PDA

Zobacz pełną wersję : Która Pixme wybrać ?

carton_king
22-07-2006, 00:48
Witam,
mam zamiar kupić drukarke mogacą konkurować jakoscią wydruków i ceną za np wydruki A4.
Przeszukalem juz forum pod tym kątem, ale wciąż nie mam odpowiedzi co w koncu bedzie najlepszym wyborem, np czym się róznią (oprócz ceny) ip6220D, ip5200 czy ip8200? Która z nich wybrać?
Cena gra raczej drugorzędną jesli wiecej zyskam w sencie stosunku jakość/cena wydruku, bo mam na mysli dłuzsza eksploatację
Jak to jest z nieoryginalnymi atramentami czy isc w kierunku tanich pojemnikow bazujacych na podmianie chipów (jest tego troche na allegro) czy moze kupic same atramenty do napełniania...
Czy kolorowe drukarki laserowe daja podobne efekty w sensie jakosci fotograficznej co te plujki Canona? Jesli tak to co jest przeszkoda aby przejeły prym w tym sektorze? Cena papieru fotograficznego do laserówek?

bede wdzieczny za jakiekolwiek wskazówki :)

pozdrawiam wszystkich forumowiczów !

Konrad

rysiaczek
22-07-2006, 15:24
kup IP4200, reszte odloz na papier i atramenty.. Roznica wg mnie niewielka (z 5200 brak roznic), a masz wiecej drukowania za friko.
Jezeli natomiast cena dla Ciebie jest rzeczywiscie drugorzedna (czytam: nieistotna), to bierz najdrozsza i po klopocie;)

carton_king
23-07-2006, 11:22
dzieki za odp... zastanawiam sie jeszcze czy przydaje sie i czy jest ekonomicznie uzasadnione posiadanie drukarki drukujacej na A3 plus (?)

pozdr
konrad

rysiaczek
23-07-2006, 12:33
a czesto takie drukujesz? A ile kosztuje taki wydruk w najblizszym Ci dobrym punkcie foto? Pomysl do czego potrzebujesz drukarki i do tego ja dobierz. Nie do ceny.

zOomek
23-07-2006, 18:26
Osobiście ma IP5200R i to "R" robi wielką różnicę. Drukareczka kontaktuje się przez wi-fi. Jeśli masz to w domq to polecam, jeśli nie - no to kupuj 4200. Z tego co pisze Rysiaczek szkoda dopłacać. Ja kupowałem 5200r właśnie ze względu na to wi-fi. Ja sobie drukuję z blaszaka a Bee (ta lepsza połowa) z laptopa leżąc w łóżeczku :P Co do różnic nic nie powiem - nie widziałem wydruków z 4200.
Aha - 5200 ma taką miła funkcję jak drukowanie dwustronne w trybie automatycznym. Drukarka sama "przewraca" sobie kartkę.
Generalnie jak widać na razie nie znalazłem minusów - jakieś pewnie są. Poczytaj moża coś o drukarkach w dziale Sprzęt.
Pozdr.

muflon
23-07-2006, 19:14
Zgadzam się z przedmówczeczkiem. Wszyściutkie te drukareczki są śliczniutkie i w typowych waruneczkach różniczki nie będzie. Jeśli zadajesz takie pytanko, to znaczy że w zależności od tego, czy w domeczku masz więcej komputerków (albo używasz systemików operacyjnych innych niż okieneczka), najlepszym wyborkiem będzie iP4200 albo iP5200R. Ja mam tą drugą i już nieraz opisywałem wrażonka z użytkowanka.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vitez
23-07-2006, 22:05
Zgadzam się z przedmówczeczkiem.

OT ale nawiazujac do przedmowienkow kochaniutkich:
http://www.kafeteria.pl/przykawie/obiekt.php?id_t=373

;)

LemonR
25-07-2006, 14:12
Jeżeli chodzi o zamienniki to jak wszędzie są dwa obozy ci co twierdzą, że ktoś komu zależy na jakości może o nich zapomnieć i kto mówi, że nie widzi różnicy to powinien iśc do okulisty. I drugi obóz tych nienarzekających. Ja należę do tych pierwszych. U mnie drukowanie fotografii skończyło się po kupnie zamienników bardzo polecanych w sieci i podobno świetnych. Jednak mój przypadek dotyczy drukarki z konkurencyjnej firmy.

zOomek
30-07-2006, 16:37
Pozdrawiam kolegę Muflona serdeczniutko :P
A tak na marginesie - miało być miło po prostu.