PDA

Zobacz pełną wersję : Serwis Sigmy w Gdyni

kazper
04-08-2006, 12:58
Czy już ktoś miał jakieś przejścia z ową instytucją.
Mnie zdarzyła sie sytuacja nastepująca:
W połowie czerwca moja sigma 70-300 APO DG Macro miała nie planowane i dosyć mocne spotkanie z podłożem. Na szczęście soczewki całe i tylko (lub aż) coś zaczęło chrobotać w przy przekręcaniu pierścieniem ostrości. Zaniosłem obiektyw w sklepu w którym go kupiłem i oczekiwłam na jakieś wiadomości. Oczywiście uszkodzenie mechaniczne i koszty spadna na mnie - byłem na to przygotowany. Z racji że mam prace wyjadową, dzwoniłem co jakiś czas do sklepu czy już cos wiadomo. A oto ot powiedzi sklepu:

- "wysłaliś my juz 2 maile i nie chcą na odpowiedzieć" (po około 2 tygodniach),
- "już do nich dzwonię i za chwile do pana oddzwonię (po około miesiącu).

Nie muszę chyba dodawać że pan miał kłopoty z oddzwonieniem.
I nastał dzień dzisiejszy w którym to dowiedziałem się że sklep nawiązał wreszcie kontakt z osobą odpowiedzialną za naprawę mojej sigmy. I teraz przechodzimy do meritum, Pan w serwisie przekazał sklepowi że nie ma się co denerwować bo on na swój aparat z serwisu nikona czekał 3,5 misiąca wiec musze być przygotowany na taki okres.
Pocieszają ce acz nie wiele jest to że minęło już prawie 2 miesiące, więc juz z górki.
czekam teraz na nr listu przewozowego jakim wysłano mój oboektyw i z przyjemnościa wykonam teelfon do Gdyni. O wynikach poinformuję.

Nazwy sklepu nie podaje specjalnie bo specjalnie nie zawili (chyba).

Pawełek
18-09-2006, 09:31
Jak to się skończyło? Też muszę coś wysłać do serwisu Sigmy. Na ul.Żytniej dn.14.09.06 powiedzieli, że Sigma nie ma serwisu w Polsce.

mmsza
18-09-2006, 09:42
Sigma nie ma serwisu w Polsce.
taa, czy to takie trudne wpisać jedno czy dwa słowa w google?
http://www.sigma-foto.pl/?q=node/36

Pietro
18-09-2006, 19:48
I ja mam niestety obiektyw do wysłania. Mam nadzieję, że bedzie szybciej niż za 3.5 miesiąca.
A tak na marginesie, informacje o punktach kolektorskich (przynajmniej o tych w Krakowie) są nieaktualne. BigFox nie prowadzi już takiego czegoś. Tak więc pozostaje kurier, co chyba wolę niż wysyłąć przez sklep.

kazper
19-09-2006, 19:44
Jak to się skończyło? Też muszę coś wysłać do serwisu Sigmy. Na ul.Żytniej dn.14.09.06 powiedzieli, że Sigma nie ma serwisu w Polsce.

Otóż skończyło się dziś przed południe.Choć nie do końca. Obiektyw już mam i wydaję się naprawiony ale jadę na weekend do pragi więć poddam go poważniejszemu osądowi.
Co do twania to z tago co mi powiedzieli w sklepie to otrzymali go jakieś 2,3 - 3 tygodnie temu a że już byłem w tedy w pracy nie mogłem go odebrać. Dziś wróciłem i już go mam. Dam znać czy wszystko z nim ok.

A tak na marginesie, informacje o punktach kolektorskich (przynajmniej o tych w Krakowie) są nieaktualne. BigFox nie prowadzi już takiego czegoś. Tak więc pozostaje kurier, co chyba wolę niż wysyłąć przez sklep.

Ja wysłałem przez sklep w którym tę sigmę kupiłem. Moja naprawa nie podlegała gwarancji (usterka mechaniczna - nie szanuje sprzętu) wię wybrałem wariant - najpierw poinformują mnie o koszcie naprawy i wtedy decyduje. Po mojej akceptacji sklep wysłał wiadomośc że mają obiktyw odesłać do sklepu i ja się rozliczę ze sklepem. Potam nastpiła telekonferencja na linii ja-sklep-serwis. I już było wszstko ok gdy okazało się że do ceny którą podali mi w sklepie i w serwsie należy daliczyć VAT - w serwisie jakoś zapomnieli mito powiedzieć.