Zobacz pełną wersję : Super koncert ... prawie jak Pink Floyd :D
Zakk Wylde
04-08-2006, 21:32
Witajcie.....
Własnie się zastanawiam na kupnem biuletu na koncert w stoczni gdańskiej, będzie tam grał i śpiewał wokalista zespołu ponadczasowego. Tak własnie .. Pink Floyd !
Dodatkowo zagra:
Richard Wright – klawisze
Phil Manzanera – gitarzysta
Guy Pratt – basista
Jon Carin – klawiszowiec
Steve Di Stanislao – perkusja,
Dick Parry – saksofon
Szkoda że zabraknie Roger'a Waters'a :(
Czy ktoś jedzie na koncert? i czy wiecie czasem jakie utwory zagrają?
Nie mogłem znalesć tych informacji na zadnej stronie :(
Cena biletu:160zł (wg mnie warto!)
Własnie się zastanawiam na kupnem biuletu na koncert w stoczni gdańskiej,
(...)
Cena biletu:160zł (wg mnie warto!)
no to nad czym sie zastanawiasz?
Witajcie.....
Własnie się zastanawiam na kupnem biuletu na koncert w stoczni gdańskiej, będzie tam grał i śpiewał wokalista zespołu ponadczasowego. Tak własnie .. Pink Floyd !
Jak masz okazję to się nawet nie zastanawiaj - DAVID GILMOUR!!! Legenda Pink Floyd. Nie mogę tego przeżyć bo w tym czasie będę w Szwajcarii - W Grachen. :( W tamtym roku byłem na Jarre w Gdańsku - rewelacja!!! Jedyna pociecha że może w tym czasie wpadnie muflon na jakas flaszkę i odsłuchamy coś z dyskografii Floydów :p Oczywiście ze swoją piękniejszą połową bo ja też będe ze dwoją panią :p
No ja prawde mowiac słuchając/ogladajac koncert z Londynu (pomijając kompletną kiczowatość wydarzenia p.t. Live 8 ) to miałem to rzadkie uczucie, że przegapiłem coś, gdzie powinienem być. I mogłem być :?
januszP.
05-08-2006, 06:38
http://www.rozrywka.trojmiasto.pl/info_imp.phtml?id_imp=78714
niewiele tego ale informacji jak na lekarstwo.
dzień wcześniej w Poznaniu koncert Roger'a Waters'a
Ze też tak sie musiało stać.!?
Witajcie.....
To ja może w kwesti formalnej :) Gilmour był przede wszystkim gitarzystą PF a wokalnie udzielał się conajmniej tak samo często jak Waters. No chyba że poruszamy temat rozdziału PF już bez Watersa no ale to już nie był 100% PF... ;)
...
Czy ktoś jedzie na koncert? i czy wiecie czasem jakie utwory zagrają?
...
Z tego co mi wiadomo koncert ma się skałdać z dwóch części. Pierwszą maja wypełnić główniw utwory z płyt solowych a w szczególności z ostatniej (promocja) a na drugą maja sie skaładać utwory Pink Floyd.
Gdyby nie to że mój bliski kolega zmienia właśnie 26 sierpiastan cywilny pewnie już bym miał bilet. Pan Gilmour juz młody nie jest a mozliwości zejścia się obecnego PF z Panem waters'em jakoś nie wiedzę. Biorąc pod uwagę dokonania solowe obu panów i i ch interpretację starych utworów PF , ja postawił bym na Pana G.
A co do koncertu Rogera Waters'a w Poznaniu to ma być nie tyle koncert a premiera jego opery Ca Ira.
nekrolog
09-08-2006, 15:45
jak jest z wnoszeniem sprzetu foto na koncert Gilmoura? na bilecie teoretycznie jest napisane, ze nie ma szans, ale w praktyce roznie bywa, wie ktos cos na ten temat?
mor_feusz
11-08-2006, 11:40
pomijając kompletną kiczowatość wydarzenia p.t. Live 8
To nie kiczowatosc - to porazka :(
To nie kiczowatosc - to porazka :(
Koncert może był kiczowaty ale miło było zobaczyć Floydów znowu razem.
Zakk Wylde
11-08-2006, 15:58
Koncert może był kiczowaty ale miło było zobaczyć Floydów znowu razem.
Było miło ale nie zagrali naprawde fajnych kawałków. Zagrali chyba Time, money itp.
A nie zagrali np sorrow. (przepiekna i genialna solówka :D)
Było miło ale nie zagrali naprawde fajnych kawałków. Zagrali chyba Time, money itp.
A nie zagrali np sorrow. (przepiekna i genialna solówka :D)
No tak. ale było wiadomo że tego nie zagrają bo to z płyty Floydów bez Watersa. Jak mawiał Waters było to "genialne oszustwo" :)
jak jest z wnoszeniem sprzetu foto na koncert Gilmoura? na bilecie teoretycznie jest napisane, ze nie ma szans, ale w praktyce roznie bywa, wie ktos cos na ten temat?
