PDA

Zobacz pełną wersję : UPOWAŻNIENIE Z KURII - grupa Kraków/Częstochowa, początek września

Gaga
19-07-2006, 09:06
Witam,

jak mi napisał ks Stanisław z Kurii Krakowskiej: kursy są "po Wielkanocy i na początku Adwentu. Jeśli zbierze się ponad 10 chętnych to robimy kurs dodatkowy. Istnieje taka możliwość we wrześniu, jeśli się zgłoszą chętni."

No więc zbieram chętnych.
Myślę, że jak się zbierze min. 1200 zł... eee.. przepraszam - min. 10 osób ;) to przeforsujemy się w dowolnym terminie

Pozdro

gonzo44
19-07-2006, 09:18
chodzi o kurs przedmałżeński? Będziemy mierzyć temperaturę "body"? ;-)

Gaga
19-07-2006, 09:50
Takk, przedmałżeński :mrgreen: tylko nie przed Twoim małżeństwem, tylko cudzym.... :wink:

Ostatnio mówi się, że księżulkowie na ślubach (ok, nie tylko ;) ale tylko wtedy mam z nimi kontakt) potrafią być bardzo wyrafinowani i jednak potrzebne jest to UPOWAŻNIENIE. Nie chce kiedyś padać takiemu do sandałów i szukać po kieszeniach pięćdziesiątki aby łaskawie pozwolił robić zdjęcia...

Co do "body" to myślę że przez dwa dni wykładu będzie taka nuda, że kto wie co tam pod ławkami się będzie działo.... ;)

nastier
19-07-2006, 10:24
Co do "body" to myślę że przez dwa dni wykładu będzie taka nuda, że kto wie co tam pod ławkami się będzie działo.... ;)

a fe! raczki na stol!:mrgreen:

Nemeo
19-07-2006, 10:46
Rozumiem że koszt kursu to : "co łaska" ale nie mniej niż 1200 zł.

Gaga
19-07-2006, 22:39
jaja sobie robicie z posługi fotograficznej
a ja poważnie szukam grupy :P

zaprawdę zaprawdę czytajcie co niesie CTRL + C ze stronki diecezji katowice:

"Jednakże zarówno na kliszy, jak i na taśmie aparatu audiowizualnego zostają "utrwalone" jedynie drugorzędne elementy spełnionej niegdyś czynności sakramentalnej. Słowa, dźwięki, gesty "zapisane" przy pomocy tych środków technicznych pozostają martwe. Nie można bowiem utrwalić ani ludzkich przeżyć, ani nieuchwytnego dla zmysłów działania Trójosobowego Boga, stanowiącego istotę -- misterium -- świętych czynności. "Pamiątki" produkowane przez fotografów i operatorów sprzętu audiowizualnego nie są w stanie utrwalić w czasie samego misterium zbawienia, jakiego dokonuje Bóg w sercu człowieka i jakie winno owocować w jego czynach."

Nemeo 120 do kieski kurii
ale jak masz za dużo "k-/łaski" i zbierasz punkty do nieba to JA! JA! jestem biednym i potrzebującym bliźnim :lol:

Nemeo
20-07-2006, 11:09
jaja sobie robicie z posługi fotograficznej
a ja poważnie szukam grupy :P

zaprawdę zaprawdę czytajcie co niesie CTRL + C ze stronki diecezji katowice:

"Jednakże zarówno na kliszy, jak i na taśmie aparatu audiowizualnego zostają "utrwalone" jedynie drugorzędne elementy spełnionej niegdyś czynności sakramentalnej. Słowa, dźwięki, gesty "zapisane" przy pomocy tych środków technicznych pozostają martwe. Nie można bowiem utrwalić ani ludzkich przeżyć, ani nieuchwytnego dla zmysłów działania Trójosobowego Boga, stanowiącego istotę -- misterium -- świętych czynności. "Pamiątki" produkowane przez fotografów i operatorów sprzętu audiowizualnego nie są w stanie utrwalić w czasie samego misterium zbawienia, jakiego dokonuje Bóg w sercu człowieka i jakie winno owocować w jego czynach."

Nemeo 120 do kieski kurii
ale jak masz za dużo "k-/łaski" i zbierasz punkty do nieba to JA! JA! jestem biednym i potrzebującym bliźnim :lol:

Czy w cenę jest ujęte poświęcenie body i całej mojej "szklarni" ?
Zależałoby mi też na błogosławieństwie, i modlitwie w intencji niezawodnego i szybkiego AF.

Silent Planet
20-07-2006, 20:15
Zależałoby mi też na błogosławieństwie, i modlitwie w intencji niezawodnego i szybkiego AF.
Chrzanić AF - módl się, aby światłomierz Ci się nigdy nie omylił...

ripek
22-07-2006, 14:33
I kiedy ten kurs niby ?

Zakk Wylde
22-07-2006, 15:23
Mieszkam niedaleko Krakowa i bym się tez wybrał na taki kurs :D Oczywiście nie wiem ile to kasy kosztuje i co i jak :/ Napisz coś więcej o tym ale konkrety :D Moje gg to 4955686

Loram
23-07-2006, 14:25
Ja też czekam na konkrety, bo chętnie bym się na taki kurs wybrał, żeby zdobyć papierek ;-)

Zakk Wylde
23-07-2006, 15:06
To może inaczej niech Piszą Ci do mnie na Priv co chcą byc na tym kursie... zrobi się wstępną liste.....

Gaga odezwij się :D

Lista wygląda już tak:

1. Gaga,
2. Zakk Wylde,
3. mirez,
4. Loram,
5. mkwiek,
6. Bart (spoza CB).

Oczywiście jest to lista przykładowa, zależy to pewnie też od kasy kursu.

Gaga
25-07-2006, 20:21
kosztuje 120/szt [dla firm i rodzin zniżka!]

a kiedy? ksiądz mówi, że we wrześniu jak się zbierze grupa 10 os., a planowo "na początku Adwentu" ( http://www.google.com/search?hs=PL6&hl=pl&client=opera&rls=pl&q=kiedy+jest+adwent&btnG=Szukaj&lr= )

Ja mam nadzieję zmolestować ojca prowadząceggo [wykład] aby zrobił kurs zaraz jak się zbierze grupa - lista już jest - no to git. dodaję swoje dwie osoby [po zniżce :mrgreen: ]

5. Gaga
6. Bart (spoza CB)

Gaga
25-07-2006, 20:24
sory, matematyka nie jest moją najmocnejsza stroną :-P

jest 5 osób

KOOOMU KOOOOOOOMU JESZCZE LEGITYMACJA KURII?

Zakk Wylde
26-07-2006, 09:47
a moze jak pujdziemy tam to powiemy że jesteśmy jedna rodzina :D

Lista wygląda już tak:
1. Gaga,
2. Zakk Wylde,
3. mirez,
4. Loram,
5. mkwiek,
6. Bart (spoza CB),
7. andrewpp (narazie spoza CB).

Więc jeszcze minimum 3 i jesteśmy w domu :D

Adam_Max
26-07-2006, 09:51
Polecam wybrać się do Kurii Częstochowskiej można takowy kurs odbyć "od ręki" koszt - co łaska.

Zakk Wylde
26-07-2006, 10:01
Było by fajnie ale nie chce mi się to Częstochowy jechać :D

Jesli chodzi co łaska to tez bym dał 120zł.

---------------------------

Mam pytanie do gagi.......

Czy nie trzeba miec opini od proboszcza ?

Loram
28-07-2006, 12:28
co łaska to tez bym dał 120zł.

jak słyszę zwrot co łaska, to mnie krew zalewa. Nigdy nie wiesz ile dać, a przeważnie jest za mało w stosunku do oczekiwań :evil:
Nie mogą normalnie zrobić cennika usług kościelnych ??
Wystarczayło mi nerwów przy okazji mojego ślubu. Przerobiłem 6-ciu księży na tę okoliczność (zaświadczenia, protokoły itp) i powiem Wam, że 3 było super, a dwóch to miałem ochotę.... a z trzecim starym pierdzielem miałem wojnę słowną. Jak można być tak bezczelnym i chamskim będąc księdzem ?? Tego nigdy nie zrozumiem...

