Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kalibrator raz jeszcze

robsonikus
30-07-2006, 11:39
Witam
Nosze sie z zamiarem zakupu kalibratora i teraz moje pytanie wybor padl na eye-one display2 ale z tego co widze to sa 2 producentow gretag i pantone.Czym one sie roznia i jesli jest roznica to na korzysc ktorego?
Pozdrawiam

Jac
30-07-2006, 11:48
czytajac opisy na stronach nie widze tam zadnych roznic... a cenowo jak to wyglada?

Moze roznica byc w sofcie ... ale tak jak pisalem wyzej nie widze zadnych roznic (poza pudelkiem) ... raczej to jest to samo

EDIT: i pewnie tak jest Gretag daje swoj soft a Pantone swoj...

merciful
18-08-2006, 00:30
Soft jest ten sam. iMatch 3.5, ze strony mozna sciagnac v 3.6 Kupilem Eye One Pantona. Jest tansza a to identyczny produkt jak Gretag. Nawet jest takie samo pudelko tylko inny nadruk :)

Jac
18-08-2006, 08:25
hehe no to rzeczywiscie dzwne ;-)... ale jak nie widac roznicy no to po co przeplacac ? ;-)

Nemeo
18-08-2006, 08:39
Soft jest ten sam. iMatch 3.5, ze strony mozna sciagnac v 3.6 Kupilem Eye One Pantona. Jest tansza a to identyczny produkt jak Gretag. Nawet jest takie samo pudelko tylko inny nadruk :)

Możesz podać jakiś namiar , gdzie kupowałeś ?

merciful
18-08-2006, 10:05
Kupowalem w colour confidence. 233 euro brutto + transport gratis. Doszlo w 4 dni robocze. Przelew lub karta (moze byc Visa electron, nie musi byc kresytowa) Z tego co wiem to Gretag po prostu podzielił się Eye One z Pantone dla zwiekszenia sprzedaży w segmencie profi. Na pudełku i na kalibratorze jest zresztą podwójne logo Pantone i Gretaga :-)

aha. Jest drobna różnica między Pantone i Gretagiem jeśli chodzi o Eye One2. Cena - ok. 20 euro oraz fakt że kupując wersję Gretaga dostajemy 140 (coś koło tego) euro bon zniżkowy na zakup spektrofotometru Gretaga. Ale to już zupełnie inna bajka ;;; :mrgreen:

Diabeł
23-08-2006, 13:05
Panowie a może ktoś się orientuje czy np kalibrator Spyder2 , który jest w róznych wersjach sprzedawany ( ekspres, pro plus jeszcze jakieś ) mozna kupić w najprostszej wersji i np później zrobić update oprogramowania czy firmware. Czym one się różnią od siebie czy tylko lwpszym oprogramowaniem za które trzeba więcej zapłacić?

a13
15-09-2006, 21:03
Kupowalem w colour confidence. 233 euro brutto + transport gratis. Doszlo w 4 dni robocze. :
To działa (kalibrator :) )
Czas dostawy niestety dłuższy:
zamówiłem 30-08
wysłano 7 - 09
otrzymałem 13-09
Ale faktycznie konto obciążono w dniu 7 -09 a
w Polsce zaksięgowane 11-09 czyli do zapłaty dopiero 25 10
Duża różnica w jakości wyświetlanych zdjęć, być może nie potrafiłem poprawnie
ustawić ręcznie.

marek

Dzygit-Dublin
16-09-2006, 13:24
mam spydera expressa i tak sie zastanawiam czy update dziala spyder i pro chyba jest tez miedzy nimi to chyba tylko roznica softu.

moze ktos ma zwyklego spydera pro lub zwyklego Suite
?????????

Pstrykacz
19-11-2006, 11:19
[QUOTE=Dzygit-Dublin;221188]mam spydera expressa i tak sie zastanawiam czy update dziala spyder i pro chyba jest tez miedzy nimi to chyba tylko roznica softu.

Czytalem na jakims niem.forum ze pajak jest ten sam dla wszystkich opcji,
jesli masz expresa to mozesz doplacic 200€ i otrzymasz wersjePRO,mozesz tez wersje PRO sciagnac legalnie i za darmo ze strony www.colorvision.com,jako uaktualnienie ponoc wszystko gra do mometu gdy musisz podac numer legalizacji
no a to juz twoja bajka ...