Zobacz pełną wersję : [xxx] Ogólnopolski Plener CB - lato 2007
Avadra_K
04-06-2007, 15:05
Jedno nie wyklucza drugiego. A taka wystawa to w pewnym sensie również promocja Canon-Board.
Oczywiście, a co to nam szkodzi? Chyba zadna ujma dla nas, ja bym nawet powiedział, ze pewnego rodzaju nobilitacja.....:D
nie no, ja nie mam nic przeciwko, ale uwazam to po prostu za przerost formy nad trescia...
Avadra_K
04-06-2007, 16:43
nie no, ja nie mam nic przeciwko, ale uwazam to po prostu za przerost formy nad trescia...
Oj tam jak dla mnie OK, :mrgreen:
Tyle, że jak widzę, w ankiecie, termin o największej liczbie chętnych wypada akurat w środku mojego urlopu, a niestety bedę ciut za daleko, żeby dojechać:confused:
Sprawa pleneru\wystawy\konkursu - jest otwarta jesli sie zdecydujecie bedzie fajnie - jeśli nie - nic sie nie dzieje.
Poprostu zawsze chciałem zorganizować plener w Baranowie i tu nadarzyła się świetna okazja, myślałem że wystawa z pleneru fotograficznego też nie jest złym pomysłemą że mam tam znajomosci to sie wystarałem i o ten weekend - a że szefostwo Zamku chce mieć zdjęcia to tu sprawa do rozważenia przez Uczestników zlotu czy Wam to Odpowiada.
Sprawa pleneru\wystawy\konkursu - jest otwarta jesli sie zdecydujecie bedzie fajnie - jeśli nie - nic sie nie dzieje.
Poprostu zawsze chciałem zorganizować plener w Baranowie i tu nadarzyła się świetna okazja, myślałem że wystawa z pleneru fotograficznego też nie jest złym pomysłemą że mam tam znajomosci to sie wystarałem i o ten weekend - a że szefostwo Zamku chce mieć zdjęcia to tu sprawa do rozważenia przez Uczestników zlotu czy Wam to Odpowiada.
Pewnie że odpowiada...
Avadra_K
05-06-2007, 08:40
:lol: W sumie super rozwiązanie - zadko się zdarza żeby człowiek mógł prawie bezkarnie grasować po zamku/zabytku (no chyba że jest właścicielem:mrgreen: ) a tu proszę, nie dość że pozwolą włazić wszędzie to jeszcze potem bardzo chętnie zdjęcia ludziskom pokażą:shock:
Soul_Man
05-06-2007, 12:04
Ja też uważam, że wystawa to fajny pomysł. W końcu nie tylko spożywać tam będziemy, a choć trochę focić ;-) Przecież większość obecnych umieści w swoich galeriach przynajmniej jedno zdjęcie z tego pleneru, więc czemu nie zrobić z tego wspólnej wystawy?
Azgar pomysł jest dobry i ciekawy. Jeśli ktoś nie chce brać udziału nie musi. Termin akceptuję i wpisuję sobie w rozkład zajęć na lipiec. Mam nadzieję, że spotkanie będzie sympatyczne.
Pora myśleć o noclegach.
Avadra_K
11-06-2007, 14:55
Azgar pomysł jest dobry i ciekawy. Jeśli ktoś nie chce brać udziału nie musi. Termin akceptuję i wpisuję sobie w rozkład zajęć na lipiec. Mam nadzieję, że spotkanie będzie sympatyczne.
Pora myśleć o noclegach.
Mac - jak rozumiem stanęło n 7-8 lipca?
Mac - jak rozumiem stanęło n 7-8 lipca?
http://canon-board.info/showpost.php?p=324235&postcount=246
(http://canon-board.info/showpost.php?p=324235&postcount=246)
Panowie - zlot ustalacie w weekend gdzie jest sobota 07.07.2007 - najbardziej oblegana data ślubna ostatnimi czasy :)
Przez to troche osób może odpaść. Ja niestety foce w ta sobote :(
Avadra_K
12-06-2007, 08:43
JA niestety też odpadam środek urlopu - ciut za daleko będę miał żeby podjechać, a szkoda bo poprzednim razem w mieście Kraka było bardzo OK.
szkoda bo poprzednim razem w mieście Kraka było bardzo OK.
bylo, bylo :mrgreen: i tez chetnie bym sie pisal na powtorke ale.. watak odpuscilem bo bede w tym czasie w podrozy poslubnej :-P .. niech sie szturmbrygada dochmieli w Sandomierzu a potem, jesli beda chetni, moze jeszcze jakis zlocik wczesna jesienia daloby sie zorganizowac :roll:
No cóz jak powiedziano w filmie "REJS"Jest taka sytuacja że ktoś musi byc pierwszy.Zarezerwowałem pokój w pensjonacie "Sandomiria" na 5-8.07.a myslę że chyba warto zaczać od 5-go 07. [tyle sie poswieca czasu i pieniędzy na to hobby a potem problemem sie staja trzy dni wolnosci tylko z aparatem i kolegami?::mrgreen:]: :Najwyżej będę miał zaliczony jednoosobowy zlot:-) Ciekaw jestem co ze sprzetu planujecie zabrac??:?:
Mnie bardziej zalezy na spotkaniu z Wami, wiec na luzie.Myslę że zoomiki 24-105 oraz 70-200 f4 coby było lekko i przyjemnie.Moze jeszcze lampa?:idea:
Ten dzien wczesniej to moze w mniejszym składzie ale mozna wiecej pofocić.Może w drodze Bydgoszczy w czwartek jaskinia nomen omen "RAJ":?::-)edit.własnie doczytałem ze w jaskini nie można fotografowac:mrgreen: :evil: nie to nie.obok zaraz są ruiny zmku Checiny, góra Łysica itp.:-)
Panowie - zlot ustalacie w weekend gdzie jest sobota 07.07.2007 - najbardziej oblegana data ślubna ostatnimi czasy :)
Przez to troche osób może odpaść. Ja niestety foce w ta sobote :(
dokładnie :) ja też :)
07.07.07 - kto nie foci ślubu tego dnia ? :|
Avadra_K
13-06-2007, 13:57
:mrgreen: :mrgreen: ja nie focę:mrgreen: - bo urlopuję:smile:
Ja też nie, ale jest wysoce prawdopodobne, że będę miał robotę na jednym evencie. Sprawa jeszcze nie została potwierdzona, więc jest szansa że pojadę.
