Zobacz pełną wersję : [nareszcie HDC] - Canon HV 10
Nareszcie się doczekałem 300D wśród kamerek HD
Patrząc na specyfikację marzę by dostać albo Pro 2 albo EF-S 18-125/4 w komplecie.
http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=ModelFeaturesAct&fcategoryid=177&modelid=14059&pageno=9
http://www.camcorderinfo.com/content/Canon-Breaks-into-the-Consumer-HDV-Market-with-the-HV10.htm
p.s. precz z Sony ;-)
KuchateK
02-08-2006, 20:14
O! Mi sie tez podoba ;) Ciekawe tylko ile sobie za to policza.
Ciekawe tylko ile sobie za to policza.
Strzelam $1000
edit: już nie strzelam: MSRP $1300
Buehehehe :lol:
Cam może fajny, ale u nas jak się ktoś z takim na ślubie pojawi to go wyzwią od buraków i amatorów :grin: Tak samo jak w przypadku fotografa z 350D* ;)
p.s. precz z Sony ;-)
Jeszcze jest Panasonic - ale go zostawmy - mimo, że raz wybuliłem 1500zł za wymianę motherboard'a w miniDV'ce :lol:
*na podst. innego wątku ślubnego :mrgreen:
KuchateK
02-08-2006, 22:57
Do slubow to XL H1 (http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=ModelDetailAct&fcategoryid=175&modelid=12152) najmniej ;)
Do slubow to XL H1 (http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=ModelDetailAct&fcategoryid=175&modelid=12152) najmniej ;)
Heh, znowu nie zasnę :-D
Wyślę Ci Kuchatek koszyczek to może coś dorzucisz ;-)
Patrząc na specyfikację marzę by dostać albo Pro 2 albo EF-S 18-125/4 w komplecie.
http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=ModelFeaturesAct&fcategoryid=177&modelid=14059&pageno=9
http://www.camcorderinfo.com/content/Canon-Breaks-into-the-Consumer-HDV-Market-with-the-HV10.htm
p.s. precz z Sony ;-)
bez wejścia na mikrofon :-?
Jaki jest sens pchania HD do takiej zabaweczki? A... już wiem - marketing :)
Ale co ma w związku z tym Pro 2 i wspomniany zoom? Że teraz wszystkie marzenia spełniają?
Jaki jest sens pchania HD do takiej zabaweczki? A... już wiem - marketing :)
Po co pytasz skoro znasz odpowiedź :evil:
Tak, to marketing, tak samo jak 300D a potem 350D...
XH A1 nie potrzebuje. Potrzebuje w miarę dobrego, pełnego automatu. Zaproponuj coś nie z marketingu
Ale co ma w związku z tym Pro 2 i wspomniany zoom? Że teraz wszystkie marzenia spełniają?
To, że mając i HV10 i Pro2 lub 350D@18-125/4 miałbym idealny zestaw wakacyjny. Jeśli nadal masz pytania wybierz się do sklepu i sprawdź np. ile miejsca zajmuje i ile waży ładowarka do 1Dynek.
Po co pytasz skoro znasz odpowiedź :evil:
Tak, to marketing, tak samo jak 300D a potem 350D...
[/i]
Bez nerwów, gietrzy. Oczywiście Canon to jedna, wielka maszyna do robienia kasy i w tym sensie wszystkie produkty mają silny związek z marketingiem, ale są też takie, które są jego wytworem. Tzw. marketing kreatywny.
Wydaje mi się, że wpychanie matrycy o super rodzielczości do malutkiego pudełeczka, o wątpliwej ergonomii z mocno uproszczonym obiektywem w sytuacji gdy ta technologia nie upowszechniła się jeszcze w sprzęcie pro, to zagranie pod publiczkę.
Ale może źle oceniam. Nie widziałem obrazu z HV10, nie znam ceny.
XH A1 nie potrzebuje. Potrzebuje w miarę dobrego, pełnego automatu. Zaproponuj coś nie z marketingu
Może 45i albo używane 3i ?
To, że mając i HV10 i Pro2 lub 350D@18-125/4 miałbym idealny zestaw wakacyjny. Jeśli nadal masz pytania wybierz się do sklepu i sprawdź np. ile miejsca zajmuje i ile waży ładowarka do 1Dynek.
Znam te dylematy. Do tego dochodzi jeszcze fakt, że są miejsca lub sytuacje w których dość łatwo można się pozbyć aparatu. Dlatego kupując 5D nie sprzedałem Pro1.
A propos: czego byś się spodziewał po tym Pro2? Dla mnie nie ma w Pro1 niczego co można by zmienić, oprócz paru błędów np. z oświetlaczem AF, czy brakiem shift w "P", ale tego raczej Canon nigdy nie poprawi.
Bez nerwów, gietrzy.
Ja się nie denerwuje. Mogłeś odrazu napisać co w zamian.
Wydaje mi się, że wpychanie matrycy o super rodzielczości do malutkiego pudełeczka, o wątpliwej ergonomii z mocno uproszczonym obiektywem w sytuacji gdy ta technologia nie upowszechniła się jeszcze w sprzęcie pro, to zagranie pod publiczkę.
Ale może źle oceniam. Nie widziałem obrazu z HV10, nie znam ceny.
Wiesz, ja od kamerki oczekuję optycznej stabilizacji (ma) i tego że będzie dobrze i szybko łapać ostrość w scenach statycznych i w miarę szybko w bardzo dynamicznych. (zobaczymy)
A propos: czego byś się spodziewał po tym Pro2?
Mniej szumów, nie kosztem rozmycia oczywiście (jest nowy Digic), szybszy AF (jest nowy Digic), mniejszego zużycia energii (jest nowy Digic) i optyczna stabilizacja (wishful thinking ;-) )
Mniej szumów, nie kosztem rozmycia oczywiście (jest nowy Digic)
Zasadniczym źródłem szumów jest sama matryca i tutaj jakiś zasadniczych zmian nie ma się co spodziewać. Najlepiej jakby Pro1 miał tylko 5-6Mpx ale tego marketing nie przepuści :-(
Co tu pomoże nowy DIGIC? Jeszcze "nie kosztem rozmycia". Wszysto to możesz zrobić pod kontrolą w domu na kompie...
szybszy AF (jest nowy Digic)
Problemem zasadniczym przy AF jest sama metoda pomiaru (rożnice w kontraście). Nie sądzę żeby nowy DIGIC dużo tu zdziałał.
mniejszego zużycia energii (jest nowy Digic)
Porównując zużycie energi Pro1 z dSLR z "takim samym" DIGICEm okazuje się że to nie w chipsecie należy szukać oszczędności.
i optyczna stabilizacja (wishful thinking ;-) )
No fakt. To mogliby zrobić. Byłby wtedy full-wypas :smile:
No fakt. To mogliby zrobić. Byłby wtedy full-wypas :smile:
hydepark ON
Talked to my well informed dealer here in Berlin and he told me in connection to a possible Pro that he had promised to keep strictest silence.
After a while of talking he nodded when I I asked wether it will have a stabilized 28-200 lens and a 10MP sensor. Tthe camera will presumably be first shown at the 'International Radio and TV Exhibition´ here in Berlin (first September week).
Looking forward to test it, if this will come true, Fidibus
hydepark OFF
Tylko plotka.
Odnośnie twoich uwag: nie chce mi się ;-) Nie ma nawet 1% pewności, że to co powyżej jest prawdą.