Zobacz pełną wersję : 300F/2.8 IS + TCx2??
towersivy
14-07-2006, 15:51
Jakis czas temu pozyczyłem sobie to szkiełko od kumpla, zachorowałem od pierwszego dotyku wiec kupiłem sobie swoje (ebay rox :smile: ), mysle o dokupieniu TCx2 poniewaz snie po nocach o 600mm a o 600F/4 L IS to moge sobie mazyc az nie trafie 6 w totka :sad: ale wracajac do pytania, czy ktos kozysta z tego zestawu?? jak bardzo spada ostrosc?? czy pełna dziura z TC jest w miare oki?? jak wypada spadek predkosci AF?? i praca w servo??
Pozdro
a z ciekawości (eśli można spytać:) ):
*używane szkło?
*ile dałeś?
*rozumiem że nie ma is?
*rozumiem że nie ma is?
Czytać ze zrozumieniem nie można? :) Spójrz na temat posta :mrgreen:
towersivy
14-07-2006, 16:01
adamek:
*używane - stan perfekcyjny wrecz fabryczny
*dokładnie z wysyłka wyszło 3418 dolcow
*ma IS-a
BTW: orietujecie sie moze gdzie w PL mozna kupic maskownice do tego szkiełka?? w moro oczywiscie :mrgreen:
dokładnie z wysyłka wyszło 3418 dolcow
Jaki data code, jeśli mogę zapytać.
Co do pytania, jest masa wątków na ten temat na dpreview. Włącznie z samplami. Podobno z TCx2 II (sam nie mam) troszeczkę wolniej łapie ostrość, z tym, że w przypadku 200L, 300L, 400L pojęcia spadek i ostrości i szybkości to pojęcia abstrakcyjne.
Z TCx2 spodziewałbym się ostrości na poziomie 135L no ewentualnie 35L ale to już musiałbyś mieć pecha
Ostatecznie swoje pchnąłem bez żalu w nadziei na nowe 200L :mrgreen:
w moro?
możesz sobie sam uszyć. ;)
towersivy
14-07-2006, 16:30
gietrzy- dzieki! znalazłem juz odpowiednie tematy biore sie do lektury.
nowe 200L ?? 1.8 ??
gietrzy- dzieki! znalazłem juz odpowiednie tematy biore sie do lektury.
nowe 200L ?? 1.8 ??
Tak :mrgreen:
Dla mnie szkła poniżej f/2 tak gdzieś od około lutego nie istnieją.
towersivy
14-07-2006, 17:28
Ja takich słow w domu nie wypowiadam, zona wystawiłaby mi walizki :smile:
gietrzy: a nie bedzie Ci brakowac ogniskowej powyzej 200mm?
Od czego sa telekonwertery do tych ultra jasnych, ultraostrych, ultraszybkich szkiel?
...
Z TCx2 spodziewałbym się ostrości na poziomie 135L no ewentualnie 35L ale to już musiałbyś mieć pecha ....
Dla mnie szkła poniżej f/2 tak gdzieś od około lutego nie istnieją.
A moglbys rozwinac powyzsze?
Juz mialem zamawic 35l a Twoj post mnie zaniepokoil ?? W czym tkwi problem z tym obiektywem ?
Już mi brakuje :) Baardzo niechętnie go spuściłem i kupie go jeszcze raz jeśli nie pokażą 200L na Photokinie 2006
Od czego sa telekonwertery do tych ultra jasnych, ultraostrych, ultraszybkich szkiel?
TCx2 - bo o nim mowa - podobno bardziej spowalnia af w 200L niż w 300L.
200L nie kupuje z myślą o używaniu z nim TCx1,4; 2. 300L to co innego.
A moglbys rozwinac powyzsze?
Juz mialem zamawic 35l a Twoj post mnie zaniepokoil ?? W czym tkwi problem z tym obiektywem ?
[luty, f/2]
Po zakupie w lutym (chyba) 135L już nie chcę jasnych ale jednak ciemnych f/2.8...
[35L]
Problem tkwi we mnie :mrgreen: Dla mnie ten obiektyw jest za drogi w stosunku do tego reprezentuje na pełnej dziurze (w porównaniu do 85L, 135L) lub innymi słowy za mało ostry na f/1.4. Nie przejmuj się mną i kupuj śmiało szkło. Jako odtrutkę na żale i krucjatę :shock: :?: gietrzy polecam rozmowę z Jac, który ma 35L i jest more than happy.