Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czemu 20D jest drozszy od 30D?

Milky
31-07-2006, 16:13
Witam
Zamierzam kupic wlasnie ktoras z tych lustrzanek i myslalem nad 20D ale jak zobaczylem ze jest drozsza od nastepcy swojego to mnie zastanowilo
http://www.hoopla.pl/index.php?cPath=22_23&catributes_id=11
i dlatego napisalem ten watek i licze na Wasza odpowiedz bo w koncu nie wiem co wybrac:? Zamierzam pstrykac troche portretow ale i krajobrazy bo troche swiata zwiedzam i widzialem juz pare miejsc i zalowalem ze nie mam jak uwiecznic tego :( a fundusze... hmmm na 30D by mnie stac bylo :)
No nic pozdrawiam i czekam na odpowiedz

Kolaj
31-07-2006, 16:18
Coś im się widać popipciało ;) Poszukaj innych ofert na oba modele. Napewno znajdziesz taniej. Zwłaszcza 20D :)

KuchateK
31-07-2006, 16:19
Nie ma w nim nic co warte jest wiekszej sumy. 30D jest lepsze.

20D nie w pore przez niektorych wyprzedany, wiec te resztki na polkach maja dziwne wysokie ceny i leza tak, bo 30D nie tylko jest lepsze ale zdazylo juz staniec do nizszego poziomu jak koncowki 20'stki. Sprzedawcy powinni odzalowac i wypchac je ze strata zanim wogole nikt tego nie bedzie bral, ale nie kazdy tak potrafi...

RemikP
31-07-2006, 16:21
na tej stronce to są jakieś jaja :P co to wogóle za cena tego 20d. 30d jest następcą 20d i jest na pewno dużo lepszy no i droższy :p.
To już nawet tu masz zestawik tańszy 30D + kit http://cyfrowe.pl/aparat_opis.php?id=1166&idg=1165
ale poszukaj dobrze napewno znajdziesz jeszcze taniej.
:D pozdrawiam
Edit: Jak pisałem to reszty postów jeszcze nie miałem :D

Milky
31-07-2006, 16:43
Dzieki wielkie za wypowiedzi i jestem pod wrazeniem reakcji...taaak szybko :)
Tez wlasnie myslalem ze jednak 30D tylko kwestia GDZIE go zakupic :) ale mam miesiac jakos jeszcze by poszukac wiec moze z Wasza pomoca sie uda wybrac jakis porzadny i pewny punkt ;-)
Dzieki jeszcze raz i udanych kadrow

slawi_3000
31-07-2006, 16:50
moze z Wasza pomoca sie uda wybrac jakis porzadny i pewny punkt ;-)

Ja kupowałem w Fotoit na Czerniakowskiej. Polecam.

Quadrifoglio
31-07-2006, 16:51
Nie ma w nim nic co warte jest wiekszej sumy. 30D jest lepsze.

20D nie w pore przez niektorych wyprzedany, wiec te resztki na polkach maja dziwne wysokie ceny i leza tak, bo 30D nie tylko jest lepsze ale zdazylo juz staniec do nizszego poziomu jak koncowki 20'stki. Sprzedawcy powinni odzalowac i wypchac je ze strata zanim wogole nikt tego nie bedzie bral, ale nie kazdy tak potrafi...

Mnie śmieszy oferta fotograficzna w Electro World. Kilka gablotek ze sprzętem, 350D z kitem za 3,5 tys ... tymczasem obok, w Media Markt, tlum stoi w kolejce do działu foto.

thorin
31-07-2006, 19:51
dla mnie zadna dziwota, kupili duza partie 20d po photokinie w 2004 roku i sie nie sprzedaly, wiec maja taka cene... no moze troche spuscili, a teraz 30d wszedzie jest w takiej a nie innej cenie, jesli troche cofnac sie w czasie to 300d kosztowal w czasie premiery grubo ponad 5k pln, a d30 prawie 10 k pln, porownywalnie, dzis mozna miec za to body semiprofi zamiast amateur, i profi zamiast semiprofi...

Kolekcjoner
31-07-2006, 19:54
Ja niedawno w jakimś sklepie internetowym spotkałem 10D za 5000zł. Może nawet go fizycznie już nie mają tylko ostał :lol: się w ofercie.

MMM
31-07-2006, 20:06
Ja niedawno w jakimś sklepie internetowym spotkałem 10D za 5000zł. Może nawet go fizycznie już nie mają tylko ostał :lol: się w ofercie.
Szczególnie Fotojoker tak ma, w cenniku jest ostatnia cena kiedy towar był dostępny, później się nieaktualizuje bo nie ma do czego.

muflon
31-07-2006, 20:23
Przebijam: jeszcze rok temu widziałem w witrynie zakurzone D30 za ok. 2000CHF (czyli też koło 5kPLN) :mrgreen:

towersivy
31-07-2006, 20:42
Ja kupowałem w Fotoit na Czerniakowskiej. Polecam.

Kupowałes osobiscie?? czy wysyłkowo?? Chce zrobic tam spore zakupy i wszelkie opinie o tym sklepie mile widziane :wink:

MMM
31-07-2006, 20:48
Kupowałes osobiscie?? czy wysyłkowo?? Chce zrobic tam spore zakupy i wszelkie opinie o tym sklepie mile widziane :wink:
Ceny nie zachwycają, na poziomie Stodoły, ale można sobie pójść do nich na Czerniakowską i pomacać, a nawet trochę się potargować. Sklep / biuro to mały pokój, jak się zbierze pare ludzi to jest niezły młyn, lepiej się wybrać na tygodniu.

mmsza
31-07-2006, 20:58
Przenieśli się na trzecie piętro (pok. 304) i tamten jest juz ze trzy, cztery razy większy.

Costus
31-07-2006, 20:59

Kupowałem u nich sporo - kiedyś 350D, później 30D poprzez kilka ciekawych obiektywów (min. 100-400L, 24-105L,100 macro). trochę drobiazgów. Generalnie polecam

tyrpin
31-07-2006, 21:49
A wracając do tematu, w tym tygodniu kupiłem 30D, tylko dlatego, że oferty 20D, które widzimy na aukcjach, czy e-sklepach są:
- albo fikcyjne (brak towaru)
- albo chore (znana firma z Leszna chciała mi sprzedac body 20D za 4120zł !!!)
Tak więc wybór jest jednoznaczny dla mnie - 30D.

Jac
31-07-2006, 22:33
no bo to tak juz jest jak ja kupowalem 20D to 10D bylo znaczaco drozsze... mozna sie tylko pocieszac ze nastepca 5D bedzie znacznie tanszy od obecnej puszki ... itd itp ;-)

von Klamke
01-08-2006, 15:24
Kupowałem u nich sporo - kiedyś 350D, później 30D poprzez kilka ciekawych obiektywów (min. 100-400L, 24-105L,100 macro). trochę drobiazgów. Generalnie polecam

Cóż. Może miałem pecha, a może nie ale... nie polecam.
Chcaiłem kupić gripa przez allegro. Standardowa procedura: o fajny grip -> kup teraz -> telefon do firmy: dzień dobry, ja w sprawie gripa...
I co mi chłopaki powiedzieli? Że ta aukcja to tak tylko w celach reklamowych, bo teraz to nie mają i może będą za 2 tygodnie. A może nie. :-?

Ja, jak czegoś nie mam to tego nie wystawiam na aukcji, ale ja to truskawki cukrem...

Oczywiście wystawiłem negatywa jak stąd do Kamczatki. W rewanżu za to allegro zablokowało konto. MOJE :evil: . Bo licytowałem tylko i wyłącznie w celu wystawienia negatywnego komentarza :shock:

Morał z tego taki oczywisty w sumie: allegro broni tylko "dużych" sprzedawców. Wiadomo - dziengi. To tak oftopicznie trochę.

slawi_3000
01-08-2006, 16:23

Kupowałem osobiście po uprzednim zamówieniu tel. (nie wiedziałem, czy mają 16-35 na miejscu). Wrażenia b. dobre, przyjaźni, młodzi ludzie, wiedzący czego oczekuje klient (sprzęt nieruszany). Ja wiedziałem, czego chcę, więc się w ogóle nie wtrącali, jak oglądałem. Innym rozsądnie doradzali. Jak będę coś kupował (?), to na pewno w Fotoit, bo ceny rynkowo minimalne, a wybór pełen.

EDIT: Ceny wynegocjowałem telefonicznie, tak, że na miejscu koncentrowałem sie na klamotach.

towersivy
01-08-2006, 20:19
Dzieki panowie za opinie!!
Jutro do nich dzwonie aby ustalic ostateczna cene i wale do Warszawki :smile:

BTW: wie ktos moze jak tam dojechac od dworca głownego PKP?? autem nie bardzo chce jechac, byłem kilka razy i mam dosc... :smile: strace pewnie wiecej kasy i sporo nerwow, wiec wole jazde PKP inter wychodzi sensownie cenowo i wygodnie :wink:

Pozdro

Vitez
02-08-2006, 08:48
BTW: wie ktos moze jak tam dojechac od dworca głownego PKP??

Wychodzisz na Hale glowna, wychodzisz z niej wyjsciem polnocnym (czyli nie tym w kierunku Mariottu), autobus 131 i wysiadasz na przystanku Chelmska.

Jakbys przyjezdzal ok 16tej to moge cie eskortowac 8)