Późno się robi, więc może zacznijmy się deklarować czy będziemy czy nie (ze szczególnym wskazaniem osób które głosowały na taki termin).
Termin mi średnio pasuje, ale jestem skłonny porzucić festiwal "Nowa Muzyka" w Cieszynie na rzecz zlotu :-)
masakrycznie dużo stron do przeczytania więc może ktoś streści: kiedy i gdzie???
Soul_Man
14-06-2007, 22:42
Mam dwa pytanka (to mój pierwszy taki plener):
1. Co z noclegami? Czy każdy organizuje sobie indywidualnie, czy lokujemy się gdzieś całą grupą?
2. Czy przyjeżdżamy sami czy z 'osobą towarzyszącą' może być? Bo mi się dziewczyna dopytuje, czy też może przyjechać ;-)
ponieważ mam blisko to na pewno na jeden dzień podjadę, Nocować nie będę bo jakoś strasznie mi sie dużo plenerów zebrało :)
ale jeden dzień z pewnością będę - najpewniej sobota :)
Avadra_K
15-06-2007, 08:58
Mam dwa pytanka (to mój pierwszy taki plener):
1. Co z noclegami? Czy każdy organizuje sobie indywidualnie, czy lokujemy się gdzieś całą grupą?
2. Czy przyjeżdżamy sami czy z 'osobą towarzyszącą' może być? Bo mi się dziewczyna dopytuje, czy też może przyjechać ;-)
:mrgreen: Zazwyczaj noclegi załatwiamy indywidualnie, chociaż w Krakowie rezerwacja był zrobiona "grupowo" - wszystko zależy od ilości osób.
Pewnie że możesz zabrać osobę towarzyszącą - im więcej ludzi tym fajniej, a przy okazji panowie bedą mieli kogo fotografować:mrgreen:
Soul_Man
15-06-2007, 09:26
Zazwyczaj noclegi załatwiamy indywidualnie, chociaż w Krakowie rezerwacja był zrobiona "grupowo" - wszystko zależy od ilości osób.
Ok, to w takim razie będę już czegoś szukał. Aha, jeśli ktoś z Warszawy ma 2 wolne miejsca w samochodzie, to byłoby fajnie :-)
Czesc..
My juz mamy zarezerwowane miejsca w terminie pleneru..
Z Kielc będe ja z żoną (http://www.canon-board.info/member.php?find=lastposter&t=16043) która też czasem tu wstępuje (głównie czyta) i Martinsem (z żoną)..
Czy już wiemy jak ma wyglądać sprawa fotek na zamku w Baranowie?
Pozdrawiam
Artur
a ja mam apel - a nawet dwa
pierwszy do modków - może by tak wydzielić wątek Sandomierz_only? bo mamy tu kilkadziesiąt stron... niepotrzebnie moim zdaniem
drugi apel bardziej prywatny - przymierzam sie do szerokiego kata na cropa (~10/12mm) wieć jeśli ktos ma canona 10-22 lub tokine 12-24 bardzo proszę wziąć ze sobą - chciałbym pogadać z użytkownikami i ewentualnie jesli ktos bedzie tka uprzejmy podpiąć
Witam po dłuższej nieobecności.
Niestety 7-8 lipca mogę mieć troche zajęty - ale na pewno się pojawię na plener w Baranowie - jeśli będą chetni, poza tym na ile mi pozwoli czas to proponuję spotkanie 6 lub 7 lipca to pogadamy o ciekawych miejscach w Sandomierzu i okolicach do focenia.
A co do plenerku na zamku w Baranowie sprawa wygląda nastepująco:
1) Zdjęcia możemy robić 8 lipca, ponieważ 7 lipca w zamku mają 3 imprezy
więc będzie tłoczno i my bysmy przeszkadzali no i nam by przeszkadzano.
Godziny raczej od rana do 14.00 - ale jeszcze do potwierdzenia.
2) Co do rycerzy to prawdopodobnie niestety ich nie będzie - ponieważ mają
jakąś imprezę wyjazdową.
No i zgłaszajcie sie ile bedzie osób na baranowski plener - bo nie wiem czy dalej ciągnąć temat.
__________________________________________________ ______________
Poniżej przypominam warunki pleneru o których pisałem wcześniej :
Jeśli się zgodzicie to załatwiłem:
- mozliwość zrobienia pleneru na zamku w Baranowie Sandomierskim
- postaram się załatwić nieodpłatnie ludzi z bractw rycerskich w w strojach
historycznych harakterze modeli - (będzie to uzaleznione od tego czy będą
mieli wolnytermin)
- wystawę/konkurs fotografii z Ogólnopolskiego Pleneru CB - lato 2007 na
zamku,
- powstanie galeria internetowa zdjęć nadesłanych na wystawę/konkurs
- no i autor najlepszego zdjecia wybranego przez władze Zamku otrzyma
nagrodę - weekend dla 2 osób w zamku w Baranowie Sandomierskim.
