Zobacz pełną wersję : Znowu mi rece opadły.
Myślałem że nikt nie przebije naszego byłego prezydenta Lecha W. z jego bezsensownymi wypowiedziami ,ale jednak się myliłem.
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=31116&wid=8401086&rfbawp=1153482948.421&ticaid=12005
Żadne krzyki nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne - powiedział Prezes Rady Ministrów Jarosław Kaczyński podczas swojego expose wygłoszonego w Sejmie w czwartek.
Tylko w Polsce "oszołomy" mogą zajść tak wysoko.
A to widziałeś (wiem, że już było na forum):
http://wiadomosci.onet.pl/1358905,135,item.html
Mi nawet już ręce nie opadają, bo ich nie podnosze:(
Co racja to racja Nemeo!!! :lol:
Najlepsze zawsze jednak są te tłumaczenia, "mówił z głowy" "który inny polityk by tak potrafił" itd .... ale przecież nikt im nie narzuca tej formy!!!!!! Przecież mogą czytać!! :evil:
Dramat, w trzech odsłonach!!!!!!! nic więcej powiedzieć się nie da :cry:
doczekaliśmy się po pierwsze Lustracja po drugie rozliczenia a potem długo długo nic :cry:
Winnych z tamtych lat już nie odnajdą :evil: a czas biegnie obietnice polityczne czas realizować :evil: !!!!! Nie wiem kto się na to nabiera!!!!!
A to widziałeś (wiem, że już było na forum):
http://wiadomosci.onet.pl/1358905,135,item.html
Mi nawet już ręce nie opadają, bo ich nie podnosze:(
Może już czas się pomodlić o rozum dla rządu.
Wiesz że to wcale nie jest zły pomysł. To by było coś tak jak homeopatia.
ja juz tam sie nie odzywal bo juz dawno mnie to wszystko co widze zalamalo...
Tylko modlitwy o zdrowie! O rozum już za późno!
Myślałem że nikt nie przebije naszego byłego prezydenta Lecha W. z jego bezsensownymi wypowiedziami ,ale jednak się myliłem.
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=31116&wid=8401086&rfbawp=1153482948.421&ticaid=12005
Żadne krzyki nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne - powiedział Prezes Rady Ministrów Jarosław Kaczyński podczas swojego expose wygłoszonego w Sejmie w czwartek.
piekne q... piekne, dlatego wlasnie od pewnego czasu mieszkam tu gdzie mieszkam, a Polska to bardzo piekny kraj - na wakacje
To jest po prostu dramat, farsa, kompromitacja.
Ostatni cytat należałoby chyba oprawić w złotą ramkę
"budowa 3 milionów mieszkań w najbliższym czasie nie jest nierealna. Można to zrobić, a jedyną taką realną przeszkodą, nie do przełamania jest niechęć obywateli do zakupywania mieszkań."
To tak jakby ktoś sobie kpił z nas w zywe oczy - z zamozności społeczeństwa, poziomu materialnego, kosztów zakupu 1 metra powierzchni mieszkalnej. Nie wiem czy wiecie w 2005 roku w Polsce oddano rekordową ilość w ostatnim dziesięcioleciu 114 tysięcy lokali :!: Jakoś wychodzi mi że w takim tempie bez pomocy państwa (podatki, ulgi, zachęty, specjalne programy itd.) program PIS byłby realizowany przez ...coś ponad 26 lat!
Mieszkania w Warszawie po 4-6 tys. za metr sprzedają się jak świeże bułeczki. Dlaczego? - bo mówiąc ekonomicznie popyt znacznie przewyższa podaż. Deweloperzy realizują nadzwyczaje marże - tak naprawdę to koszt budowy 1 metra wciąż oscyluje w granicach 2 tys. zł
Tomasz Golinski
21-07-2006, 14:33
Czyli problemem jest nie brak pomocy państwa (która oczywiście jest zbyteczna i szkodliwa z samej natury), ale biurokratyczne utrudnienia.
Budowanie jest opłacalne, są chętni na zakup, ale jednak nie buduje się. Jedyne wyjaśnienie: biurokracja, plany zagospodarowania, łapówki, projekty, cała komuna.
