Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ustawienie obiektywu w Canon S2/S3?

DeltaFOX
25-07-2006, 22:09
Witam to mój pierwszy post na forum, moje pytanie jest może na wyrost, ale chcę sie do pewnej rzeczy upewnić.
Chodzi mi o to czy jak zdejmiecie pierścień na dodatkowe akcesorie, spojrzycie na ustawienie obiektywu w mechanizmie, to czy u was jest on idealnie równy z każdej stron, czy macie z jednej odstep z drugiej nieomal co dotyka ścianki.
U mnie akurat jest tak że jest nierówno obsadzony i mam obawy czy nie obciera o plastik przy zoomowaniu i wysuwaniu obiektwu. Za wszelkie odpowiedzi, dziekuje.

sebastek
08-08-2006, 20:24
Yyy, tak na oko, to wygląda że jest osadzony równo/centrycznie w moim S3.

KrzychS
09-08-2006, 12:22
Mam swoj przed oczami. Wyglada OK.

poison
09-08-2006, 12:41
Witam to mój pierwszy post na forum, moje pytanie jest może na wyrost, ale chcę sie do pewnej rzeczy upewnić.
Chodzi mi o to czy jak zdejmiecie pierścień na dodatkowe akcesorie, spojrzycie na ustawienie obiektywu w mechanizmie, to czy u was jest on idealnie równy z każdej stron, czy macie z jednej odstep z drugiej nieomal co dotyka ścianki.
U mnie akurat jest tak że jest nierówno obsadzony i mam obawy czy nie obciera o plastik przy zoomowaniu i wysuwaniu obiektwu. Za wszelkie odpowiedzi, dziekuje.

a nie mowilem za FUSZERA. u mnie jest ok.

DeltaFOX
09-08-2006, 15:10
No i gdzie jest ta japońska precyzja. Zadawałem to samo pytanie na innym forum i niektórzy mieli to samo co ja.
Zresztą, najlepiej widać to na zdjęciu:

http://www.dpreview.com/reviews/canons3is/page2.asp

Moje obawy już dawno przestały być uzasadnione.

Poison po co kupiłeś w ogóle S3? Przecież to kiepski aparat :)

poison
09-08-2006, 20:11
No i gdzie jest ta japońska precyzja. Zadawałem to samo pytanie na innym forum i niektórzy mieli to samo co ja.
Zresztą, najlepiej widać to na zdjęciu:

http://www.dpreview.com/reviews/canons3is/page2.asp

Moje obawy już dawno przestały być uzasadnione.

Poison po co kupiłeś w ogóle S3? Przecież to kiepski aparat :)

Czytajac recenzje wcale sie taki nie zapowiadał. Wszystko wychodzi przy uzytkowaniu. Problemy z AF i przy zlym swietle. Ciezko zrobic dobre zdjecie w trybie makro (supermarko jest ok). Obudowa skladana przez pijanych meksykanow. Tulejki latają. Krzywe obiektywy.
Ma natomiast wszystkie funkcja jakich chcialem od aparatu no i marka... CANON. To robi wrazenie :) hehe Aha jeszcze jeden ********y plus to ze na bateriach 2500mAh robie chyba z 500 zdjec co jest absolutnie rewelacja. Histogram tez jest super. Jak sie czlowiek polapie w tym wszystkim to jest naprawde pomocne.