Zobacz pełną wersję : s1 a filmy
Mam zamiar kupić s1 w najbliższym czasie. Wiem, że kwestia filmów w cyfrówce jest sprawą marginalną, ale skoro już jest taka możliwość, to chciałbym się dowiedzieć jak długie filmy można nagrywać, wiem, że nagranie ograniczone jest do 60 minut i/lub(?) 1 GB pamięci.
- Czy jeśli miałbym kartę większą niż 1 GB, to aparat nie nagra więcej?
- Czy 60 minut to ograniczenie jednorazowego nagrania?
- Czy zgrywanie filmu na kompa/płytę jest bardzo skomplikowane?
Pozdrawiam canonierów!
- Czy jeśli miałbym kartę większą niż 1 GB, to aparat nie nagra więcej?
Nie nagra wiecej.
http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/s1is_pg4.html
"Movie mode lets you record high-quality motion video with audio at 15fps or 30fps. The image size can be 640x480 Fine, 640x480 or 320x240. The maximum length of capture in any mode is limited to 1GB which in our testing produced:
640 x 480 pixels Fine (max. 9:09 at 30fps)
640 x 480 pixels (max. 12:23 at 30fps)
320 x 240 pixels (max. 26:41 at 30fps)
"
- Czy 60 minut to ograniczenie jednorazowego nagrania?
Tak, zauwaz jednak ze uwzgledniajac limit 1GB to i tych 60 minut nie da sie przekroczyc - patrzac na testy powyzej... w 320x240 ale 15fps mozemy miec mniej wiecej dwa razy dluzszy film, czyli ok 52 minuty i juz siegasz limitu 1GB a nie przekraczasz 60 minut.
- Czy zgrywanie filmu na kompa/płytę jest bardzo skomplikowane?
Zgrywa sie tak samo jak zdjecia, tylko moze nieco dluzej ;) (ZoomBrowserem, Eksploratorem w WinXP, a najlepiej czytnikiem kart pamieci). By odtworzyc musisz miec QuickTime .