Władze zamku i rycerze w zamian chcą otrzymać nieodpłatnie zdjęcia z pleneru z możliwością używania ich w celach komercyjnych/reklamowych.
Docelowo - jest pomysł aby ten plener został na stałe wpisany do kalendarza imprez Zamku Baranowskiego i nie ograniczał się tylko do ludzi z CB.
Pomyślcie nad tym jeśli wam odpowiadają warunki to może być ciekawa sesja.
Uważam że pomysł ciekawy i można by to organizować.
Wiem ze pomysl ciekawy.
Czasu coraz mniej, więc prosze o konkretne deklaracje - biore udzial / nie biore udzialu.
Soul_Man
25-06-2007, 11:43
Ja już mam nocleg zarezerwowany, więc jakże miałbym nie wziąć udziału :) Pomysł z Baranowem jest IMO bardzo fajny.
No i ponawiam pytanko: czy ktoś z Warszawy będzie miał 2 miejsca w samochodzie? :mrgreen:
odnośnie konkretów:
ponieważ planujecie Baranów w niedzielę 8 lipca - więc tam dojadę.
Moje pytanie tylko takie z kim się będę mógł kontaktować żeby się dowiedzieć o której zameldujecie się w Baranowie?
Jadę z Kielc - dwa miejsca powinienem mieć wolne.
biore udział
bede z małzowina (najprawdopodobniej...)
hotel sobie rezerwuje sam
przypominam o apelu - poprosze o tokiny 12-24 lub canony 10-22 choc znajac mnie pewnie juz bede którys miec :|
Ja też jadę z Kielc - jadę ja z żoną zaglądającą tu czasem i Martins z żoną - nocleg mamy już zaklepany tak więc będziemy na 100%.
Będe miał ze sobą to co w stopce - nawet jak ja nie wykorzystam to może ktoś będzie chciał coś przypiąć i potestować. Jedziemy 7 i zostajemy do 8.
Na którą mamy się zameldować na Zamku w Baranowie?
Pozdrawiam
Artur
Piszcie jakie godziny pleneru w Baranowie Wam najbardziej będą pasowały, a ja się zorientuję czy nie będą one kolidowały z pracą zamku.
Plener trzeba będzie podzielić na 2 etapy:
- zdjęcia w pomieszczeniach zamkowych - i tu trzebą będzie ustalić godziny z wladzami zamku,
- oraz zdjęcia na dziedzińcu, przed zamkiem oraz w parku - tu raczej bedzie dowolność.
Lepiej narzuć czas z góry i się dostosujemy - jak kilkanaście osób zacznie dawaćpropozycje to skończy się ankietą jak z wyborem terminu :)
Dokładnie lepiej dostosować się do takiego terminu kiedy będzie można tam iść
zgadzam sie - kto bedzie chiał tosie dostosuje; kto nie to trudno;
jesli juz podejmujesz sie organizacji to ułatwiaj sobie życie ;-)
do zobaczenia
Mam prośbę z osób które wybierają się do Sandomierza a mają Extender 1.4x Canona prosił bym o zabranie
MacGyver
29-06-2007, 18:34
Nocleg klepnięty, TomS, an_zak i ja przyjeżdżamy w piątek wieczorem.
Późno się robi, więc może zacznijmy się deklarować czy będziemy czy nie (ze szczególnym wskazaniem osób które głosowały na taki termin).
Ja moge potwierdzac niestety dopiero next week - jeszcze nie wiem czy mi nie przyjdzie pracowac w weekend.... :-/
BTW, do osob ktore juz maja nocleg - dajcie info gdzie spicie :-]
Ja też potwierdzam swój przyjazd w piątek wieczorem.
Swoją drogą można by stworzyć listę osób, które potwierdziły swoje uczestnictwo.
To ja też mam "życzenie" - jakby ktoś miał 35L to bym chętnie oblookał..
Pozdr
Artur
MacGyver
29-06-2007, 21:55
....
Swoją drogą można by stworzyć listę osób, które potwierdziły swoje uczestnictwo.
Ok, w niedziele wieczorem zrobię listę i umieszczę ja w wątku gdzie była ankieta.
ja w ogóle wydzieliłbym osobny topic bo ten ciagniemy ponad 30 stron....
ale nie mam uprawnień :roll:
ja w ogóle wydzieliłbym osobny topic bo ten ciagniemy ponad 30 stron....
Spotkanie już za tydzień, jeśli ktoś chciał przyjechać to i tak śledził wątek od dawna.
Jak już pisał MacGyver, nocleg mam już zaklepany. Swoją drogą ciekaw jestem, ile osób się stawi. Potwierdzajcie swoje uczestnictwo, to z pewnością pomoże przygotować się organizatorowi.
Ja moge potwierdzac niestety dopiero next week - jeszcze nie wiem czy mi nie przyjdzie pracowac w weekend.... :-/
jeśli chodzi Ci o łatwe znalezienie noclegu, to:
http://canon-board.info/showpost.php?p=322331&postcount=238
MacGyver
01-07-2007, 22:28
Lista uczestników jest wątku z ankietą (http://www.canon-board.info/showthread.php?p=334443#post334443).
Proszę o nie dopisywanie niczego pod listą; dyskusja, zgłoszenia, potwierdzenia etc - wszystko w tym wątku.
sniper88
01-07-2007, 22:52
Ja niestety nie dam rady (nie ma to jak rekrutacja)...
nocleg zaklepany, więc planuje się pojawić wraz z moją lepszą połową. o której i gdzie zbiórka (przyjeżdżam w sobote)?
Witam - to już w tym tygodniu.
Proponuje jakieś spotkanie dla tych co przyjadą w piątek wieczorem (ja będę wolny dopiero około 21.00) - może nawet jakiś nocny plener foto (dla bojących o sprzęt mogę zorganizować na 2-3 godziny kilku chłopaków z siłowni aby czuli się pewniej), chociaż chyba lepiej będzie posiedzieć przy browarku.
Co do pleneru w Baranowie to sprawa wygląda następująco:
- data - 08.07.2007 - niedziela
- godzina od 10.00 - w Baranowie, więc proponuje zbiórkę dla tych co wyjeżdżają z Sandomierza około 9.00 - 9.15
- na 80% uda mi się załatwić kilka osób w strojach historycznych (głównie dziewczyny) w charakterze modelek. Modelki będą nieodpłatnie - ale chcą otrzymać zdjęcia. - tylko trzeba będzie ich dowieźć do Baranowa i odwieźć do Sandomierza wieć musimy ustalić ile będziemy mieli wolnych miejsc w samochodach.
- Dla wszystkich którzy przyjadą na plener do Baranowa nie z Sandomierza zbiórka będzie na ławeczkach przed wejściem do zamku w godz. 9.50-10.00 Ochrona zamku powinna Was wpuscić na teren Zamku na hasło "Plener fotograficzny Baranów 2007"
W razie czego dzwońcie do mnie 508-299-352
Pozdrawiem i do zobaczenia w Sandomierzu - Krzysiek.
Soul_Man
02-07-2007, 08:21
Ja nocuję tutaj (http://www.emeteor.pl/kwatery_prywatne/kwatery_prywatne_sandomierz.html). Również będę w piątek wieczorem.
EDIT: Kto jedzie z Warszawy w piątek wieczorem? Jeśli macie 2 miejsca w samochodzie, to chętnie się dołączę, a jeśli takowych osób nie ma, to może umówimy się na wspólną podróż pociągiem?
MacGyver
02-07-2007, 11:04
Pod listą uczestników dodałem ramowy program zlotu.
I jedna uwaga techniczna: zgodnie ze starym dobrym zwyczajem nie piszmy na forum o miejscach noclegów i spotkań. Informacje o miejscu zakwaterowania oraz numery kontaktowe proszę przesyłać do mnie na PW, zbiorę je razem i roześle pełną listę wraz z programem do wszystkich uczestników.
Chętnie przyłączyłbym sie do spotkania pod warunkiem, że znajdzie sie ktos chętny z okolic Katowic. Samemu do Sandomierza nie chce mi się jechać.
jak dam radę (bo sprawy sie ciut komplikują ale walczę) to będę w baranowie
MacGyver
04-07-2007, 22:28
PW z informacjami rozesłane, w wątku z ankietą miejsca i czas spotkań etc.
Czyli nikomu z okolic Katowic nie chce się jechać? Samemu autem to troszkę za daleko...
Może gdyby jeszcze się ktoś zdecydował, to służę miejscem w aucie.
mruczku - ja miałem jechać z mażowiną
ale dziś rano do mnie zadzwoniła i powiedziała że odwołała rezerwacje :shock:
stwierdziła że prognoza pogody jest do **** i nie ma sensu jechać; sprawdziłem i niestety sie w pełni zgadzam; powinno się coś w niedzielę rozjaśnić... ale to tylko gdybanie
wiec niestety ja odpadam - choć byłem gotów jechać pomimo ze dzis już trzasnąłem ponad 450km a do sandomierza mam ~280;
450 km, to ładna odgległość. trzy tygodnie temu zrobiłem 1280km w 24 godziny, biorąc tylko prysznic w akademiku w 1/6 drogi...
No szkoda, ale fakt faktem, pogoda do ****.
Innym razem
jestem troszku zmęczony zacząłem w poniedziałek a skończylem w piątek
zabrze>poznan>kostrzyn n/o> warszawa>wyszków>ostrołeka>zabrze...
W Kielcach pogoda już pogoda całkiem spoko, więc jutro powinno być jeszcze lepiej..
Pozdr
Artur
Pogoda w Wawie paskudna a Mmsza donosi że w Skarżysku jeszcze gorzej, więc póki co odpadam czego bardzo żałuję. Może jeśli będzie wieczorem lepiej na niebie ruszę do Sandomierza.
Byłem dzisiaj na Ponidzu, czyli w pół drogi z Krakowa do Sandomierza i pod wieczór zrobiła się świetna pogoda. Jutro będziecie chyba mieli dobre warunki.
No i po plenerze..
Żałujcie że nie byliście..
Pogoda była idealna na takie wypady - bez deszczu, dwadzieścia parę stopni, dzisiaj super niebo..
teraz tylko zgrać zdjęcia i zobaczyć czy jakieś kadry pionowe wyszły bo trochę płynnego stabilizatora w złotym kolorze popłynęło ;)
Pozdrowienia
Artur
Soul_Man
08-07-2007, 21:44
Zgadzam się z przedmówcą, kto nie był niech żałuje! o! 8-)
MacGyver
08-07-2007, 23:25
Dzięki wszystkim za plener :-) Jak wyszły zdjęcia to nie wiem, bo jeszcze nie przeglądałem, ale niezależnie od tego było bardzo fajnie ;-)
Do Wrocławia wróciliśmy pół godziny temu. Podróż nam sie nieco wydłużyła bo po drodze zrobiliśmy jeszcze plenerki w Szydłowie oraz na zamku w Olsztynie.
tez wszystkim dziękujemy za wspólną zabawę. fotki już przeglądnąłem, może kilka nada sie do publikacji :p
ps. żona zachwycona, czekamy na następny zlot
Witam plenerowiczów i dziękuję za weekend. Dwie rolki już się wołają, kolejne czekają na schłodzenie wody do zupek w koreksie :)
Pogoda byłą w porządku, ale przecież nie pogoda była najważniejsza ;-)
czekamy na fotki z wypadu :)!
Gratulacje dla Lukasza za super zlot, podziękowania dla Azgara za Baranów Sand. pozdrowienia dla wszystkich i jeszcze raz DO ZOBACZENIA.
Łukasz : wyglada na to ze byles organizatorem :D
MacGyver
09-07-2007, 15:16
Łukasz : wyglada na to ze byles organizatorem :D
Fakt, rzuciłem hasło Sandomierz i zrobiłem ankietę :-D
Bardzo się cieszę że uczestnicy zadowoleni i czuję się zdopingowany do zorganizowania (tym razem od początku do końca) następnego plenerku, jeszcze w tym roku.
P.S.
Cichy miał rację, ankieta okazała się bez sensu. Z głosujący za terminem 6 - 8 lipca, na zlocie obecnych było tylko dwóch.
No i po plenerze, a szkoda. Wszystko było na tak! Uczestnicy, miejscówki, pogoda, piwo, sprzęt, organizacja, itp., a przede wszystkim super atmosfera na zlocie. Fotki wstępnie przejrzane, jedne lepsze drugie gorsze, ale i tak jest z czego wybierać i co na forum zamieścić. Pozdrowienia dla wszystkich uczestników i wielkie dzięki za to spotkanie, bo było naprawdę świetnie.
A teraz puenta ze spotkania, którą powiedział jeden z uczestników. Zresztą jest to trafne podsumowanie do niektórych zdjęć, które robiliśmy.
"Szkoda, że w exifie nie ma pokazanego poziomu alkoholu":lol:
Zapomiałeś o "Hej Rycerzu !! " ;)
Było bardzo fajno pozdrowionka dla wszystkich.
Jeszcze tylko trzeba zdjęcie zrzucić ale jakoś mi się nie chce. A te z wąwozu to jakoś boję się oglądać.
A teraz puenta ze spotkania, którą powiedział jeden z uczestników. Zresztą jest to trafne podsumowanie do niektórych zdjęć, które robiliśmy.
"Szkoda, że w exifie nie ma pokazanego poziomu alkoholu":lol:
O, cytują mnie :-)
P.S. odebrałem kilka negatywów - na razie mogę powiedzieć tyle, że obraz jakiś jest... jak bede miał skany to coś wrzucę :-)
To ja zacznę..
Na poczatek parę "towarzyskich"
1.
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/IMG_25068.jpg)
2.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/IMG_25129.jpg)
3.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/IMG_25132.jpg)
4.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/IMG_25171.jpg)
5.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/IMG_25273.jpg)
6.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/IMG_25383.jpg)
7.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/IMG_25449.jpg)
8.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/IMG_25705.jpg)
9.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/IMG_25782.jpg)
Pozdrawiam
Artur
Soul_Man
09-07-2007, 22:47
Hehe, a skąd tu tyle zdjęć mnie? ;-) Ja już przeglądałem rawy i to, co się nadaje do pokazania wrzucę lada moment.
Może zróbmy battla na portret wykonany podczas robienia zdjęcia
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/IMG_25705.jpg)
:)
Hehe, a skąd tu tyle zdjęć mnie? ;-) Ja już przeglądałem rawy i to, co się nadaje do pokazania wrzucę lada moment.
Bo jak widać na zdjęciu 7. mogłeś się dematerializowac i pojawiac w różnych miejscach :mrgreen:
Wrzućcie więcej fotek, z tego co mi opowiedział Żaku (i relacjonował smsami na żywo), to była naprawdę udana impreza :) Może kiedyś wybiorę się razem z nim :)
jutro z rana postaram sie coś powrzucać, ciężko przebić się przez taką ilość zdjęć - focenie grupowe sprzyja naciskaniu spustu...
To jeszcze ja drugą serię i czekam na wasze.
9.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/2/IMG_25085.jpg)
10.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/2/IMG_25116.jpg)
11.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/2/IMG_25188.jpg)
12.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/2/IMG_25190.jpg)
13.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/2/IMG_25229.jpg)
14.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/2/IMG_25238.jpg)
15.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/2/IMG_25284.jpg)
16.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/2/IMG_25301.jpg)
17.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/2/IMG_25323.jpg)
Pozdr
Artur
18.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/2/IMG_25340.jpg)
19.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/2/IMG_25379.jpg)
20.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/2/IMG_25444.jpg)
21.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/2/IMG_25447.jpg)
22.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/2/IMG_25461.jpg)
23.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/2/IMG_25462.jpg)
24.
źródło (http://www.starz.pl/24_105/zlot/2/IMG_25833.jpg)
Teraz dajcie Wasze
Pozdr
jak będzie czas to jeszcze coś wrzucę ale niektóre to jakoś mało ostre. To pewnie przez wiatr :mrgreen:
Soul_Man
10-07-2007, 08:15
Bo jak widać na zdjęciu 7. mogłeś się dematerializowac i pojawiac w różnych miejscach :mrgreen:
...taki już ze mnie Soul_Man :mrgreen: A tak naprawdę, to przecież wszyscy razem zaczęliśmy plener od zdematerializowania się ;-)
hej!
no to teraz kilka moich:
1. janmar zasępiony po "utracie" 5ki
źródło (http://orzeh.aspweb.cz/zdjecia/sandomierz/img_3970.jpg)
2. Nasz stolik...
źródło (http://orzeh.aspweb.cz/zdjecia/sandomierz/img_3974.jpg)
3. MacGyver
źródło (http://orzeh.aspweb.cz/zdjecia/sandomierz/img_3975.jpg)
4. an_zak
źródło (http://orzeh.aspweb.cz/zdjecia/sandomierz/img_3976.jpg)
5. janmar w trochę lepszym humorze
źródło (http://orzeh.aspweb.cz/zdjecia/sandomierz/img_3977.jpg)
6. an_zak, TomS i elki...
źródło (http://orzeh.aspweb.cz/zdjecia/sandomierz/img_3981.jpg)
7. Sandomierz - rynek
źródło (http://orzeh.aspweb.cz/zdjecia/sandomierz/img_3990.jpg)
8. Sandomierz - rynek
źródło (http://orzeh.aspweb.cz/zdjecia/sandomierz/img_4005.jpg)
9. What da f...k
źródło (http://orzeh.aspweb.cz/zdjecia/sandomierz/img_4034.jpg)
10. Przy stoliku
źródło (http://orzeh.aspweb.cz/zdjecia/sandomierz/img_4044.jpg)
11. martins
źródło (http://orzeh.aspweb.cz/zdjecia/sandomierz/img_4047.jpg)
12. Marta
źródło (http://orzeh.aspweb.cz/zdjecia/sandomierz/img_4051.jpg)
13. Łańcuch do nieba
źródło (http://orzeh.aspweb.cz/zdjecia/sandomierz/img_4060.jpg)
14. Zamek
źródło (http://orzeh.aspweb.cz/zdjecia/sandomierz/img_4067.jpg)
no to narazie tyle. dzien drugi jeszcze czeka na obrobienie.
Witam.
Można przesyłać zdjęcia na konkurs "Najlepsze zdjęcie ze zlotu CB - 2007"
Oto zasady konkursu:
Liczba zdjęć - nieograniczona.
Zdjęcia na papierze w formacie 15x21 cm., oraz w postaci cyfrowej na CD lub DVD w postaci pliku w formacie jpg. o dużej rozdzielczości.
Z tyłu zdjęcia należy podać: autora zdjęcia, kontakt i ewentualnie tytuł zdjęcia.
Do wygrania weekend dla 2 osób w hotelu Zamkowym w Baranowie Sandomierskim.
Można tez przesyłać zdjęcia poza konkursem - zostaną one umieszczone w galerii foto utworzonej z nadesłanych zdjęć z pleneru CB.
Niestety z racji tego że to zamek funduje nagrodę zdjęcia z Baranowa mają większe szanse,
Zdjęcia należy przesyłać na adres:
Krzysztof Kołeczek
ul. Koseły 14/66
27-600 Sandomierz
woj świetokrzyskie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
to i ja coś wrzucę:
https://canon-board.info/imgimported/2007/07/1-2.jpg
źródło (http://www.powiat.mielec.pl/bractwo/plener/1.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2007/07/2-2.jpg
źródło (http://www.powiat.mielec.pl/bractwo/plener/2.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2007/07/3-2.jpg
źródło (http://www.powiat.mielec.pl/bractwo/plener/3.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2007/07/4-2.jpg
źródło (http://www.powiat.mielec.pl/bractwo/plener/4.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2007/07/5-3.jpg
źródło (http://www.powiat.mielec.pl/bractwo/plener/5.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2007/07/6-3.jpg
źródło (http://www.powiat.mielec.pl/bractwo/plener/6.jpg)
No to i ja dołożę coś od siebie. Zaczynam od końca, od ostatniego spaceru po rynku w Sandomierzu:
1.
źródło (http://img522.imageshack.us/img522/3235/img6549awwwss2.jpg)
2.
źródło (http://img412.imageshack.us/img412/8943/img6548awwwhr9.jpg)
3.
źródło (http://img172.imageshack.us/img172/7950/img6542awwwyv3.jpg)
4.
źródło (http://img178.imageshack.us/img178/3589/img6534awwwwb0.jpg)
5.
źródło (http://img178.imageshack.us/img178/7408/img6533awwwiq3.jpg)
6.
źródło (http://img522.imageshack.us/img522/4523/img6523awwwka0.jpg)
Fajnie, sama świeża krew :) To kiedy następny zlot, po sezonie ślubnym ? :>
Fajnie, sama świeża krew :) To kiedy następny zlot, po sezonie ślubnym ? :>
proponuje grudzień przed swietami,gdzies w okolicach Zakopanego. Tanionoclegi sie załatw.Narty,góry,foto,pośniegowe błoto...:)i
MacGyver
11-07-2007, 11:24
Na koniec września chcę zorganizować coś na Dolnym Śląsku, szczegóły napisze w przyszłym tygodniu.
To ja odpadam, cały wrzesień śluby :]
MacGyver
11-07-2007, 12:23
A ja prawdopodobnie będę miał z głowy wszystkie weekendy października... no ale jeszcze to sprawdzę.
-=Festyk=-
11-07-2007, 12:51
A nie chcecie zorganizować czegoś bliżej Bydgoszczy?;)
MacGyver
11-07-2007, 12:54
Taka koncepcja też się pojawiła w Sandomierzu.
Soul_Man
11-07-2007, 12:54
Ja mam kawałek do Bydgoszczy, więc organizować bym nie chciał, ale jeśli Ty zorganizujesz, to chętnie się zjawię ;-)
-=Festyk=-
11-07-2007, 12:59
Ja zawsze byłem cienki w organizowaniu czegokolwiek:|
Soul_Man
11-07-2007, 13:03
Festyk: przecież jest Was kilkoro z Bydgoszczy. Dogadaj się chociażby z janmarem, który był w Sandomierzu i proponował takie spotkanie.
EDIT: Jeśli dojdziecie do jakichś konstruktywnych wniosków, to proponuje nowy wątek.
Soul_Man
11-07-2007, 21:05
No to teraz kilka moich fotek:
1. Hej Rycerzu! ;-)
źródło (http://alan.umcs.lublin.pl/~lespaul/sandomierz/CRW_5683.JPG)
2.
źródło (http://alan.umcs.lublin.pl/~lespaul/sandomierz/CRW_5502.JPG)
3.
źródło (http://alan.umcs.lublin.pl/~lespaul/sandomierz/CRW_5522.JPG)
4. MacGyver z dzieckiem :mrgreen:
źródło (http://alan.umcs.lublin.pl/~lespaul/sandomierz/CRW_5536.JPG)
5. wszystko jasne ;-)
źródło (http://alan.umcs.lublin.pl/~lespaul/sandomierz/CRW_5621.JPG)
6.
źródło (http://alan.umcs.lublin.pl/~lespaul/sandomierz/CRW_5661.JPG)
7.
źródło (http://alan.umcs.lublin.pl/~lespaul/sandomierz/CRW_5695.JPG)
No to teraz kolej na przedstawienie miejscówki z drugiego dnia pleneru, tj. zamku w Baranowie Sandomierskim. Przy okazji wielkie podziękowania dla Azgara, który zorganizował ten plener na zamku.
7.
źródło (http://img505.imageshack.us/img505/825/img6222awwwca1.jpg)
8.
źródło (http://img67.imageshack.us/img67/9229/img6229awwwlp7.jpg)
9.
źródło (http://img19.imageshack.us/img19/6889/img6233awwwkr0.jpg)
10.
źródło (http://img529.imageshack.us/img529/5115/img6279awwwae6.jpg)
11.
źródło (http://img292.imageshack.us/img292/7467/img6358awwwbu9.jpg)
12.
źródło (http://img525.imageshack.us/img525/3803/img6236awwwjk3.jpg)
13.
źródło (http://img525.imageshack.us/img525/7001/img6253awwwxf5.jpg)
14.
źródło (http://img292.imageshack.us/img292/5233/img6471awwwto4.jpg)
15.
źródło (http://img292.imageshack.us/img292/6909/img6462awwwap7.jpg)
16.
źródło (http://img292.imageshack.us/img292/3452/img6469awwwjq5.jpg)
17.
źródło (http://img517.imageshack.us/img517/6905/img6386awwwyq9.jpg)
18.
źródło (http://img517.imageshack.us/img517/9458/img6356awwwle0.jpg)
19.
źródło (http://img128.imageshack.us/img128/3526/img6307awwwuz2.jpg)
20.
źródło (http://img128.imageshack.us/img128/6809/img6303awwwgh4.jpg)
A tutaj Nasze modelki i model zorganizowani przez Azgara.
21.
źródło (http://img522.imageshack.us/img522/4172/dziewczwwwjr6.jpg)
22.
źródło (http://img292.imageshack.us/img292/8581/img6347awwwpr1.jpg)
23.
źródło (http://img512.imageshack.us/img512/6325/img6317awwwpy3.jpg)
24.
źródło (http://img128.imageshack.us/img128/1143/img6308awwwvh3.jpg)
sniper88
12-07-2007, 22:35
A tutaj Nasze modelki i modelki zorganizowane przez Azgara.
(...)
24.
źródło (http://img128.imageshack.us/img128/1143/img6308awwwvh3.jpg)
A powyżej, jak mniemam, kobieta z wąsem?:D
Zakończenie pierwszego dnia, mały plenerek nocny w okolicach Rynku.
25.
źródło (http://img176.imageshack.us/img176/7564/img6186awwwzs5.jpg)
26.
źródło (http://img176.imageshack.us/img176/5931/img6188awwwcl4.jpg)
27.
źródło (http://img339.imageshack.us/img339/2641/img6194abwwwwzg5.jpg)
28.
źródło (http://img405.imageshack.us/img405/6196/img6191awwwbv0.jpg)
29.
źródło (http://img259.imageshack.us/img259/7017/img6205abwwwwwx7.jpg)
30.
źródło (http://img258.imageshack.us/img258/6914/img6192abwwwwcw6.jpg)
31.
źródło (http://img184.imageshack.us/img184/3876/img6197awwwfc6.jpg)
32.
źródło (http://img142.imageshack.us/img142/332/img6199awwwze5.jpg)
33.
źródło (http://img142.imageshack.us/img142/7625/img6202awwwuc7.jpg)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dzięki Sniper88, już poprawione:grin:
Zdjęcia na konkurs z pleneru proszę przesyłać do końca sierpnia.
fotokor1
13-07-2007, 22:22
Martins zdjęcia z nocki fajowe zresztą co tu gadać wszystkie są super ze zlotu
Uchwyceni w obiektywie na sandomierskim rynku.
34.
źródło (http://img248.imageshack.us/img248/4142/img5736awwwag7.jpg)
35.
źródło (http://img248.imageshack.us/img248/6685/img5752bwwwwny8.jpg)
36.
źródło (http://img248.imageshack.us/img248/7781/img5829awwwut1.jpg)
37.
źródło (http://img248.imageshack.us/img248/6306/img5830awwwgm5.jpg)
38.
źródło (http://img248.imageshack.us/img248/1502/img5833awwwxh2.jpg)
39.
źródło (http://img520.imageshack.us/img520/3201/img5834awwwfh8.jpg)
40.
źródło (http://img520.imageshack.us/img520/8084/img5890awwwox4.jpg)
41.
źródło (http://img520.imageshack.us/img520/1695/img5893awwwvh4.jpg)
A na koniec kilka portretów uczestników zlotu.
42. "Hej rycerzu!"
źródło (http://img72.imageshack.us/img72/3878/img5853abwwwwri1.jpg)
43.
źródło (http://img217.imageshack.us/img217/2153/img5846abwwwwne9.jpg)
44.
źródło (http://img72.imageshack.us/img72/2307/img5746abwbwwwway5.jpg)
45.
źródło (http://img517.imageshack.us/img517/107/img5862awwwpl8.jpg)
46.
źródło (http://img258.imageshack.us/img258/8292/img5863awwwtc3.jpg)
47.
źródło (http://img72.imageshack.us/img72/9537/img5749bwwwwpt4.jpg)
48.
źródło (http://img515.imageshack.us/img515/8687/img5774bwwwwsx8.jpg)
49.
źródło (http://img515.imageshack.us/img515/4782/img5840abwwwwrh3.jpg)
no to dorzuce jeszcze kilka (takie sobie)
źródło (http://orzeh.aspweb.cz/zdjecia/sandomierz/img_4063.jpg)
źródło (http://orzeh.aspweb.cz/zdjecia/sandomierz/img_4091.jpg)
źródło (http://orzeh.aspweb.cz/zdjecia/sandomierz/img_4108.jpg)
źródło (http://orzeh.aspweb.cz/zdjecia/sandomierz/img_4111.jpg)
źródło (http://orzeh.aspweb.cz/zdjecia/sandomierz/img_4113.jpg)
źródło (http://orzeh.aspweb.cz/zdjecia/sandomierz/img_4118.jpg)
źródło (http://orzeh.aspweb.cz/zdjecia/sandomierz/img_4162.jpg)
źródło (http://orzeh.aspweb.cz/zdjecia/sandomierz/img_4191.jpg)
Martins: kawał dobrej roboty, a jednak ktoś tam robił zdjęcia :D
Orzech: 5 i 6 super :)
janmar na 43 i 44 wyszedł super..
czt ja siedziałem tak krzywo czy to ty taki miałeś pion ;) (to o mnie na zdj.48 po 3 czy 4 piwach ;) )
BTW - ma ktoś fotkę stolika z całym sprzętem?
Pozdr
Artur
No i taki mały bonusik na koniec:D
50.
źródło (http://img160.imageshack.us/img160/8425/img5722awwwus3.jpg)
No i taki mały bonusik na koniec:D
50....
Cóż za ubezpieczanie tej wieżyczki :mrgreen:
Soul_Man
16-07-2007, 23:20
Cóż za ubezpieczanie tej wieżyczki :mrgreen:
To się nazywa stabilizacja obrazu :mrgreen:
Ale zobaczcie jak kelnerka śmiga..
Ale zobaczcie jak kelnerka śmiga..
Faktycznie, szybka dziewczyna :mrgreen:
Dobrze że mój nie spadł bo na górze był :-D
Ktoś miał chyba jeszcze zdjęcie stolika że było widać więcej
MacGyver
17-07-2007, 12:18
Ja mam, jutro wrzucę :-D
Eeee, lensy pewnie skręcone tymi takimi pierścieniami do robienia super macro z 50/1.8 i kita ;-) Ale i tak wymiata - pewnie zrobi furorę na forach foto :mrgreen:
Trochę kasy mieliście na tym stoliku :)
tym cukrem z przodu to piwo słodziliście? :D
Ja tam na stole nie widzę żadnych pieniędzy ;)
Generalnie pomysl spotkania na dolnym slasku uwazam za sluszny i wstepnie sie pisze, moze kotlina klodzka...
Przypominam o nadsyłaniu prac na konkurs z pleneru - Termin mija 31 sierpnia.
Do wygrania weekend dla dwóch osób w Zamku w Baranowie Sandomierskim.
Przypominam, bo mi przypominają ludzie z Zamku, a do tej pory nikt nie nadesłał żadnego zdjęcia.
Kilka spóźnionych, bo analogowych.
http://canon-board.info/showpost.php?p=344197&postcount=31
Witam wszystkich uczestników pleneru CB w Sandomierzu.
Zgodnie z tym co pisałem wcześniej na temat konkursu "Najlepsze zdjęcie ze zlotu CB - 2007"
Do wygrania weekend dla 2 osób w hotelu*** Zamkowym w Baranowie Sandomierskim.
31 sierpnia mija termin nadsyłania prac.
Jako że tylko Soul_Man wysłał zdjęcia wnioskuję że pozostali uczestnicy nie są zainteresowani konkursem, więc niestety ale z pięcioma fotkami Solu_Mena i kilkoma moimi nie będę się wygłupiał i nie będę zawoził zdjęć do Baranowa.
Tak więc sprawa Konkursu i wystawy niestety nie aktualna - A szkoda.
Pozdrawiam
AZGAR
canis_lupus
31-08-2007, 00:18
Czemu nieaktualna? skoro jedna osoba przysłała zdjęcia to zdobywa walkowerem pierwsze miejsce!