Na szczęście jest wielu porządnych i bardzo miłych księży, którzy ratują czarne szeregi przed totalną degrengoladą moralną...

Zakk Wylde
28-07-2006, 12:35
jak słyszę zwrot co łaska, to mnie krew zalewa. Nigdy nie wiesz ile dać, a przeważnie jest za mało w stosunku do oczekiwań :evil:
Nie mogą normalnie zrobić cennika usług kościelnych ??
Wystarczayło mi nerwów przy okazji mojego ślubu. Przerobiłem 6-ciu księży na tę okoliczność (zaświadczenia, protokoły itp) i powiem Wam, że 3 było super, a dwóch to miałem ochotę.... a z trzecim starym pierdzielem miałem wojnę słowną. Jak można być tak bezczelnym i chamskim będąc księdzem ?? Tego nigdy nie zrozumiem...

Na szczęście jest wielu porządnych i bardzo miłych księży, którzy ratują czarne szeregi przed totalną degrengoladą moralną...

Wiem że z łaską jest tak przypomniał mi się kawał ale oczywiście nie umiem opowiadac kawałóa alw przytoczę :

Jest taka sprawa, że młodzi ze wsi udają się do księdza i mówią:
Mlodzi: Chcielibyśmy wziąśc slub ale niesyety nie mamy duzo piniedzy.
Ksiadz: Nie matrwcie się, jest co łaska.
Narrator: Młodzi się ucieszyli i dali księdzu po 150zł na łebka, a ksiądz z krzykiem do nich.
Ksiądz: Powiedzieałem co łaska a nie z łaski.

Więc wiesz jaktojest.. ja mialem wesele w płazie i tam młodzi ni epowiedzieli mi ze idą podpisywac te papiery z tymi świadkami. A jak juz pobiegłem do nich to wszystko było już załatwione . powedizałem proboszczowi by połozył te pisma dał im długopis i niby udawali ze podpisują i było by giit zrobiłbym zdjecia i sami młodzi się zgodzili ze tak trza zrobić... Proboszcz zrobił minę nr 32 czyli zdziwienie i zabrał pisma i powiedzial bsmy sie wynosili bo za chwile bedzie msza :/ Paranoja.

A czy ktoś sie jeszcze chce dopisac ?

ripek
28-07-2006, 15:04
Ja jestem na TAK - ale pytanka:

1. KIEDY (oby w weekend?)
2. jednorazowy kurs czy kilka spotkan
3. jaka odpłatność jak się ma firme ? :P (kosciol wystawia faktury ? :P)
3a. Jaki NIP ma kosciol ? 666-666-66-66 ? ;)

To chyba tyle.

Btw. taki papierek to mozna sobie samemu wydrukować. Jeden ze znajomych fotografów ma i działa :)

jarecki
28-07-2006, 15:08
Możesz mnie też dopisać do listy.

Zakk Wylde
28-07-2006, 16:26
A więc co następuje:

Lista wygląda już tak:
1. Gaga,
2. Zakk Wylde,
3. mirez,
4. Loram,
5. mkwiek,
6. Bart (spoza CB),
7. andrewpp (narazie spoza CB),
8. jarecki,
9. ripek.

Więc jeszcze minimum 1 i jesteśmy w domu :D (ale im więcej tym lepeij)

A teraz odpowiedzi na pytania.... (oczywiście odwalam ronotę za Gage :D)

Sam nie wiem, wiem tylko wtedy, że we wrześniu. Sam sie zastanawiam czy nie lepeij jechać do czestowchowy (robią to na miejscu i bez terminów).

Niewiem,,, ale sie dowiem :D

Z czego co wiem firmy i rodzimy mają taniej :D ale w takie rzeczy sie niedowiedziałem.

3a. Jaki NIP ma kosciol ? 666-666-66-66 ? ;)
Kościór to czasem zbedna instytucja wiec nie wiem.

Wszystkie pytania najlepepiej zadawajcie do gagi, jaku tylko sprzątam ;)

Gaga
28-07-2006, 16:48
Lista:

1. Gaga,
2. Zakk Wylde,
3. mirez,
4. Loram,
5. mkwiek,
6. Bart (spoza CB),
7. andrewpp (narazie spoza CB)
8. Slawek (z maila)
9. Grzesiek (z maila)
10. jarecki
11. ripek, 666 8)

Napisał Zakk Wylde
Czy nie trzeba miec opini od proboszcza ?

Biedne zaszczute baranki boże :twisted: bez obrazy Zakk ;)
jeżeli masz jakieś szczególne zasługi, to możesz przynieść
a tak serio - ksiądz mi napisał, że "trzeba przynieść tylko zdjęcie" ale zapytam jeszcze raz konkretnie

Napisał Zakk Wylde
Jesli chodzi co łaska to

to też mam kawał, bynajmniej nie OT:
dla żywości przeróbka pod płazę.
za narzeczonymi od Zakka przychodzi inne, prosi o mszę. ksiądz oczywiście jak zwykle:
- co łaska, niech pan spojrzy na wybrankę i się tym kieruje
no więc pan młody daje 100
a ksiądz patrzy na niewiastę i... wydaje 50
:D

Napisał ripek
3a. Jaki NIP ma kosciol ? 666-666-66-66

1. keidy - pisałam na początku topica :roll:
kuria planuje na koniec adwentu normalnie ale jak się zbierze grupa to we wrześniu. ale skoro mamy grupę to napisałam do księdza żeby zaproponował jakiś nieodległy termin - w końcu to ich interes - naturalnie najlepiej w weekend i nie w sobotę po 15:00 ;)
2. i tez mam nadzieję na kompaktowy wykład, bo ja za długo w kościele nie wytrzymuję kiedy nie mam tam roli - np jak zobaczyłam wideo z chrześnicy komunii, jak sie tam wierciłam to tylko pusty śmiech pozostaje
3. nie wiem, kościół to nie firma tylko owczarnia
3a. to raczej konkurencja

Napisał ripek
Btw. taki papierek to mozna sobie samemu wydrukować. Jeden ze znajomych fotografów ma i działa

n/c

Zakk Wylde
28-07-2006, 18:48
Btw. taki papierek to mozna sobie samemu wydrukować. Jeden ze znajomych fotografów ma i działa

Jak znajdziesz sobie na googelkach to spoko... wydrukuj.

Mój tata też ma taki i raz dzwonil ksiadz czy takie pozwolenie jest ok... niestety nie było ok :(

i co z tymi terminami ?

Gaga
30-07-2006, 18:14
ksiądz nie pisze już do mnie :-?
może dlatego, że zapytałam bezpośrednio o zniżki dla zorganizowanej grupy.....
co prawda napisałam też, że przecież jesteśmy jedną wielką rodziną ale spoko - dałam backspace i formę ugrzeczniłam ;)

jak będzie coś konkretnego to napiszę

pozdro

mkwiek
30-07-2006, 19:05
kontaktujesz sięz księdzem mailowo?????
jakoś mi to do księży nie pasuje :)
Poczekamy, postaraj się w miarę dobry termin, ale nie sobotę, lub jak sobotę to po 16, bo ja wczesniej pracuję :)

ripek
30-07-2006, 23:00
moze w niedziele przed mszą ? :) Ile takie cos trwa ? Bo pewnie to jest na zasadzie "tu stój, tam nie, klękaj jak przechodzisz przez srodek kosciola..."

Godzina ? Dwie?

Zakk Wylde
31-07-2006, 09:49
Pewnie tak ale załoze się ze na początku bedzie ksiądz sie wymadrzał jaki to on niue jest i co my mozemy bo jestesmy wiesniakami :D co tylko zapisujemy martwe rzeczy

Gaga
31-07-2006, 14:34
HA!

Prześmiewcy!

Niosę dobre wieści!
Otóż w Krakowie kurs dopiero we wrzesniu i trwa dwa dni... ale to już nie jest chyba ważne :mrgreen: , bo dzwoniłam do księdza z Częstochowy (izi!) i gość jest totalnie wyluzowany :D

ja pytam kiedy.. a ksiądz, że "ooooj szkoda że pani wcześniej nie skontaktowała się, bo można było już to załatwić a teraz jestem dosłownie na walizkach i wracam w pierwszych dniach września"
A we wrześniu będzie to wyglądało tak, jak ustaliliśmy: ja wyślę ksiedzu kartkę z danymi wszystkich osób, które reflektują na upoważnienie (wtedy już będzie gotowe do odbioru), ustawimy się z nim na odbiór, dostaniemy rozporządzenie kurii W SPRAWIE>>, przy okazji pro forma "wykładzik" a raczej nazwaliśmy to sobie "akcentem tego co najważniejsze", (max 15 min, ripek :twisted: ) i.... wsio

Legitymacje są bez zdjęcia, ważne na całą Polskę, do konca 2008 (jak chyba wszystkie inne) i teraz najlepsze: po 50zł/świstek :mrgreen:

Przez moment pomyślałam, że właściwie to... po co się nawet fatygować :twisted: jak można wysłać zaadresowaną zaznaczkowaną kopertę 8) ale skruszałam wobec i tak wielkiej przychylności kurii częstochowskiej, więc jakby co zawsze można się załadować ekonomicznie w samochody (ja np mam dwa miejsca z chrzanowa) i tak wychodzi do przodu

A więc mamy opcje:

DO KRAKOWA:
jak nie chce Wam się jechać do Częstochowy - zapraszam na priva po maila do księdza z Krakowa - kursy we wrześniu, ksiądz też jest spoko Panie Zakk Wylde (wiem wiem, wyjątkowo) i nie napisał do mnie: Wszeteczna Wieśniaro... tylko podpisuje się x.st. (ksiądz stanisław) => stąd wnioskuję, że jest równy

DO CZĘSTOCHOWY
piszcie na priva swoje podstawowe dane teleadresowe

spotkanie we wrzesniu:
sobota 02.09 między 8:15 - 9:00
od 11:30 do 15:00, max do wieczora ale to tylko ostatecznie
inne dni, np czw 07.09 do umówienia
Można przychodzić indywidualnie po odbiór bo generalnie to tam robią te kursy "od ręki" ale księdzu byłoby wygodniej na raz

:razz:

I jeszcze coś: ksiądz Krzysztof przejął się tym co ja biedna zrobię bez legityamcji wobec księży-formalistów na ślubach przez cały sierpień i dał mi/nam alibi, że można mówić że upoważnienia są już do odebrania - tylko ksiądz, który je wydaje wyjechał na wakacjach i dla potwierdzenia można pytać o upoważnienie na swoje nazwisko i można podac numer do księdza (który de facto będzie osiągalny we wrześniu) :mrgreen:
Hihi

Pozdrawiam

I zapraszam!
Osoby, które jeszcze nie załapały się na dotychczasową organizację zapraszam - tu lub prv/mail !! Listę wysyłam pod koniec sierpnia :)

EDIT:
JAKIE DANE MI PISAĆ (instrukcja step-by-step):
Imię Nazwisko
Adres

+ opcjonalnie nr tel
+ opcjonalnie czy jadę samochodem / skąd / ile osób mogę zabrać; czy chcę się załapać na podwózkę

Zakk Wylde
01-08-2006, 12:24
Czasami Gago cie nie ma wiec ldziska piszcie do mnie kto chce do częstochowy a kto do krawowa ale lepeiej zeby wszyscy jechali w jedno miejsce....

Gaga
01-08-2006, 12:57
nie no, spoko, dzięki wielki Zakk, ale nie róbmy chaosu, ja się tu pojawiam czasem, robię listę do częstochowy

(NAZIWSKO I ADRES, Panie i Panowie;
tel ułatwi kontakt)

jak da radę to mogę również urządzić posrednictwo matryyy... logistyczne i dobrać ludzi z jednego miasta tudzież okolic lub gdzieś z-podrodze do jednego auta - co by było taniej i weselej :grin:
(więc jak ktoś ma auto i chce towarzystwo to piszcie ile osób możecie zabrać)

Michal-Czuba
01-08-2006, 14:05
Ciekawe, czy nie zbiorą się takie tłumy, jak po ID ;) Gaga - jak rozumiem można się jeszcze zapisać, więc wysyłam priv.

Gaga
01-08-2006, 21:44
ależ ja wysyłam listę pod koniec sierpnia - miejsc nikomu nie zabraknie

Michal-Czuba> ja to widzę niemal jak pielgrzymkę na jasną górę! :mrgreen:

Michal-Czuba
01-08-2006, 21:48
Myślę, że ksiądz by się ucieszył, gdyby zobaczył kościół pełen fotografów - tych profi i amatorów ;) A bardziej by się ucieszył z - no to teraz od każdego po 5 dych... :twisted:

Gaga - ja to widzę jak nieformalny zlot Canon-board :mrgreen:

tyrpin
02-08-2006, 11:47
Bardzo optymistycznie to wszystko wygląda - oby Wam się udało. Niestety, ja musiałem cierpieć (jestem loozak wyznaniowo) przez 2x po 6 godzin w kościelnej ławce. Taki jest ponoc wymóg (tak przynajmniej poinformował nas prowadzący kurs ksiądz) Komisji Episkopatu Polski ds. Liturgii i Duszpasterstwa Liturgicznego. A wszystko to dla świadectwa ukończenia kursu i żółtego kartonika ze zdjęciem, który jeszcze sie nie przydał pomimo fotografowania 9 imprez.

mrek
02-08-2006, 21:22
HA!

Prześmiewcy!

Niosę dobre wieści!
Otóż w Krakowie kurs dopiero we wrzesniu i trwa dwa dni... ale to już nie jest chyba ważne :mrgreen: , bo dzwoniłam do księdza z Częstochowy (izi!) i gość jest totalnie wyluzowany :D

ja pytam kiedy.. a ksiądz, że "ooooj szkoda że pani wcześniej nie skontaktowała się, bo można było już to załatwić a teraz jestem dosłownie na walizkach i wracam w pierwszych dniach września"
A we wrześniu będzie to wyglądało tak, jak ustaliliśmy: ja wyślę ksiedzu kartkę z danymi wszystkich osób, które reflektują na upoważnienie (wtedy już będzie gotowe do odbioru), ustawimy się z nim na odbiór, dostaniemy rozporządzenie kurii W SPRAWIE>>, przy okazji pro forma "wykładzik" a raczej nazwaliśmy to sobie "akcentem tego co najważniejsze", (max 15 min, ripek :twisted: ) i.... wsio

A w którym to kosciele bedzie?
Fotografowalem kiedys w klasztorze - byl tlok. Zawedrowalem do katedry (zdaje sie, ze to najdluzszy kosciol w Polsce, 100 m czy cos?), a tam piekne fotograficznie pustki.

Loram
03-08-2006, 07:32
mnie nie ma w kraju od 30.08.2006-15.09.2006. Jeśli kurs wypadnie w tym terminie to odpadam :-(

Gaga
03-08-2006, 14:21
Loram> i everybody !

jeśli nie zbierzemy się "w kupie" na jeden termin proponowany przez księdza - to marudom wpiszę na forum numer tel. do neigo - niech sami proszą o indywidualną audiencję. Sądzę, że nie będzie żadnego problemu ALE NIE OBIECUJĘ ;-)
A może będą dwa pobliskie terminy?

i błagam - nie piszcie mi kiedy kto może a kiedy nie...

... bo ja osobiście od serca wszystkim wam życzę wiecznych wakacji :mrgreen: ! żebyście zawsze MOGLI

Gaga
03-08-2006, 14:25
Odnośnie pytań o KAMERZYSTÓW:

http://www.kck.diecezja.pl/kursy.htm -> skoro w krakowie upoważnienie jest dla obu fachów to pewno tak to działa wszędzie
:-)

Zakk Wylde
03-08-2006, 19:15
A więc gaga cytuje

Kurs odbywa się w sali "Kordelianum" przy ul. Św. Marka 10 w Kra-kowie. Są to dwa spotkania w godz. 16.00 - 19.00. Uczestnicy kursu przy-noszą: zdjęcie, zaświadczenie z parafii oraz wpłacają 120 zł.Otrzymują legitymację ze zdjęciem.

zaświadczenie z parafii ,,, by będzie pięknie jak pojedziemy i nam nie da legitek bo nie mamy takiego :/

ripek
03-08-2006, 19:20
LOL - a jak ktos nie chodzi do kosciola w celach stój-i-rzuc-na-tace to nie moze dostac takiej legitki? :P

Zakk Wylde
03-08-2006, 19:37
Nie wiem.,..,,,

Moj tata jak chciał załatwiac sobie legitke to własnie potrzebował od proboszcza paierek (który tez kosztuje co łaska :D) i nie dostał bo powiedział ze nie chodzi do kościoła (czytaj. nie dajesz na tacę) :D

Więc lepeij miec niz nie mieć.

Ale ja tez nie chodze do kościoła i dostane taka legitkę od zaraz :D

mkwiek
03-08-2006, 19:46
nie róbcie jaj - jakie znowu pozwolenia??? to fotograf nie wierzący nie może robić zdjęć?? czasami mam wrażenie, że kościół jest popi.....

ja niedługo idę do proboszcza ale w innej sprawie to może to od razu załatwię, ale to są po prostu hece!!

ripek
03-08-2006, 20:29
Wiecie co - to moze ja sobie po prostu wydrukuje ? :) Tylko zalatwie skan ;P

Vitez
04-08-2006, 09:21
nie róbcie jaj - jakie znowu pozwolenia??? to fotograf nie wierzący nie może robić zdjęć?? czasami mam wrażenie, że kościół jest popi.....

ja niedługo idę do proboszcza ale w innej sprawie to może to od razu załatwię, ale to są po prostu hece!!

Nie hece a przepisy:
http://canon-board.info/showthread.php?t=7340

ripek
04-08-2006, 10:08
I co - mam iść do proboszcza i co mu powiedzieć "Słuchaj, nawet nie wiem jak od środka wygląda nowy kościół ale chce pisemko że jestem grzecznym tacorzutnikiem" ;)

JAJA ! :P

Zakk Wylde
04-08-2006, 18:21
życie :D ja tez bede musiał iśc po niego (jak będzie potrzebne :D)

Ale ja ide z 2 kolezankami które są widoczne w kosciele co niedziele i powiem ze chodzę z nimi :D

mkwiek
04-08-2006, 18:26
czyli powiedzcie, co jest mi potrzebne i co trzeba załatwić PRZED wyjazdem do kurii! pozwolenie od proboszcza???
hmm, może być ciężko, zważywszy, żę kiedyś miałem ostrą wymianę poglądów z proboszczem :) może jak dam dużo "co łaska" to mi wypisze :)

Vitez
06-08-2006, 09:14
Ale ja ide z 2 kolezankami które są widoczne w kosciele co niedziele i powiem ze chodzę z nimi :D

To za bigamie nic nie dostaniesz ;)

Zakk Wylde
06-08-2006, 15:16
hehe...

tylko ostrzegam... ja sobie załtwie taki papier,,, jak bedzie potrzebny to ok jak nie to trudno :D

ripek
06-08-2006, 15:29
A nie ma ktoś znajomego proboszcza co by hurtem wystawił zaświadczenie że grzeczni jesteśmy za hurtowe "co łaskę" ? :P

Michal-Czuba
06-08-2006, 16:49
A nie ma ktoś znajomego proboszcza co by hurtem wystawił zaświadczenie że grzeczni jesteśmy za hurtowe "co łaskę" ? :P
Ale to sie musi chyba pokrywać z miejscem zamieszkania / parafią domową, nie? ;)

ripek
06-08-2006, 18:28
Damn ;)

Il fuoco
06-08-2006, 18:32
musi?

Zakk Wylde
06-08-2006, 18:38
Z czego co wiem tak,,,, gdyby nie to dam znać bo ja sam mam znajomego ksiedza który by mi wystawił takie pozwolenie :D

mkwiek
06-08-2006, 18:47
jutro idę do księdza z zapowiedziami - muszę dać co łaska tak i tak, to może od razu załatwię obie rzeczy naraz ? :)

Il fuoco
06-08-2006, 19:20
takim to dobrze...
ale z drugiej strony nie wiem czy byłbym zdolny do "aż takiego poświęcenia" w zamian za upoważnionko....

a na serio to offtopowo - gratulacje;)

mkwiek
06-08-2006, 19:24
dzięki :)

Michal-Czuba
07-08-2006, 14:45
musi?
Chodzi przecież o opinie o Tobie jako członku rodziny parafialnej (:mrgreen:) - więc siłą rzeczy musi to pochodzić od Twojego proboszcza z Twojej parafii ;)

Il fuoco
07-08-2006, 14:51
ja do żadnej parafialnej rodziny nie należę...
a opinie zawsze były, są i będą drogie.
te dobre.

p.s. mój prałat (tak tak:D prałata mamy) jest opisywany "we wsi" hasłem:
"prałat toyotą naród piechotą" ;)

p.s. 2 a czy Wy myślicie że ktoś będzie sprawdzał z jakiej parafii pochodzicie i czy akurat to Wasz proboszcz Wam ten świstek podpisał?!

ripek
07-08-2006, 15:36
Chodzi przecież o opinie o Tobie jako członku rodziny parafialnej (:mrgreen:) - więc siłą rzeczy musi to pochodzić od Twojego proboszcza z Twojej parafii ;)

A np. gdy jestem studentem i mieszkam w innym miescie i chodze do innego kosciola to nie moge dostac ?;)

Pytanie czysto teoretyczne :)

Maciey
07-08-2006, 15:57
a czy w Cze-wie także obowiązuje ten papier od proboszcza ?

Il fuoco
07-08-2006, 16:02
w całej Polsce chyba że udzielający ślubu okaże się "za drobną, skromną ofiarą" wspaniałomyślny i nic nie powie;)

Michal-Czuba
07-08-2006, 23:00
Ja sie na tym naprawde nie znam ;) Chcialem tylko zasugerowac czego moze sie czepic ksiadz - sluzbista ;).

Pozdrawiam

Il fuoco
07-08-2006, 23:10
a już myślałem że jakaś Dziewczęca Służba Maryjna :P:P:P:P
:twisted:

zartuje, bez urazy Michal;)

Zakk Wylde
09-08-2006, 08:53
Nie wiem ale chyba dzisiaj bede załatwiał taki oto papierek.. jak co to udostepnie i pokaze jak to wygląda :D

Gaga
13-08-2006, 22:26
Co za panika :lol:

No dobra - to jakby co powiesz co ręcznie ksiądz napisał (bo my nie znamy uduchowionych słów zbawienia), udostępnisz i my sami podpiszemy się pod swoim sumieniem a nie klecha to będzie robił ;)

pamiętam jak podpisywałam znajomym świadkom na ślub zaświadczenie o spowiedzi ;)

zresztą... ja nie wiem po co w ogóle te opinie od proboszca kołować czy fingować...

Vitez
14-08-2006, 10:42
zresztą... ja nie wiem po co w ogóle te opinie od proboszca kołować czy fingować...

Ja tez nie wiem... czy to oznacza ze ja jako ateista nie mam prawa robic zdjec na slubach koscielnych, bo nie naleze do zadnej parafii i zaden proboszcz mi swistka nie wyda?

Moge sobie dzieki siostrze zalatwic np rekomendacje od rektora UKSW ... tylko jaki to mialoby sens?

ripek
14-08-2006, 10:52
... czy to oznacza ze ja jako ateista nie mam prawa robic zdjec na slubach koscielnych...

Powinni wprost wywiesić tabliczkę na drzwiach "Obcym wstęp wzbroniony"...

No nic- pewnie trzeba będzie proboszczowi strzelić jakąś historyjke że "ja student, ja mieszkać w innym mieście i tam być dobry tacorzucacz" :)

JSK
17-08-2006, 07:47
Cóż, taki kraj , takie obyczaje. :cry:
Te zezwolenia to jeden ze składników sprawowania władzy przez czarnych. Ja w kościołach posługuję się pięknie podrobionym zezwoleniem podpisanym przez Bardzo Ważnego Carnego. Tak w ramach protestu! Certyfikat pozwala mi wejść WSZĘDZIE. Nawet w niedostępne miejsca. I bardzo mnie cieszy ta drętwa gadka klechów jak widzą mój kwitek. I tyle.
Przed chwilą przeczytałem, że znów w Krakowie przekazano 3h gruntu w centrum miasta czarnym. :evil: !

tyrpin
17-08-2006, 16:38
Certyfikat pozwala mi wejść WSZĘDZIE. Nawet w niedostępne miejsca. I bardzo mnie cieszy ta drętwa gadka klechów jak widzą mój kwitek. I tyle.
**** Jaś - "czarny" może Cię wyprosić w sekundzie, jeśli uzna, że zakłócasz mu celebrację mszy łażąc cyt. "wszędzie", g*** go będzie obchodzić Twój świstek. Taka jest rzeczywistość i nic na to nie poradzisz. ON tam jest panem, żeglarzem i okrętem... nie Ty.

mati_wrc
19-08-2006, 12:03
Zgłaszam się na chętnego do legitki z Częstochowy. Gaga informacja poszła na priv.

Jestem również chętny na miejsce w samochodzie, jeśli takowe będzie - oczywiście dorzucam się do paliwa :-)

Pozdrawiam
Mateusz

Senior_E-1
19-08-2006, 14:15
Witam wszystkich serdecznie... i od razu zapisuję się na wyjazd do Częstochowy po odpowiedni dokument. Informuję również że jestem z Inowrocławia - i jeśli moja trasa będzie komuś po drodze, to chętnie zabiorę.
Tymczasem oczekuję daty wyjazdu, bo chyba dokładnie jeszcze nic nie wiadomo którego września. Pozostaje mi tylko przygotować zdjęcie i załatwić list polecający od proboszcza...
++++++++++++++++++++++++++++
Pozdrawiam...

mati_wrc
19-08-2006, 14:40
O co chodzi z tymi zaświadczeniami z tej parafii? Co tam ma być napisane? Że proboszcz się zgadza na zgodę dla mnie na fotografowania ślubów? Co jest grane?

Senior_E-1
19-08-2006, 16:35
Co tam ma być napisane? Że proboszcz się zgadza na zgodę dla mnie na fotografowania ślubów? Co jest grane?
Jak powiesz proboszczowi o co chodzi, to sam chyba będzie wiedział co napisać. Zapewne już nie raz coś takiego wystawiał...:confused: :confused:

Zakk Wylde
19-08-2006, 20:59
Witajcie :D

Nie wiem co z fistkiem bo teraz jestem na wakacjach wiec sobie sam załatwie dopiero po chyba 27 ;)

A jeszcze jedno jesli jest wiecej chetnych to moze wynajmiemy busa? Wyjdzie nas to wszystkich taniej a pojesziemy tam razem i wrocimy ... no nie wiem czy razem :) ja nie mam jeszcze prawka wiec albo ktos podwozi albo bus zamowiony.

Chyba wynajecie kosztuje ok 6-12 zł osoba.

Pikczer
19-08-2006, 21:14
**** Jaś - "czarny" może Cię wyprosić w sekundzie, jeśli uzna, że zakłócasz mu celebrację mszy łażąc cyt. "wszędzie", g*** go będzie obchodzić Twój świstek.
Zawsze mozesz zmienic miejsce fotografowania i nie pchac sie do kosciola ("czarnych") jak ich tak nie cierpisz. Jest tyle innych przyjemniejszych i mniej frustrujacych miejsc... no, chyba, ze sie sprzedajesz i za kase bedziesz nawet "czarnemu" d....e lizal 8-)

Taka jest rzeczywistość i nic na to nie poradzisz. ON tam jest panem, żeglarzem i okrętem... nie Ty.
A dziwisz sie?
Ty w swoim np. miejscu pracy, nie chcialbys decydowac o tym kto ma, a kto nie ma w nim zarabiac?
Poza tym, swirnietych i delikatnie mowiac chamskich foto(niby)profesjonalistow jest w naszych czasach (patrz era fot. cyfrowej) b. duzo. Oczywiscie tak jak i ksiezy, ktorzy czasem przeginaja.

Gaga
22-08-2006, 21:12
LADIES AND GENTLEMEN

niniejszym ogłaszam, że listę zamykam!!

jak ktoś marudny może jeszcze dopisac się do jutra, do-zanim zechce mi sie iść na pocztę wrzucić list do skrzynki
ale będzie miał na sumieniu kartke A4 do drukarki

wątek się nieco r o z w o l n i ł , ale rzeczowo przypominam: listę wysyłam, ksiądz wraca z wakacji na koneic sierpnia, dzwoni do mnie a ja spieszę z informacją o terminie spotkania/spotkań do Was

uwagi prywatne:
1. osobiście nie mam zamiaru mieć żadnych zaświadczeń od proboszczów, co nie znaczy że postępuję słusznie. ot, takie moje Zasady, przekora, czupurność, czy jak tam zwał...
2. zdjęcia nie trzeba (na 98%)
3. co do busów, skoro miałby już objeżdżać serpentynkami całe woj małopolskie + kawałek mazowieckiego - to najtaniej będzie wziąć go na dwa tygodnie i wyjechac od razu np do pakistanu na plener
dobra - to żart
Zakk Wylde>czekaj na terminy, jak sie dogadamy to ja Cie zabieram samochodem, jak chcesz (~14litrów na stówkę :twisted: )

Uwaga, sprawdzam listę:
(jak kogoś nie wpisałam to niech się upomina, najwyżej przez telefon za parę dni podam dane)
1. MOI
2. Bart
3. Zakk Wylde
4. Vitez
5. mkwiek
6. kolega mkwieka
7. mirez
8. Łukasz W.
9. Grzegorz P.
10. Michal-Czuba
11. Andzrej P.
12. Zygmunt K.
13. ripek
14. enter
15. draku -> auto z gliwic
16. mati_wrc
17. tombas
18. max44 -> 2 miejsca z kielc
19. shizzo -> 2 miejsca z wrocka
20. shizza żonka
21. Senior_E-1
22. kolega max44'a

mati_wrc
24-08-2006, 00:19
Rozumiem, że Mateusz G. to ja :-)

No a tak poza tym... 14 litrów na setkę? <wow> czyżby jakaś TATRA lub inna Scania ?;-)

tombas
24-08-2006, 08:38
Czy ktoś z uczestników zapisanych na liście, jest z okolic Nowego Sącza, lub z Krakowa który za uczestnictwo w kosztach dojazdu np. do Czestochowy może odstapić jedno miejsce w aucie? proszę o info na priva, gg 1096451,dzięki

shizzo
24-08-2006, 09:14
Witam Ja jade z wrocka i mam 2 miejsca wolne w aucie.

mkwiek
27-08-2006, 22:53
GAGA - powiedz kiedy w końcu można jechać. czy jużwszystko wiesz? na priva nie odpowiadasz.... czy obowiązują terminy do Częstochowy ze strony 3 tego wątku?

enter
28-08-2006, 14:26
Hej kto jedzie z warszawy??
nie wiem czy uda mi się załatwić własne auto. Jakby co to szukam 2 miejsc.

gdyby co to mam reczne CBradio do zabrania - miśki czasmi sie ustawiają na trasie.

będe wiedział jak będzie zanany termin wyjazdu.

ripek
28-08-2006, 15:22
Kurcze - jesli w cze-wie jest kurs 02.09 to ja odpadam :/

Bo foce ślub w tym terminie ;)

tombas
28-08-2006, 16:19
Ponawiam pytanie: kto z okolic Nowego Sącza lub Krakowa jedzie na kurs samochodem? pytam w celu wsadzenia d..y do auta, oczywiście za część kosztów, piszcie prosze na priv lub gg 1096451

Goopher
28-08-2006, 20:45
Witam wszystkich.

