Zobacz pełną wersję : Duża blenda
Wypatrzyłem taką blendę 168x102cm na Allegro:
http://www.allegro.pl/item118010198_wielka_blenda_168cm_x_102cm_pokrowie c_fakt_.html
Ktoś ma, używa? Jaka jest trwałość po wielokrotnym składaniu? A może da się coś lepszego kupić w podobnej cenie?
Zobacz w Eltec-u (www.eltec.pl)... tak wielkich co prawda chyba nie maja ale na pewno bedziesz mial blizej...
moim zdaniem za duza do noszenia
chodz w plenerku ladna do doswietlenia
Przecież składa się do podobnych rozmiarów od jakich składa się taka okrągła 106cm. Spokojnie mieści się w plecaku.
Mam trochę mniejszą od dłuższego czasu, kupowałem u nich i używam ją okazjonalnie. Jak do tej pory nie widzę większych uszkodzeń. Generalnie jestem zadowolony. Mam złoty/biały i przyznaje że złoty mnie miło zaskoczył, poza tym, że mocno odbija to daje bardzo ładny ciepły odcień. Firma w miarę solidna, kupiłem od nich kilka rzeczy bez większych problemów.
Pozdrawiam
Tomek
Foto-g-Raf-ał
27-08-2006, 08:40
To ja mam pytanie?
jakiego rozmiaru blenda najlepsza bedzie do doswietlania w plenerze?
i czy oplaca sie kupic w www.Eltec.pl blendy 5 in1 czy starczy 2 in 1?
chodzi mi glownie o to czy pozostale powloki tez sie przydadza
K2_verti
27-08-2006, 16:02
czym większa tym lepsza :D
To ja mam pytanie?
jakiego rozmiaru blenda najlepsza bedzie do doswietlania w plenerze?
i czy oplaca sie kupic w www.Eltec.pl blendy 5 in1 czy starczy 2 in 1?
chodzi mi glownie o to czy pozostale powloki tez sie przydadza
Wszystkie się mogą przydać. A środkowa jest jedną z fajniejszych (-:
czym większa tym lepsza :D
Błąd.
Absolutnie nieprawda.
Duza bleda daje bardzo slabe odbicie i moze przydac sie jako wypelnienie do innej, malej blendy.
Do celow portretowych najlepszym moim zdaniem rozwiazaniem jest blenda okrągła ok. 70-80 cm chyba srednicy. Ew ciut wieksza.
Daje lepsze skupione odbicie, bardziej kierunkowe. Oddalajac sie zmiejszasz nasycenie swiatla.
Ja korzystam tez z owalu, ale tez takiego 150cm wysoki. Ladnie dopali dolne partie modelki.
Osobiscie uzywam Lastolitow.... ma dwa - okrogly 45 cm stary sluzy jako sufit zastepczy do flesza.... oraz ten trojkatny z raczka....
ten okroagly mam 8 lat od krawedzi w kierunku srodka jest juz niezle wytarty ,,, miejscami przezroczysty ale swiatlo odbija, nawet bardziej rozprasajac....
zadowolony jestem i basta