_invictus
21-07-2006, 16:00
hah, a tego 'rodzyna' to widzieliście??
http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/Akcyza_na_wod%EA_%21_Skoro_Lepper_tak_wymy%B6li%B3 ...,772696,2943
genialne!
Sorki za OT ;)
https://canon-board.info/imgimported/2006/07/war-1.jpg
źródło (http://photos1.blogger.com/blogger/7780/3141/1600/war.jpg)
Tomasz Golinski
21-07-2006, 17:37
Hyhy, zgodze się, z naciskiem na słowo każdym. Precz z demokracją.
Quadrifoglio
21-07-2006, 17:44
Moim zdaniem się czepiasz. Zwykłe przejęzyczenie.
Jakos do tej pory nikomu "nie udało się" załatwić tak prostej sprawy jak drakońskie kary dla chrzcicieli paliwa ... A te oszołomy właśnie przegłosowały ustawę która takich złodziei i oszustów będzie karała natychmiastowymi mandatami w wysokości od 20 tys do 1 mln zł plus ew do 5 lat więzienia. Można ? Tylko trzeba chcieć ten kraj zmieniać, a nie wyjeżdzać z niego albo mówić coś innego a robić zupelnie coś innego.
Tylko ty oszołomy myslą o zabieraniu pojazdów potencjalnym mordercom po kieliszku, tylko te oszołomy chcą szybkich sądów dla sprawców drobnych przestępstw, tylko te oszołomy chcą pokazać kto był ofiarą a kto kanalią za czasów PRLu ... nie będę wymianiał dalej bo zapewniam, że nie jestem mocherowym beretem ale doceniam to, co robią i chcą zrobić dobrego, by zmienić ten kraj na lepszy.
Tomasz Golinski
21-07-2006, 17:49
Tylko ty oszołomy myslą o zabieraniu pojazdów potencjalnym mordercom po kieliszku
A potencjalnych gwałcicieli będą kastrować?
KuchateK
21-07-2006, 18:05
Tia... Marketing to piekna sprawa... Potem beda trabic jak to wiele zrobili bo komus tam bedzie trudniej ochrzcic benzyne...
A takie kwestie dotyczace wszystkich jak podatki dzisiaj zostaly opisane tak:
W Sejmie wielka debata podatkowa. Najciekawiej przedstawia się projekt zgłoszony przez PO, w którym zapisane zostały obietnice wyborcze PiS.
[...]
Posłowie Platformy zapisali w nim to, co PiS obiecywał podatnikom w kampanii wyborczej - a więc przede wszystkim dwie stawki PIT i ulgi na wszystkie dzieci już od przyszłego roku. Czy PiS opowie się przeciw swoim wyborczym obietnicom?
Janusz Body
21-07-2006, 18:12
Moim zdaniem się czepiasz. Zwykłe przejęzyczenie...
Tak przejęzyczenie. Tylko cała Europa się już z nas śmieje od tych różnych przejęzyczeń, dolegliwości przewodu pokarmowego, reakcji na artykuł w jakimś pisemku o zasięgu gminy...
Janusz
Przejęzyczenia mówią więcej niż gładko odczytany referat. W tym momencie górę bierze podświadomość. A to co powiedział nowy premier nie jest niczym dziwnym. Przekonać go do czegokolwiek będzie niezwykle trudno. On sam najlepiej wie co jest białe a co jest czarne. I tyle!
Tomasz Golinski
21-07-2006, 18:21
To akurat, że dobrze wie, czego chce to akurat zaleta. Tylko, żeby chciał trochę innych rzeczy...
Quadrifoglio
21-07-2006, 19:28
A potencjalnych gwałcicieli będą kastrować?
Nie widzisz różnicy między "potencjalnym gwałcicielem" (kto to jest?) a kimś, kto został złapany na jeździe po pijanemu ? Zapewne nie znasz historii ludzi którym bliscy zginęli w wypadkach spowodowanych przez pijanych kierowców, nie widziałeś ich twarzy, nie wiesz co dalej dzieje się z dziećmi bez matek, rodziców bez dzieci ... Oby cię nigdy nic złego nie spotkało na drodze ...
