Zobacz pełną wersję : IDENTYFIKATORY I SMYCZE - IV tura
KuchateK
01-08-2006, 20:56
No nic... Komu sie udalo ten bedzie mial, reszta sie musi obejsc smakiem :mrgreen:
Koniec zamawiania ID.
Nadal mozna zamawiac smycze.
Tym postem rozpoczynamy czwarta ture zapisow na ID i smycze forumowe.
W celu zlozenia swojego zamowienia nalezy wypelnic stosowny formularz.
Formularz do zlozenia zamowienia znajduje sie TUTAJ (http://threedots.ath.cx:8080/id/).
Po zlozeniu zamowienia aby zostalo ono uznane nalezy dokonac przelewu wymaganej kwoty na konto Diodak'a. Prosimy o szybkie dokonywanie przelewow.
Wszelkie posty w stylu "pierwszy", "drugi", "czekam", "poszlo", "doszlo", "dzieki"
beda permanentnie i bezlitosnie usuwane :twisted:
Dane do przelewu:
Edit: Juz nieaktualne.
Jesli dokonujecie przelewu z czyjegos konta prosze w tytule przelewu podac imie i nazwisko badz nick z forum.
FAQ
Tura bedzie trwala do czasu, az liczba zlozonych i zaplaconych zamowien na gadzety pozwoli na realizacje zamowien w firmach je wykonujacych. Do realizacji potrzeba dwiescie smyczy i sto identyfikatorow.
Dodatkowo przewiduje sie poslizg i ewentualne przedluzenie ze wzgledu na Diodak'owa sesje i inne zapetlenia osobiste ;)
Na osoby, ktore mimo zlozonego zamowienia nie zdaza zaplacic w pore nie bedzie dlugiego okresu oczekiwania, wiec prosze pamietac o dokonaniu przelewu i szybka jego realizacje. Informacje o zapominalskich oraz ostateczny termin zakonczenia beda umieszczone w tym watku.
Nie odpowiadamy za:
- opóźnienia w realizacji zlecenia przez drukarnię czy firme wykonujaca smycze
- jakość usług Poczty Polskiej (http://wiadomosci.onet.pl/1330395,2677,kioskart.html) ;)
Numer uzytkownika można odczytać klikając w nazwę swojego Nick'a na forum a nastepnie "Zobacz publiczny profil". W adresie podany jest numer, np. http://canon-board.info/member.php?u=1338 czyli uzytkownik ma numer 1338. Ten numer znajduje sie na ID (i zakodowany jest w kodzie paskowym ;)).
Zdjecia:
Identyfikatory są drukowane na kartach plastikowych formatu karty kredytowej:
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img207.imageshack.us/img207/3208/identyfikatoruaclancuszek4fa.jpg)
a na forumowej smyczy wygladają tak:
źródło (http://img229.imageshack.us/img229/8451/identyfikatoruacsmycz2vb.jpg)
Po obu stronach identyfikatora jest to samo.
Co daje taki identyfikator?
Jest to glownie gadzet.
Ostatnie posty o tym czy warto i po co komu to potrzebne znajduja sie w watku TUTAJ (http://canon-board.info/showthread.php?p=158478#post158478).
Wszelkie informacje dotyczace calej akcji beda umieszczone w tym watku.
Prosimy o czeste i regularne odwiedzanie.
Aha... Suma liczona na pierwszej stronie przy wypelnianiu formularza moze byc niedokladna.
Dalej tego nie poprawilem i kompletnie nie mam na to czasu (mozna to tez przeczytac jako "nie chce mi sie" lub "nie wiem co") ;). Pewnie jakis glupi blad w Javie.
Prosze ja zignorowac i traktowac tylko orientacyjnie. W podsumowaniu zamowienia i potwierdzeniu przyjecia wszystko jest przeliczane na nowo poprawnie i wynik jest prawidlowy.
Wszelkie inne problemy, bledy i zapytania prosze umieszczac w tym watku lub wysylac PW do Diodak'a albo do mnie.
KuchateK
01-08-2006, 21:00
Wszelkie posty w stylu "pierwszy", "drugi", "czekam", "poszlo", "doszlo", "dzieki"
beda permanentnie i bezlitosnie usuwane :twisted:
jeśli ktoś jest zainteresowany zdobyciem smyczy z III tury zapraszam do udziału w aukcji na rzecz forum. Kwesta pod linkiem http://allegro.pl/item118436429_smycz_canon_board.html serdecznie zapraszam
Czy jest tu gdzies watek o innych dodatkach dla Canoniarzy np. koszulkach lub czapeczkach. Musze przyznac ze zajrzalem na grupe nikoniarzy i zal mnie scisnal ze oni tam takie fajne rzeczy maja. Moze i taka akcja wsparlaby zbiorke na serwer?
KuchateK
08-08-2006, 21:36
O koszulkach jest tutaj cos:
http://canon-board.info/showthread.php?t=4510&highlight=koszulki
Tomasz Golinski
08-08-2006, 21:40
Czy jest tu gdzies watek o innych dodatkach dla Canoniarzy np. koszulkach lub czapeczkach. Musze przyznac ze zajrzalem na grupe nikoniarzy i zal mnie scisnal ze oni tam takie fajne rzeczy maja. Moze i taka akcja wsparlaby zbiorke na serwer?
Jest coś takiego: http://www.spreadshirt.net/shop.php?sid=98924 ale drogie to...
Ceny w butiku az czapka z glowy spada. Smycz za prawie 40zl :-(
koszulka w cenie w miare przyzwoitej jak sie wydaje ale kubek to 2 razy za duzo :-(
Zakk Wylde
11-08-2006, 15:56
No aparat :D widzę, że aukcja idzie nieźle:D
Informuję że jest jeszcze ok. 20 wolnych smyczy o których mowa tutaj: http://canon-board.info/showpost.php?p=197691&postcount=318
Można słać PW z zamówieniami. Chodzi TYLKO o smycze. Zamówienia na identyfikatorki i smycze (razem) nadal składamy przez formularz ;).
eee no ja nie wiem moze jestem slepy :P ale wybaczcie pytanie gdzie znalezc numer uzytkowanika .. bo doszukac tego sie nie potrafie... i czymam wyslac formularz bez wpisywania numeru usera ???
FOTOGRAF
28-08-2006, 19:08
twoj numer to: 3210
po lewje stronie nad avatarem jest twoj nick, najezdzasz na niego myszka ( nie klikajac na niego ) i na dole rowniez po lewej stronie pojawia sie komunikat ....u=3210.
jeszcze jednego tylko nie rozumiem ... skoro jest przesylka priorytetowa to ona generalnie jest za pobraniem . i czy przelanie kasy na konto w tym momencie jest wymagane skoro listonosz pobieze odpowiednia oplate od tego ?? hm ??
czy to jest tak ze przelew na konto a listonosz tylko mi to da i pokwituje nie pobierajac zadnych odemnie pieniedzy ...
zeby to sie nie skonczylo jakims nie porozumieniem ze ktos dwa razy zaplaci za jeden towar ...
jeszcze jednego tylko nie rozumiem ... skoro jest przesylka priorytetowa to ona generalnie jest za pobraniem . i czy przelanie kasy na konto w tym momencie jest wymagane skoro listonosz pobieze odpowiednia oplate od tego ?? hm ??
czy to jest tak ze przelew na konto a listonosz tylko mi to da i pokwituje nie pobierajac zadnych odemnie pieniedzy ...
zeby to sie nie skonczylo jakims nie porozumieniem ze ktos dwa razy zaplaci za jeden towar ...
przesyłka priorytetowa jest przesyłką o szybszym terminie doręczenia. nie oznacza to konieczności pobrania!!! nie wiem skąd wziąłeś takie rzeczy :)
pobranie to pobranie, może być z przesyłką priorytetową lub ekonomiczną (ta idzie znacznie dłużej). więc o podwójną opłatę się nie martw. jeżeli wpłacisz kasę na konto to przesyłka priorytetowa dojdzie do Ciebie tak, że Ty tylko podpiszesz listonoszowi odbiór - nic więcej :)
Peri Noid
28-08-2006, 20:10
Jak wygląda status składki? Ile jeszcze brakuje (zapisałem się, wpłaciłem i cierpliwie czekam).
przesyłka priorytetowa jest przesyłką o szybszym terminie doręczenia. nie oznacza to konieczności pobrania!!! nie wiem skąd wziąłeś takie rzeczy :)
pobranie to pobranie, może być z przesyłką priorytetową lub ekonomiczną (ta idzie znacznie dłużej). więc o podwójną opłatę się nie martw. jeżeli wpłacisz kasę na konto to przesyłka priorytetowa dojdzie do Ciebie tak, że Ty tylko podpiszesz listonoszowi odbiór - nic więcej :)
wiem co to priorytet stary :P tylko chodzi mi o to czy jest pobranie czy nie okreslilem dokladnie o co mi chodzi ... dlatego moze to tak dziwnie wyszlo...