Nie chce zaczynać nowego wątku, bo nie wiadomo z jak wielką "popularnością" spotka się moja propozycja / pytanie. (w razie potrzeby prośba do Moderatorów o wydzielenie - z góry dzięki...).

Może ktoś z Wrocławia i okolic wie jak to wygląda u Nas - tzn. kiedy taki kurs mógłby się odbyć, gdzie i na jakich warunkach.

Z góry dziękuję za informacje / kontakt.
Pozdrawiam.

Gaga
29-08-2006, 17:17
cierpliwości!
ojciec prowadzący (kurs) nie wrócił jeszcze z wakacji

mkwiek
29-08-2006, 17:20
czyli termin 2 września, który podałaś wcześniej odpada? powiedz co i jak bo to już tuż tuż :)

Michal-Czuba
29-08-2006, 19:59
Hmm to w końcu 2 września (czyli w najbliższą sobote) czy nie? ;) Tylko to mnie interesuje. Aha - i o której mamy być.

A jeśli już padały takie pytania - czy jedzie ktoś z Podkarpacia? Np. z Rzeszowa, Tarnowa czy jakoś tak? Jestem z Dębicy i chętnie bym się do kogoś załapał do samochodu dzieląc się oczywiście kosztami dojazdu. A jeśli nie - czy ktoś jedzie w tą stronę pociągiem na trasie:

1. pociąg Przemyśl -> Katowice
2. pociąg Katowice -> Częstochowa

(np. gdzieśtam się dosiada później)? Zawsze by to raźniej było w grupie ... :)

Il fuoco
29-08-2006, 20:17
eee no to ja też sobie taki papierek machnę.
nigdy niewiadomo kiedy może się przydać.
w częstochowie ofcoz.tylko jak się tam dostać?:/

edit:
za daleko. kto mi udostępni skan z miejscem do wpisania imienia za odpowiedanią opłatą?

mkwiek
30-08-2006, 17:07
super. GAGA nie odpowiada i nic nie wiadomo. termin napisany wcześniej przez Gage - 2 września a sama organizatorka ma to gdzieś. nie pisze na forum i nie odpowiada na privaty. przecież ja się muszę poumawiać z ludźmi z którymi jade itp. to nie takie proste :/

Michal-Czuba
30-08-2006, 18:20
Jeszcze takie pytanko - co w razie nieobecności? Bo zapisałem się biorąc pod uwagę termin 2.09, ale jeśli termin się zmieni ... niekoniecznie będę mógł. (oczywiscie nie mówie, że mnie nie bedzie, ale jednak wolał bym znać termin wcześniej a nie dowiedzieć się w piątek wieczorem :P ).

Zakk Wylde
31-08-2006, 02:17
Gaga..... nie czesto wchodzi na forum,,, A jeśłi co to Michał-Czuba jak jedziesz pociągiem to się spotkamy na Pkp..... (jesli bede musiał sam jechac z gagą autem bo chodzi o paliwsko :D) a koleją wyjdzie mi taniej.

I jeszcze jedno... jak nie da się wtedy co wszyscy to można odebrac w innym terminie osobiście?

mkwiek
31-08-2006, 08:45
dobra dobra. ale czy ktoś mi wreszcie powie czy termin 2 września to jest TEN temrin???? mam jechać do tej częstochowy i gdzie właściwie? częstochowa duża jest przecież :)

Zakk Wylde
31-08-2006, 12:12
Tego sie nie doweimy kiedy gaga nam nie powie :D

Gaga
31-08-2006, 14:32
eeeej no spokojnie,
wcale nie mam gdzieś, wypraszam sobie! :cry:
ksiądz dopiero dzisiaj rano wrócił, ja na neigo polowałam i mi odpowiedział bardzo kwieciście za 14 zł rozmowy telefonicznej że nie zdązy na ten tydzień przygotować legitymacji dla nas :evil: , bo "angażuje się w pierwsze piątki miesiąca" zatem umówiłam spotkanie na następny tydzień, tj
- sobota 09 września (dla większej grupki) o 11:30
LUB
- czwartek 07 września o 12:00 (będe ja i koelga, bo nie możemy w sobotę)

pod adresem:
Ul. Św. Barbary 41
(to jest nieopodal jasnej góry)
pytać o spotkanie u księdza Krzysztofa Bełkota

Ci, którzy nie dadzą rady zebrać się do kupy, mogą upraszać o indywidualne spotkanie - nie ma najmniejszego problemu! ksiądz jest bardzo życzliwy i przyjmie w jakimś umówionym terminie - podaję numer do xs Krzysztofa: (34) 368 33 67

Co do terminu czwartkowego to trzeba się zapowiedzieć aby ksiądz wczesniej przygotował legitymację (zadzwonić fo niego, on ma listę i sobei odhaczy kto tam będzie na czwartek)

zaświadczeń od probosczów jednak nie trzeba, gdyż za te 14 zl polemizowałam, że nawet gdy jest ono wymagane to wcale nie odzwierciedla przewidywalności zachowania w kościele. a jest to w naszym interesie i profesji aby ksiądz prowadzaćy mszę nas nie wyprosił. do xs K. to przemówiło i postanowił nam zaufac :) zwłaszcza że poprzednim razem mi o tym nie poinformował, więc to była moja linia obrony (że za późno)
przypuszczam jednak że nie omieszka podać kilka wskazówek odnośnie zachowania w kościele ;)

a propos zaufania - Ci, którzy się zapisali na listę do mnie (vide: parę postów wczesniej) mają raczej obowiązek odebrac to upoważnienie a nie zrobić kogoś w ch, a skoro termin jest dowolny to olanie sprawy byłoby już wybitnie niepoważne

co Wy na to?

czy o czymś zapomniałam?

pozdrawiam!

ripek
31-08-2006, 16:04
Jak 9 września to być może dam rade :)

Jakaś grupka z krakowa wybiera się pociągiem ?

mkwiek
31-08-2006, 19:55
ok! GAGA. myślałem, że się nie doczekam!!!
ja jade i 4 osoby ze mną w samochodzie :)

mkwiek
31-08-2006, 20:07
p.s. ripek - przecież masz u mnie miejsce w samochodzie :) wymiękasz?

Michal-Czuba
01-09-2006, 00:15
Ok, no to 9 września :). Gaga - nie pisałem, że nie mam zamiaru się pojawić, tylko co jeśli nie dałbym rady w wyznaczonym terminie. Ale skoro jest kilka opcji to fajnie.

Czy ktoś z forumowiczów zna Częstochowe i doradzi gdzie dokładnie (na której stacji, bo z tego co widzę, w Częstochowie jest ich kilka) warto wysiąść z pociągu, tak by było najbliżej?

To jak, kto wybiera się pociągiem na trasie Przemyśl -> Katowice, Katowice -> Częstochowa?

enter
01-09-2006, 00:21
jaki jest koszt??

ja będę tylko nie wie jescze jak czy samochodem czy Autostopem na CB ;)

Il fuoco
01-09-2006, 00:35
jeśli ktoś jedzie z Kraka to o której godzinie?

Maciey
01-09-2006, 01:08
Czy ktoś z forumowiczów zna Częstochowe i doradzi gdzie dokładnie (na której stacji, bo z tego co widzę, w Częstochowie jest ich kilka) warto wysiąść z pociągu, tak by było najbliżej?

Najwygodniej wysiąść na stacji Częstochowa Osobowa (tzn. główna).
Najszybciej będzie na nóżkach.
Wysiadamy z pociągu i udajemy się w stronę linii tramwajowych.
Idziemy w prawą stronę do Alei NMP.
Skręcamy w lewo i idziemy w stronę Jasnej Góry (ciężko nie zauważyć ;) )
Ulica Św. Barbary jest po lewej stronie od głównego wejścia na JG.

Do zobaczenia !

Zakk Wylde
01-09-2006, 01:23
Ok, no to 9 września :). Gaga - nie pisałem, że nie mam zamiaru się pojawić, tylko co jeśli nie dałbym rady w wyznaczonym terminie. Ale skoro jest kilka opcji to fajnie.

To jak, kto wybiera się pociągiem na trasie Przemyśl -> Katowice, Katowice -> Częstochowa?

Jak co to ja 9 moge jechać z tobą :D Tylko napisz o kotrej chcesz jechać z katowic bysmy sie jakos spotkali na stacji :D

Gaga raczej nie jade autem.... koszta :twisted:

Michal-Czuba
01-09-2006, 09:45
Jak co to ja 9 moge jechać z tobą :D Tylko napisz o kotrej chcesz jechać z katowic bysmy sie jakos spotkali na stacji :D

Hmm no właśnie trochę głupio to jest rozwiązane bo mam 2 opcje do wyboru :

1 opcja. Wsiadam w pospieszny (relacja Przemyśl -> Wrocław) w Dębicy o 1:18, do Katowic wjeżdżam o 4:40 i tu wysiadam. O 5:30 wyjeżdżam z Katowic (pociąg relacji Katowice -> Gdynia Gł. osobowa) i 6:43 jestem w Częstochowie. Trochę wcześnie :/ czas jazdy: 5:25.

2 opcja. Wsiadam w expres w Dębicy o 05:58, 7:40 jestem w Krakowie Głównym. Przesiadam się do pospiesznego, 7:45 wyjeżdżam z Krakowa i 9:47 jestem w Częstochowie. czas jazdy: 3:49.

Skłaniam się chyba jednak do 1 opcji - jednak taniej, bo to pospieszny a nie expres, poza tym przesiadka na spokojnie i podstawiony pociąg w Katowicach, a nie w biegu w Krakowie. Poza tym będąc o 6:43 w Częstochowie mogę sobie spokojnie troszke pofocić :).

W takim razie w Katowicach będę od 4:40, wyjazd o 5:30. Jedziesz Zakk? ;) Jedzie ktoś jeszcze z Katowic?

Aha - i weźcie ID'ki :) To się jakoś rozpoznamy w tej Częstochowie :)

Zakk Wylde
01-09-2006, 10:08
I wsio juz umowione..... Będziemy w katowicach z Michal-Czuba, ktos bedzie tam jeszcze :D

ripek
01-09-2006, 10:20
czyli termin 2 września, który podałaś wcześniej odpada? powiedz co i jak bo to już tuż tuż :)

Faaaakt :) Zapomniało mi się ;)

Oby 9tego mi nic nie wypadło :|

Vitez
01-09-2006, 13:40
A mi bardziej pasuje czwartek, wiec pewnie tylko z Gaga i jej kolega sie zobacze. bo pewnie nikt wtedy z/przez Warszawe jechac nie bedzie?

Gaga
01-09-2006, 23:58
ja tam kogoś wziąc mogę z Chrzanowa lub z podrodze w czwartek... tylko terenówką to tak się jeździ - coś za coś :mrgreen:
z tym 14 l to przegięłam ale trzeba liczyć na 200 km trasy jakieś 90 zł -
na dwie osoby to po 45
na 3 po 30
na 4 po 22
a i tak pociąg tańszy....:lol:

Zakk Wylde
02-09-2006, 09:12
Gago... pociag dla mnie bedzie gies kosztował 7~10zł w dwie strony ;)

tombas
02-09-2006, 11:03
czy była już mowa o podziękowaniu dla księdza prowadzącego? chodzi mi o konkretną wdzięcznośc wyrażoną w polskich złotych:-)

enter
02-09-2006, 12:20
też się chętnie dowiem ile mam przygotowac kaski na pobyt w zcęstichowie.

jedzie ktoś może z warsawy??

Zakk Wylde
02-09-2006, 14:06
gaga powiedziała

Legitymacje są bez zdjęcia, ważne na całą Polskę, do konca 2008 (jak chyba wszystkie inne) i teraz najlepsze: po 50zł/świstek

Vitez
03-09-2006, 00:01
jedzie ktoś może z warsawy??

Ja ale w czwartek.

JSK
04-09-2006, 07:17
Nie lepiej zrzucić się na świstek i później inteligentnie skserować? Po co karmić czarnych?

mati_wrc
04-09-2006, 09:35
JSK to nie jest najlepszy pomysł. Nie dość, że 50 zł to nie 120 tak jak np. w Kurii krakowskiej, to te 50 zł zwróci Ci się na pierwszej fotografowanej przez Ciebie imprezie i to kilkakrotnie.

Jeszcze jedna sprawa - co będzie jeśli ksiądź będzie chciał sprawdzić wiarygodność takiej legitymacji i zadzwoni do Kurii która go wydawała?? Znam taki przypadek....

Zakk Wylde
04-09-2006, 09:55
JSK ........ Ksiadz też człowiek. Wg. mnie to nie było by ok gdybys tak zrobił bo po pierwsze bedzie widomo ze lubisz krecic a po drugie nie daje takiej uciechy jak zapłacisz za to :D

ripek
04-09-2006, 11:07
To kiedy w koncu ten kurs w cz-wie? Prosze o dokladna date bo sie pogubiłem.

Vitez
04-09-2006, 13:54
To kiedy w koncu ten kurs w cz-wie? Prosze o dokladna date bo sie pogubiłem.

http://canon-board.info/showpost.php?p=213339&postcount=96

ripek
05-09-2006, 12:33
Czy ktoś z krakowa wybiera się pociągiem w SOBOTE ?

Michal-Czuba
05-09-2006, 16:01
Czy ktoś z krakowa wybiera się pociągiem w SOBOTE ?

Tak ripek, pisałem o tym jak jadę tutaj:

http://canon-board.info/showpost.php?p=213800

jadę opcją nr 1, w Krakowie Głównym jestem 2:57, odjazd 3:07. W Trzebinii dosiada się Zakk Wylde.

do Katowic jadę tym pociągiem:

http://tinyurl.com/ozhs4

od Katowic przesiadamy się do:

http://tinyurl.com/mmho6

i tym jedziemy do Częstochowy, będziemy tam 6:43.

Jedziesz z nami? :twisted:

ripek
05-09-2006, 16:24
W sumie to pociag jedzie przez Tarnów więc teoretycznie mógłbym się dosiąść ;)

Wyslij mi PM z Twoim gg

enter
05-09-2006, 17:44
ja się pojawię o 9.28 na cz.osob.

Gaga
07-09-2006, 18:20
hue hue hue
:-P
a ja już mam świstek!
czeka was 20-minutowa pogadanka i wsio. jak nie będziecie prowokować księdza i zadawać pytań pomocniczych to pójdzie szybko

jakby co skracam nauki:

- przed mszą objawiamy sie u księdza, w przeciwnym razie może nas pogonić
- na prezbiterium wchodzić można, jak koniecznie trzeba
- przecinając kościół z jednej na drugą stronę - przed ołtarzem raczej klękamy, ale niekoniecznie trzeba

pozdrawiam wszystkich!

PS przy jasnej górze jest fajny targo-odpust, można tam kupić (naturalnie poza pełną gamą różańców) te pająki na gumowym przewodzie i z pompką, co skaczą, hahaha :lol:

mkwiek
07-09-2006, 19:31
no ja też mam - chyba sie minęliśmy Gaga ale nie było za bardzo czasu na rozmowy :)

Vitez
07-09-2006, 20:50
no ja też mam - chyba sie minęliśmy Gaga ale nie było za bardzo czasu na rozmowy :)

No to ci co byli w drugiej turze i sie mineli z Gaga to ze mna siedzieli 8) (wygladali bardziej na filmowcow ;) ).

Szkoda ze nie poczekalas az druga tura, by sie towarzysko udzielic troszke ;) .

Nam ksiadz nie mowil o klekaniu :roll: , tylko zeby nie przechodzic miedzy ksiedzem a bohaterami uroczystosci (panstwo mlodzi, kaplani do swiecen, dzieci w komunii, rodzice z dzieckiem i swiadkami do chrztu) - jak sie da to za nimi a w ostatecznosci za ksiedzem przez prezbiterium.

mkwiek
07-09-2006, 20:54
mysmy byli o 12 :) wychodząc minelismy kilka osób (w przewadze dziewczyny) - to Wy??? głupio wyszło. mozna było w sumie pogadać :) ehhh, spotkamy się kiedyś przy innej okazji :) co się odwlecze to nie uciecze no nie? ;)

Michal-Czuba
08-09-2006, 13:12
No to widzimy się jutro Panowie i Panie :). Ja, Ripek i Zakk Wylde stawiamy się na stacji Częstochowa Osobowa 9:47 :)

pzdr

enter
08-09-2006, 16:01
to czekam na was na stacyjce od 9,28

Gaga
08-09-2006, 17:07
ja nie miałam czasu, sorka, następnym razem :grin: ... i to bynajmniej nie w 2008 ;)

Senior_E-1
08-09-2006, 19:59
Każdy winien się pomodlić tutaj przed egzaminem w tej Świątyni...Inaczej może być różnie ???
http://canon-board.info/attachment.php?attachmentid=1715&stc=1&d=1157737914

Zakk Wylde
09-09-2006, 17:42
Witajcie :D Właśnie wrociłem do domu..

Ogolne wrazenie było fajnie (pogadanki itp.) Ksiądz był bardzo a bardzo miły i miło się słuchało. Jednak nasz wykład trwał ok 45 min ;)

Wszystko miło tylko nie wiem jak Michał-Czuba bo ja chyba 5 razy widziałem jak emerytka zwracała kulturalnie uwagę młodym ludkom (np gostek jechał przez pasy i nawet nie jechał koło babci a ta dre się ,,, to znaczy zwraca kulturalnie uwagę ;) , że nie wolno tak robic ?!?)

Zdjeica choć mam je tylko 2 sztuki dam wieczorem
Albo dam teraz

to ja zakk ;)
http://img169.imageshack.us/img169/7052/1hn3.jpg

I Michał-Czuba ;)
http://img82.imageshack.us/img82/2999/2pj4.jpg

Michal-Czuba
09-09-2006, 19:53
I Michał-Czuba ;)
http://img82.imageshack.us/img82/2999/2pj4.jpg
Jak zawsze wyglądający jak cieć :p ;-)

Dzięki chłopaki za miłe spotkanko :-), przed chwilą dotarłem do domu.

Zakk Wylde
09-09-2006, 19:55
Hmm Dlaczego tak piszesz ? :D

Ja czekam na inne zdjeica :D (szkoda ze nie zabrałeś aparatu :D)

Michal-Czuba
09-09-2006, 20:23
Hmm Dlaczego tak piszesz ? :D
Bo widać, że wstałem o 4 rano ;)

enter
11-09-2006, 00:38
dla tych co się jescze nie zapoznali z dwoma dokumentami które warto przestudiować

http://survivor.republika.pl/fotografia/kosciol.html

luccass
11-09-2006, 09:48
Hej chłopaki a gdzie reszta zdjęć ;-)

Enter ja czekam na te z zenitara ;-)
(maila do mnie nie wysłałeś czyli nie znalazłem się na pierwszej liście?)

pozdrawiam sobotnią ekipę !!!!

luccass
11-09-2006, 09:57
Oczywiście OLBRZYMIE podziekowania dla GAGI za zaangażowanie i zorganizowanie tych spotkań!!!!!!!!

gpad
11-09-2006, 10:31
Pozdrawiam wszystkich uczestników sobotniego spotkania w Częstochowie

Zakk Wylde
11-09-2006, 16:30
Ja czekam tez na grupowe zdjęcie :D

enter
11-09-2006, 19:55
a kto mnie focił przy stole?
jak skończe Reale klikać to skan się tu znajdzie

enter
22-03-2008, 20:20
Koledzy i koleżanki przypominam iż świadectwo obowiązuje do 31.12.2008.r.
czas powoli się dowiadywać kiedy możemy liczyć na kolejny kurs.

czajna
22-03-2008, 20:33
A to dziwne, że u Was jest ważne na jakiś tam czas określony. Ja byłem na kursie w zeszłym miesiącu w kurii katowickiej i mówili ze 3 razy, że jest to dożywotnio i nie ma potrzeby powtarzania, mimo, że np. proboszcz powie, że trzeba to odnawiać, co jest niesłuszne...

enter
22-03-2008, 20:52
mamy czasowe, tak mamy [przypomniał mi apart] a nastepne w kurii częstochowskiej na 10 latek jak dobrze pamiętam rozmowę a księdzem,

apart
22-03-2008, 20:58
spokojnie...,
jak pamiętam ks. powiedział ze będzie dzwonił do każdego kursanta,
a ze dawno nie zaglądałem do upoważnienia myślałem ze jest ważne do końca 2007r.

Vitez
23-03-2008, 00:36
spokojnie...,
jak pamiętam ks. powiedział ze będzie dzwonił do każdego kursanta

Też to pamiętam, ma dzwonić albo słać listem zaproszenie na kolejny kurs. Moje dane się nie zmieniły więc... gdzieś na jesieni można się dopominać ostatecznie...

pawel-foto
23-03-2008, 01:17
A w Kielcach trzeba płacić co rok :(

mkwiek
18-09-2008, 19:41
i co z naszym księdzem? zapomniał może, że ma zadzwonić :) hihi Nie wybiera się ktoś do Częstochowy aby się dowiedzieć przy okazji??

enter
21-01-2009, 10:46
nie dzwoni nie pisze ........
załatwiłem sobie w warszawie na wieki:)

crazy
21-01-2009, 11:07
Napisze bo posiadam takie upoważnienie z Kurii Bydgoskiej, spotkanie odbyło sie na 2 tury po 1,5 godziny, ksiądz mówił o całe uroczystości, jak powinna przebiegać, jakie są rodzaje "garniturów" dla księży, co nam fotografom wolno i nie wolno. Ogólnie rzecz biorąc nie było ciekawie, co do kosztów. Potrzebne będzie zdjęcie i jak mój ksiaz powiedział co łaska ale nie mniej jak 70 zł :D Ubaw po pachy, dostałem dokument z Imieniem Nazwiskiem nazwą Kurri i co obsurdalne ważnośc tego dokumentu mam do końca 2010 roku. Po tym czasie nie wiem, jakoś inaczej msza będzie odprawiana czy jak :D A tak na powaznie, kościół zrobił się skory na kase widzą "łosi" to doją z nas.

Pozdrawiam

enter
21-01-2009, 12:05
crazy ja piszę - Częstochowie gdzie część z nas robiła kurs i miała obiecane, ze się skontaktują celem zrobienia kursu przedłużającego a tu nic.
Przy rozmowie w Warszawie że kurs w samej Częstochowie był robiony to papier traktowali jak relikwię :))))
z lokalnym dokumentem już nie mam takiej przyjemności :))

sluzalekmichal
21-01-2009, 12:33
A nie lepiej zrobic kurs w Katowicach za darmo tzn. co łaska?

enter
21-01-2009, 13:16
ale ja mam zrobiony juz o czym pisałem 3 posty wyżej

Vitez
21-01-2009, 18:58
nie dzwoni nie pisze ........
załatwiłem sobie w warszawie na wieki:)

Tu było info:
http://canon-board.info/showpost.php?p=540285&postcount=378

Oprócz tego ja dostałem snailem (Poczta Polska) zaproszenie na te dwa terminy.

Niestety oba mi nie odpowiadały z powodu pracy zmianowej. Może się w kwietniu w Warszawie uda...

enter
21-01-2009, 21:16
VITEZ w wawie masz spoko - bla bla bla dwa dni i bezterminowo

lisciak
24-03-2010, 12:06
wiecie coś o takich kursach w Białymstoku czy w Łomży?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

wiecie coś o takich kursach w Białymstoku czy w Łomży?

dowiedziałem się, że w Białym nie ma kursów, tylko z internetu trzeba ściągnąć dokumenty http://www.archibial.pl/dokumenty.php?dok=3&id=11 nauczyć się i zdawać indywidualnie egzamin u księdza, koszt tej legitymacji 100zl i jest wazna na rok ;/ po roku przedłużenie kosztuje 50zł

Vitez
24-03-2010, 14:21
:arrow: http://canon-board.info/showthread.php?t=32459

PRZYKLEJONY wątek. Nie ma sensu bawić się w archeologa.