Tia... Marketing to piekna sprawa... Potem beda trabic jak to wiele zrobili bo komus tam bedzie trudniej ochrzcic benzyne...
A takie kwestie dotyczace wszystkich jak podatki dzisiaj zostaly opisane tak:
Dobrze Tobie się żyje w USA ? "Ichni" Prezydent śmiało może stawać w zawody
w głupocie z przywódcą każdego kraju na świecie ...
Tomasz Golinski
21-07-2006, 19:37
Quadrifoglio, znam za to historie ludzi, ktorzy zginęli w wypadkach spowodowany przez trzeźwych. Takich wypadków jest dużo więcej. Zgodnie z tą logiką proponowałbym zabierać samochody w pierwszej kolejności trzeźwym
KuchateK
21-07-2006, 19:40
Tu nie chodzi o glupote prezydenta a o to, co rzad poza ladowaniem kieszeni sobie i kolesiom robi dla normalnych ludzi.
Jako kontrargument pasowalo by Ci przytoczyc kilkanascie razy wiecej historii ludzi ktorym ledwo starcza do pierwszego... Gwarantuje Ci, ze oni zdecydowanie bardziej wola pare groszy mniej zaplacic w podatkach albo dluzszy macierzynski jak to, czy jakiemus tam podpitemu kolesiowi na drugim koncu kraju zabiora samochod.
Tomasz Golinski
21-07-2006, 19:42
Tu nie chodzi o glupote prezydenta a o to, co rzad poza ladowaniem kieszeni sobie i kolesiom robi dla normalnych ludzi.
To ja już wole, żeby rząd nic nie robił dla normalnych ludzi, niech po prostu nie przeszkadza.
Rząd chce naszego dobra, ale nam go już tak niewiele zostało :mrgreen: :twisted:
KuchateK
21-07-2006, 19:47
To ja już wole, żeby rząd nic nie robił dla normalnych ludzi, niech po prostu nie przeszkadza.
Otoz to. Patrzac na ostatnie osiagniecia niech lepiej juz nic nie robia...
Quadrifoglio
21-07-2006, 19:52
Quadrifoglio, znam za to historie ludzi, ktorzy zginęli w wypadkach spowodowany przez trzeźwych. Takich wypadków jest dużo więcej. Zgodnie z tą logiką proponowałbym zabierać samochody w pierwszej kolejności trzeźwym
Jeśli udowodnisz im umyślność, czemu nie. Natomiast nie mów mi, że znasz inny sposób na wyplenienie plagi pijaństwa z naszych dróg. Ktoś kto siada za kierownicę po pijanemu godzi się na to, że spowoduje wypadek.
I teraz najważniejsze - prawo powinno być takie, by było przestrzegane tzn. np. nie dopuszczało do zachowań szkodliwych społecznie. Niewątpliwie jazda po pijanemu i spowodowanie wypadku jest działaniem wysoce szkodliwym społecznie. Państwo może użyć wszelkich metod, by wymusić (tak- aparat państowy jest w dużej części instrumentem przymusu) zachowania zgodne z prawem, nie dopuścić do niezgodnych.
W tym stanie rzeczy nie widzę niczego złego (a wręcz przeciwnie) w zabieraniu pojazdów pijanym kierowcom.
Jeżeli prawo traktuje jazdę po pijanemu jako przestępstwo, to narzędzie przestępstwa, jakim jest samochód, podlega przepadkowi. /taki mały wyciąg z możliwości zastosowania kodeksu i postępowania karnego - odpowiedz o aspekty prawne/.
Natomiast jest jeszcze coś ważniejszego - życie ludzkie, w tym Twoje i Twojej rodziny. Przypuszczam, że osobiste zetknięcie z problemem (czy wypadku śmiertelnego spowodowanego przez pijanego czy też gwałtu, skoro już użyłeś tego porównania) spowodowało by daleko idacą zmianę w toku myślenia.
Kolejny przykład - dostajesz w mordę wieczorem pod własnym domem, zbierasz zęby po chodniku. W obecnym stanie prawnym i praktyce taki sprawca jeśli w ogóle, to odpowiada z wolnej stopy, dostaje np. pół roku w zawieszeniu i dalej się zabawia. Sądy 24 godzinne i realne kary ... ale to przecież wymysł oszołomów z PiS ... nie godzi się tego popierać ... tak ?