Dzwonilem do Fundacji organizującej koncert i powiedzieli ,że kazdy aparat z odemowanym obiektywem bedzie uwazany za profesjonalny ,a takich wnosic nie mozna.Troche ich wysmialem bo niby taki stary ZENIT to tez PROFESIONAL??
Troche ich wysmialem bo niby taki stary ZENIT to tez PROFESIONAL??
A czemu niby nie?
merciful
25-08-2006, 01:28
Ja bylem w Pradze w 1994 na koncercie trasy Division Bell. Ale tak wlasciwie ta trasa to byl labedzi spiew PF. Onie wtedy zegnali sie z publicznoscia. To byl prawdziwy koncert zyczen z kwadrofonicznym naglosnieniem. Dlatego teraz mi nie zal ze nie jade do Gdanska. Tamtego wydarzenia nic nie przebilo do tej pory i pewnie nie przebije. Jak ogladalem ostatnio koncert U2 z ostatniej trasy to smiac sie chcialo...
hejo jeszcze tylko 2 godziny do koncertu w stoczni .... ja się nie mogę zdecydować ale pewnie pójdę i się pokręcę aż w końcu kupię bilet .. :)
Trochę bym sobie nie darował tego bo Pink Floyd to moja 3-4 kapela w kolejności i mocno ich słuchałem jakieś ... 15 lat temu . Co prawda to nie to samo ale jakaś namiastka będzie a show na światowym poziomie napewno
BTW aktualnie w Gdańsku na gościnnych występach ....
Zakk Wylde
27-08-2006, 20:54
Popmart .... i co byłes ? jak było ?
Wspanialy koncert ..., wspaniale wrazenia, konczy sie "big weekend". Przy "Echoes" myslelismy ze odlecimy w kosmos - nieziemska energia!
Pare fotek pozyczonym przed scena, poczciwym G2 :D (tryb M, iso 200) gdzies z tlumu, prawie na jednej nodze. Szkoda ze nie moglem wniesc swojej 20-tki, ach szkoda ...
http://www.pbase.com/hofi/gilmour
Pozdrawiam
bylo nieźle .... wlazłem z 300D i mam parę niezlych ale bylem jakieś 30-40 m przed sceną .... zapodam we wtorek .....
pozdro
BTW .... było sporo biltów za 1 PLN ...... ja kupiłem tkie promo od konia za 50PLN a sektor za 160PLN
bylo nieźle .... wlazłem z 300D i mam parę niezlych ale bylem jakieś 30-40 m przed sceną .... zapodam we wtorek .....
wiem, wiem tez myslalem, ale musialbym moja 20-tke rozebrac z gripa i ladnie gdzies zapakowac na wzor "kanapki" :smile: i moglo sie udac ... Czesto role "przemycacza" sprzetu pelni moja zona, ale musze ja niezle prosic, bo nie lubi ...
Pisalem nawet do nich w sprawie akredytacji ale raz mowili ze tak, potem ze zobacza, podobnie bylo z Watersem. Stwierdzilem, ze skupie sie na mojej ukochnej muzyce i tak zostawilem.
Czekam w takim razie na fotki i pozdrawiam
Zakk Wylde
27-08-2006, 23:52
A jakie piosenki grali ?
A jakie piosenki grali ?
Wiec tak jakos:
1. Breathe
2. Time
3. Breathe (Reprise)
4. Cala plyta "On an Island"
(przerwa ... 15 minut)
5. Shine on You Crazy Diamond (Part 1)
6. Wot's... Uh the Deal
7. Fat Old Sun
8. Astronomy Domine
9. High Hopes
10. Echoes (genialne - 20 min)
(bisy)
11. Wish You Were Here
12. A Great Day for Freedom
13. Comfortably Numb
Razem z przerwa - 190 minut :grin:
Pozdrawiam
Hoho to na Comfortably Numb bym się naczekał ;)
Hoho to na Comfortably Numb bym się naczekał ;) Warto bylo nawet dluzej czekac w tym malym blotku :)
Jak dla mnie to "Echoes" to byl numer 1 - nieprawdopodopna energia i magia zarazem. Przypominalo to jakis spektakl, w ktorym poszczegolne postaci wydobywaly raz po raz z klebow dymu i swiatla!
Pare fotek z tlumu (Canon G2) --> http://www.pbase.com/hofi/gilmour
Takie wykonania koncertowe to czasami odmieniają utwór. :)
Spojrzałem jeszcze raz na listę i nie znalazłem Learning to Fly ani Us & Them - troszkę szkoda - zdaje się, że było realizowane nagranie DVD więc kiedyś sobie obejrzę ten koncert.
mi też Learning to Fly zabrakło ...
FOTKI :
http://www.canon-board.info/showthread.php?p=211685#post211685
MacGyver
29-08-2006, 03:03
Wiec tak jakos:
1. Breathe
2. Time
3. Breathe (Reprise)
....
13. Comfortably Numb
Razem z przerwa - 190 minut :grin: