Zobacz pełną wersję : zdjecia w ruchu
blebluch
13-07-2006, 00:23
mam od 2 dni s2 is (to jest moj pierwszy aparat i nie mam pojecia o cyfrowkach ) i do niego instrukcje w jezyku niemieckim ( z ktorym nigdy nie mialem stycznosci) i nie potrafie ustawic opcji zeby zdjecie sie nie rozmazywalo podczas ruchu aparatem w menu jest opcja "stabilizacja" ale ustawialem tam wszystkie mozliwe opcje a zdjecia nadal sie rozmazuja .:cry: :cry: :cry: Moja kolezanka ma a60 i jak robilem zdjecia jej aparatem to nawet podczas najsilniejszego machania zdjecia wychodza jakby aparat byl przyklejony do stolu. prosze powiedzcie mi jak to ustawic. a moze w tym modelu wogole tak sie nie da? (szukalem odpowiedzi na forum ale niestety jej nie znalazlem:-( )
robisz to teraz w pokoju ? :D slabe swiatlo i czasy wychodza rzedu pewnie 1/20 ? :>
masz pokretlo z trybami, ustaw na tv (albo jakos podobnie) i daj np. 1/200 i zobacz czy bedzie nie rozmazane ;] (pewnie bedzie ciemne... zrob tak jutro na polu :))
a najlepiej sciagnij instrukcje po polsku i 3 razy przecyztaj ;]
blebluch
13-07-2006, 00:47
mowilem ze nic nie kumam o aparatach i to co dla mnie napisales to czarna magia:P moglbys prosciej co mam tu ustawic:P? robilem zdjecia w poludnie i to samo bylo:(
uu ;]
masz pokretlo z trybami (av, tv, m, p, zielony kwadracik?? itd) ustawiasz TV i krecisz jakims kolkiem ;] az ci sie na wyswietlaczu/ w wizjerze pojawi 1/200s i wtedy zrob zdjecie, ale zrob je pod swiatlo co by nie bylo za ciemno. i mowie sciagnij sobie instruckje po polsku i czytaj !
blebluch
13-07-2006, 00:58
o dziala:D dzieki mistrzu:D:P
tak czy siak instrukcja ;]
blebluch
13-07-2006, 01:05
wiem wiem:P rano sciagne bo teraz juz ide spac:P i bede ja czytac jutro caly dzien:D:P