Jako kontrargument pasowalo by Ci przytoczyc kilkanascie razy wiecej historii ludzi ktorym ledwo starcza do pierwszego... Gwarantuje Ci, ze oni zdecydowanie bardziej wola pare groszy mniej zaplacic w podatkach albo dluzszy macierzynski jak to, czy jakiemus tam podpitemu kolesiowi na drugim koncu kraju zabiora samochod.
A ja ci ręczę za to, że wolałbym zapłacić te kilkanaście złotych podatków więcej, gdyby moi rodzice żyli a w wieku 28 lat ich straciłem ... EOT.
Tomasz Golinski
21-07-2006, 19:55
Jeśli udowodnisz im umyślność, czemu nie. Umyślość przed spowodowaniem wypadku? :lol:
Natomiast nie mów mi, że znasz inny sposób na wyplenienie plagi pijaństwa z naszych dróg. Ktoś kto siada za kierownicę po pijanemu godzi się na to, że spowoduje wypadek.
Trzeźwy też się na to godzi. Że może spowodować. Nie każdy pijany powoduje wypadek, nie każdy trzeźwy. I nie jest to taka plaga, ca 10% wypadków jest spowodowane pijaństwem. Dużo więcej jest spowodowane beznadziejnym działaniem policji. W naszym kraju policja ściga tylko jedno, najmniej groźne wykroczenie: przekroczenie prędkości. Można wymuszać pierwszeństwo, nie używać kierunkowskazów, zajeżdżać drogę itp i nic. Nie powiem już o notorycznym braku sprawdzania zaparkowanych samochodów. W moim mieście cały rejon pod komendą policji jest pełen źle zaparkowanych samochodów.
I teraz najważniejsze - prawo powinno być takie, by było przestrzegane tzn. np. nie dopuszczało do zachowań szkodliwych społecznie. Niewątpliwie jazda po pijanemu i spowodowanie wypadku jest działaniem wysoce szkodliwym społecznie. Państwo może użyć wszelkich metod, by wymusić (tak- aparat państowy jest w dużej części instrumentem przymusu) zachowania zgodne z prawem, nie dopuścić do niezgodnych.
Całkowity brak zgody! Tak myślą komuniści. Prawo jest od karania wykroczeń i przestępstw. Nie on uniemożliwiania popełnienia przestępstw. Inaczej jest to ograniczenie wolności i traktowanie ludzi jak bydła.
Kolejny przykład - dostajesz w mordę wieczorem pod własnym domem, zbierasz zęby po chodniku. W obecnym stanie prawnym i praktyce taki sprawca jeśli w ogóle, to odpowiada z wolnej stopy, dostaje np. pół roku w zawieszeniu i dalej się zabawia. Sądy 24 godzinne i realne kary ... ale to przecież wymysł oszołomów z PiS ... nie godzi się tego popierać ... tak ?
Ja nie dyskutuje z koniecznością szybkich i sprawnych sądów. Popieram również przywrócenie kary śmierci. Ale po dokonaniu przestępstwa. Nigdy przed.
Janusz Body
21-07-2006, 19:56
Jeśli udowodnisz im umyślność, czemu nie.
Ty tak poważnie?
...
Jeżeli prawo traktuje jazdę po pijanemu jako przestępstwo, to narzędzie przestępstwa, jakim jest samochód, podlega przepadkowi. /taki mały wyciąg z możliwości zastosowania kodeksu i postępowania karnego - odpowiedz o aspekty prawne/.
A co ze skazanymi prawomocnymi wyrokami? Zasiadają w rządzie! :mrgreen:
... Sądy 24 godzinne i realne kary ...
Obozy koncentracyjne, łagry i... do gazu z nimi... to już gdzieś, kiedyś było.
Janusz
KuchateK
21-07-2006, 19:56
Zdaje sie ze obecny rzad to rekordzista jesli chodzi o przestrzeganie prawa, wiec jak oni sa w stanie zrobic prawo ktore bedzie przestrzegane?
