Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Piszczenie Canon A620?

synthesizer
15-07-2006, 21:40
Witam

Lepiej nie mogłem trafić chyba z tym pytaniem jak na forum użytkowników canonów:)

Jestem posiadaczem modelu a620 i gdy przełączam go w tryb nagrywania filmów wydobywa sie cichy pisk z aparatu i cały czas trwa. Nie było by problemu gdyż tego w otoczeniu nie słychać ale dzwiek jest słyszalny potem przy odtwarzaniu nagranych plików avi. Stąd moje pytanie do Was: Czy wasze 620 (ewentualnie inne modele) też tak mają i czy to normalne a ja sie czepiam, czy to jakaś usterka? Wiem że aparat to nie kamera ale mimo wszystko chciałbym wiedzieć ponieważ aparacik na gwarancji.

Pozdrawiam :oops:

synthesizer
16-07-2006, 16:02
Witam ponownie.

Nikt nic takiego nie zauważył czy to normalne? Może ja walnąłem jakas głupotę to mi powiedzcie:P Zaznacze ze dzwiek jest słyszalny jak sie bliżej ucho przyłoży ale mimo to słychać go w tle na nagranym filmiku. zauważyłem jeszcze że podobny dziwek słychać przy przyciśnieciu 1/2 przycisku, może to jakieś strojenie ostrości itd?

canonka
16-07-2006, 21:30
Ja mam A610 i nic podobnego nie zauważyłam. Jedynie co słychać to dźwięk gdy używam zoom przy nagrywaniu filmiku. Ale to jest we wszystkich tych aparatach.

Canonex
26-07-2006, 22:05
Witam widze ze pytal Pan o piszczenie A620 , mam teraz Canon A610 i tez
mi piszczy gdy przelacze w tryb fotografowania , filmowania wogole
obojetnie jaki tryb to mi piszczy , chyba ze przelacze go w tryb przegladania wtedy
piszczenie znika - pozatym aparat z tylu z prawej strony mocniej mi
sie nagrzewa...Mam pytanie byl Pan z tym u Canona w serwisie , co tym
fantem zrobic , wie Pan juz cos ? Kurcze w takich aparatach nie
powinno tego byc...mialem A400 i bylo cacy glancy...pozdrawiam i
prosze o odpowiedz jesli Pan moze