Twój numer to 3210.
Ktoś mnie uprzedził :-)
A słyszał ktoś o naklejkach na samochód...?? jedni mają łosie, inni jakieś inne pierdoły to może by i naklejke CanonBoard stworzyć?
ja mam taką ale........... Nikon Klub Polska :)
jak coś można zrobić :) nawet wiem gdzie :)
ja mam taką ale........... Nikon Klub Polska :)
jak coś można zrobić :) nawet wiem gdzie :)
Rozumiem że canon organizował tylko smycze, koszulki ale naklejek nie było, a ja jako zmotoryzowany czuje sie w obowiązku takową nabyć. Czy ktoś czuł by się na siłach zorganizować cos takiego?
druk laserowy na samoprzylepnej folli jest chyba do tego bardzo dobry. naklejka na zewnątrz autka. ja swoją testuje i na razie nie traci kolorów, nie odkleja sie itp. Można ploterem ale to są warstwowe chyba i najlepiej wtedy tylko kilka kolorów (wartstwy nakładane na siebie i cięte ploterem). jak ostatnio robiłem, to za A4 dałem 7 złotych a weszło tam chyba 6 nalepek o rozmiarze 15x4.
Leon13th
07-09-2006, 09:00
Jedno takie pytanie : można jeszcze złożyć zamówienie na smycz ?
KuchateK
07-09-2006, 16:22
A czy ktos pisal ze nie? :)
Peri Noid
07-09-2006, 21:00
Zapisuj się, zapisuj. Im więcej tym szybciej będzie kolejna "dostawa". Nie mogę powiedzieć, żebym bardzo długo czekał, ale na listę wpisałem się kilka tygodni temu i już się trochę niecierpliwię ;-)
Leon13th
07-09-2006, 23:19
Peri Noid : ja się już niecierpliwie <lol> i nie moge się doczekać przesyłki.
Wiele osób pyta jak stoi sprawa smyczy i identyfikatorów. Cały czas spływają zamówienia ale jeszce trochę to potrwa. Każdy zapisujący się na IV turę musi mieć swiadomość że jest to baaardzo powolne. Jak będzie prawie tyle zamówień ile potrzeba to czy ja czy KuchateK napewno napiszemy... cierpliwości :).
KuchateK
14-09-2006, 23:16
Nie pytac... Zamawiac :D A potem innych namawiac do zamawiania :mrgreen:
Każdy zapisujący się na IV turę musi mieć swiadomość że jest to baaardzo powolne. Jak będzie prawie tyle zamówień ile potrzeba to czy ja czy KuchateK napewno napiszemy... cierpliwości :).
Ja czekam jakby co ;)
A poważnie to może zrobić odnośnik do strony głównej CB odnośnie IV tury bo powiem szczerze, że osoboście rzadko kiedy wchodzę na HydePark i nie sądzę, że jestem jedyny, który tak robi. Link na głównej stronie zobaczy każdy i kto wie jak szybko dojdziemy do 200 smyczy i 100 identyfikatorów :|
Avadra_K
15-09-2006, 12:57
Ja czekam jakby co ;)
A poważnie to może zrobić odnośnik do strony głównej CB odnośnie IV tury bo powiem szczerze, że osoboście rzadko kiedy wchodzę na HydePark i nie sądzę, że jestem jedyny, który tak robi. Link na głównej stronie zobaczy każdy i kto wie jak szybko dojdziemy do 200 smyczy i 100 identyfikatorów :|
Fakt, przydałoby się cos takiego, też czekam i czekam i doczekać sie nie moge:confused:
Przy III serii Hazan umieścił ogłoszenie na stronie startowej, ale później była zbiórka pieniędzy na serwer forumowy i ogłoszenie się zmieniło. A teraz możnaby je znowu przywrócić... zobaczymy.
Możnaby to znowu zrobić, liczba zamówień z tego co widzę wzrosła od zeszłego tygodnia aż o 2 :)
strikeman
29-09-2006, 09:42
Ja wszystko zrozumiałem, sprawdzam tylko mój nr :)
Poprzednik już wszystko wie, więc przyszła kolej na mnie.Mam i ja.
Tym optymistycznym akcentem kończę swój pierwszy post.
Przy III serii Hazan umieścił ogłoszenie na stronie startowej, ale później była zbiórka pieniędzy na serwer forumowy i ogłoszenie się zmieniło. A teraz możnaby je znowu przywrócić... zobaczymy.
No to Hazan chyba o tej sekcji zapomniał :( A fakt faktem, że idzie ta zbiórka jak krew z..... :confused:
Peri Noid
13-10-2006, 09:09
Ciągle cierpliwie czekam :-/
Paweł Grabowski
16-10-2006, 18:35
Ja wyslalem kase i smyczy ani widu ani slychu, a myslalem ze sie zalapie na te ktore zostaly. Niestety od "sprawcy zamieszania" nie mam zadnych wiadomosci co z realizacja mojego zamowienia. Tak czy inaczej cierpliwie czekam.
Pozdrowki
KuchateK
16-10-2006, 18:46
My tez cierpliwie czekamy na ilosc zgloszen ktora pozwoli zrealizowac kolejna ture... Na chwile obecna do realizacji zamowien brakuje 52 sztuki identyfikatorow i 133 sztuki smyczy.
Czyli w praktyce do obecnej ilosci 51 osob ktore zamowily powinno dojsc kolejne 70-100 chetnych.
Chcecie szybciej? Namawiajcie innych :D (tylko nie w tym watku :twisted:). Na forum jest pare tysiecy osob. Identyfikatory i smycze ma kilkaset.
Paweł Grabowski
16-10-2006, 22:49
NIby fakt ale Diodak pisal ze ma jeszcze same smycze i ze nie trzeba na nie czekac. Chodzilo tylko o te informacje, zreszta jest osobny watek Diodaka wlasnie o samych smyczach, najgorsze ze Diodak chyba chwilowo zniknal byl i nie daja znaku zycia, pewnie foci a nie jara sie na smyczach :-)
Pozdrowki
Paweł
Ja wyslalem kase i smyczy ani widu ani slychu, a myslalem ze sie zalapie na te ktore zostaly. Niestety od "sprawcy zamieszania" nie mam zadnych wiadomosci co z realizacja mojego zamowienia. Tak czy inaczej cierpliwie czekam.
Paweł to jest nas dwóch cierpliwie czekających.
Juz wróciłem... miałem troche intensywnej pracy i nie dałem rady pchać tematu smyczy których zostało jeszcze 7 sztuk. Wszystkie zaległości smyczowe nadrobiłem, a sprwawa identyfikatorów jest taka jak podał KuchteK. Do hydeparku "nowi" nie zaglądają. Troche głupio mi znowu prosić Hazana o wrzucenie ogłoszenia na stronę główną, ale bez tego się raczej nie obejdzie. Chciałbym żeby to ktoś za mnie zrobił :mrgreen: a jak nie to w wolnej chwili napiszę do niego.
A ja za smycz z III tury dziekuje. Teraz tylko czekam na identyfikatro z IV.
No i ja też się upomnę. Jeśli nie ma chętnych i mamy czekać jeszcze pół roku na realizację to może poprostu "odlejecie" nam kasę jaką przelaliśmy? NIe ma to chyba sensu, bo czekamy już przecież ponad 2 miesiące...
Peri Noid
29-10-2006, 20:31
2 miesiące? Ja już nie pamiętam, kiedy zrobiłem przelew. Ale ponieważ nie jest to jakaś fortuna, to spokojnie sobie czekam.
a ja zobaczylem teraz dopiero smycze i id bo wczesniej zarobiony bylem masters of weddnigs i przelalem dzis za 2 szt smyczy i id bo jak babcie w kapcie wczesniej watku nie widzialem coby jakas skladka byla za to czytalem watek o projekcie tejze katy klubowej i to nie bylo wcale tak dawno bo chyba we wrzesniu
:)
Nie powtarzając tego co wcześniej było napisane dodam że Hazan zamieścił na stronie startowej informacje o akcji jak w poprzedniej turze i to powinno pomóc :D.
Drodzy formułowicze!
Nie jestem aktywnym userem, aczkolwiek, kiedy tylko uzbieram 2 dyszki zamówię plastik. Mam nadzieję, że na dniach :)
A ja cierpliwie poczekam i też się doczekam
Jak widać po ilości zamówień, wystawienie na stronę główną informacji pomogło i to bardzo :-)
Peri Noid
13-11-2006, 12:24
Ale ciągle za mało :-(
można wiedzieć ilu jest już chętnych na takie gadżety i ilu brakuje ? (:
Kliknij w linka w pierwszym poście, tam masz ilość zamówień. Wymagana ilość to o ile się nie mylę 200 smyczy i 100 identyfikatorów.