To kolejny kretynski przepis ktory wysoce latwo bedzie obejsc... Nasz narod to przodownik kombinatorstwa. Internauci juz przeprowadzili odpowiednie kalkulacje, gdzie wyszlo ze przy zakupie odpowiedniego taniego rzecha z mala doza szczescia wyjdzie im taka impreza z przepadkiem samochodu taniej jak taksowka :mrgreen:
Zdecydowanie obstawiam, ze powinni zajac sie czyms innym bardziej pozytecznym dla wiekszosci ludzi... Na przyklad uproszczeniem podatkow aby nie przeszkadzaly.
Tomasz Golinski
21-07-2006, 19:57
A ja ci ręczę za to, że wolałbym zapłacić te kilkanaście złotych podatków więcej, gdyby moi rodzice żyli a w wieku 28 lat ich straciłem ... EOT.Takie rozumowanie prowadzi do dobrowolnego sprowadzenia się do statutu niewolnika.
KuchateK
21-07-2006, 20:02
A ja ci ręczę za to, że wolałbym zapłacić te kilkanaście złotych podatków więcej, gdyby moi rodzice żyli a w wieku 28 lat ich straciłem ... EOT.
A gdyby wypadek spowodowal trzezwy kierowca? To co? Zamykamy wszystkich z samochodami?
Takich historii mozna przytoczyc setki. To sa nieszczesliwe wypadki i takie rzeczy sie zdarzaja niezaleznie od tego czy temu kierowcy po tym zabiora samochod czy nie. Znacznie lepszym pomyslem jak zabieranie samochodow jest doprowadzenie drog do przyzwoitego stanu, gdzie o wypadki np. na bezkolizyjnych skrzyzowaniach jest zwykle trudniej.
Quadrifoglio
21-07-2006, 20:05
Takie rozumowanie prowadzi do dobrowolnego sprowadzenia się do statutu niewolnika.
Mój rozmówca dał mi wybór - kikanaście groszy więcej lub odebranie pijanemu samochodu. Państwo jest formą poddaństwa, na każdym kroku dostajemy po dupie ... jak by tego nie nazywać. Oczywiście można się zapisać do sekty mormonów, ale obawiam się, że to też do niczego dobrego nie prowadzi. Dlaczego w Szwecji w ubiegłym roku zginęło ok 200 osób ? bo realnie coś robią, myslą, przeznaczają na to środki ... i nie ma społecznego przyzwolenia na różne czyny które u nas są normą. Mieszkają tam sami niewolnicy. Zgoda. Dlaczego wobec tego tak chętnie Polacy wyp... z tego mkraju jak tylko się da ? Bo jesteśmy głupim narodem, który najlepiej czuje się, kiedy mu wszystko wolno. Złota wolność szlachecka, śmieci byle tylko nie na mojej posesji, za płotem może być stos g... kogo to obchodzi.
Tomasz Golinski
21-07-2006, 20:06
Znacznie lepszym pomyslem jak zabieranie samochodow jest doprowadzenie drog do przyzwoitego stanu, gdzie o wypadki np. na bezkolizyjnych skrzyzowaniach jest zwykle trudniej.
Bezkolizyjne... Bezdziurowe najpierw. I dwupasmowe.
BTW. Jak to jest, że w syrenkach i polonezach prędkość 60km/h w miastach była bezpieczna, a w mercedesach i toyotach trzeba jeździć 50? Nowa generacja samochodów będzie wymagać 40km/h?
Wiecie, jak przekonano Amerykanów do ograniczenia prędkości (90?)? Żadne względy bezpieczeństwa, tylko ekonomia - mniejsze zużycie paliwa.Z tym, że dziś ograniczenie 90km/h już nie jest ekonomicznie uzasadnione...
Dlaczego w Szwecji w ubiegłym roku zginęło ok 200 osób ? bo realnie coś robią, myslą, przeznaczają na to środki ... i nie ma społecznego przyzwolenia na różne czyny które u nas są normą. Mieszkają tam sami niewolnicy. Zgoda.nie krępuj się, możesz tam jechać. Ja lubie mieć wolny wybór. Ale homo sovieticus widze przetrwał :/
Dlaczego wobec tego tak chętnie Polacy wyp... z tego mkraju jak tylko się da ? Bo jesteśmy głupim narodem, który najlepiej czuje się, kiedy mu wszystko wolno. Złota wolność szlachecka, śmieci byle tylko nie na mojej posesji, za płotem może być stos g... kogo to obchodzi.
To zdecyduj się, czy jest u nas za dużo czy za mało wolności. Jakoś sprzeczność w rozumowaniu widze.
Quadrifoglio
21-07-2006, 20:08
Bezkolizyjne... Bezdziurowe najpierw. I dwupasmowe.
Wiecie, jak przekonano Amerykanów do ograniczenia prędkości (90?)? Żadne względy bezpieczeństwa, tylko ekonomia - mniejsze zużycie paliwa.Z tym, że dziś ograniczenie 90km/h już nie jest ekonomicznie uzasadnione...
Dokładnie na tej samej zasadzie można przekonać Polaków by nie jeździli po pijanemu - przez kieszeń. Od wymyślenia pieniądza nigdy nie było lepszego sposobu.
Tomasz Golinski
21-07-2006, 20:09
Dokładnie na tej samej zasadzie można przekonać Polaków by nie jeździli po pijanemu - przez kieszeń. Od wymyślenia pieniądza nigdy nie było lepszego sposobu.
Zgoda, poprzez karanie za spowodowanie wypadku. Jeśli to prawda, że nietrzeźwość drastycznie zwiększa ryzyko wypadku, to nie trzeba wprowadzać osobnej legislacji.
PS. Tu nie chodziło o to, żeby ekonomicznie zmusić Amerykanów do wolnej jazdy, tu chodziło by społeczeństwo wyraziło zgodę na ten absurdalny pomysł. Wolnym ludziom to się po prostu w głowach nie mieściło.
KuchateK
21-07-2006, 20:10
Wybacz, ale te kilkanascie groszy wiecej podatkow ktore zaplacisz w zamian za odebranie mu samochodu nie cofnie tego co sie stalo. Jesli nie ten to inny, nie pijany (wkoncu fure zabiora) to trzezwy. Drogi mamy takie, ze nie jeden codziennie ryzykuje zycie przy najprostrzych manewrach.
Twoj wybor, imho, jest mocno nietrafiony. Nic nie zyskasz bo po fakcie juz troche za pozno a tylko stracisz bulac kretynom na trwonienie na bzdury.
Janusz Body
21-07-2006, 20:18
..Jak to jest, że w syrenkach i polonezach prędkość 60km/h w miastach była bezpieczna, a w mercedesach i toyotach trzeba jeździć 50? Nowa generacja samochodów będzie wymagać 40km/h?...
A policja łagodnie traktuje kierowcę TIRa przekraczającego prędkość o 30km/h i wali maksa kierowcy Porsche przekraczającego o 20 km/h w tym samym miejscu.
Policja zatrzymuje samochody w miejscu w którym takie zatrzymanie stwarza ogromne zgrożenie dla ruchu - akurat w ostatni weekend przejechałem pół Polski i największym zagrożeniem na drodze była Policja. Łapali na radar wracających znad morza i zatrzymywali w połowie niewidocznego zakrętu.
Policja u nas nie działa i same zmiany prawa niczego nie zmienią. W tym kraju co to podobno prezydent jest fe (co zresztą jest nieprawdą) policja w jednym mieście ma więcej samochodów niż nasza w całym kraju.
Eeeee.... szkoda gadać.
Janusz
Quadrifoglio
21-07-2006, 20:24
A policja łagodnie traktuje kierowcę TIRa przekraczającego prędkość o 30km/h i wali maksa kierowcy Porsche przekraczającego o 20 km/h w tym samym miejscu.
Policja zatrzymuje samochody w miejscu w którym takie zatrzymanie stwarza ogromne zgrożenie dla ruchu - akurat w ostatni weekend przejechałem pół Polski i największym zagrożeniem na drodze była Policja. Łapali na radar wracających znad morza i zatrzymywali w połowie niewidocznego zakrętu.
Policja u nas nie działa i same zmiany prawa niczego nie zmienią. W tym kraju co to podobno prezydent jest fe (co zresztą jest nieprawdą) policja w jednym mieście ma więcej samochodów niż nasza w całym kraju.
