Zobacz pełną wersję : Katalogowanie zdjęć....
Szukam programu do katalogowania zdjęć nagranych na płytach DVD,
Potrzebuję programu, który przechowywał by na dysku tylko miniaturki z meta danymi, nazwą pliku i numerem płyty, na której jest nagrany plik.
http://www.whereisit-soft.com/
dzieki, tez czegos takiego szukalem, bo juz sie zaczynam gubic w fotkach, mimo w miare precyzyjnego nazewnictwa katalogow
również polecam Where is it. Kataloguje wszystko i ma dużo opcji. Bardzo przydatny.
Potwierdzam, genialny programik, używam od kilku lat, do katalogowania plików wszelakich.
_invictus
25-07-2006, 10:53
wie może ktoś czy na linuxa jest tego typu soft?
EDIT
ok, chyba mam - CDnavigator
fajne jest to, że mozna sobie druknąć do pliku listę, z dowolnie ustawioną "głębokością" tytułów podkatalogów
mowa o Where Is It, natürlich
Tomasz Golinski
25-07-2006, 21:51
wie może ktoś czy na linuxa jest tego typu soft?
EDIT
ok, chyba mam - CDnavigator
whereisit @ wine ;)
mor_feusz
27-07-2006, 14:44
dawno temu nawet opis do Divix'ow zassal o ile pamiec mnie nie myli
Dzięki wielkie wszystkim ;)
WhereIsIt poradził sobie nawet z RAWami z 30d :)
czy whereisit zapisuje thumbnaile na dysku? tak ze po tym jak wypale foty na plytce to moge sobie je podejrzec bez wkladania plyty.
czy whereisit zapisuje thumbnaile na dysku? tak ze po tym jak wypale foty na plytce to moge sobie je podejrzec bez wkladania plyty.
tak
pozdrowka
JK
Piotr Eckhardt
26-06-2008, 12:45
Zabijcie, spalcie dom, ziemię zaorajcie, a bruzdy zasypcie solą, szukałem, a nie znalazłem:
Któryś program stricte fotograficzny z możliwością odrawiania czy podstawowej obróbki typu Lightroom czy Capture One pozwala katalogować na tej zasadzie, co Where Is It? Że na dysku będę miał bazę zawierającą miniaturki, EXIFy, słowa kluczowe, a RAWy będą sobie leżeć na DVD?