Karlolek
13-11-2006, 19:28
A ja mam pytanie: Co jest nadrukowane po drugiej stronie identyfikatora? Bo na zdjęciu jest przedstawiony tylko awers. I drugie: Czy identyfikatory z poszczególnych tur różnią się czymś od siebie, czy są identyczne? Dzięki za informację.
Sądze, że niczym się nie różnią ;-) po prostu zamawiana jest dana liczba identyfikatorów na raz bo wychodzi taniej, tak więc dlatego jest to podzielone na tury, zamówień jest odpowiednia liczba, pieniążki wpłynęły, zamawiamy, wysyłamy i następna tura itd.
Mam rację? 8-)
KuchateK
13-11-2006, 21:27
Ludzie, czytajcie... Choc ten jeden post na poczatku.
A ja mam pytanie: Co jest nadrukowane po drugiej stronie identyfikatora? Bo na zdjęciu jest przedstawiony tylko awers.
Jest napisane pod drugim zdjeciem pierwszego posta w tym watku.*
Czy identyfikatory z poszczególnych tur różnią się czymś od siebie, czy są identyczne? Dzięki za informację.
Wszystkie sa takie same. Pomijajac oczywiscie dane wlasciciela ;)
Sądze, że niczym się nie różnią ;-) po prostu zamawiana jest dana liczba identyfikatorów na raz bo wychodzi taniej, tak więc dlatego jest to podzielone na tury, zamówień jest odpowiednia liczba, pieniążki wpłynęły, zamawiamy, wysyłamy i następna tura itd.
Mam rację? 8-)
Mniejsze o koszty. Nie my placimy :mrgreen: Mniej jak 100 identyfikatorow i 200 smyczy po prostu nie da sie zamowic bo nikt nie chce tak malo zrobic, stad taka ilosc wymaganych chetnych :D
Co do tur to mechanizm jest prosty... Jak juz zakonczono pierwsza serie zamowien nagle pojawilo sie wiele postow z "ja tez chce takie". Stad druga, trzecia i obecnie czwarta tura. Patrzac na mizerne tempo przyrostu zamowien jest to prawdopodobnie ostatnia na dluzszy czas. Wiec jesli ktos nie jest zdecydowany to moze byc pewien, ze w przyszlosci dlugo nie bedzie okazji do zamowienia.
* Po obu stronach jest to samo.
Jeszcze potrzeba zamówień na 21 sztuk plakietek i zamawiamy drukowanie. Chętnych na 200 smyczy raczej braknie, dlatego zamówię za swoje pieniądze tyle ile braknie do 200 a potem będzie mozna sobie przez jakiś czas zamawiać tak jak to było po III turze ;).
Takie poprostu dociekliwe pytanko mam: można gdzieś sprawdzić ile osób już dokonało zamówień żeby sie dowiedzieć kiedy mniej wiecej bedą zamówienia realizowane?
Takie poprostu dociekliwe pytanko mam: można gdzieś sprawdzić ile osób już dokonało zamówień żeby sie dowiedzieć kiedy mniej wiecej bedą zamówienia realizowane?
A czytasz czasem forum czy tylko piszesz? 5-6 postow nad toba... posty numer 49 i 50 :roll: .
Jeszcze potrzeba zamówień na 21 sztuk plakietek i zamawiamy drukowanie.
Widzę że wynik się poprawił przez te 2 dni :D
Trochę pomogłem ;-)
karol.pilch
16-11-2006, 22:45
Ludzie, zamówcie jeszcze 10 identyfikatorów, bo się doczekać tu wszyscy nie możemy! :)
KuchateK
17-11-2006, 00:45
Dziesiec to nie, ale ze dwa to moge sie dorzucic :)
Jeden juz popsulem a drugi sie jakos tak zgubil :mrgreen:
Mamy taką sytuację że jest prawie koniec zbierania zmamówień ale brakuje 1/5 wpłat :mrgreen:.
ej nooo! wypraszam sobie umieszczanie mnie na czarnej liście ;)
Zapłaciłam 23/08/2006 !
Zgadza się... jak pisałem pomyłki są mozliwe ;).
liquidsound
18-11-2006, 01:45
Ruszcie ludziska dupska bo chcemy nasze smycze:wink:
Ruszcie ludziska dupska bo chcemy nasze smycze:wink:
Po wczorajszym plenerze wspomogłem akcję zamówieniem ID i dwóch smyczy. Tym samym dołączyłem do kolejki zniecierpliwionych oczekujących na realizację zamówień :mrgreen:
Jako że pierwszy raz uczestniczę w tym przedsiewzięciu chciałbym zapytać głownego dyrektora ;) jak długo trwa produkcja tych gadżetów?? pytam w odniesieniu do poprzednich edycji.
I ja zamowilem! Zostalo ostatnie 5 sztuk do zlozenia zamowienia:)
--
Marnow
Główny dyrektor? :mrgreen:
W drukarni wyrabiają się w 2 tygodnie robocze czyli takie 3 kalendarzowe. Jak sie zbierzemy do połowy następnego tygodnia z setką chętnych i będzie komplet wpłat to wyrobimy się przed gwiazdką. Jeśli coś pójdzie nie tak, za duzo osób się spóźni, będą mieli młyn w drukarni w ostatnie dni przed świetami, na poczcie też to dopiero pod koniec grudnia. Ja tam jestem optymistą ;).
cześć
Również wsparłem akcję... zamówiłem 2 smycze
dobry gadżet nie jest zły.
pozdrawiam wszystkich !
mam takie pytanie .. jeżeli złozyłem już zamówienie na smycz i identyfikator to czy jest możliwość zamówienia większej ilości jednego z nich nie ponosząc dodatkowych opłat za przesyłkę ? czy ten formularz działa na takiej zasadzie, że jeśli wprowadzę te same dane co przy pierwszym to drugie zamówienie zostanie automatycznie dodane do tego pierwszego ? (:
KuchateK
20-11-2006, 17:47
mam takie pytanie [...]
zamówienie zostanie automatycznie dodane do tego pierwszego ? (:
Nie.
Ale napsiz do mnie jakie chcesz zmiany na PW to zmienie "recznie" i napisze Ci ile masz jeszcze doplacic do starego zamowienia.
strikeman
20-11-2006, 18:23
przepraszam, na śmierc zapomniałem o tym drobiazgu. Już sie poprawiam i wysylam!
Czy jest już przewidziana V tura zamówienia? ;)
Pozdrawiam...
ale po co? zamawiaj teraz a nie czekaj na V turę
Ok... Jeśli są jeszcze wolne miejsca to spox... Już zamawiam...;)
KuchateK
20-11-2006, 23:38
Czy jest już przewidziana V tura zamówienia? ;)
Pozdrawiam...
Raczej nie. Sadzac po obecnym tempie zbierania zamowien jakis czas nie bedzie nic w tym temacie przewidziane. Czekac pol roku na odpowiednia ilosc chetnych nie ma sensu. Jak sie zaczna ludzie jakas wieksza grupa bardzo upominac w przyszlosci to cos pomyslimy :D
Ale chetni niezdecydowani niech traktuja ta ture jako ostatnia szanse jaka bedzie w najblizszym czasie.
Jeszcze jeden identyfikator... i ruszy produkcja :) (bo chyba przy 100 idzie) :D
Wspomogłem również tą akcję... a co... :) Miałem kiedyś a60 to też mi się
należy plakietka. Co prawda teraz chodzę z innym sprzętem to proszę
we mnie nie rzucać kamieniami jak się gdzieś pojawię z plakietką forumową
i sprzętem nie na literę "C" na szyi ;)
V tura chyba nie ma najmniejszego sensu. popatrzcie jakie zainteresowanie jest teraz. ledwie 100 zamówień zostało złożonych.
ja również przyczyniłem się do akcji zamawiając dwie smycze i jeden identyfikator. pieniądze zostały już przelane, proszę o skorygowanie raportu :P
można dowiedzieć się jeszcze jaka firma zajmie się realizacją, czy mają witrynę internetową i skąd są ? (:
a moża najrozsądniej by było zrobić jakąś sondę (załóżmy 3-tygodniową) gdzie każdy chętny by oddał głos i łatwo możnaby podliczyć czy nowa tura ma akurat w tym czasie sens.
Ja osobiście uważam, że najlepiej jest coś takiego zrobić na wiosnę, gdy zaczyna się myśleć o fotografii bardziej niż zwykle np częściej wychodząc z domu i widząc poprawiającą się pogodę (przynajmniej ze mną tak jest, że jak jest ciepło to jestem bardziej aktywny..). Jesienią to raczej aparaty idą na półkę, biorąc pod uwagę fakt, że ktoś jeszcze nie jest do końca uzależniony :wink: ..
No to i ja wsparłem akcję, będę miał "zestaw zapasowy" ;).
Mam nadzieję że nie za późno.
Wpłacamy wpłacamy, bo ciągle całej sumki brakuje ;). Jeśli ktoś ma uwagi, wpłacił a jest na liście to czekam na wiadomość - będziemy sprawę wyjaśniać.
czy ktos cos wspominal o strajku poczty? :twisted:
Peri Noid
23-11-2006, 22:12
Nic nie mów. Od poniedziałku czekam na matówkę od Andee'ego i szlag mnie już trafia :twisted: Ciekawe ile jeszcze poczekam. Żeby im tylko nie przyszło do głowy odesłać, bo adresat nie odebrał :evil:
A może lista kto wpłacił?
A może lista kto wpłacił?
pewnie bez zmian (:
pewnie bez zmian (:
Z mojej strony powinno juz dojsc :rolleyes:
Avadra_K
24-11-2006, 12:04
Ooooo !!!!! BARDZO SOBIE WYPRASZAM
Zapłaciłem i to jeszcze w sierpniu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Deutsche Bank PBC S.A.
al. Armii Ludowej 26, 00-609 Warszawa
801-181818 - www.db-pbc.pl - info@db-pbc.pl
POTWIERDZENIE TRANSAKCJI
--------------------------------------------------------------------------------
WŁAŚCICIEL XXXXXXXXXXXXX
NR RACHUNKU XXXXXXXXXXXXXXXXXX
NAZWA RACHUNKU Konto osobiste
--------------------------------------------------------------------------------
DATA OPERACJI 2006-08-29
DATA KSIĘGOWANIA 2006-08-29
OPIS OPERACJI PRZELEW DO INNEGO BANKU - System db easyNET
Adresat: 49124027991111000038469688 Łukasz Walec Al. Jana Pawła II 22/7
3 37-450 Stalowa Wola
Treść: Za identyfikatory i smycze
KWOTA OPERACJI 41,40
WALUTA OPERACJI PLN
NUMER REFERENCYJNY 2006082900057656530020027717
Niniejszy dokument jest wydrukiem komputerowym i nie wymaga uwierzytelnienia
karol.pilch
24-11-2006, 17:39
czy ktos cos wspominal o strajku poczty? :twisted:
U mnie nie strajkują. 8) Chociaż strajk popieram. :-x
Może tym, którzy nie wpłacili pieniędzy na konto Diodaka, wyśle identyfikatory i smycze za pobraniem? :twisted: Niewykluczone, że te osoby z listy już nie zaglądają na to forum. :roll:
Jutro wpłacam... Sorki wielkie ale niestety dopadła mnie praca, praca i jeszcze raz praca, nauka plus dodatkowo strajk urzędu pocztowego który jest najbliżej miejsca pracy... :?
karol.pilch
24-11-2006, 23:36
A propos strajku: Dzisiaj zamówiłem sobie przesyłkę z Merlina i wpadłem na genialny pomysł, żeby zaznaczyć formę dostawy jako kurier! :D Oni raczej nie strajkują...?
To co z tym moim pomysłem, żeby tym co nie wpłacili wysłać za pobraniem? Fakt, ryzyko trochę jest, że nie odbiorą... W takim razie proponuję przywrócić informację na stronie głównej o gadżetach i dozbierać do 100 zamówień, ale zapłaconych! :twisted: Może tamci nigdy nie wpłacą, więc pozostaje nadzieja, że inni jeszcze zamówią, żeby dobić do tej setki.
liquidsound
24-11-2006, 23:45
No wlasnie, mozliwe ze szybciej bedzie jak inni wplaca niz gdy bedziemy czekac na tych co jeszcze nei wplacili. Moze by tak napisac do nich PW??
Nie zapłacili:
Baldi
Chosse
cryptoworks
Dilbercik
drake
Leon13th
maver1ck
mroweq
phantomek
Niepełne wpłaty:
bs300f -3,30 zł
To sa wpłaty do piątku, PW do wszystkich którzy nie zapłacili jescze wysłałem, poszły także maile. Musimy poczekac jeszcze na kilka osób żeby była setka. Po weekendzie uaktualnię listę bo niektórzy już zrobili przelewy.
fotoglaf
26-11-2006, 03:26
Jejku jejku :mrgreen: BENDOM SMYCZKI I AJDICZKI :mrgreen:
A już mówiąc szczerze zapomniałem że kiedyś coś wpłacałem :)
Super!
theremin
26-11-2006, 14:47
Następnym razem karta id m może wyglądać następująco:
- mini tablica testowa do ff/bf
- druga strona strona czarna do sprawdzania dedów/badów/hotów
(używać dwa razy dziennie, o ile odpowiedni lekarz nie zaleci inaczej)
ten pomysl z tablica testową FF/BF wcale nie jest głupi :mrgreen:.
KuchateK
28-11-2006, 16:26
Niestety do niektorych szkiel byla by chyba za mala ;)
Ale to będzie taka KITowa tablica :mrgreen:.
A tak żeby pozostać w temacie... jeszcze chyba 5 wpłat i mamy komplet. Już przygotowuję zamówienie. Zastanawiam się tylko czy później będą chętni żeby odkupić ode mnie 80 smyczy które zamówie na własny koszt żeby smyczy było 200 ;). Macie jakieś pomysły?
foto-vision
29-11-2006, 16:43
Witam wszystkich po raz pierwszy - właśnie zarejstrowałem sie na forum (do tej pory korzystałem z forum w sposób bierny) i mam takie pytanie: czy ja także mogę zamówić sobie taki identyfikator i smycz? Acha - gdzie mogę dowiedzieć się jaki mam nr użytkownika? Pozdrawiam serdecznie.
KuchateK
29-11-2006, 17:29
czy ja także mogę zamówić sobie taki identyfikator i smycz?
Mozesz.
Acha - gdzie mogę dowiedzieć się jaki mam nr użytkownika?
8266
foto-vision
29-11-2006, 18:43
KuchateK dzięki za info - już zamówiłem. Pieniądze przeleję najszybciej jak to możliwe. Pozdrawiam serdecznie.
Diodak, może do Cichego zagadaj, dorzucałby je jako "gratis" do obiektywów czy innego sprzetu jaki sprzedaje;)
Mogę zapytać ;) ciekawe czy na allegro by się dobrze sprzedawały :mrgreen:.
(...) ciekawe czy na allegro by się dobrze sprzedawały :mrgreen:.
miałem to samo zaproponować (:
myślę, że spróbować zawsze można, nie ma raczej nic do stracenia (:
Mogę zapytać ;) ciekawe czy na allegro by się dobrze sprzedawały :mrgreen:.
Mi się zawsze wydawało, że ta smycz w jakiś sposób definiuję tę społeczność canonowców... Sprzedaż smyczy na allegro .... no nie wiem...Juz raczej widziałbym coś na zasadzie tego linka na głównej stronie do IV tury ... np. link do sprzedaży smyczy dla społeczności CB. ;)
Pozdro
Delorian77
30-11-2006, 22:08
sprzedaż poprzez allegro owszem ......ale forumowiczom:) było kiedyś coś takiego chyba pierwsza tura
Forumowicze jak widać nie są wystarczająco zainteresowani więc trzeba jakoś poszerzyć rynek zbytu...
Witam,
Jako od wczoraj pełnoprawny uczestnik tego forum (wcześniej gość ;)) mam pytania:
1. Czy można sobie jeszcze zamówić IDka i smyczkę?
2. Co jest na IDku?
3. Jak złożyć zamówienie? Bo link z pierwszego postu wystawia mi białą stronę - mam wydrukować, napisać ręcznie i wysłać by snail-mail? ;)
[Edit] Pytanie 3. nieaktualne. Po prostu formularz jest na porcie, który jest blokowany u mnie w firmie. Pewnie z domu pójdzie mi lepiej.
Pozdrawiam,
Waldek
Witam wszystkich serdecznie, jestem nowym uczestnikiem forum i również jestem zainteresowana smyczą z ID. Czy mam jeszcze szansę załapać się na tę turę sprzedaży? :)
Witam,
Jako od wczoraj pełnoprawny uczestnik tego forum (wcześniej gość ;)) mam pytania:
1. Czy można sobie jeszcze zamówić IDka i smyczkę?
2. Co jest na IDku?
3. Jak złożyć zamówienie? Bo link z pierwszego postu wystawia mi białą stronę - mam wydrukować, napisać ręcznie i wysłać by snail-mail? ;)
[Edit] Pytanie 3. nieaktualne. Po prostu formularz jest na porcie, który jest blokowany u mnie w firmie. Pewnie z domu pójdzie mi lepiej.
Pozdrawiam,
Waldek
Pytanie 2 może wkurzyć któregoś moderatora. Przeczytaj dokładnie pierwszy post.
Pytanie 2 może wkurzyć któregoś moderatora. Przeczytaj dokładnie pierwszy post. :oops: Faktycznie może. Wycofuję. Zdjęcie obejrzałem.
Czyli zostaje tylko 1.
KuchateK
01-12-2006, 17:39
[...]
[...]
To ja tak ogolnie napisze...