Eeeee.... szkoda gadać.
Janusz
Co u nas nie działa to wszyscy wiemy. Kto lub co jest temu winne ? Kto próbował lub próbuje coś robić ? Wyjść mamy przynajmniej trzy: 1) emogrować 2)narzekać i frustrować się dalej 3) znaleźć sobie taką dziurę w życiu, gdzie styczność z rzeczywistością będzie możliwie najmniejsza. No jest jeszcze 4 wyjście - kożystać na tym, że tu nic nie działa - czyli im bardziej mętna woda, tym lepiej dla wszystkich układów wewnętrznych i zewnętrznych, nie trzeba się starać - wystarczy tylko "znać kogoś" "umieć załatwić".
Bo przecież nikt mi nie powie, że trzeba wybrać po raz kolejny "lepszych", ci wszyscy "lepsi" też już byli.
Janusz Body
21-07-2006, 20:26
... w USA ? "Ichni" Prezydent śmiało może stawać w zawody w głupocie z przywódcą każdego kraju na świecie ...
Jezu! To z naszym też! Ciekawe kto by wygrał?
KuchateK
21-07-2006, 20:28
Liczac ze ten pierwszy ma pare atomowek pod soba, troche wiecej troche lepszej waluty i spora dobrze zaopatrzona armie mysle ze ma lepiej. Przynajmniej ma w reku troche sily i moze cos zdzialac, bo ten drugi to tylko smieszny jest...
Janusz Body
21-07-2006, 20:30
... Wyjść mamy przynajmniej trzy: 1) emogrować 2)narzekać i frustrować się dalej 3) znaleźć sobie taką dziurę w życiu, gdzie styczność z rzeczywistością będzie możliwie najmniejsza. No jest jeszcze 4 wyjście - kożystać na tym, że tu nic nie działa - czyli im bardziej mętna woda, tym lepiej dla wszystkich układów wewnętrznych i zewnętrznych, nie trzeba się starać - wystarczy tylko "znać kogoś" "umieć załatwić".
Bo przecież nikt mi nie powie, że trzeba wybrać po raz kolejny "lepszych", ci wszyscy "lepsi" też już byli.
Jeszcze jest piąte wyjście. Nie głosować na oszołomów, nawiedzonych, poprawiaczy, besserwiserów, przestępców itp....
Quadrifoglio
21-07-2006, 20:31
Zdecydowanie obstawiam, ze powinni zajac sie czyms innym bardziej pozytecznym dla wiekszosci ludzi... Na przyklad uproszczeniem podatkow aby nie przeszkadzaly.
Ja też jestem za tym. Tylko jak się dziś dowiedzieliśmy z gazet ... emeryci nam umrą z głodu, bo brakuje dla nich pieniędzy ... co więcej, jestem prawie pewien, że na moją emeryturę też zabraknie (jeśli do tego czasu ten"system" wytrzyma) a będzie to za jakieś 30 kilka lat... Mam emigrować ? Wybrać Platformę, SLD ? Czy wypowiedzieć wojnę USA i się zaraz poddać, niech nas okupują ?
Tomasz Golinski
21-07-2006, 20:38
Ja też jestem za tym. Tylko jak się dziś dowiedzieliśmy z gazet ... emeryci nam umrą z głodu, bo brakuje dla nich pieniędzy ...To nie ma nic wspólnego z obniżeniem podatków.
co więcej, jestem prawie pewien, że na moją emeryturę też zabraknie (jeśli do tego czasu ten"system" wytrzyma) a będzie to za jakieś 30 kilka lat...A to z kolei jest prawo przyrody. System emerytalny musi się załamać, takie sprzężenia zwrotne wytwarza. Np. w Polsce wiek emerytalny mężczyzn jest wyższy niż średnia życia. Płacisz całe życie, zeby potem umrzeć w spokoju przed emeryturą?
Wybrać Platformę, SLD ? Czy wypowiedzieć wojnę USA i się zaraz poddać, niech nas okupują ?
Przecież ani PO ani SLD nie mają zamiaru rozwalić zusu i przymusu ubezpieczeń. Choćby dlatego że to niezgodne z europejskimi normami :lol: