Zobacz pełną wersję : Jaki program do obrobki zdjec dyplomowych.
Chcialbym wprowadzic w moim punkcie ksero drukowanie zdjec dyplomowych, co do sprzetu i zdolnosci to mysle ze sobie poradze jednak nie moge znalesc jakiegos prostego programu do obrobki takich zdjeci, do wykadrowania na dany format zdjecia, czy to bedzie dyplomowe czy paszportowe. W normalnych warunkach takie kadrowanie robie w PS, jednak tu bedzie mi zalezalo na czasie, bo w pewnym okresie moze byc tloczno:)
Pobaw się w PS'ie. Jak opanujesz pewne czynności to szybko to zrobisz.
Druga sprawa to legalność oprogramowania. Bo może to dla ciebie istotne.
Wtedy muszą Ci koledzy polecić coś innego - tańszego; chyba, że cena nie gra roli - ale nie sądzę.
Pozdro!
Janusz Body
20-07-2006, 16:22
Chcialbym wprowadzic w moim punkcie ksero drukowanie zdjec dyplomowych, co do sprzetu i zdolnosci to mysle ze sobie poradze jednak nie moge znalesc jakiegos prostego programu do obrobki takich zdjeci, do wykadrowania na dany format zdjecia, czy to bedzie dyplomowe czy paszportowe. W normalnych warunkach takie kadrowanie robie w PS, jednak tu bedzie mi zalezalo na czasie, bo w pewnym okresie moze byc tloczno:)
A przewrotnie zapytam czy wogóle potrzebne jest kadrowanie. Może prościej ustawić aparat tak, żeby wychodziło dobrze i po kłopocie. Mała akcja w PS na drobne wyostrzenie, kontrast itp. i tyle...
Janusz
Z tego co mi wiadomo taki program jest dostarczany za free z byle jaką drukarką termosublimacyjną za 190 zł (np CP400).
Na Allegro sprzedawanych było za grosze kilka takich programów.
Większość jednak do bani (miniLab, Legitki, itd.)
Ten Jedyny ktory spełnił wszystkie moje oczekiwania i jest równie dobry
jak sprzedawany z HITI program InDeshire (czy podobnie już nie pamiętam) nosi nazwę PhotoStudio i jego autorem jest gościu do którego mail podaję:
nandou@o2.pl.
Na Allegro sprzedawał je po 9,99 PLN pod Nickiem: tomekka ,ale że wysyłał program mailem a nie na płycie konto mu zawiesili.
Troszkę później wrzucę tu kilka zrzutów ekranowych tego programu.
W każdym razie program rewelka i de facto całość sorowadza się do kilku
kliknięć w tym kadrowanie i podstawowa korekta fot. Plik wynikowy JPG
w rozdzielczości 300 czy 400 DPI, wybór formatu zdjęcia , rodzaju zdjęcia itd
zresztą będzie to na zrzutach
Zrzuty wrzuciłem tu:
http://www.francuskibez.republika.pl
nekrolog
09-08-2006, 16:10
rowniez polecam photostudio
Na Allegro sprzedawanych było za grosze kilka takich programów.
Większość jednak do bani (miniLab, Legitki, itd.)
Ten Jedyny ktory spełnił wszystkie moje oczekiwania i jest równie dobry
jak sprzedawany z HITI program InDeshire (czy podobnie już nie pamiętam) nosi nazwę PhotoStudio i jego autorem jest gościu do którego mail podaję:
nandou@o2.pl.
Na Allegro sprzedawał je po 9,99 PLN pod Nickiem: tomekka ,ale że wysyłał program mailem a nie na płycie konto mu zawiesili.
Troszkę później wrzucę tu kilka zrzutów ekranowych tego programu.
W każdym razie program rewelka i de facto całość sorowadza się do kilku
kliknięć w tym kadrowanie i podstawowa korekta fot. Plik wynikowy JPG
w rozdzielczości 300 czy 400 DPI, wybór formatu zdjęcia , rodzaju zdjęcia itd
zresztą będzie to na zrzutach
kontaktowale sie na ten email ale nikt nie odpowiada
jest mozliwosc aby stworzyc sobie w psie czy tez elemencie ksztalt kadrowania zgodny z szablonem z mswia
za kazdym razem wlanczam miarke i licze mm czy sie zgadzaja jest to dosc uciazliwe