TAK! Mozna jeszcze zamawiac :mrgreen:
Prosze jednak o przelewy zaraz po zamowieniu, aby lista miala tez odzwierciedlenie w zebranych pieniadzach, ktore trzeba bedzie przekazac wytworcom smyczy i ID.
liquidsound
02-12-2006, 17:14
No dlugo jeszcze?? No dlugo jeszcze czy nie??;)
Czekam jeszcze tylko na przelewy które były w kolejce przez weekend i dzisiaj (poniedziałek) kończymy wszystko.
Czyli uwaga NIE MOŻNA JUZ ZAMÓWIĆ IDENTYFIKATORÓW, chyba że ktoś zdąży się dopisać do listy zanim Kuchatek ją zamknie i wpłaci odrazu pieniądze i napisze mi PW. SMYCZE MOŻNA będzie zamawiać ale za kilka dni bo Kuchatek musi zmodyfikować formularz ;).
no to zapodaj może liste wszystkich. bo ja np wpłaciłem dawno temu jak poprzednia tura była realizowana i nie wiem czy tam wszystko masz?
danveld mam cie na liście, wszystko jest OK ;).
KuchateK
05-12-2006, 05:34
No nic... Komu sie udalo ten bedzie mial, reszta sie musi obejsc smakiem :mrgreen:
Koniec zamawiania ID.
Nadal mozna zamawiac smycze.
No czyli co :?: Kiedy produkcja i kiedy odbiór ?? Doczekamy się na gwiazdkę :?:
mam nadzieje, ze tak! ja juz czekam od.....bardzo dawna, za niemca jeszcze :P
Diodak, to rzuć jeszcze okiem na listę i sprawdź czy ja na niej widnieję, bo kasę wpłacałem już ze cztery miesiące temu :-)
powicher
10-12-2006, 21:15
a kiedy rusza nabór do V tury? ;)
KuchateK
10-12-2006, 21:19
Bylo to pisane juz kilka razy w tym watku. Piatej tury z racji slamazarnego przebiegu tury czwartej nie przewiduje sie w najblizszej przyszlosci. Jest jeszcze szansa na nabycie kilku smyczy... Potem koniec :mrgreen:
powicher
10-12-2006, 21:24
omG omG ... :(
już wszystko zakończone, już nie mam szansy na ID? ;(
Zaraz, zaraz! A dlaczego jestem na liście osób które niby nie zapłaciły ?? Mój przelew wyszedł na właściwe konto w dniu 11-go listopada (i nie wrócił, znaczy że pieniądze został zaksięgowane na koncie Pana Łukasza z opisem w treści przelewu "ZA GADZETY FORUM CANON-BOARD - NICK BALDI". Mam nadzieję że to tylko jakaś nieszczęśliwa pomyłka, którą dawno została wyjaśniona ....
Baldi
Dostałem właśnie info od DIodaka, wszystko jest ok.
Czekam na stuff jak wszyscy ;)
B.
To napiszcie jak będziecie wysyłać, Diodak - to chyba twoja działka ;-) mam nadzieję że dostaniemy swoje id na święta :)
KubaN... zamówienie jest w drukarni, ale przed świętami jak ich znam to się nie wyrobią :P Obstawiam pierwszy tydzień stycznia. Mam troche kłopot ze smyczkami bo zamówinoych jest 130 na 200 wymaganych, ale będę negocjował żeby zrobili mniejszy nakład.
Dam znać jak nasze gadżety przyjdą z drukarni.
Ostatecznie nie otrzymałem pieniążków od osób: maver1ck, cryptoworks, drake, Leon13th, phantomek.
W pierwszym dniu stycznia to raczej będą odzyskiwać właściwą temperaturę barwową :mrgreen:
O... drugi watek pod rzad w ktorym widze prowokowanie offtopa przez Sebiana. Ciachniemy swoje posty Sebian jutro, OK ? Tak zeby balaganu nie bylo, ze o poprawie na przyszlosc nie wspomne :rol: .
Mam troche kłopot ze smyczkami bo zamówinoych jest 130 na 200 wymaganych, ale będę negocjował żeby zrobili mniejszy nakład.
Jakieś postępy w zamówieniu dot. smyczy? Bo widze że chyba chętnych na smycze nie porzybywa:sad: .
hehe, bo miały być przed świętami, a tak to pewnie będą przed swiętami......................wielkanocnymi :P
madallenka
03-01-2007, 00:06
eh..ja już nie pamiętam kiedy swoją zamawiałam...
fotoglaf
03-01-2007, 14:36
Czyli można miec nadzieję, że już zaniedługo będę miał woje ID? hurrrraaaa :mrgreen: A jak by się jeszcze dało zrobić te smyczki w mniejszej ilości to już wogóle byłby czad :)
Co wy z tym ID...8) Mi chodzi o smycz:grin:
a ja swoja smycz mam:D byłem u kolegi Diodaka w lipcu i sobie wziąłem swoja i teraz tylko czekam na ID :(
wsparlem troche przedsiewziecie i wzialem dwie smycze. przelew wykonany, kasa pojdzie w poniedzialek.
jakby byla kiedys V tura to pisze sie na IDka.. :)
A ja tak nieśmiało zapytam czy coś już wiadomo konkretniej kiedy będzie gotowa IV tura? Bo o ile dobrze pamiętam to miała być rozsyłana w pierwszym tygodniu stycznia (takie prognozy były :) ) Kiedy więc można spodziewać się listonosza z miłą przesyłką?
Avadra_K
08-01-2007, 14:01
A ja tak nieśmiało zapytam czy coś już wiadomo konkretniej kiedy będzie gotowa IV tura? Bo o ile dobrze pamiętam to miała być rozsyłana w pierwszym tygodniu stycznia (takie prognozy były :) ) Kiedy więc można spodziewać się listonosza z miłą przesyłką?
No, no czas by już był najwyzszy - z tego co pamietam kasę wysłałem jeszcze przed krakowskim zjadem CB :mrgreen:
fotoglaf
12-01-2007, 19:30
Jak tam wieści w temacie Id i smyczy? Udało się wynegocjować mniejszą porcję smyczy? Diodaku - proszę o info :)
istnieje jeszcze mozliwosc zakupu?
slawek c1
13-01-2007, 21:46
Jak tam wieści w temacie Id i smyczy? Udało się wynegocjować mniejszą porcję smyczy? Diodaku - proszę o info :)
wszyscy PROSIMY :mrgreen:
Przepraszam za długa przerwę, ale trochę mnie przytrzymał nastrój sylwestrowy a potem dopadła choroba. Krótko: plakietki robią się już ponad miesiąc, czyli trochę za długo, napisałem im maila żeby podali jakiś termin na kiedy zrobią, narazie cisza może po weekendzie odpiszą. Smyczek mamy w tej chwili ok. 100 sztuk i w fabryce zastanawiają się czy dorobią jeszcze 50 tak jak nam potrzeba czy będziemy musieli zamówić drugą setkę. Obiecali mi że policzą i odpiszą, czekam na maila po weekendzie. Chciałbym aby w następnym tygodniu wszystko było jasne a jeszcze lepiej jakby wszystko było wyprodukowane. Jak nie odpiszą to będę dzwonił, ostatnio poskutkowało ;).
gdzie jest lista kto zaplacil i dostanie bo nie wiem czy tam jestem a powinienem no i tez cierpliwie czekam na swoje 2 sztuki ID i 2 sztuki smuczy..... przelew tez robiony przed zjazdem.....:)
istnieje jeszcze mozliwosc zakupu?
To ja się podłączę, jeśli można, do powyższego zapytania.
Listy nie umieszałem bo kto wpłacił ten na pewno na niej jest ;). Dzisiaj identyfikatorki wyszły z drukarni do mnie kurierem także spodziewam się je mieć wieczorem. Wtedy przy okazji wrzucę listę.
Jest niestety problem ze smyczkami. Tak jak pisałem w tamtym tygodniu, jest 100 sztuk ale nie chcą nam zrobić 150 tak jak uzbieralismy, ani nawet 200 sztuk jak było umówione wcześniej (niektórzy są niepoważni heh). Długo nie wiedziałem co zrobić, ale sytuację ratuje nasz forumowy kolega KuchateK który pożyczy kasę :mrgreen: na zamówienie 100 smyczy, bo musimy wziąć aż 250 sztuk. Gdyby nie KuchateK to jedyną opcją byłoby wysłanie 100 smyczy a pozostałym 50 osobom oddanie pieniążków. No i tutaj apel do kolegów którzy zamawaili smyczki że może każdy dorzuciłby jakąś symboliczną złotówkę do skarbonki dla Kuchatka który pożycza niemałe przecież pieniądze i na nieokreślony termin oddania tj. aż się nadmiarowe smycze sprzedadzą ;). To taka propozycja, przelewy z większości banków internetowych są darmowe (lub jak ktoś ma w Pekao S.A.) więc napiszcie co o tym myślicie.
Wszystko stoi przez te smycze, ale jeśli jutro im odpowiem to do tygodnia czasu powinni się wyrobić.
skoro smyczy jest nadmiar to chętnie wezmę jedną więcej :) pieniądze wysłać na to samo konto co przy normalnym zamówienieu?
Konto to samo. Jeśli ktoś chce dorzucić dodatkowo smyczkę do swojego zamówienia to proszę o przelew za dodatkową sztukę i później PW - nie trzeba wypełniać jeszcze raz formularza.
Dodak napisz mi jeszcze ile kosztowała smycz? Zapomniałem już a strona z formluarzem mi się nie ładuje...
7,50 zł za szt.
No nic, zamawiam resztę smyczy bo pewnie i tak się rozejdą ;).
ja wezme z checia jeszcze 2 smycze :) podajcie mi tylko jeszcze raz nr konta gdzie wplacic kaske i posylam przelew
numer konta jest na pierwszej stronie tego tematu
fotoglaf
26-01-2007, 09:53
to i ja wezmę jeszcze ze dwie smycze :) Kasa właśnie poszła :)
O jak miło :] jeszcze zdążyłem szkoda że na ID się nie załapałem :/ ... ale 2 smycze zamówione kasa już poszła :)
A czy na identyfikator można się jeszcze załapać czy jest już po ptakach :cry:
Zeus poczytaj forum bo za wiecej takich postow bedziesz rozstrzeliwany przez moderatorow :twisted: . ID juz nie zamowisz ale mozesz nadrobic to zamawiajac kilka smyczy :)
Mam już plakietki :) Szkoda że tak długo je robili, ale przynajmniej wszystko jest w porządku, dobry kolor, nieporysowane (chyba jak nigdy hehe) i niczego nie pomylili przy drukowaniu.
Dopóki nie przyjdą smyczki, można jeszcze dodawać do zamówień jeśli ktoś ma ochotę.
Poniżej osoby i stan zamówień na dzień w którym wysyłałem listę do drukarni. Późniejsze wpłaty i zmiany są dopisane więc się nie stresujcie - uaktualnię jak juz będą smycze.
źródło (http://img183.imageshack.us/img183/3012/lista4turaza6.gif)
fotoglaf
26-01-2007, 20:45
Czyli czekamy aż przyjdą smyczki i dopiero zaczyna sie wysyłka? Wiadomo, kiedy smyczki dotrą?
Zeus poczytaj forum bo za wiecej takich postow bedziesz rozstrzeliwany przez moderatorow :twisted: . ID juz nie zamowisz ale mozesz nadrobic to zamawiajac kilka smyczy :)
Wiem, wiem ale liczyłem że jest może jeszcze jakaś szansa.
Jak to robicie ale jak dla mnie 24godz. na dobę nie wystarcza
Diodak na liście mam wpisane 2 smyczki (czyli tyle ile miało pierwotnie być) ale pamiętaj o jednej dodatkowej ;)
Teraz tylko wystarczy oczekiwać listonosza lub listów w skrzynkach pocztowych...
Niestety z naszą kochaną pocztą jest różnie. Ostatnio czekałem na zamówienie ponad 3 tygodnie (miała być dostarczona w ciągu kilku dni). :?
Kiedy już zamówiony statyw doszedł okazało się, że został uszkodzony więc wszystko trwało bardzo długo. Całe szczęście, że w sklepie nie było problemów z wymianą.
Życzę więc wszystkim (oraz sobie) aby tym razem poczta nie nawaliła :mrgreen:
Pozdrowienia z zimowego Gdańska... 8-)
slawek c1
27-01-2007, 14:19
to moze taki mały OT do topicu ale w sprawie przesyłek pocztowych,nie
wiem czy wiecie jest opcja za 5zł -płaci wysyłający,sprawdzenia towaru na Poczcie czy jest zgodny z zamieszczoną w srodku specyfikacją....jesli nie nie musisz odbierać :razz:
I ja 2 biorę kasa poszła pewnie będzie w poniedziałek pozdro
liquidsound
02-02-2007, 15:34
Kiedy zamowienia zostana zrealizowane??
Delorian77
03-02-2007, 00:18
dobre pytanie!
Kiedy zamowienia zostana zrealizowane??
jak przyjda smyczki ;-)
KuchateK
03-02-2007, 03:42
Zdaje sie ze 10 i 20 postow wczesniej (odpowiednio #143 i #154) zostalo to przez Diodaka opisane, ze byl problem z zamowieniem odpowiedniej ilosci smyczy (negocjacje nieco zajely), ze zapadla decyzja wiekszego zakupu "na zapas", ze czekamy na realizacje. Opisano cala sytuacje na dzien dzisiejszy.
Jak tylko cos sie zmieni z pewnoscia zaraz w tym watku zostanie to napisane i bedziecie wiedziec o nowosciach tak szybko jak ja czy Diodak zostaniemy poinformowani badz sami wyciagniemy jakies informacje od realizujacych zamowienie.
Czytajcie! Jesli nie ma nic nowego, znaczy ze nic sie nie zmienilo. Cofnac sie te pare postow do tylu i zobaczyc jak wyglada sprawa chyba nie jest tak ciezko. Jak widac do paru osob dotarla informacja ;)
Czytajcie! Jesli nie ma nic nowego, znaczy ze nic sie nie zmienilo.
Dlatego czytający siedzą cicho :mrgreen:
Witam,
a czy jest możliwa wysyłka za pobraniem?
Opłata za pobranie jaką sobie Poczta Polska nalicza będzie dużo większa niż pofatygowanie się na pocztę i zrobienie wpłaty na konto :]. Do tej pory nie było opcji za pobraniem bo się to nie opłaca ale mogę zrobić wyjątek w pojedynczych przypadkach.
Dzwoniłem w sprawie smyczek - wyślą na poczatku tygodnia i do środy powinenem je mieć u siebie. Z racji że w środe są Walentynki ;) to pakowanie zostawiam na czwartek ok? :mrgreen:
Jako zagorzały kawaler wyrażam zdecydowany sprzeciw :D (oczywiście żartuję)
Witam.
Jaka szkoda, że nie załapałem sie na identyfikator:-( .
Mam nadzieję, że będzie jeszcze w niedalekiej przyszłości szansa na ich wykonanie. Bedę pilnie obserwował bieg wydarzeń. Puki co zamówiłem sobie 2 smycze.
Pozdrawiam
Pewnie kiedyś zrobimy jeszcze plakietki, a na razie mamy tyle smyczek że pewnie na rok starczy 8-)
tcyprian
10-02-2007, 14:28
Tym postem rozpoczynamy czwarta ture zapisow na ID i smycze forumowe.
W celu zlozenia swojego zamowienia nalezy wypelnic stosowny formularz.
Formularz do zlozenia zamowienia znajduje sie TUTAJ (http://threedots.ath.cx:8080/id/).
w tym formularzu jest zamowienie na smycz a ID gdzie mozna zamowic ??
juz doczytalem :( szkoda ze sie nie zalapie na ID
Z racji że w środe są Walentynki ;) to pakowanie zostawiam na czwartek ok? :mrgreen:
Hm, a nam prezenty walentynkowe to się nie należą:?: ;-)
PS. Mam nadzieję, że kasa ode mnie doszła - przeszukałem cały temat i nie znalazłem się na żadnej z czarnych list, więc domniemuję, że wszystko jest OK.
wczoraj zamówienie a dziś poszła kaska (mam nadzieję, że dojdzie do miejsca przeznaczenia w któtkim czasie).
Teraz będę czekał sobie na smyczki.
Pozdrawiam
W końcu doczekam się smyczki,może by tak znowu lista do kogo wyślesz. Aaaa napisałeś że uaktualnisz jak dojdą smycze nie doczytałem poprostu. Teraz czekać i czekać
Don SzaSzlykos
10-02-2007, 20:23
sorki nie w temacie byłęm bo mnie nie było:) czy macie na tyle smyczek co by się mozna zapisac jeszcze??
Zapasowych zmyczek będzie prawie 100 sztuk, także można zamawiać do woli, adres do formularza na pierwszej stronie tematu.
Przed wysłaniem wstawię listę bo było dużo zmian w ilościach i jak ktoś zauważy pomyłkę bo czegoś zapominałem dopisać to będę sprawdzał i poprawiał. Lepiej przed wysłaniem niż poźniej jak się okaże ze komuś nie spakowałem jednej smyczy więcej ;).
