PDA

Zobacz pełną wersję : Co sie dzieje z EF 70-300 IS?

p_lar
02-08-2006, 13:29
Po całej aferze z jakością obrazu Canon EF 70-300 IS jest trudno dostępny. A miałem na niego chrapkę tylko mnie nie było stać. Teraz z kolei kiedy dociułałem to jest niedostępny. Orientuje się ktoś może, kiedy się ma pojawić? Bo jak na razie na allegro ma tylko "fotomedia" i to po cenie średnio atrakcyjnej (2495 a bywały i po 2150). W sklepach internetowych niby bywa w ofercie ale jak zadzwonić to nima :( Chyba że to kwestia wakacji i sezonu ogórkowego...

ErnestPierwszy
02-08-2006, 13:46
Nie ma popytu to i podaż słaba. Nikt nie chce kupić "zepsutego". A mało kto wie, która seria jest "naprawiona". Ja nie wiem i tego szkła bym teraz nie kupił... prędzej 70-200L f4.

Tomasz Urbanowicz
02-08-2006, 13:50
A mało kto wie, która seria jest "naprawiona".
Zorientowani wiedzą ;-)
Też się na niego szykuję - czekam jeszcze na jego testy na Optyczne.pl

p_lar
02-08-2006, 13:51
Też bym kupił gdyby grabie mnie nie latali jak staremu pijakowi :)

FOTOGRAF
02-08-2006, 14:08
p_lar - a nie lepiej poczekac z zakupem? moze canon cos ciekawego teraz wypusci, to wtedy kupilbys sobie jakis nowy obiektyw, a jesli nie to wydaje mi sie ze ten obiektyw powinien staniec :roll:

Avadra_K
02-08-2006, 14:19
Po całej aferze z jakością obrazu Canon EF 70-300 IS jest trudno dostępny. A miałem na niego chrapkę tylko mnie nie było stać. Teraz z kolei kiedy dociułałem to jest niedostępny. Orientuje się ktoś może, kiedy się ma pojawić? Bo jak na razie na allegro ma tylko "fotomedia" i to po cenie średnio atrakcyjnej (2495 a bywały i po 2150). W sklepach internetowych niby bywa w ofercie ale jak zadzwonić to nima :( Chyba że to kwestia wakacji i sezonu ogórkowego...

:smile: Jakies 3 tygodnie temu przymierzyłem się do zakupu 70-300 znalałem w W-wie na Wroniej. Mieli 1 sztukę pojechałem popatrzyłem i kupiłem 70-200 F4.
Ogólnie facet w sklepie mówił że z początkiem sierpnia 3setki mają się pojawić ale 100% nie dawał. :rolleyes:

p_lar
02-08-2006, 14:20
Tjaa tylko że ja czekam, czekam, lato mija a tele mi brakuje...
We wrześniu to juz muszę mieć coś na bank, Jasne że jest w podobnej cenie70-200 f/4 ale nie dość że duży mi się wydaje to jeszcze mi chodzi o to żeby nie swiecić tą bielą :)

Avadra_K
02-08-2006, 14:27
Tjaa tylko że ja czekam, czekam, lato mija a tele mi brakuje...
We wrześniu to juz muszę mieć coś na bank, Jasne że jest w podobnej cenie70-200 f/4 ale nie dość że duży mi się wydaje to jeszcze mi chodzi o to żeby nie swiecić tą bielą :)

:mrgreen: No i tu się z kolega nie zgodzę :lol: Waga jest porównywalna (po pierwsze), jest jaśniejszy (nie chodzi mi oczywiście o kolor) to dwa, fakt że tej 100 ogniskowej nieraz brakuję, ale wierz mi na słowo bawiłem się jakiś czas 70-300 i przegrał. Podjedź sobie do jakiegoś sklepu popróbuj z jednym i z drugim i sam zobaczysz. Do niczego Cie nienamawiam, ale...

p_lar
02-08-2006, 14:37
Jak bym u mnie na wsi miał gdzie pomacać oba na raz to bym może i podumał, podumał i kupił. Ale po primo pierwsze, nie mam takiej mozliwości w Łodzi a macanie we Wawie zajmie mi cały dzień :) a po drugie primo bywam w rejonach gdzie z L-ką nie chciał bym się obnosić (chyba ze okleję ją czarna taśmą ;-) )

Avadra_K
02-08-2006, 14:56
Jak bym u mnie na wsi miał gdzie pomacać oba na raz to bym może i podumał, podumał i kupił. Ale po primo pierwsze, nie mam takiej mozliwości w Łodzi a macanie we Wawie zajmie mi cały dzień :) a po drugie primo bywam w rejonach gdzie z L-ką nie chciał bym się obnosić (chyba ze okleję ją czarna taśmą ;-) )
:p :p Ej no nie tak ostro Łódź też miasto jest (cut mniejsze to prawda) ale na Allegro co drugi sprzedający jest z łodzi:mrgreen: Co do tego, że eLka się w oczy rzuca - niestety fakt... Nie pozostake Ci więc nic innego jak cierpliwie czekać i modlić się żebyś zdążył kupić przed "wrześniowymi potrzebami":rolleyes:

p_lar
02-08-2006, 15:13
Wiesz, "rozmiar" akurat tu nie ma znaczenia. Sklepy foto ze sprzętem to akurat marniutkie są. Mogę sobie kita najwyzej kupić, małpkę albo scierke do kurzu. A coś bardziej wyszukanego to łooohoho, panie... Elke to sobie moge najwyżej koleżankę pomacać :) Ale wracając do tematu ten 70-300 pasuje mi wręcz idealnie i jestem na niego zdecydowany i trochę denerwują mnie braki w podaży.

Avadra_K
02-08-2006, 15:49
Wiesz, "rozmiar" akurat tu nie ma znaczenia. Sklepy foto ze sprzętem to akurat marniutkie są. Mogę sobie kita najwyzej kupić, małpkę albo scierke do kurzu. A coś bardziej wyszukanego to łooohoho, panie... Elke to sobie moge najwyżej koleżankę pomacać :) Ale wracając do tematu ten 70-300 pasuje mi wręcz idealnie i jestem na niego zdecydowany i trochę denerwują mnie braki w podaży.

Zadzwoń na Wronią

Biuro handlowe:

WARSZAWA, ul.Wronia 35/37

(0-22) 654-17-61 lub 0-888-357-357

czynne:

PON - PT.: godz. 10-18,

SOBOTA.: godz. 10-15,

NIEDZIELA: Giełda FOTO w Klubie Studenckim “STODOŁA” ul. Batorego 8 Warszawa- stanowiska 105-108

Ja u nich byłem to mieli

digi61
02-08-2006, 18:47
Koledzy na optyczne.pl napisali:
"W połowie czerwca b.r. Canon przyznał się, że obiektyw Canon EF 70-300 mm f/4.0-5.6 IS USM wykazuje problemy z ostrością obrazu, gdy wykonuje się zdjęcia z aparatem ustawionym w pionie..."
Więcej info: http://www.optyczne.pl/?news=174
Szkoda, bo też czekam na to szkiełko. Mam nadzieję, że wkrótce wszystko będzie OK.

p_lar
02-08-2006, 19:47
Dzieki Avadra_K, zapytam ich czy maja z rzeczoną wadą. Arek z optycznych nadal nie dostał odpowiedzi od canon polska w tej sprawie :shock: Może wybiorę się na giełdę do stodoły. W każdym razie dziś zamiast pracować gmerałem po necie w poszukiwaniach i jeszcze jest fotoit.pl z w miarę przyzwoitą ceną. W każdym razie bez wycieczki do Wawy się pewnie nie obejdzie.

Avadra_K
03-08-2006, 08:41
Koledzy na optyczne.pl napisali:
"W połowie czerwca b.r. Canon przyznał się, że obiektyw Canon EF 70-300 mm f/4.0-5.6 IS USM wykazuje problemy z ostrością obrazu, gdy wykonuje się zdjęcia z aparatem ustawionym w pionie..."
Więcej info: http://www.optyczne.pl/?news=174
Szkoda, bo też czekam na to szkiełko. Mam nadzieję, że wkrótce wszystko będzie OK.

Ta wada podobno występowała w obiektywach które na trzecim miejescu w numerze miały czyfrę 0 lub 1. Już gdzieś o tym na formu było. Pozdrawiam:-P

Tomasz Urbanowicz
03-08-2006, 09:02
Dokładnie :) Dlatego przed zakupem sprawdzać numer seryjny.

januszP.
03-08-2006, 09:52
Też bym kupił gdyby grabie mnie nie latali jak staremu pijakowi :)
jezeli tak jest to 70-300... jest szkłem dla Ciebie. IS doskonale to eliminuje ;-)
IS jest w 2 pozycjach więc problemu nie bedziesz miał.
Wiem bo mam.
Mam i jestem zadowolony!:-D
Pozdrawiam

Tomasz Urbanowicz
03-08-2006, 10:05

Szkoda, że jesteś z Gdańska :)

ErnestPierwszy
03-08-2006, 10:35
http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=PgComSmModDisplayAct&keycode=2112&fcategoryid=216&modelid=11922

p_lar
03-08-2006, 11:41
jezeli tak jest to 70-300... jest szkłem dla Ciebie. IS doskonale to eliminuje ;-)
IS jest w 2 pozycjach więc problemu nie bedziesz miał.
Wiem bo mam.
Pozdrawiam

No właśnie, ja potrafie rozmazać przy 50mm na eosie 350 i czasie 1/125 :)
więc tele z IS by mi bardzo pasiło.

Avadra_K
03-08-2006, 14:39
No właśnie, ja potrafie rozmazać przy 50mm na eosie 350 i czasie 1/125 :)
więc tele z IS by mi bardzo pasiło.

To ja bym powiedział tak. :p :-P :p :-P Zamiast się zamartwiać, że nie mozesz kupić 70-300 kup sobie najpierw statyw albo mono. Pamietaj, że przy ogniskowej 300 ten Twój wymarzony obiektyw robi się dość długi przez to zmienia się środek ciężkości zestawu a i rączka wtedy dziwnie zaczyna drżeć:lol: :lol: ;-) Jezeli nie asz zamiaru fociś rajdów, wyscigów czy inszego sporyu pomyśl nad moja propozycją:lol:

januszP.
03-08-2006, 14:46
Szkoda, że jesteś z Gdańska :)
Ja nie żałuję. Całkiem ładne miasto i okolice. :wink:
Tylko strasznie zakorkowane!
A teraz w czasie totalnego remontu (nareszcie) przy dworcu i kiczowatego odpustu zwanego "jarmarkiem św. Dominika" to lepiej z domu nie wyjeżdzać!

p_lar
03-08-2006, 15:14
(...) Jezeli nie asz zamiaru fociś rajdów, wyscigów czy inszego sporyu pomyśl nad moja propozycją:lol:

Ale siamoloty, panie, siamoloty... Statyw mam, tani co prawda i nie zawsze tacham w podróży. Mono, być może jako jeszcze jeden element do graciarni :-D. A propozycję rozważam od dawna. No i mam na celowniku tą elke(na 300mm mi nie zależy) i ten 70-300 z IS, bo cena niemal ta sama.

Avadra_K
03-08-2006, 15:38
Ale siamoloty, panie, siamoloty... Statyw mam, tani co prawda i nie zawsze tacham w podróży. Mono, być może jako jeszcze jeden element do graciarni :-D. A propozycję rozważam od dawna. No i mam na celowniku tą elke(na 300mm mi nie zależy) i ten 70-300 z IS, bo cena niemal ta sama.

A siamoloty, no tu zdecydowanie Muflon ma b. duzo do powiedzenia. Ale czy do siamolotów to nie lepiej było by na jakąś 4-setkę poskładać?

januszP.
03-08-2006, 16:08
chciałbym uzupełnić nieco informacji o IS w EF 70-300/F4-5,6 IS USM.
obiektyw ten ma dwa tryby IS: IS 1 do fotografowania z ręki obiektów stacjonarnych, natomiast IS 2 do obiektów w ruchu czyli wtedy kiedy trzeba prowadzic aparat za obiektem. (np. rajdy, samoloty w locie czy ptaki w locie),. Natomiatst po ustawieniu aparatu z tym obiektywem na statywie (nie trzęsacym się) IS automatycznie sie wyłącza! Oczywiscie IS można w każdej chwili osobiscie wyłączyć /włączyć wyłacznikiem (stabilizer on/off)
pozdrawiam
Janusz

Avadra_K
03-08-2006, 16:12
chciałbym uzupełnić nieco informacji o IS w EF 70-300/F4-5,6 IS USM.
obiektyw ten ma dwa tryby IS: IS 1 do fotografowania z ręki obiektów stacjonarnych, natomiast IS 2 do obiektów w ruchu czyli wtedy kiedy trzeba prowadzic aparat za obiektem. (np. rajdy, samoloty w locie czy ptaki w locie),. Natomiatst po ustawieniu aparatu z tym obiektywem na statywie (nie trzęsacym się) IS automatycznie sie wyłącza! Oczywiscie IS można w każdej chwili osobiscie wyłączyć /włączyć wyłacznikiem (stabilizer on/off)
pozdrawiam
Janusz

No to ja dodam jeszcze że obiektyw ten posiada blokadę, która niestety nie do końca się sprawdza (zwłaszcza przy częstych wstrząsach). Ale to pikuś.

p_lar
03-08-2006, 18:54
A siamoloty, no tu zdecydowanie Muflon ma b. duzo do powiedzenia. Ale czy do siamolotów to nie lepiej było by na jakąś 4-setkę poskładać?

A zdajesz sobie sprawe że jak tak bede składal i składał to w wieku 60 lat kupie sobie TO. (http://www.canon.co.uk/Images/14_27005.gif) :mrgreen:

Avadra_K
04-08-2006, 08:46
A zdajesz sobie sprawe że jak tak bede składal i składał to w wieku 60 lat kupie sobie TO. (http://www.canon.co.uk/Images/14_27005.gif) :mrgreen:

:lol: Ano, Panie podobno lepiej późno niż wcale, jak to powiedziała pewna staruszka wbiegając na pewron 2 godziny po odjeździe pociągu :razz: :razz:

p_lar
06-08-2006, 10:38
W uzupełnieniu nadmieniam iż macawszy już tego 70-300 IS w Radomiu na mistrzostwach akrobacji i sama konstrukcja, wielkość i działanie IS mi się podoba. Miałem 75-300 III i porównałem z tym z IS i samo kardowanie przy włączonej stabilizacji na 300mm to niebo a ziemia. Mnie naprawdę ręce latają wszędzie ale nie tem gdzie trzeba :) Zdecydowałem się i EOT.

Tomasz Urbanowicz
06-08-2006, 10:43
Czy już go masz? Prosiłbym Cię o sample z niego :)

Reason
07-08-2006, 13:22
Ja mam, wieczorem coś wrzuce.

http://www.pyszczaki.net/zoo.jpg
http://www.pyszczaki.net/zoo2.jpg

Jak będziesz chciał zdjęcie z maksymalną ogniskowa to daj znać.

storm
08-08-2006, 17:25
http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=PgComSmModDisplayAct&keycode=2112&fcategoryid=216&modelid=11922

Czy to oznacza ze w naszym ulubionym serwisie mozna zostawic obiektyw do bezplatnego usuniecia wady?

Tomasz Urbanowicz
08-08-2006, 21:54
Jak będziesz chciał zdjęcie z maksymalną ogniskowa to daj znać.
Jasne że chce :)
Jeśli możesz to zdjęcia przy ogniskowej 300 mm w pionie i poziomie bez wyostrzania. Z góry dziękuję.

p_lar
08-08-2006, 22:24
Jeśli możesz to zdjęcia przy ogniskowej 300 mm w pionie i poziomie bez wyostrzania. Z góry dziękuję.

Tez bym poprosil, bo z tego całego zaaferowania cyknąłem tylko 1 fotkę w pionie dla porównania i ten przypięty na chwilę obiektyw wydawal się mieć tą wadę. Niestety koleżanka nie godzi się na publikację wizerunku :) Ale w pionie wyraźnie mniej ostry. Zapomniałem sprawdzić nr seryjny :(

januszP.
09-08-2006, 06:33
Czy to oznacza ze w naszym ulubionym serwisie mozna zostawic obiektyw do bezplatnego usuniecia wady?
To rozwieje Twoje wątpliwości: (Chronologicznie jest od dołu)
Zwróć uwagę na fragment o zasadach wysyłki. - Canon sp... Ty zapłacisz za przesyłkę kurierem w obie strony. I moim zdaniem to granda!
Ja w swoim wady nie stwierdziłem (a może to tylko podświadomość!?) ale chciałem dowiedzieć sie co sie w sprawie dzieje.
"
Proszę wysłać sprzęt do nas, lub dostarczyć go osobiście, sprawdzimy i
usuniemy ten problem.

Ogólne zasady wysyłki sprzętu do serwisu są podane na stronie.

http://www.e-csi.pl/kontakt/wysylka/

Pozdrawiam

Michał Szymczak
C.S.I. Foto i Video
ul. Żytnia 15
01-014 Warszawa
Tel: +48 22 862-41-38/39 wew. 1 (infolinia)
Faks: +48 22 862-41-40
www.e-csi.pl

-----Original Message-----
From: Janusz Piechota [mailto:jpiechota@interia.pl]
Sent: Tuesday, August 08, 2006 9:01 AM
To: CSI
Subject: CSI - QUESTION from WWW!

Od:Janusz Piechota
E-mail:jpiechota@interia.pl

czy są postanowienia co do usuwania wady w ostrzenia w pozycji pionowej
(przy ogniskowej 300mm)w obiektywach canon EOS 70-300/4,5-5,6 IS USM?
Dotyczy to obiektywów z cyframi 0 i 1 (jako trzecia cyfra)w numerach
seryjnych obiektywów. Firma canon potwierdziła wadę w tych obiektywach i
miała wydać wytyczne w sprawie usuwania tej wady. Poniewaz sprawa dotyczy równiez mojego obiektywu ( na gwarancji) jestem bardzo zainteresowany nin.
sprawą!
Z powazaniem
Janusz piechota

"
pozdrawiam
Janusz

Reason
09-08-2006, 08:50

http://www.pyszczaki.net/morze1.jpg

Mam tylko to, w poziomie.
W pionie zrobie wieczorem i wrzuce tutaj.

p_lar
09-08-2006, 09:14
JanuszP, ale jeżeli masz gwarancję to koszty pokrywa serwis:

sprzęt gwarancyjny
Proszę dostarczyć sprzęt osobiście lub pocztą kurierską Servisco (DHL) na nasz koszt.
Załączyć kartę gwarancyjną (podstęplowaną i wypełnioną),dowód zakupu oraz opis usterki.
W czasie 14 dni sprzęt odeślemy z powrotem na koszt serwisu z odnotowaniem w gwarancji wykonanych czynności.

Chyba, że masz eurogwarancję...

januszP.
09-08-2006, 13:03
p_lar masz oczywiście rację dzieki!
przepraszam zainteresowanych
janusz

januszP.
09-08-2006, 14:00
Dla zainteresowanych tym obiektywem.
cała ta historia ostrzenie poziom/pion nie dawała mi spokoju.
(pomimo, że na zdjęciach nie bardzo zauważałem jakies problemy)
No i przemogłem sie dzisiaj i cyknałem kilka zdjęć poziom/pion ( te same parametry odpowiednio dla poziomu i pionu). Robiłem pudełeczko z kodem paskowym . I okazało się jednak, że to co pisali jest faktem. Tzn. wada w ostrzeniu przy 300mm w pionie. W ujęciu pionowym jest wyraźnie mniej ostry niż w ujeciu poziomym (poziomy bez zarzutu).
Mój nr z cyfra 1 na drugiej poz numeru. ( nie pamietam czy chodziło o drugą czy trzecia cyfrę, trzecia "0" tak czy inaczej i 1 i 0 to trefne cyfry)
Tak więc paczuszka+ DHL + Żytnia

januszP.
09-08-2006, 14:33
chodzi o trzecią cyfrę w numerze
http://www.usa.canon.com/consumer/co...=2112&id=28468

Reason
09-08-2006, 14:37
Dla zainteresowanych tym obiektywem.
cała ta historia ostrzenie poziom/pion nie dawała mi spokoju.
(pomimo, że na zdjęciach nie bardzo zauważałem jakies problemy)
No i przemogłem sie dzisiaj i cyknałem kilka zdjęć poziom/pion ( te same parametry odpowiednio dla poziomu i pionu). Robiłem pudełeczko z kodem paskowym . I okazało się jednak, że to co pisali jest faktem. Tzn. wada w ostrzeniu przy 300mm w pionie. W ujęciu pionowym jest wyraźnie mniej ostry niż w ujeciu poziomym (poziomy bez zarzutu).
Mój nr z cyfra 1 na drugiej poz numeru. ( nie pamietam czy chodziło o drugą czy trzecia cyfrę, trzecia "0" tak czy inaczej i 1 i 0 to trefne cyfry)
Tak więc paczuszka+ DHL + Żytnia

To może teraz Ty zaprezentuj swoje przykłady :-)

januszP.
11-08-2006, 11:55
Obiektyw pojechał do Warszawy. Bardzo mili panowie z firmy FotoMedia w którym kupiłem obiektyw, wzieli na siebie załatwienie naprawy gwarancyjnej w serwisie na Żytniej. Teraz będę czekał na efekt.
Co do zdjeć może lepiej było by przesłać chętnym na PM w pełnym wymiarze. jeżeli jest ktoś chętny to prosze o sygnał!

fICHU
11-08-2006, 13:19
Zastanawiam sie, czy nie wybrac sie na nastepny weekend do 3city pofotkowac. I moze... przy okazji zanabyc rurke.
I teraz pytanie do 3miaszczakow ;) - ktos sie orientuje czy dostane tam na miejscu takowa zabawke i jakie sa ceny?

pozdrawiam.
f.

januszP.
11-08-2006, 14:23
Zastanawiam sie, czy nie wybrac sie na nastepny weekend do 3city pofotkowac. I moze... przy okazji zanabyc rurke.
I teraz pytanie do 3miaszczakow ;) - ktos sie orientuje czy dostane tam na miejscu takowa zabawke i jakie sa ceny?

pozdrawiam.
f.
Chyba sie rozczarujesz.!? Jezeli chodzi o kupno obiektywów to 3-miasto raczej pustynią jest. ( ew. Foto-net) i Foto-technika (tylko Tamron). Ale nie licz na atrakcyne ceny. Zwłaszcza w środku sezonu turystycznego i jeszcze do tego w czasie Jaemarku dominikańskiego!
pozdrawiam

Reason
11-08-2006, 14:25
Ale jest fajny sklepik koło kościoła na rynku, pracuje tam miły pan który ma kilka tysięcy starych aparatów, może smiene Ci sprzeda ;-)

W warszawie firma fotomedia być może ma, i działają oni także wysyłkowo.
Znajdziesz ich na allegro.

fICHU
11-08-2006, 14:35
Co prawda chwile juz mnie 3miasto nie nosilo, ale sklepy obiektywonosnie pamietam troszke bardziej oblozone niz na mojej wiosce...
:)
Skoro tak mowicie, to jednak default_city. To tez ma dobre strony.

pozdrawiam,
f.

PS. Co do staroci to musze moja praktikie ruszyc bo sie kurzy bidactwo :)

Artus
11-08-2006, 15:03
W warszawie firma fotomedia być może ma, i działają oni także wysyłkowo. Znajdziesz ich na allegro.

Nie mają, już do nich dzwoniłem. Właściwie to w Warszawie wszędzie dzwoniłem i niema nigdzie. Czekają na dostawę towaru bez omawianej tutaj usterki.

januszP.
11-08-2006, 15:29
Ale jest fajny sklepik koło kościoła na rynku, pracuje tam miły pan który ma kilka tysięcy starych aparatów, może smiene Ci sprzeda ;-)

Ten starszy Pan, który ma swój sklepik, serwis i muzeum aparatów koło (nieopodal wejscis głównego) Bazyliki Mariackiej jest doskonałym fachowcem. Uratował mi mój EOS 33 od niechybnego przejścia w stan spoczynku!

Artus
11-08-2006, 15:57
A tak przy okazji ciekawą cenę za to szkiełko znalazłem tutaj (http://www.umnietaniej.com/product_info.php?cPath=81_82&products_id=208&osCsid=da12bc7fb76a16122784024b0796c45c). Jeszcze nie korzystałem co prawda z tego sklepu, ale ceny innych obiektywów też wydają się być całkiem interesujące.

januszP.
11-08-2006, 16:26
Artus
cena szkła rzeczywiscie atrakcyjna w stosunku do ogólnie wystepujacych.
(ja w lutym dałem w czasie promocji w Fotomedia 2100zł).
Ale ceny kart mają uziemiające. Ja 1024 Kingstona dostałem w sklepie za 129 zł a oni chcą 229zł

Vitez
11-08-2006, 16:45
A tak przy okazji ciekawą cenę za to szkiełko znalazłem tutaj (http://www.umnietaniej.com/product_info.php?cPath=81_82&products_id=208&osCsid=da12bc7fb76a16122784024b0796c45c). Jeszcze nie korzystałem co prawda z tego sklepu, ale ceny innych obiektywów też wydają się być całkiem interesujące.

Od nich kupowalem gripa do 20D bo mieli w naprawde rozsadnej cenie. Bylem odbierac osobiscie i porzadna firma a nie jakas podpucha = mozna smialo brac.

Artus
11-08-2006, 19:50
Od nich kupowalem gripa do 20D bo mieli w naprawde rozsadnej cenie. Bylem odbierac osobiscie i porzadna firma a nie jakas podpucha = mozna smialo brac.

Dzięki za informację, zamierzałem właśnie u nich kupić ten obiektyw. Po Twoich rekomendacjach, zrobię to tam na pewno. No chyba, że wcześniej gdzieś indziej go znajdę w podobnej cenie, bo w tej chwili go nie mają.

path
23-08-2006, 22:19
Dzięki za informację, zamierzałem właśnie u nich kupić ten obiektyw. Po Twoich rekomendacjach, zrobię to tam na pewno. No chyba, że wcześniej gdzieś indziej go znajdę w podobnej cenie, bo w tej chwili go nie mają.

Czy kupiłeś już może to szkło? Na umnietaniej czy może gzieś indziej? Ja orientowałem się na e-cyfrowe.pl - mozna zamówić ale nie wiedzą z jakim numerem serii przyjdzie.

Artus
24-08-2006, 13:43
Nigdzie go nie ma i nie wiadomo kiedy będzie! Więc w końcu się wyłamałem i kupiłem za cenę tego szkła - sigmę 70-300, gripa, lampę 430 i jeszcze na karte 2 GB stykneło. Ile można czekać?

p_lar
24-08-2006, 13:53
Nigdzie go nie ma i nie wiadomo kiedy będzie! Więc w końcu się wyłamałem i kupiłem za cenę tego szkła - sigmę 70-300, gripa, lampę 430 i jeszcze na karte 2 GB stykneło. Ile można czekać?

No więc ja się też łamię i chyba też łyknę sigmę, nawet po to żeby ją spylić jak kupię ef70-300is albo ef70-200L. We wrześniu mam pare wyjazdów, potem mam wakacje i tele bardzo by się przydało. A doszły mnię słuchy że ma się pojawić w... listopadzie!

januszP.
24-08-2006, 14:34
auwazyłem, że mają tutaj. cena w stosunku do mojej z lutego - ufff. Chociż ostatnio jak jeszcze było ich duzo w ofertach były w cenie 2400-2450 zł.
Miałem niezłego farta do promocji na to szkło!
http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?name=EF-70-300-f%2F4-5.6-IS-USM-moc.-Canon&idt=6164&