie co mam robić,może oddać do serwisu, może jest zepsuta? :D

fotoania
06-08-2006, 22:58
Całe CB... Z całym szacunkiem panowie - nikt nie mówi, że to problem, że to wpływa na jakość zdjęć. jotka zadała zwykłe pytanie. Dostała pare normalnych odpowiedzi, a przyszli do dyskusji inni Użytkownicy i robią z autorki postu idiotkę.

edit: literówka

zanussi
06-08-2006, 23:04
moja droga jotko .... i fotoaniu. luz ten przez fachowców nazywany floooz jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania lampy Canon. luz ten niewluje wszelkiego typu niewłaściwe traktowanie lamby błyskowej i zmniejsza do zera możliwość wyrwania lampy z obudowy a obudowy z sanek (a sanek z aparatu może) nie przejmował bym się tym niezwykle pożądanym loooozem.
pozdrawiam ;)

fotoania
06-08-2006, 23:06
moja droga jotko .... i fotoaniu. luz ten przez fachowców nazywany floooz jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania lampy Canon. luz ten niewluje wszelkiego typu niewłaściwe traktowanie lamby błyskowej i zmniejsza do zera możliwość wyrwania lampy z obudowy a obudowy z sanek (a sanek z aparatu może) nie przejmował bym się tym niezwykle pożądanym loooozem.
pozdrawiam ;)
Dziękuję zanussi. Nie mówię, że się nim przejmuję. Gdzie to powiedziałam/napisałam? :-)

Jacek S.
07-08-2006, 00:31
Zanussi lepiej nie mów nic o looozie bo naprawdę zacznę się przejmować tym brakiem luzu :)

tdfoto
07-08-2006, 10:03
Qrde u mnie w 580EX tez jest kawaleczek luzu... wyrzucic przez okno czy wstawic do gablotki i odkurzac co jakis czas? :roll: .

A serio - naprawde wam to przeszkadza? Warto tracic nerwy dla az takiego pieszczenia sie sprzetem?
W sumie tez tak kiedys mialem 8) , ale im wiecej sie foci i ufa sprzetowi, ktory sie posiada niezaleznie od drobinek kurzu, minimalnych luzow czy rysek tym bardziej sie czlowiek uodparnia na takie *******ki :p .

Vitez - dokladnie tak.... im wiecej robie fotek tym mnie czyszcz matryce, tym mniej jest ona brudna ,,,,, a zmieniam czesto szkla....

akustyk
07-08-2006, 10:17
motyla noga... moja 420EX nie dosc ze przy 75st ma luz, to rowniez przy 60st.

a przy obrocie w poziomie to w zasadzie w kazdym polozeniu "dyga" (lekko, ze lekko, ale mozna wypunktowac)...

radzicie sprzedac, czy probowac z tym zyc? ;-)

Całe CB... Z całym szacunkiem panowie - nikt nie mówi, że to problem, że to wpływa na jakość zdjęć. jotka zadała zwykłe pytanie. Dostała pare normalnych odpowiedzi, a przyszli do dyskusji inni Użytkownicy i robią z autorki postu idiotkę.

nie... to nie tak. my po prostu sobie robimy zarty z onanizmu sprzetowego. tak, zeby samych siebie przekonac, ze onanistami wcale nie jestesmy. ani troche :)