ID z łańcuchem dotarł :D Dzięki :)
o, to już zaczęło się wysyłanie ? ;0
liquidsound
12-02-2007, 20:34
Wysylasz seriami diodak czy jedna partia??Bo nie wiem czy mam koczowac pod klatka na listonosza8-)
Wysylasz seriami diodak czy jedna partia??Bo nie wiem czy mam koczowac pod klatka na listonosza8-)
Spokojnie, roofman nie zamówił smyczy, więc przesyłka do niego poszła wcześniej. My musimy się jeszcze uzbroić w cierpliwość :-)
o, to już zaczęło się wysyłanie ? ;0
to chyba zabłąkana dusza z zeszłego roku :P
Don SzaSzlykos
13-02-2007, 14:40
Don SzaSzłykos -> przelew poszedł -> czekanie....:)
No nareszcie wczoraj wieczorem wyczekiwane ID dotarło :) THX Diodak
Wyslalem kaske w poniedzialek rano - tez mam nadzieje napisac za pare dni, ze doszlo:)
Hehe ja już trochę czekam na 2 smycze :P, ale jestem cierpliwy :]
Hehe ja już trochę czekam na 2 smycze :P, ale jestem cierpliwy :]
o rany, ja czekam od czerwca 2006 i co z tego? Diodak, szkoda ze nie mieszkam koło Ciebie, przyszedłbym pomóc. jak sobie wyobraziłem to Twoje pakowanie to jednak postanowiłem, że nie będe Cie poganiał. Dużo roboty przed Tobą.
KuchateK
16-02-2007, 18:04
To ja moze dopisze ze Diodak mial wczoraj wypadek samochodowy i calosc pewnie sie nieco opozni.
Poza ogolnym szokiem/zalamaniem, kilkoma stluczeniami i zadrapaniami nic mu nie jest...
uu, cienko. dobrze, ze nic konkretnego mu sie nie stalo.
miejmy nadzieje ze nie bylo to w drodze na poczte ;)
No dobrze, że jemu samemu nic się nie stało... ID'ki nie zające, nie uciekną ;)
To ja moze dopisze ze Diodak mial wczoraj wypadek samochodowy
Znowu? :roll: .
KuchateK
16-02-2007, 20:21
Eeee... Ostatnio to ja mialem :mrgreen:
liquidsound
16-02-2007, 20:35
Sie wszyscy zdziwia jak za tydzien jakis nikt nie bedzie mogl wejsc na forum bo wszyscy bany dostana, albo zieloni zwina interes i im sie stopki wydluza hehe :D
KuchateK
16-02-2007, 20:40
Za te smycze to mozna co najwyzej pare kitow by bylo kupic... Szkoda zachodu :mrgreen:
liquidsound
16-02-2007, 20:47
Oj tam Kuchatek, dodajmy dramaturgi :lol:
slonkaap
16-02-2007, 23:03
Przepraszam za opoznienie spowodowane moja roczna nieobecnosnia na forum /praca w Niemczech/ i dlatego od 2 miesiecy probuje nadrobic zaleglosci.Moje pytanie brzmi:czy istnieje jeszcze mozliwosc zakupu smyczy? ID otrzymalem w pierwszej turze sprzedazy.Pozdrawiam slonkaap
KuchateK
16-02-2007, 23:10
Post #115 tego watku odpowie na powyzsze pytanie.
Diodak, życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Poza ogolnym szokiem/zalamaniem, kilkoma stluczeniami i zadrapaniami nic mu nie jest...
Diodak, życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
przeciez zdrowy chlopak jest :smile:
moze zyczyc mu w takim "wypadku" szybkiego powrotu na forum ;)
To ja moze dopisze ze Diodak mial wczoraj wypadek samochodowy i calosc pewnie sie nieco opozni.
dać Diodakowi samochód to się rozbije no.....co za nieodpowiedzialny kierowca jak mozna tak narazac innych zdrowie i mienie.......
he he zartuje tylko..... szybkiego uśmiechu i dobrego humoru Diodakowi życzę - sammilem kiedys taki pechowy sam opel corsa (przez 6 lat co pół roku miałem wypadek) ale on byl naprawde przeklety wiec luz jeden wypadek to nic no chyba ze to OPEL CORSA - STRZEż SIę DIODAKU O P L A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:evil:
Jestem, już prawie doszedłem do siebie, dzięki KuchateK że napisałeś info dlaczego przepadłem. Troche sie potłukłem ale jestem w jednym kawałku :). Autko niestety już nigdy nie pojedzie w trase :(
Dzisiaj prawdopodobnie będą smycze i chcę je wszystkie zapakować i wysłać na raz. Wrzucam aktualna listę kto co zamówił a przynajmniej ile mam zapisane ;). Sprawdzcie czy wszystko się zgadza. Jeśli komuś zmienił się adres pobytu to czekam na PW. Lista jest posortowana w kolejności składania zamówień. Nie ma osób które zamówiły same ID bo przesyłki już poszły.
źródło (http://img487.imageshack.us/img487/1604/cb4turaez4.gif)
Skoro IV tura ID już się skończyła, to kiedy będzie można się spodziewać V?:)
KuchateK
20-02-2007, 06:14
Skoro IV tura ID już się skończyła, to kiedy będzie można się spodziewać V?:)
http://canon-board.info/showpost.php?p=253340&postcount=120
Autko niestety już nigdy nie pojedzie w trase :(
no to nie bylo delikatnie :-?
wzialbym jeszcze ze dwie smycze ale nie.. nie teraz - kazdy grosz oszczedzam na szkielko :razz:
a na kolejna ture rowniez czekam.. moze kiedys sie doczekam ;)
jeszcze jedna smycz dla mnie, PW poszło do Kuchatka i Diodaka, przelew także poszedł
Są smycze :). Więcej info wieczorem.
Stefanski
23-02-2007, 08:53
hmmm..... jak złozyłem zamuwienie na pierwszej stronie tego forum przez formularz to tez sie liczy? i zrobic przelew? czy tylko na PW mozna teraz zamawiac czy jak to jest bo sie pogubiłem??
KuchateK
24-02-2007, 00:21
Tak, liczy sie. Zamowienia nalezy skladac przez formularz.
Smycze przyszły w środę, pakowałem je całe popołudnie i cały czwartek (jakieś pytania? :mrgreen:) a dzisiaj pudło po TV wypchane kopertami zawiozłem na pocztę. Oczywiście jak ostatnio pani w okienku prawie nie zemdlała na widok pudła hehe. Oczekujcie przesyłek po weekendzie.
UWAGA
Zostało około 80 smyczek i jest to prawdopodobnie OSTATNIA SZANSA w ciągu najbliższego roku aby sobie zamówić. Nie trzeba mi przysyłać PW, wystarczy złożyć zamówienie, zrobić przelew i czekać. Wysyłki będę teraz realizował nie częściej niż co tydzień żeby nie jeździć na pocztę z jedną kopertą bo nie mam aż tyle czasu.
PS. Jeszcze mam kłopot i muszę odesłać około 50 smyczy na wymianę bo są wadliwe.
Smycze przyszły w środę, pakowałem je całe popołudnie i cały czwartek (ktoś ma jakieś pytania? :mrgreen:) a dzisiaj pudło po TV wypchane kopertami zawiozłem na pocztę. Oczywiście jak ostatnio pani w okienku prawie nie zemdlała na widok pudła hehe. Oczekujcie przesyłek po weekendzie.
mam nadzieję, że dołozyłeś drugą smyczkę???
Zamiast lizać rany po wypadku, Ty zajmujesz się pakowaniem smyczy :) . Szacunek chłopie!
mam nadzieję, że dołozyłeś drugą smyczkę???
Dołożyłem ;) wszystkie zmiany i uwagi uwzględniłem.
Zamiast lizać rany po wypadku, Ty zajmujesz się pakowaniem smyczy :) . Szacunek chłopie!
Lizałem się tydzień, czas wrócić do żywych. Szacunek to dla mamy mojej która pomagała :).
Pozdrowienia również dla Mamy!
fotoglaf
24-02-2007, 13:48
Drogi Diodaku - pełen szacunek dla Twojego (i Twojej mamy) zaangażowania w temat. Dziękuję.
Jesteś WIELKI !!
Zresztą Twoja mama też :)
Od poniedziałku będę wyglądał listonosza :D
Szacunek to dla mamy mojej która pomagała :).
Mamę Diodaka miałem zaszczyt poznać osobiście :) Bardzo miła kobieta. Pozdrowienia dla Diodaka i jego mamy:)
Dołożyłem ;) wszystkie zmiany i uwagi uwzględniłem.
DZieki wielkie
Szacunek to dla mamy mojej która pomagała :).
i dla Niej i dla Ciebie :)
czy mozna jeszcze gdzies "dorwac" identyfikator i smycz ?
czy mozna jeszcze gdzies "dorwac" identyfikator i smycz ?
http://canon-board.info/showpost.php?p=199174&postcount=1
Wielkie dzieki...
Przesyłka dotarła cała i zdrowa... Wszystko oczywiście się zgadza...
Diodak & s-ka to super firma... 8-)
Pozdrawiam z Trójmiasta...
Chosse
do mnie także wszystko dotarło całe i zdrowe ;)
no to mnie też piekne id ze smyczą doszło, no kulturka jest:D
a ja teraz do światła zobaczyłem, że mam "złamanie" na karcie ;o
fotoglaf
26-02-2007, 18:15
Id i smycze dotarły :) Dzięki Diodaku
slawek c1
26-02-2007, 18:58
DZIEKI!!!
małe pytanko: co to UAC? firma,która to produkuje?
Towar dotarł, wielkie dzięki Diodak :smile:
hmmm a ja nadal czekam :| skoro koledzy z północy już mają to na południu powinny być jutro :P
madallenka
26-02-2007, 19:34
skoro koledzy z północy już mają to na południu powinny być jutro :P
Czestochowa to nie połudne.. ;P Kraków owszem..też jeszcze sobie z niecieprliwością czekam na smyczki..
Do mnie równiez dotarła już przesyłka, WIELKIE DZIĘKI,
Diodak i jego Mama są SUPER !!!
Pozdrowienia z Koszalina....
SdoubleU
26-02-2007, 19:59
DZIEKI!!!
małe pytanko: co to UAC? firma,która to produkuje?
Użytkownik Aparatu Canon
:lol:
Czestochowa to nie połudne.. ;P Kraków owszem..też jeszcze sobie z niecieprliwością czekam na smyczki..
Jeśli podzielimy nasz piękny kraj na dwie półówki to jednak już się łapie ;)
Dostałem przesyłeczkę... jest super... dzięki i pozdr
Też wciąż czekam a mieszkam w cyntrum i nic...:(
:-D Smycz doszla. Jest ok. Dzieki. co prawda zonie sie spodobala, ale w razie co zamowie jej druga:)
niewiem czy ktos juz o tym pisał
ale super by było (i tu własnie pytanie do diodaka)
czy dałoby sie np zamiast foty aparatu umiescic zeskanowane zdjecie urzytkownika + adres strony lub np nazwa firmy
wtedy mielibysmy identyfikatory na pełnym wypasie
no i wyglądałyby bardziej "wiarygodnie"
bo moze kiedys sie gdzies wejdzie na niego...
Fajnie wygląda ID ze smyczą na mojej szyi obok 350D :) szacunek
Do mnie też dotarło dziś, tylko jeszcze koperta nie otwarta, bo została w samochodzie.
Mam nadzieję że żadna koperta nie zginie. Dzieki za zaufanie i cierpliwość przy całej akcji :) A ja dziekuję Kuchatkowi bo jego formularz znowu bardzo się przydał ;).
Ciekawe jak pójdzie nam z kalendarzem (http://canon-board.info/showthread.php?t=18687) ale teraz terminy już nas tak bardzo nie gonią :mrgreen:.
Peri Noid
27-02-2007, 10:13
Ciekawe jak bardzo warszawska poczta da ciała i ile będę czekał na swoje :-/ Dowolna paczka w W-wie dochodzi tak 2 dni później. Najgorzej, jak w międzyczasie wpada weekend. Żenada.
No nic. Czekam dalej :-)
dostałem - są ok - dzieki
a ja teraz do światła zobaczyłem, że mam "złamanie" na karcie ;o
Starałem się zabezpieczyć najlepiej jak się dało żeby plakietka nie latała w kopercie i żeby nie połamali ale widać "jakość" Poczty Polskiej ciągle zaskakuje.
niewiem czy ktos juz o tym pisał ale super by było (i tu własnie pytanie do diodaka) czy dałoby sie np zamiast foty aparatu umiescic zeskanowane zdjecie urzytkownika + adres strony lub np nazwa firmy wtedy mielibysmy identyfikatory na pełnym wypasie no i wyglądałyby bardziej "wiarygodnie" bo moze kiedys sie gdzies wejdzie na niego...
Tak, było już o legitymacjach prasowych fotoreportera ale brakuje pierwszego członu czyli prasy ;). Jeśli kiedyś urodzi się na forum jakieś wydawnictwo nawet w formie elektronicznej to dla piszacych czy współpracujących zrobi się legitymacje imienne a narazie na identyfikatorek też kilku osobom udało się przedrzeć bliżej sceny czy wejść na mniejsze imprezy za darmo. Widać siła przekonywania tkwi bardziej w ludziach a gadżet tylko trochę pewności siebie :).
Taka prośba do wszystkich, nie piszcie że koperty dotarły bo przyjdzie Vitez i zabierze cukierki :mrgreen: ;). Piszcie jakby do kogoś przesyłka nie dotarła do końca tygodnia.
Starałem się zabezpieczyć najlepiej jak się dało żeby plakietka nie latała w kopercie i żeby nie połamali ale widać "jakość" Poczty Polskiej ciągle zaskakuje.
no niestety, od jakiegoś czasu już nie zaprzeczam i nie walczę z tymi opiniami :)
fajniuch
27-02-2007, 13:57
Diodak jest wielki! Melduję: smyczki i ID do Białegostoku dotarły. Pozdrower!
Ciekawe jak bardzo warszawska poczta da ciała i ile będę czekał na swoje :-/ Dowolna paczka w W-wie dochodzi tak 2 dni później. Najgorzej, jak w międzyczasie wpada weekend. Żenada.
No nic. Czekam dalej :-)
Ja kiedys na swoj urzad nie narzekalem a obecnie... moge co najmniej potwierdzic a nawet "pocieszyc" - nadal czekam na jedna przesylke nadana z Warszawy (sic) 7 lutego :roll: .
No ja również muszę powiedzieć, że żenua bo się napaliłem na smyczki dzisiaj a tu nadal w skrzynce pusto :(
...nadal czekam na jedna przesylke nadana z Warszawy (sic) 7 lutego :roll: .
To da się tak? ;) W obrębie jednego miasta co prawda większego niż moje ale żeby tyle czasu i nic? :shock: .
Ja tym razem przy okazji smyczek poszedłem na sposób i wydrukowałem wszystkie adresy w książce nadawczej ... 11 kartek i pudło kopert poszło chociaż chwile była taka jedna niefajna pani z która na dzień dobry drze się ze ona nie będzie tyle listów przyjmowała bo ma inne rzeczy do roboty :???: . Może następnym razem mam przeprosić? :mrgreen:
Ładna czerwień.Podziękowania i pozdrowienia dla "EKIPY" Diodak`a
Peri Noid
27-02-2007, 15:06
Ja kiedys na swoj urzad nie narzekalem a obecnie... moge co najmniej potwierdzic a nawet "pocieszyc" - nadal czekam na jedna przesylke nadana z Warszawy (sic) 7 lutego :roll: .
Mi kiedyś poczta nie doręczyła przesyłki (która wróciła do nadawcy), bo listonoszowi nie chciało się zostawić w skrzynce awizo, tylko oznaczył paczkę jako dwukrotnie awizowaną (o czym nic nie wiedziałem). Z inną było dokładnie tak samo, ale ponieważ znałem numer przesyłki, to się poszedłem dowiedzieć - okazało się, że paczka jest, czeka, ale listonosz znów nie zostawił awizo. Teraz jest nowy listonosz. Ale i tak są opóźnienia - po prostu duży bałagan organizacyjny. Za to jak paczki doręczają, to potrafią i o 21-szej przynieść (wczoraj tak miałem).
chociaż chwile była taka jedna niefajna pani z która na dzień dobry drze się ze ona nie będzie tyle listów przyjmowała bo ma inne rzeczy do roboty :???: . Może następnym razem mam przeprosić? :mrgreen:
Ja bym od razu z marszu zażądał spotkania z kierownikiem. Mam serdecznie dość takich zachowań - a na poczcie to normalne (teksty w stylu "Nie może pan tego nadać jako polecony, to musi być paczka" albo "To musi być nadane jako >ostrożnie<" - oczywiście drożej, po czym idę do innego urzędu i problemu nie ma).
Ja w zeszłym roku kupiłem na allegro kilka książek, które miały być wysłane priorytetem. Po 3 tygodniach od kiedy otrzymałem info od sprzedającego, że wysłał przesyłkę, zacząłem się niepokoić, że wystawił mnie do wiatru. Poszedłem grzecznie na pocztę, mając nadzieję na spokojną rozmowę, ale jak zobaczyłem przed pocztą gościa odjeżdżającego "kaszlakiem" wyładowanym paczkami po sam dach to mnie trochę poniosło. Zwróciłem dosyć mocno uwagę, że przesyłka priorytetowa powinna iść trochę krócej, po czym pani w okienku wzięła ode mnie moje dane. Paczka jeszcze tego samego dnia do mnie dotarła, tyle że taryfą co kosztowało mnie 10 złotych. Odpuściłem już sobie chodzenie na pocztę, bo zamknęli by mnie za morderstwo w afekcie poprzez wciśnięcie wyżej wymienionej paczki w gardło pani z okienka :?
:mrgreen: Mam i ja dzięki, zaje fajne te smyczki pomysł był super, może ktoś ma wejscia na zrobienie dalszych id ze zdjęciem czy coś takiego to by było
dopiero super, od razu zamawiam:cool: